Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na święta nie robię nic. Przez moje mdłości i wymioty nie mogę patrzyć na jedzenie a co dopiero przygotowywać coś.
Na święta jedziemy do moich rodziców, zjedzie się pół rodzinki i trochę mnie to przeraża bo oprócz moich rodziców nikt tam nie wie że jestem w ciąży i wolałabym żeby tak zostało chociaż do prenatalnych. Ale coś czuję że przy tym stole pełnym jedzenia będę co chwilę latać do kibelka 😞Hera098 lubi tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
Hej dziewczyny. Ja totalnie olałam przygotowania do świąt. Wczorajszy dzień poświęciłam synowi. Dziś czuję się już zupełnie zdrowy, więc wyszłam z córką na spacer, zaszłam też do mojej dyrektorki żeby powiedzieć o ciąży. Bardzo dobrze przyjęła mam nadzieję, że faktycznie tak myśli ☺️ ulżyło mi. Dopiero wróciłyśmy, robię sobie kawę i piekę schab ze śliwką. Zrobię jeszcze dla syna ciasto leśny mech, bo mnie bardzo prosił i tyle moich szaleństw kulinarnych w tym roku 🤭
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Yggy wrote:Ja na skierowaniu miałam wpisane tylko "badania prenatalne" i w klinice w Katowicach zrobili zarówno usg, jak i pappa. 🙂
Dziękuję za odpowiedź, pojadę 20minut wcześniej tak jak wspomnieli by być jezeli ma być Pappa pobrane . Jeżeli okaże się ,że prenatalne samo a to wedle uznania to zrobię tylko wtedy jak na usg cos nie tak będzieYggy lubi tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Ja Dziewczyny chciałabym Was prosić o wsparcie.
Tydzień temu obudziło mnie lekkie krwawienie, w szpitalu na usg bsdaniunic nie wyszło(nie wiadomo skąd krwawienie)
We wtorek byłam na prenatalnych, w usg wszystko ok.
Martwi mnie to, że nadal mam takie brązowe plamienia(w sumie to tylko rano, trochę w nocy przy podcieraniu).Nie wiem może za bardzo panikuje(poprzednia ciążę poronilam)
Od początku biorę Utrogestan dopochwowo na noc.
Ktoś może miał podobnie?Kruszyna35 lubi tę wiadomość
-
Malll wrote:Ja Dziewczyny chciałabym Was prosić o wsparcie.
Tydzień temu obudziło mnie lekkie krwawienie, w szpitalu na usg bsdaniunic nie wyszło(nie wiadomo skąd krwawienie)
We wtorek byłam na prenatalnych, w usg wszystko ok.
Martwi mnie to, że nadal mam takie brązowe plamienia(w sumie to tylko rano, trochę w nocy przy podcieraniu).Nie wiem może za bardzo panikuje(poprzednia ciążę poronilam)
Od początku biorę Utrogestan dopochwowo na noc.
Ktoś może miał podobnie?
Nie byłaś może podczas krwawień w czasie kiedy powinnaś dostać okres? Słyszałam, że czasem tak właśnie jest, że kobiety w tym czasie mają krwawienia. -
paulina9408 wrote:Też praktycznie od początku ciąży mam przeboje z plamieniami. W 5tyg krwiak,a w 8 nic w szpitalu nie widzieli, ale mój lekarz na wizycie przed szpitalem znowu widział krwiaka więc podejrzewam, że to też było powodem tych plamien. Do dzisiaj mam lekkie brązowe plamienie, też nie za każdym razem, ale zdarzają się. Liczę, że wchodząc w drugi trymestr wszystko się jakoś unormuje.
