Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_, faktycznie tej! A tu zaraz maj! Dlatego mówię, że w szoku jestem 😂
-
nick nieaktualnyTajlandia22 wrote:W ogóle powiem Wam, że jestem w szoku, jak czas szybko leci! My tu już prawie wszystkie w drugim trymestrze, zaraz będziemy się chwaliły wynikami połówkowymi, na forum pojawiły się już styczniowe mamuśki, no szok!
Strasznie leci ten czasMoże już było takie pytanie, ale kiedy zamierzacie prać ubranka?
-
Paulina, nie wiem w jakim stopniu koncert mógłby zaszkodzić 🤔 jedynie ewentualnie stanie, jeśli jest to koncert na otwartej płycie. Ale poza tym? Ewentualnie jakaś duchota (jeśli koncert w pomieszczeniu). Bo wątpię, żeby głośna muzyka specjalnie jakoś zaszkodziła, choć jeśli się mylę, to powiedzcie. Ja bym zachowała zdrowy rozsądek. Jeśli na płycie, to wzięłabym jakieś składane krzesełko i mimo wszystko była gdzieś z tyłu, co by bliżej było do wyjścia w wypadku gorszego samopoczucia czy potrzeby siku, no i zaopatrzyłabym się w porządną butle wody. A jeśli siedzący koncert - nie widzę żadnego problemu 😅
-
strzyga wrote:Strasznie leci ten czas
Może już było takie pytanie, ale kiedy zamierzacie prać ubranka?
-
Tajlandia22 wrote:Paulina, nie wiem w jakim stopniu koncert mógłby zaszkodzić 🤔 jedynie ewentualnie stanie, jeśli jest to koncert na otwartej płycie. Ale poza tym? Ewentualnie jakaś duchota (jeśli koncert w pomieszczeniu). Bo wątpię, żeby głośna muzyka specjalnie jakoś zaszkodziła, choć jeśli się mylę, to powiedzcie. Ja bym zachowała zdrowy rozsądek. Jeśli na płycie, to wzięłabym jakieś składane krzesełko i mimo wszystko była gdzieś z tyłu, co by bliżej było do wyjścia w wypadku gorszego samopoczucia czy potrzeby siku, no i zaopatrzyłabym się w porządną butle wody. A jeśli siedzący koncert - nie widzę żadnego problemu 😅
-
paulina9408 wrote:Dziewczyny, co myślicie o koncertach w ciąży? Kupiłam już dawno temu bilety na koncert w czerwcu. Według mnie to chyba żaden problem, ale czytałam i różnie piszą w internecie
Gorzej było w kinie, gdzie dzień przed porodem było tak głośno, że synek mi się strasznie wiercił, że aż mnie wyginało na tym fotelu.
O 23 wyszliśmy z kina, a i 5 odeszły mi wody 😎
Ale w takiej wczesnej ciąży to nie widzę żadnego problemu.paulina9408, Vam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynutella_ wrote:Mam termin na 29.09. Po cichu liczę jednak na pierwszą część września (taaa, wyjdzie może jeszcze po terminie)😂. Tak czy siak - zastanawiałam się nad tym czy nie ruszyć w sierpniu z tym. Będę polować na "chłodniejsze" okresy, żeby prać i prasować. Z prasowaniem to też obawiam się, że tylko do pierwszego prania, a później nic nie ujrzy żelazka 🤷
Właśnie też tak myślałam, tylko ciekawe jak to będzie z chęciami 😂 Ja ogólnie nie prasuję, aleee wiem że te pierwsze ubranka trzeba, a potem to nie wiem jak to będzie 😂 -
strzyga wrote:Strasznie leci ten czas
Może już było takie pytanie, ale kiedy zamierzacie prać ubranka?
