Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_, faktycznie tej! A tu zaraz maj! Dlatego mówię, że w szoku jestem 😂
-
nick nieaktualnyTajlandia22 wrote:W ogóle powiem Wam, że jestem w szoku, jak czas szybko leci! My tu już prawie wszystkie w drugim trymestrze, zaraz będziemy się chwaliły wynikami połówkowymi, na forum pojawiły się już styczniowe mamuśki, no szok!
Strasznie leci ten czas
Może już było takie pytanie, ale kiedy zamierzacie prać ubranka?
-
Paulina, nie wiem w jakim stopniu koncert mógłby zaszkodzić 🤔 jedynie ewentualnie stanie, jeśli jest to koncert na otwartej płycie. Ale poza tym? Ewentualnie jakaś duchota (jeśli koncert w pomieszczeniu). Bo wątpię, żeby głośna muzyka specjalnie jakoś zaszkodziła, choć jeśli się mylę, to powiedzcie. Ja bym zachowała zdrowy rozsądek. Jeśli na płycie, to wzięłabym jakieś składane krzesełko i mimo wszystko była gdzieś z tyłu, co by bliżej było do wyjścia w wypadku gorszego samopoczucia czy potrzeby siku, no i zaopatrzyłabym się w porządną butle wody. A jeśli siedzący koncert - nie widzę żadnego problemu 😅
-
Mam termin na 29.09. Po cichu liczę jednak na pierwszą część września (taaa, wyjdzie może jeszcze po terminie)😂. Tak czy siak - zastanawiałam się nad tym czy nie ruszyć w sierpniu z tym. Będę polować na "chłodniejsze" okresy, żeby prać i prasować. Z prasowaniem to też obawiam się, że tylko do pierwszego prania, a później nic nie ujrzy żelazka 🤷strzyga wrote:Strasznie leci ten czas
-
Na szczęście mam właśnie miejsce na trybunach, bo kiedyś też w czerwcu byłam na koncercie i widziałam z trybun jak co druga osoba tam mdleje więc stwierdziłam, że wolę miejsca siedzące mimo wszystko. Też myślę, że nie ma opcji żeby zaszkodził taki koncert, jeszcze zapytam lekarza ewentualnie, kto pyta nie błądzi 😛Tajlandia22 wrote:Paulina, nie wiem w jakim stopniu koncert mógłby zaszkodzić 🤔 jedynie ewentualnie stanie, jeśli jest to koncert na otwartej płycie. Ale poza tym? Ewentualnie jakaś duchota (jeśli koncert w pomieszczeniu). Bo wątpię, żeby głośna muzyka specjalnie jakoś zaszkodziła, choć jeśli się mylę, to powiedzcie. Ja bym zachowała zdrowy rozsądek. Jeśli na płycie, to wzięłabym jakieś składane krzesełko i mimo wszystko była gdzieś z tyłu, co by bliżej było do wyjścia w wypadku gorszego samopoczucia czy potrzeby siku, no i zaopatrzyłabym się w porządną butle wody. A jeśli siedzący koncert - nie widzę żadnego problemu 😅
-
Ja chodziłam nawet w zaawansowanej, ale to akurat były plenerowe koncerty i siadałam sobie z boku.paulina9408 wrote:Dziewczyny, co myślicie o koncertach w ciąży? Kupiłam już dawno temu bilety na koncert w czerwcu. Według mnie to chyba żaden problem, ale czytałam i różnie piszą w internecie
Gorzej było w kinie, gdzie dzień przed porodem było tak głośno, że synek mi się strasznie wiercił, że aż mnie wyginało na tym fotelu.
O 23 wyszliśmy z kina, a i 5 odeszły mi wody 😎
Ale w takiej wczesnej ciąży to nie widzę żadnego problemu.
paulina9408, Vam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynutella_ wrote:Mam termin na 29.09. Po cichu liczę jednak na pierwszą część września (taaa, wyjdzie może jeszcze po terminie)😂. Tak czy siak - zastanawiałam się nad tym czy nie ruszyć w sierpniu z tym. Będę polować na "chłodniejsze" okresy, żeby prać i prasować. Z prasowaniem to też obawiam się, że tylko do pierwszego prania, a później nic nie ujrzy żelazka 🤷
Właśnie też tak myślałam, tylko ciekawe jak to będzie z chęciami 😂 Ja ogólnie nie prasuję, aleee wiem że te pierwsze ubranka trzeba, a potem to nie wiem jak to będzie 😂 -
strzyga wrote:Strasznie leci ten czas
Jak najpóźniej, bo bardzo bym nie chciała, żeby leżały i się kisiły w komodzie. Myślę, że będę prać pod koniec września
Co do koncertów to ja idę na koncert jeszcze w sierpniu, na szczęście mam miejsce siedzące, więc w razie potrzeby będę korzystać. Też wszystko zarezerwowane zanim wiedziałam o ciąży
A na drugi dzień mam osiemnastkę mojej kuzynki, więc dwa dni pełne wrażeń 😂
paulina9408, strzyga lubią tę wiadomość
-
Tak, dość szybko, tylko to nie żadne kopniaki 😅 takie delikatne muśnięcia, lekkie rozpieranie. To moja druga ciąża i gdy to poczułam to wiedziałam że dzidziol 😄 oczywiście nie czuję tego cały czas, dopiero na dużo późniejszym etapie ruchy dziecka będą regularne, teraz to jak się uda, więc to normalne że przez większość czasu go nie czuć. Udało mi się też już dwa razy znaleźć tętno detektorem 😄Karos31 wrote:A jak tam się czujesz?? Już ruchy poczułaś bobaska? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 09:42
