X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merry_merry wrote:
    @Ine Przykro mi bardzo, ze tak zareagowala. Jak widzisz wiele z nas sie tutaj niestety zawiodlo…

Moja najlepsza przyjaciolka jest jeszcze bardzo anty dzieci, ja tez taka bylam jeszcze rok temu i wspolnie podzielalysmy to zdanie. O moja dzidzie sie nie staralam (ginekolog mowil mi ze owulacja raczej nie wystepuje przy moich 50-70 dniowych cyklach i jak bede chciala sie starac to wdrozymy leczenie, a na razie obserwujemy), bylam po zrobieniu testu w szoku ale od razu sie ucieszylam i nigdy nie mialam, zadnego zawahania pod tym wzgledem. Wszyscy w moim otoczeniu zareagowali pozytywnie oprocz mojej przyjaciolki. Do dzis ani razu nie zapytala mnie jak sie czuje, a na wspolnej grupie naszej paczki NIGDY nie skomentowala czegos co pisze na temat dzidziusia, swoich odczuc, obaw, badan czy zdjec z usg. Wrecz odczuwalam, ze probowala mi wbijac szpileczki co fajnego ona robi kiedy ja czulam sie okropnie i nie wychodzilam z domu. Przykre jest to bardzo. Uwazam, ze przyjazn powinna byc na dobre i zle, jak rowniez na kazdy etap zycia. Nie kazdy musi skakac po sufit i gadac z nami 24/7 o dzieciach, ale jesli chce dalej byc nasza przyjaciolka/przyjacielem to troche pozytywnych reakcji, wsparcia i zainteresowania powinnismy oczekiwac.

Tak, masz rację!
    W życiu nie przyszło mi do głowy gadać o ciąży 24/7. Mówiłam jej tylko po USG i to w sumie przez chwilę.
    Twoja przyjaciółka też nie najlepiej się zachowała. Nawet jakbyś miała chwile zawahania po zobaczeniu testu i zawiedziona byś była to ja bym się nie zdziwiła, skoro byłyście anty dzieci.
    Ja osobiscie dzieci tez nie lubię🤪 Nie zrozumcie mnie źle - po prostu wszystkie, które znam są bardzo niewychowane. Dzieci kuzynki partnera próbowały mi psy zabić, więc mam nadzieję, że rozumiecie moje nastawienie.
    W ciążę zaszłam, bo wiem, że swoje będę kochała nad życie i wychowam najlepiej jak się da na porządne i empatyczne, kulturalne dzieci. Już teraz świata nie widzę poza tym maleństwem w brzuchu😊❤️

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:

@Maa_dzik ojejku chyba siedzisz w mojej głowie dziś najadlam się melona i arbuza a od paru dni chodzą za mną takie pyszne szparagi owinięte w szynkę szwarcwaldzka i oprószone sezamem <mniam> zapieczone w piekarniku :)
    .

Przed chwilką dosłownie skończyłam jeść takie pyszne z pomidorkami, czosnkiem i serem zapieczone mm 😂

Współczuje wam dziewczyny takich nie fajnych sytuacji z przyjaciółmi/ znajomymi.

Ja na całe szczęście nie mam takich ludzi wokół siebie. Ale może to przez to, że ja szybko umiem przejrzeć człowieka i w wcześniejszym czasie po prostu wyeliminowałam wiele znajomości i teraz mam tylko garstkę ludzi przy sobie, którym na prawdę mogę ufać i wiem, że mi szpilki nie wbiją.