Nie byłaś może podczas krwawień w czasie kiedy powinnaś dostać okres? Słyszałam, że czasem tak właśnie jest, że kobiety w tym czasie mają krwawienia.Hera098 lubi tę wiadomość
-
Malll wrote:We wtorek mam wizytę u ginekologa zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i u mnie i u Ciebie ❤️
Ja muszę czekać do 5.04 na prenatalne, ale wierzę, że będzie ok.Malll lubi tę wiadomość
-
dzień dobry Brzuszki 🌸
Anna_bella wrote:Z drugiej strony wiem, że sami chłopcy dookoła w rodzinie i że w dniu owulacji uprawialiśmy seks więc jednak te szybsze plemniki są podobno męskie 🤪 chyba, że dziewczynka się czaiła 5 dni na jajeczko😅
co do Świąt to miałam takie plany, a na razie jedyna rzecz jaką zrobiliśmy to wielkanocne kapelusze dla dzieciaków do szkoły 🫣🫣🫣
i tyle z przygotowań na Święta 🤪
ale jutro będę pichcić cały dzień 🧑🍳Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 14:16
Malll, Nejt, sernik_z_rodzynkami, Neta, nutella_, Nicole123, Anna_bella, Hera098, Vam, Nera, Yggy lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Nera wrote:Dziękuję za odpowiedź, pojadę 20minut wcześniej tak jak wspomnieli by być jezeli ma być Pappa pobrane . Jeżeli okaże się ,że prenatalne samo a to wedle uznania to zrobię tylko wtedy jak na usg cos nie tak będzie
Masz 38 lat prawda? Dostaniesz wg mnie oba badania w ramach NFZ. To usg+ test podwójny sa standardowa opieka prenatalna dla kobiet 35+. 🤗
Oczywiście, zapytać na recepcji warto, mnie natomiast zaraz po usg lekarz od razu wysłał do gabinetu zabiegowego na pobranie krwi.
3mam kciuki 🍀 -
@Mall, może podczas aplikacji progesteronu coś podrazniasz? Teraz wszystko jest tam bardziej ukrwione, więc to może być przyczyną. Skoro lekarz niczego się nie dopatrzył, to będzie dobrze ☺️
Malll lubi tę wiadomość
-
sernik_z_rodzynkami wrote:@Mall, może podczas aplikacji progesteronu coś podrazniasz? Teraz wszystko jest tam bardziej ukrwione, więc to może być przyczyną. Skoro lekarz niczego się nie dopatrzył, to będzie dobrze ☺️
Kochana, też mam taką nadzieję.
Strasznie się denerwuję, już się boję nawet wstawać -
espoir wrote:dzień dobry Brzuszki 🌸
ja to chyba obalam każda teorię o córkach, bo mój 5 synek Franuś jest z seksu 3 dni przed owu 🤪
co do Świąt to miałam takie plany, a na razie jedyna rzecz jaką zrobiliśmy to wielkanocne kapelusze dla dzieciaków do szkoły 🫣🫣🫣
i tyle z przygotowań na Święta 🤪
ale jutro będę pichcić cały dzień 🧑🍳
O to jest jeszcze nadzieja na dziewczynkę 😁
Super musi być u Was domu w święta z taką gromadką 😍 z mojej strony na świętach nie ma żadnych dzieci, a ze strony narzeczonego są dzieciaczki ale już takie większe , w sumie dwójka to już za rok, dwa będzie dorosła :p -
Malll wrote:Ale to były mocne plamienia/krwawienia?
Malll, Nera lubią tę wiadomość
-
Malll wrote:Ale to były mocne plamienia/krwawienia?👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
My juz po prenatalnych z przygodami. Mieliśmy stłuczkę po drodze i pan straszny buc zazyczyl sobie wzywac policje, wiec zostawilam narzeczonego z nim i pojechalam taksowka sama cala zestresowana
6,2 cm zdrowej dzidzi i lekarz wstępnie ocenił, że to chłopiec 🙈 nie dopuszczam do siebie jeszcze tej myśli, cały czas mam przeczucie, że to będzie dziewczynka! Zobaczymy 😁 przyspieszyla mi sie rowniez data porodu o jeden dzien na 7.10
https://zapodaj.net/plik-Z1WSasowEj
Cezarowa, Miphuhiz, świtezianka, Neta, Maa_dzik, nutella_, Karos31, Oela91, Hera098, Nicole123, Nejt, Vam, Nera, sernik_z_rodzynkami, Kruszyna35 lubią tę wiadomość
[
’95 🙎🏼♀️
30.01 ⏸️
31.01 173 beta HCG
7.02 2582 beta HCG
15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺
merry_merry wrote:My juz po prenatalnych z przygodami. Mieliśmy stłuczkę po drodze i pan straszny buc zazyczyl sobie wzywac policje, wiec zostawilam narzeczonego z nim i pojechalam taksowka sama cala zestresowana
6,2 cm zdrowej dzidzi i lekarz wstępnie ocenił, że to chłopiec 🙈 nie dopuszczam do siebie jeszcze tej myśli, cały czas mam przeczucie, że to będzie dziewczynka! Zobaczymy 😁 przyspieszyla mi sie rowniez data porodu o jeden dzien na 7.10
https://zapodaj.net/plik-Z1WSasowEjmerry_merry lubi tę wiadomość