Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Malutka 35 wrote:Hejka, w sprawie podstawy to łatwo sobie to możecie sprawdzić na swoim koncie PUE ZUS, tam jest wykazywana podstawa za każdy miesiąc. Wystarczy policzyć i podzielić na 12, średnia macie jako podatawa 😉 nie wchodzi głównie kwota wynagrodzenia nieozusowana albo niektóre premie są wątpliwe przez ZUS i nie chcą ich uznawać do podstawy. Proszą o wyjaśnienia pracodawcy. Pamiętajcie że zaczyna się liczyć od następnego miesiąca od którego poszliście na zwolnienie np. jeśli poszliście od kwietnia to ZUS przejmuje po 33 dniach a postawa będzie liczona od marca wstecz. Jeśli coś było w tym okresie wcześniej i nie minęło 3 miesięcy to się przesuwa wyliczenie.
A gdzie to dokładnie się wchodzi? Bo zalogowałam się ale nic tam takiego nie widzę 🙈
A już chyba znalazłam 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 17:37
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Malutka 35 wrote:Nie wiem jak wy ale ja chciałabym zobaczyć dziecko ale wizytę ma za 4 tygodnie tak wyznaczył mówił że nie ma potrzeby i dopiero 13 maja 🥹 wolę to niż żeby się coś działo ale tęsknię chciałabym go zobaczyć jak się rusza, macha 🥹😊
Maa_dzik, Neta, Vam lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:To nie tak, że nie chciałabym zobaczyć, ale od 3-4 dni czuje małą regularnie. To znaczy... Po kilka razy dziennie. Kompletnie się tego nie spodziewałam, ale całkiem wyraźnie już teraz ją czuję i wiem kiedy to mała, a kiedy moje flaczki🤭 I chociaż głowa podpowiada dalej różne durne scenariusze, że jednak się mylę i to nie ruchy dziecka to mimo wszystko jest łatwiej przetrwać do kolejnej wizyty (mam co 4 tygodnie). Mam nadzieję, że te ruchy nas wszystkie uspokoją i będzie nam łatwiej 😊
Pewnie tak, my jeszcze musimy gdzieś z 3 tygodnie do tego poczekać także nam się mega dłuży od wizyty do wizyty 😁👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Jak piszecie że macie już kolejne wizyty, a ja tyle muszę czekać jeszcze 😉 też bym chciała i mi się dłuży 🤣
Już nie mówiąc jak widzę wasze zdjęcia jedzenia to mi robicie smaka 🥗
Na jutro zamówiłam sobie u rodziców grilla jak będzie ładnie 🤣 ale oni jeszcze są bardzo zdystansowani do mojej ciąży, boją się chyba 🤷 wcześniej tak nie było. Myślą chyba że jestem na początku, a ja już II trymestr ciągnę 🤣 -
Co do wizyt u lekarza, to ostatnie USG miałam po świętach - prenatalne. Dziś miałam wizytę i liczyłam, że zobaczę dzieciątko a tu klops, nie było badania jedynie sprawdził jak bije serduszko (czyli to samo co mogę w domu sprawdzić xD) Kolejna wizyta i badanie dopiero na połówkowych 😱 czyli 2 miesiące bez patrzenia na bobo...
U Was też tak długo??
Może jak zacznę czuć ruchy to będzie łatwiej wytrzymać to czekanie... 🙈 -
Marta1993 wrote:Co do wizyt u lekarza, to ostatnie USG miałam po świętach - prenatalne. Dziś miałam wizytę i liczyłam, że zobaczę dzieciątko a tu klops, nie było badania jedynie sprawdził jak bije serduszko (czyli to samo co mogę w domu sprawdzić xD) Kolejna wizyta i badanie dopiero na połówkowych 😱 czyli 2 miesiące bez patrzenia na bobo...
U Was też tak długo??
Może jak zacznę czuć ruchy to będzie łatwiej wytrzymać to czekanie... 🙈
Ja mam teraz odstęp 4 tygodni, mimo, że to będzie wizyta chwilę przed skończonym 20 tc to nie będą jeszcze połówkowe i pewnie jakoś 22/23 tc połówkoweMarta1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta1993 wrote:Co do wizyt u lekarza, to ostatnie USG miałam po świętach - prenatalne. Dziś miałam wizytę i liczyłam, że zobaczę dzieciątko a tu klops, nie było badania jedynie sprawdził jak bije serduszko (czyli to samo co mogę w domu sprawdzić xD) Kolejna wizyta i badanie dopiero na połówkowych 😱 czyli 2 miesiące bez patrzenia na bobo...