Hera098, Nejt lubią tę wiadomość

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • Nejt Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @espoir 🤞 za jutro i dla reszty dziewczyn, które mają prenatalne w tym tygodniu 🤞
    U mnie brzuszek zaczyna wywalać wieczorem :)
    Co do tego miodowego 2 trymestru, to nie szalałabym tak z tym określeniem :p wczoraj pół dnia tuliłam się z porcelaną, na plus jest to, że jednak więcej mam tych dni w których czuję się lepiej, ale nadal objawy nie dają zapomnieć, że jestem w ciąży :p

Maszonek, Hera098, Cezarowa, espoir lubią tę wiadomość

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 współczuję Wam dziewczyny takich przyjaciółek. Tak naprawdę ciężko nazwać je przyjaciółkami. Mi się kiedyś wydawało, że jedna mam, ale z perspektywy czasu widzę, ze to była relacja bardzo jednostronna. Ona potrzebowała mojej uwagi i atencji, robiłyśmy wszystko pod jej widzimisię, a nie dawała niczego w zamian oczekując jednocześnie, że będę na każde zawołanie. Nasze drogi rozeszły się jeszcze przed ślubem (obie braliśmy ślub w podobnym czasie). Później kilka razy się widziałyśmy, rozmawiałyśmy nawet po tym jak urodziła dzieci a ja już miałam syna i mówiłam o drugiej ciąży, ale to była już typowo towarzyska niezobowiązująca rozmowa. Nie brakuje mi jej. Brakuje mi za to takiej prawdziwej przyjaciółki. Mam znajomych, mam koleżanki z pracy, z którymi jest wesoło, na które mogę liczyć i z którymi się rozumiemy. Mam też szwagierki i od lat naprawdę fajny kontakt, ale mojej własnej osobistej przyjaciółki nie mam.
    Nawet moja własna świadkowa, koleżanka z liceum jest cały czas tylko koleżanką.

Ja nie mam migren, ale wczoraj cały wieczór ćmiła mnie głowa. Myślę jednak, że to przez te wyjazdy. To były męczące dwa dni, a tak naprawdę odpocznę dopiero w niedzielę.

Yggy lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam też kciuki za wszystkie wizyty 💪

age.png

age.png

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie życie nauczyło, że jak jest mąż to nie ma koleżanek 🙃 każda okazywała się po czasie fałszywa i tyłek obrabiała.
    mam teraz kilka dalszych, żeby pogadać o pierdołach, ale zwierzam się jedynie Mężowi i czasem siostrom...

ale ja w ogóle w sumie ludzi nie lubię 🤪 po pracy w sklepach w Polsce i klientach z którymi tam miałam do czynienia teraz jakoś wcale nie tęsknię do ludzi będąc z dziećmi w domu... na placach zabaw czy w kolejkach w sklepach też nie cierpię jak matki coś do mnie gadają 🤪🤪🤪

Yggy, Nera lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ludzie różnie reagują, czasem nie potrafią ukryć swoich emocji i pomimo smutku w swoim sercu nie okazywać go drugiej osobie, by tym nie zrobić przykrości... No ale nie mamy na to wpływu co myślą czy robią inni. Możemy jedynie jakoś na to zareagować i np.ograniczyc kontakt z takimi osobami.
    Życzę udanych wizyt w tym tygodniu i obyście mogły obejrzeć fikołki swoich maluchów i posłuchać serduszka ☺️
    Co do wyprawki...cieszę się, że mam sporo rzeczy po siostrze i szwagierce. A dodatkowo jeszcze kuzynki i przyjaciółki też mówią że podziela się swoimi rzeczami, albo że będziemy się wymieniać w razie co, jak znów będą potrzebować. I również mowa tu o ubraniach ciążowych. Także bardzo to mile 😊 bo jak popatrzylismy z mężem ile kosztuje nowa wyprawka (wózek, wanienka, łóżeczko, dostawka, nosidełko i inne) to by trzeba było jakaś pożyczkę brać 🙈 także ten...

Zastanawiam się nad zakupem detektora tętna, bo tak jakoś pomiędzy tymi USG mi tęskno za maluszkiem. Z tego co kojarzę to pisalyscie o jumper czy angelsounds, ale widzę że jest wersja z wyświetlaczem 100E, wersja Smart 100s i wersja 100s pro... I znów dylemat, który? Możecie coś doradzić?

