Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
strzyga wrote:A ja wczoraj byłam u swojej rodzinnej po tabletki na tachykardię i ciśnienie idealne wraz z tętnem
a jak mam wizytę u ginekologa, to ostatnio miałam 149/100 puls 121
zobaczcie jak działa organizm, ciśnienie mi dopiero schodzi jak usłyszę serduszko..
-
Hera098 wrote:Ja też bardzo chciałam pojeździć na rowerze w tą pogodę, ale poczytałam, że 2 i 3 trymestr sobie trzeba odpuścić lub konsultować z ginekologiem.
A Wy co o tym myślicie?😜
Oj normalny rower odpada, ale ja miałam na myśli stacjonarny 😅 taki jest bezpieczny, nie grozi wypadkiem 😁
Ogólnie lekarz zalecał aktywność , zwłaszcza że przed ciążą ćwiczyłam . Tylko wiadomo wszystko z umiarem ☺️ -
Powiem Wam, że ja się pousuwałam z tych wszystkich grup, w których byłam wcześniej, które dotyczyły starań o ciążę. A raczej tak jak tu Hera wspominała, stary patrzył mi w telefon i obserwował, czy na pewno się usuwam, bo już naprawdę dostawałam pie*dolca od cudzych tragedii i myślałam, że zaraz przydarzy się to i mnie.
Ale ostatnio dodałam się do tej grupy „rodzę w październiku” i czytałam, co te dziewczyny piszą na czacie. Jest kilka przodujących lasek, które opowiadają niestworzone historie, najczęściej w wulgarny sposób, w stylu „ja po porodzie to ku*wa od razu leciałam na rzęsy i dzieciaka tylko podrzucałam teściowej hueueueueu niech się zajmuje wnukiem”, a inne piszą „wooow ale Ty jesteś cool i wyluzowana, zazdroszczę Ci”. Czyli generalnie kółko wzajemnej adoracji, a jak ktoś próbuje zadać jakieś normalne pytanie, to często nie dostaje odpowiedzi, bo akurat laska jest w trakcie opowiadania historii, jak to poroniła, a potem parę miesięcy później zaczęła rodzić i okazało się, że nie dość, że lekarz nie zauważył, że była wcześniej w jakimś 3-4 miesiącu ciąży, to jeszcze ona też tego nie zauważyła.
Ja tylko czytam mężowi co lepsze kwiatki raz na jakiś czas, bo tam naprawdę mam wrażenie, że jest zgromadzenie takich klasycznych madek walczących o 800+, żeby mieć na rzęsy
No. Więc ja zostaję przy Was, tutaj mi dobrze i przynajmniej tutaj nie powątpiewam w prawdziwość opowiadanych przez Was historii z życia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2024, 22:53
Hera098, Vam lubią tę wiadomość
-
świtezianka wrote:Powiem Wam, że ja się pousuwałam z tych wszystkich grup, w których byłam wcześniej, które dotyczyły starań o ciążę. A raczej tak jak tu Hera wspominała, stary patrzył mi w telefon i obserwował, czy na pewno się usuwam, bo już naprawdę dostawałam pie*dolca od cudzych tragedii i myślałam, że zaraz przydarzy się to i mnie.
Ale ostatnio dodałam się do tej grupy „rodzę w październiku” i czytałam, co te dziewczyny piszą na czacie. Jest kilka przodujących lasek, które opowiadają niestworzone historie, najczęściej w wulgarny sposób, w stylu „ja po porodzie to ku*wa od razu leciałam na rzęsy i dzieciaka tylko podrzucałam teściowej hueueueueu niech się zajmuje wnukiem”, a inne piszą „wooow ale Ty jesteś cool i wyluzowana, zazdroszczę Ci”. Czyli generalnie kółko wzajemnej adoracji, a jak ktoś próbuje zadać jakieś normalne pytanie, to często nie dostaje odpowiedzi, bo akurat laska jest w trakcie opowiadania historii, jak to poroniła, a potem parę miesięcy później zaczęła rodzić i okazało się, że nie dość, że lekarz nie zauważył, że była wcześniej w jakimś 3-4 miesiącu ciąży, to jeszcze ona też tego nie zauważyła.
Ja tylko czytam mężowi co lepsze kwiatki raz na jakiś czas, bo tam naprawdę mam wrażenie, że jest zgromadzenie takich klasycznych madek walczących o 800+, żeby mieć na rzęsy
No. Więc ja zostaję przy Was, tutaj mi dobrze i przynajmniej tutaj nie powątpiewam w prawdziwość opowiadanych przez Was historii z życia 😂świtezianka lubi tę wiadomość
-
świtezianka wrote:Powiem Wam, że ja się pousuwałam z tych wszystkich grup, w których byłam wcześniej, które dotyczyły starań o ciążę. A raczej tak jak tu Hera wspominała, stary patrzył mi w telefon i obserwował, czy na pewno się usuwam, bo już naprawdę dostawałam pie*dolca od cudzych tragedii i myślałam, że zaraz przydarzy się to i mnie.