Jak najpóźniej, bo bardzo bym nie chciała, żeby leżały i się kisiły w komodzie. Myślę, że będę prać pod koniec września
Co do koncertów to ja idę na koncert jeszcze w sierpniu, na szczęście mam miejsce siedzące, więc w razie potrzeby będę korzystać. Też wszystko zarezerwowane zanim wiedziałam o ciążyA na drugi dzień mam osiemnastkę mojej kuzynki, więc dwa dni pełne wrażeń 😂
paulina9408, strzyga lubią tę wiadomość
-
Karos31 wrote:A jak tam się czujesz?? Już ruchy poczułaś bobaska? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 09:42
Tajlandia22, Karos31, Hera098, Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
Hera098 wrote:Przez 2 dni miałam uczucie motylka w brzuchu, a teraz 2 dni zupełnie nic. Może to były jelita, a ja już bym tak chciała czuć kopniaczki 🥺
Hera098 lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
13.06 waga 540g 🙂
-
Wychodzę z założenia, że do wszystkiego trzeba po prostu podchodzić z rozsądkiem i słuchając własnego organizmu. To samo tyczy się podróżowania w ciąży, uprawiania sportu, jedzenia czy każdej innej strefy życia. Wiadomo, są rzeczy zakazane, ale poza tym - nie ma co przesadzać. Przecież to nie chodzi o to, że jeśli ciąża jest fizjologiczna, to że musimy te dziewięć miesięcy siedzieć na tyłkach w domu. Korzystajmy, póki mamy czas dla siebie i możliwości (szczególnie tutaj mówię do spodziewających się pierwszego dzieciątka, chociaż wiem, że i wraz z kolejnym bobasem pewnie będzie ciężej) 😁🥰😎
paulina9408, mewa, Vam lubią tę wiadomość
-
Hejka 😉
Ja progesteron odstawiłam w 15tyg 😁
Co do koncertu to też mam właśnie kupiony bilet na Podsiadło pod koniec czerwca i muszę na wizycie zapytać o to, bo czytałam różne opinie więc wolę żeby się lekarz wypowiedział.
A co do tych ruchów to wydaje mi się, że jednak to prędzej jelita jeszcze niż ruchy, to nasze pierwsze ciążę więc to by musiał być mega wyjątek 😁 z tego co mi lekarka powiedziała to bardzo łatwo pomylić a my najwcześniej ruchy poczujemy około 19 tygodnia 😁paulina9408 lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Tajlandia właśnie mam nadzieję że nie będzie ciężej 😄 po urodzeniu pierwszego dziecka przeżyliśmy z mężem szok hehe, trzeba było się wszystkiego uczyć a on był taki malutki i bezbronny. Teraz jesteśmy zaprawieni w boju 🤣 jeszcze do dziewczyn które pierwszy raz będą rodzić, musicie wiedzieć że jest coś takiego jak baby blues po urodzeniu. Ja o tym nie wiedziałam, miałam totalną burzę hormonów i bardzo się wzruszyłam. Dość taki mocny rollercoaster emocjonalny. Spokojnie, mija i wszystko wraca do normy, u mnie to trwało tak gdzieś do dwóch tygodni.
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
13.06 waga 540g 🙂
-
nick nieaktualny
-
Anna_bella wrote:Powiedzcie mi do kiedy brałyście progesteron? Ja dzisiaj lekarza zapytam czy mam dalej brać, właśnie rano robiłam badania.
Daj znać jaki wynik bedzie u Ciebie i co powie lekarz -
molisia wrote:Ja już tydzień odstawiłam z 2 tabletek doustnych i dowcipnych , biorę tylko jedna dowcipna
Bolał już mnie bardzo brzuch od takiej końskiej dawki
Której mamy dziecko miało rumień , jak się skończyła ta historia bo nie wiem czy czegoś nie przegapiłam w postach?
Nieraz też o to pytałam, ale ta dziewczyna przestała się do nas odzywać krótko po tym jak sie dowiedziała, że sie zaraziła też rumieniem :c
Szkoda, bo może jest okay, a ja powiązałam jedno z drugim i uznałam, że straciła dzieciątko. Była wtedy w 8-9ym tyg ciąży, gdy się zaraziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:08
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
nick nieaktualny
-
Maa_dzik wrote:Hejka 😉
Ja progesteron odstawiłam w 15tyg 😁
Co do koncertu to też mam właśnie kupiony bilet na Podsiadło pod koniec czerwca i muszę na wizycie zapytać o to, bo czytałam różne opinie więc wolę żeby się lekarz wypowiedział.
A co do tych ruchów to wydaje mi się, że jednak to prędzej jelita jeszcze niż ruchy, to nasze pierwsze ciążę więc to by musiał być mega wyjątek 😁 z tego co mi lekarka powiedziała to bardzo łatwo pomylić a my najwcześniej ruchy poczujemy około 19 tygodnia 😁