Yggy, Cezarowa, Hera098 lubią tę wiadomość

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uff nadrobiłam 🤣🥰

Kciuki za badania w tym tygodniu 🍀💚
    Pochwalcie się potem. 🤗

Też byłam w różnych sytuacjach z bliskimi, czy dalszymi koleżankami, im jestem starsza, tym mniej ludzi, których nazywam przyjaciółmi, niestety. Życie weryfikuje intencje ludzi w różnych, zazwyczaj niespodziewanych chwilach... Odcięcie od toksycznych relacji, choć jest trudne, jest bardzo uzdrawiajace 🥰

Nie mogę dzięki Wam przestać myśleć o arbuzie i szparagach, choć jeszcze dość wcześnie, jak na takie przysmaki 🤣🫣 mnie marzy mi się grill, w ten ciepły weekend były inne zobowiązania i nie starczyło czasu, ale zapach grilla był dosłownie wszędzie 🤣🫣

Dobrych wyników badań, radosnych wieści i wolnego rozbiegu w ten poniedziałkowy ranek 😘

Cezarowa, Hera098, Maa_dzik, Nicole123 lubią tę wiadomość

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wieczorem zgaga przyszła 🫣

Rano jak wstaje to w ogóle nie czuję się w ciąży. Ciekawe jest to, że niektóre z Was mają już pokaźne brzuszki, a ja ledwo „ wzdęcie” bo tak to wygląda 😅 Ale spodnie po całym dniu już mnie wkurzają i rozpinam. Muszę po prenatalnych jakieś kupić wreszcie

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    Mi wieczorem zgaga przyszła 🫣

Rano jak wstaje to w ogóle nie czuję się w ciąży. Ciekawe jest to, że niektóre z Was mają już pokaźne brzuszki, a ja ledwo „ wzdęcie” bo tak to wygląda 😅 Ale spodnie po całym dniu już mnie wkurzają i rozpinam. Muszę po prenatalnych jakieś kupić wreszcie
    Ja rano tak samo. Zero objawów.
    Piję rano normalnie kawkę, mam energię, dużo się ruszam. Koło południa już zaczyna mnie odcinać ze zmęczenia, dochodzi ból głowy i mdłości 😎🙈

Co do reakcji na ciążę, to u mnie zawsze były pozytywne, ale przyznam, że w tej ciąży się trochę stresuję. Nie żeby mnie jakoś szczególnie obchodziło zdanie innych w tej kwestii, ale trochę boję się, że zrobi mi się przykro, kiedy będę dostawała jakieś oceniające komentarze.
    Rujnuję obraz stereotypowej idealnej rodziny (chociaż akurat tutaj w wielu kwestiach odbiegamy od norm 😂) z dwójką dzieci, jeszcze parką.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę przyszły wyniki nifty. Ale boję się otworzyć . Chyba poczekam aż narzeczony wróci z pracy a poza tym nie wiem czy się będę mogła skupić na pracy jak coś będzie nie tak . Wy otwierałyście same czy razem? Boże jakie to stresujące wszystko 🙈

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto

14.02.2024 ⏸️ 🥰

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    O kurczę przyszły wyniki nifty. Ale boję się otworzyć . Chyba poczekam aż narzeczony wróci z pracy a poza tym nie wiem czy się będę mogła skupić na pracy jak coś będzie nie tak . Wy otwierałyście same czy razem? Boże jakie to stresujące wszystko 🙈
    O matko!
    Ja sobie oglądam w internecie jak wygladają wyniki, w sensie te tabelki. Może w ten sposób się oswosz i otworzysz?
    Zazdroszczę, że to już! Trzymam kciuki ❤️

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    ile można brać paracetamolu w ciąży?
    Ja dzisiaj rano wzięłam 500 mg bo boli mnie głowa i kark. Tez marzę o ibupromie :(

Ja od położnej dowiedziałam się, że 4 tabletki paracetamolu dziennie

• Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja spod Warszawy, i chętnie bym się z Wami spotkała! 😍

Dołączam do grupy tych, które męczą się z migrenami w ostatnich dniach. A to do mnie niepodobne! To chyba pogoda.