Tajlandia22, Karos31, Hera098, Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
17.06.2022 Kacperek ❤️
Kwiecień 2023 7tc Piotruś 😪
27.09.2024 Nikodem ❤️
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
23.09.2025 dwie kreseczki 😃
5+2 tc bhcg 5124,20 💪
14.10. Zarodek 3.3mm jest ❤️
6+3 tc bhcg 53075,30 nie zwolnila 💪 ❤️155
04.11.25 9+1 tc 2.44cm ❤️161
13.11.25 10+4 3.76cm ❤️
[/url] -
To mogło być dziecko! I to normalne że nie będziesz go czuła przez 2 dni, jest jeszcze malutki i nie ma tyle siły, na początku to właśnie będą takie muśnięcia, spokojnie doczekasz się prawdziwych kopniaków 🤣Hera098 wrote:Przez 2 dni miałam uczucie motylka w brzuchu, a teraz 2 dni zupełnie nic. Może to były jelita, a ja już bym tak chciała czuć kopniaczki 🥺
Hera098 lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
17.06.2022 Kacperek ❤️
27.09.2024 Nikodem ❤️
5+2 tc bhcg 5124,20 💪
13.11.25 10+4 3.76cm ❤️
[/url] -
Wychodzę z założenia, że do wszystkiego trzeba po prostu podchodzić z rozsądkiem i słuchając własnego organizmu. To samo tyczy się podróżowania w ciąży, uprawiania sportu, jedzenia czy każdej innej strefy życia. Wiadomo, są rzeczy zakazane, ale poza tym - nie ma co przesadzać. Przecież to nie chodzi o to, że jeśli ciąża jest fizjologiczna, to że musimy te dziewięć miesięcy siedzieć na tyłkach w domu. Korzystajmy, póki mamy czas dla siebie i możliwości (szczególnie tutaj mówię do spodziewających się pierwszego dzieciątka, chociaż wiem, że i wraz z kolejnym bobasem pewnie będzie ciężej) 😁🥰😎
paulina9408, mewa, Vam lubią tę wiadomość
-
Hejka 😉
Ja progesteron odstawiłam w 15tyg 😁
Co do koncertu to też mam właśnie kupiony bilet na Podsiadło pod koniec czerwca i muszę na wizycie zapytać o to, bo czytałam różne opinie więc wolę żeby się lekarz wypowiedział.
A co do tych ruchów to wydaje mi się, że jednak to prędzej jelita jeszcze niż ruchy, to nasze pierwsze ciążę więc to by musiał być mega wyjątek 😁 z tego co mi lekarka powiedziała to bardzo łatwo pomylić a my najwcześniej ruchy poczujemy około 19 tygodnia 😁
paulina9408 lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Tajlandia właśnie mam nadzieję że nie będzie ciężej 😄 po urodzeniu pierwszego dziecka przeżyliśmy z mężem szok hehe, trzeba było się wszystkiego uczyć a on był taki malutki i bezbronny. Teraz jesteśmy zaprawieni w boju 🤣 jeszcze do dziewczyn które pierwszy raz będą rodzić, musicie wiedzieć że jest coś takiego jak baby blues po urodzeniu. Ja o tym nie wiedziałam, miałam totalną burzę hormonów i bardzo się wzruszyłam. Dość taki mocny rollercoaster emocjonalny. Spokojnie, mija i wszystko wraca do normy, u mnie to trwało tak gdzieś do dwóch tygodni.
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
17.06.2022 Kacperek ❤️
27.09.2024 Nikodem ❤️
5+2 tc bhcg 5124,20 💪
13.11.25 10+4 3.76cm ❤️
[/url] -
nick nieaktualny
-
Hej. Ja biorę cały czas. Trochę zmniejszylam dawkę - w sumie wyjdzie 600 na dobę. U mnie w 14/15 tygodniu wynik progesteronu był: 41,6ng/ml.Anna_bella wrote:Powiedzcie mi do kiedy brałyście progesteron? Ja dzisiaj lekarza zapytam czy mam dalej brać, właśnie rano robiłam badania.
Daj znać jaki wynik bedzie u Ciebie i co powie lekarz
-
Ja na razie biorę progesteron i nie było mowy o odstawieniu go
-
molisia wrote:Ja już tydzień odstawiłam z 2 tabletek doustnych i dowcipnych , biorę tylko jedna dowcipna
Bolał już mnie bardzo brzuch od takiej końskiej dawki
Której mamy dziecko miało rumień , jak się skończyła ta historia bo nie wiem czy czegoś nie przegapiłam w postach?
Nieraz też o to pytałam, ale ta dziewczyna przestała się do nas odzywać krótko po tym jak sie dowiedziała, że sie zaraziła też rumieniem :c
Szkoda, bo może jest okay, a ja powiązałam jedno z drugim i uznałam, że straciła dzieciątko. Była wtedy w 8-9ym tyg ciąży, gdy się zaraziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:08
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

-
nick nieaktualny
-
Też właśnie idę na Podsiadło 😀😀Maa_dzik wrote:Hejka 😉
Ja progesteron odstawiłam w 15tyg 😁
Co do koncertu to też mam właśnie kupiony bilet na Podsiadło pod koniec czerwca i muszę na wizycie zapytać o to, bo czytałam różne opinie więc wolę żeby się lekarz wypowiedział.
A co do tych ruchów to wydaje mi się, że jednak to prędzej jelita jeszcze niż ruchy, to nasze pierwsze ciążę więc to by musiał być mega wyjątek 😁 z tego co mi lekarka powiedziała to bardzo łatwo pomylić a my najwcześniej ruchy poczujemy około 19 tygodnia 😁