No. Więc ja zostaję przy Was, tutaj mi dobrze i przynajmniej tutaj nie powątpiewam w prawdziwość opowiadanych przez Was historii z życia 😂
A to ja nie na czacie tylko tam na tej grupie podczytuję aczkolwiek jak czytam niektóre historie to też się idzie uśmiać 😁👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Ja chciałam zapisać się już jak @mewa wspomniała o tych pożegnaniach, żeby zobaczyć co się stało, i tak cały dzień sie "dodaje" a potem "anuluje" bo nie chce sobie tego robić, ale z drugiej strony mam takie "sprawdź, no dalej", jak jakaś masochistka z ciekawości☹️😵💫
Ale jak widzę grupę ponad 3 tys osób to włącza mi się lampka, że to raczej nie może być nic dobrego. Nieraz widziałam na FB wiele jadu i nienawiści w komentarzach, choć ludzie tam nie są tak anonimowi jak my tutaj.
Tutaj podoba mi się rozwaga i odpowiedzialność w Was. Nieopowiadanie takich historii jak Świtezianka przytoczyła. Odeszłabym od Was raz-dwa, gdyby któraś zaczęła pisać o tym jak ma w d*pie swoje dzieci, lub któraś zalatywałaby patologią. Nie chciałabym się denerwować za każdym razem jakbym tu wchodziła.
Tutaj podoba mi się też, że można zadać pytanie i nikt nie wyzywa, nie pyta czy mnie poje*ało, lub nie rzuca wulgarnymi tekstami oceniającymi mnie z góry mega negatywnie lub wyśmiewczo.
I można zapytać o radę, i żadna nie podważa niemiło zdania innej osoby.
Spotkałam się kiedyś z grupą, która zobaczyła w opisie na FB moje szkoły i uznała, że jak chodziłam do gimnazjum Sióstr Urszulanek to pewnie chcę zostać zakonnicą i one nie potrzebują (cytuję) świętoje*liwej u siebie w grupie i mnie wyrzuciły.
Więc jesteście pierwszym forum / grupą, która mnie przyjęła życzliwie🥹_ine, Vam lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Dzień dobry. Ale wczoraj mieliśmy cudowny dzień. Wycieczka po zoo i kilka kilometrów spacerkiem po mieście wieczorem pyszna kolacja. Dziś znów dzień pełen atrakcji. Moja mała jest cała w skowronkach. Nawet mam więcej energii to chyba ta pogoda.
Co do grup to ja się dodałam do tych na fb bo w poprzedniej ciąży moja majowa grupa była mega i do dziś tam jestem i co jakiś czas któraś poruszy temat dotyczący rozszerzania diety pomysłów na prezent na urodziny itd. Liczyłam że ta październikowa też taka będzie. Póki co nie widziałam tam jakiś rozmów o których pisze Świtezianka tych grup jest kilka może ja nie jestem na tej samej. Albo też nie czytam wszystkich postów.