U Was też tak długo??
Może jak zacznę czuć ruchy to będzie łatwiej wytrzymać to czekanie... 🙈
Kochana, ja miałam wizytę dzień po prenatalnych i jestem zapisana na 16maja i też nie wiem czy będę mieć USGpołożna pewnie sprawdzi czy tylko serduszko bije.. aczkolwiek ja będę się domagać USG , bo 19 czerwca mam drugie prenatalne i nie zamierzam tyle czekać żeby zobaczyć się z Kacperkiem
Marta1993 lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-qbDqOLvfqM
Zrobiłam sobie porównanie z różnicą 2 tygodni 🤭
Jakoś ładniejszy się ten brzuszek zrobił. Taki okraglejszy. Na co dzień tego nie widzę, ale porównując zdjęcia widać 😉Vam, Karos31, Nicole123, Maa_dzik, Mila25, Miphuhiz, Tajlandia22, Neta, Marta1993, Laura , merry_merry, Hera098, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
-
Ja mam teraz wizytę 4 tygodnie po prenatalnych, miałam jeszcze do wyboru później ze względu na to że mój gin idzie na urlop ale to byłoby dla mnie zbyt długo czekania, ponad 5 tygodni.
USG na pewno zrobi i sprawdzi wszystko bo zawsze tak robi.Marta1993 lubi tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
nick nieaktualnynutella_ wrote:
https://zapodaj.net/plik-qbDqOLvfqM
Zrobiłam sobie porównanie z różnicą 2 tygodni 🤭
Jakoś ładniejszy się ten brzuszek zrobił. Taki okraglejszy. Na co dzień tego nie widzę, ale porównując zdjęcia widać 😉
Mega brzuszek!Nejt, nutella_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No piękne macie te brzuszki! 🥰 mi już też rośnie 😁 jak będę ogarnięta to cyknę foto 😂 aktualnie dziś jestem w szale sprzątania i właśnie ogarnęłam dom, a zaraz biorę się za robienie gołąbków 😀
Nie na każdej wizycie robią USG jak jest wszystko wporzadku także wiem, że dla nas to trudne ale dla maluszka dobre 😉 ważne, że serduszka biją i się wszystko ładnie rozwija 😉 ale wiem co czujecie bo też za tym tęsknię haha ❤️
Vam, Marta1993 lubią tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Dziewczyny ale macie ładne te brzuszki, widać że ciążowe ♥️
Bo mij na razie taki jakbym sobie pojadła porządnie 🙈Vam, nutella_ lubią tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
nick nieaktualnyMaa_dzik wrote:No piękne macie te brzuszki! 🥰 mi już też rośnie 😁 jak będę ogarnięta to cyknę foto 😂 aktualnie dziś jestem w szale sprzątania i właśnie ogarnęłam dom, a zaraz biorę się za robienie gołąbków 😀
Nie na każdej wizycie robią USG jak jest wszystko wporzadku także wiem, że dla nas to trudne ale dla maluszka dobre 😉 ważne, że serduszka biją i się wszystko ładnie rozwija 😉 ale wiem co czujecie bo też za tym tęsknię haha ❤️
Poproszę na wynos ze dwa gołąbki..ależ mi smaka narobiłaś!!
Maa_dzik lubi tę wiadomość
-
Ja sobie zrobiłam na deser/kolację truskawki pod kruszonką. Były pyszne, ale kurczę trochę za słodkie 😅
Maszonek, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Ja sobie zrobiłam na deser/kolację truskawki pod kruszonką. Były pyszne, ale kurczę trochę za słodkie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 21:12
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zjadłam 4 gofry to wszystko przez Was 🤣
Mam tylko nadzieję że nie pojdzie w cycki bo już są gigantyczne 😆Hera098 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
U mnie wizyty co 4 tygodnie, do kolejnej jeszcze 1,5 tygodnia, od paru dni mam wrażenie jakbym coś czuła... miałam takie jakby bombelki, natomiast wczoraj jak zapukałam w tym miejscu gdzie coś poczułam ktoś mi chyba odpukał i myślę, że to nie jelita :p Co do magicznego II trymestru - jest zdecydowanie lepiej, ale mam jeszcze mdłości i zdarza mi się tulić z porcelana, natomiast energii jest więcej
Vam, Miphuhiz lubią tę wiadomość