Mogę się wyżalić ciut?
    Pojechałam do starej znajomej, miałam odebrać jakieś rzeczy. Nie wiedziała, że jestem w ciąży. Ale wiedziała o moich stratach. I jakiś rok temu powiedziała mi, że zaczyna zastanawiać się nad inseminacją zagraniczną (jest w lesbijskim związku). Chciałam być wobec niej super delikatna, powiedziałam coś w stylu “przepraszam, że tak długo nie przyjeżdżałam po te rzeczy, ale wiesz, jestem w ciąży i cały marzec czułam się fatalnie!” Zapytałam też, czy u niej coś się dzieje w tym temacie i czy chce o tym pogadać. I wiecie co? Po raz pierwszy poczułam, że druga osoba jest na mnie zła za moją ciążę. Że ma mi za złe, jakbym była w ciąży kosztem braku jej ciąży. I że źle mi życzy :( Sytuacja zrobiła się bardzo nieprzyjemna i niezręczna. Usłyszałam że “walę jej między oczy” ale nie udało mi się usłyszeć, co tak dokładnie ją zabolało. Cała ta wizyta została zagadana jakimiś głupotami, i szybko się ewakuowałam. Przykro mi strasznie :-(

Moja jedna koleżanka przestała się do mnie z tego powodu odzywać.
    Bardzo przykra sytuacja.

• Paula00 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:

Ja otworzyłam odrazu 😅

age.png
  • Maja2023 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:

Ja bym nie wytrzymala i otworzyla od razu 😁

Maszonek lubi tę wiadomość

Starania o drugiego bobasa od 06.2023

06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu

06.2020 - II ciąża , 3254 g cudu <3 córeczka jest z nami

09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna

12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
    01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:

U mnie mąż nawet wyniki beta hcg sprawdzał 🤣🤣 mnie właśnie takie momenty jak badania czy wyniki chyba najbardziej stresują.

A co do przyjaźni to ja w sumie mam taką komfortowa sytuację że obie z moją przyjaciółka starałyśmy się o dziecko i w sumie zaszłyśmy w ciążę po invitro w odstępie 3 msc więc mamy dużo tematów takich podobnych życiowo i przejść związanych zarówno że strata jak i staraniami . Zresztą w takim moim najbliższym kręgu jest teraz wysyp bobasów .
    Ale to prawda że takie sytuacje jak ciąża weryfikują znajomości z naszej paczki jedna dziewczyna się wykruszyła .
    Natomiast jestem takiego zdania że nie ma co utrzymywać toksycznych ludzi w swoim środowisku i ja raczej mam sprawdzone ale 20 letnie przyjaźnie.

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny.. wy mnie zrozumiecie.
    Całą noc miałam okropne koszmary. Śniło mi się martwe dziecko, mocno krwawiłam i roniłam. Całą noc od nowa.
    A teraz możecie sobie wyobrazić jakim kłębkiem nerwów jestem przed wizytą 🫣 Żołądek boli, sraczka obecna.🫣 Sorry, że tak bezpośrednio, ale taka też fajna odmiana od zaparć 🤭
    Wizyta na 10.40. Jeszcze tylko trochę...

Cezarowa lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:

Ja się strasznie bałam otworzyć. Ale przemogłem się i pamiętam, że jedno oko miałam zamknięte a drugie otwarte 🤣

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyłam z koleżanką na video bo chłop kazał otworzyć 😆 Same niskie ryzyka, nic nie wykryto i dobrze przeczuwałam płeć . Będzie :

Dziewczynka 🩷

Tak czułam po prostu, nie wiem jak to możliwe 😍 bardzo się cieszę , marzyła mi się córeczka 🥰

Narzeczonemu napisałam że zdrowe a płeć mu powiem na żywo😁

nutella_, Karos31, Hera098, świtezianka, paulina9408, Maja2023, Maszonek, Nicole123, Maa_dzik, Tajlandia22, Marta1993, Nejt, Neta, Paula00, Cezarowa, Vam, merry_merry, sernik_z_rodzynkami, espoir, CatLady3, Alexs lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto

14.02.2024 ⏸️ 🥰

age.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