Hera jak się nawet dodasz to nic tam nie znajdziesz z podpowiedzi czemu tak się stało. Tam jakieś babeczki pytały to albo brak odpowiedzi albo brak znanej przyczyny. Ja w sumie wczoraj jak tu do Was napisałam to poczułam się lepiej i przestałam schizowac 😂 więc idealna terapia. -
A apropos roweru. To ja liczyłam jednak że będę mogła na takim zwykłym pojeździć. Jeszcze nie wyciągnęłam go z piwnicy po zimie ale liczyłam na to że po mieście po prostej drodze nic mi się będzie. Mysilicie że to głupi pomysł? Ja tak uwielbiam rower 😭
-
mewa wrote:A apropos roweru. To ja liczyłam jednak że będę mogła na takim zwykłym pojeździć. Jeszcze nie wyciągnęłam go z piwnicy po zimie ale liczyłam na to że po mieście po prostej drodze nic mi się będzie. Mysilicie że to głupi pomysł? Ja tak uwielbiam rower 😭
Wiesz co najlepiej zapytaj lekarza, ale z tego co wiem, to we wczesnej ciąży jeszcze można jeśli nie ma przeciwskazań. Później pozycja może już uciskać brzuch no i wiadomo oczy do okola głowy. Ja bym się za bardzo stresowała jakby się coś stało, że mogłam sobie ten rower odpuścić, zwłaszcza że mam też stacjonarny, dlatego nawet nie wyciągam normalnego w tym roku😉
A co do innych grup nawet o tym nie myślałam, jestem tylko tutaj. Nie miałam szczerze nawet czasu i chęci, tu już i tak czasem muszę długo nadrabiać czytanie a jakbym była jeszcze gdzie indziej to chyba tylko całe dnie bym czytała fora 😅 a poza tym tak jak mówicie tu są normalne kobietki a na tych innych grupach różnie bywa 😁 -
Dziewczyny pogoda się robi, mam hybrydę u rąk i zastanawiam się czy iść zrobić u stóp. Zawsze na lato robię. Teraz tak siedzę i myślę, bo niby jak coś się dzieje szybszy poród czy ogólnie poród to trzeba mieć u rąk albo nóg nie pomalowane paznokcie.. ja, jak to ja już rozkminiam różne scenariusze bo chodzę do kosmetyczki i w razie jakiejś akcji nie będę miała jak jej zdjąć. Wy robicie? Ja chyba zrobię ,a pod koniec sierpnia ściągnę. Jednak to wygoda.. zastanawiam się jakie macie zdanie na taki temat.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Rower nie jest zabraniany raczej przez pozycję i ściśnięcie brzucha, tylko przez urazowość, a jednak każdy upadek to potencjalne odklejenie łożyska
-
mewa wrote:A apropos roweru. To ja liczyłam jednak że będę mogła na takim zwykłym pojeździć. Jeszcze nie wyciągnęłam go z piwnicy po zimie ale liczyłam na to że po mieście po prostej drodze nic mi się będzie. Mysilicie że to głupi pomysł? Ja tak uwielbiam rower 😭
-
Czy ktorejs z Was zdarza sie przelewanie w brzuchu ale to takie jakby w jelitach byl sztorm? 🙈12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm ibije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2024, 11:08
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
ja się nie dodaje do takich grup, bo jedyną stroną na którą wchodzę jest to forum. nawet wiadomości żadnych nie czytam. tutaj i insta wieczorami sobie przejrzę i mi styka, nie mam czasu na więcej 🤪🤪💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mi sie fajna grupa trafila z czerwcowych 2020 i zalozylysmy messenger tylko dla dziewczyn ze slaska, codziennie piszemy mimo ze nasze dzieci maja juz 4 lata. 🤌😅
Teraz nie dodaje sie juz nigdzie, szkoda czasu na telefon. Tutaj w wolnej chwili zajrze i tyle.
Ciesze sie ze wiekszosc ma super samopoczucie, ja tez mam wiecej energii niz przed ciaza 🤪 magia II trymestru 😁Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cuducóreczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
nick nieaktualny
-
Hej hej dziś znów pięknie zaraz jak wypijemy kawę to bierzemy dzisiaki i lecimy na jakąś wycieczkę i zakupy i spacery żeby nie marnować dnia 🙂
Karos ja też słyszałam i tym, żeby mieć czyste paznokcie. Ja nie mam z tym problemu maluje tylko zwykłym lakierem więc na koniec zmyje i tyle. Podpytać gin co o tym myśli.
Apka ja mam rewolucje. Do tej pory męczyły mnie zaparcia, teraz są mniejsze za to często mi burczy i się przelewa. -
A ja tam lubię sobie poczytać więc się dodałam 😁 ogólnie grupa na fb jest wygodniejsza dla mnie niż to forum ale już jakoś tutaj się przyzwyczaiłam więc tam tylko podczytuję 😁
Też zastanawiałam się nad rowerem ale jednak odpuściłam.
Co do hybryd i żelu to na razie jak najbardziej robię, będę myśleć z końcem sierpnia czy jednak nie ściągnąć i na dłoniach i na stopach 😁Karos31 lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Vam wrote:Hej hej dziś znów pięknie zaraz jak wypijemy kawę to bierzemy dzisiaki i lecimy na jakąś wycieczkę i zakupy i spacery żeby nie marnować dnia 🙂
Karos ja też słyszałam i tym, żeby mieć czyste paznokcie. Ja nie mam z tym problemu maluje tylko zwykłym lakierem więc na koniec zmyje i tyle. Podpytać gin co o tym myśli.
Apka ja mam rewolucje. Do tej pory męczyły mnie zaparcia, teraz są mniejsze za to często mi burczy i się przelewa.
Nie dosc ze sie mi tak przelewa okrutnie i burczy to jeszcze czasem jak przycisnie...to musze byc w wc w trybie natychmiastowyym 🙈 i troche mnie to stresuje 😬12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm ibije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka