Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Rozmawiałam właśnie z internista. Co za **** . Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży 💪Poratulować medicover takich specjalistów...🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Tajlandia22 wrote:Gratuluję dziewczyny wizyt! Cudowne kropeczki!
@Hera, przypomnij mi proszę nazwisko swojej lekarki? Bo w Poznaniu ją masz, no nie? Prywatnie czy NFZ?
Małgorzata Schwartz😀
Baaardzo polecam. Robi prenatalne, pracuje też w szpitalu na Raszei i robi cesarki. Bardzo dokładna, bardzo profesjonalna!
Pracuje na Wojskowej 1 w Poznaniu.
Przybliżyła mi malucha 8,3mm tak blisko, ze mikro-pulsowanie serduszka widziałam. Jej sprzęt coś niesamowitego...
Dzisiaj zapłaciłam 320zl
Prywatnie przyjmuje
Aha, i na wszystkie maile mi odpowiada szybko😁
I nie sugerować się godzinami otwarcia w necie - jak widać, ja byłam dzisiaj na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2024, 20:38
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Właśnie zaliczyłam pierwsze hormonalne szambo w głowie..w sensie..to się chyba nazywa nagła zmiana nastrojów i emocjonalna niestabilnosc..lekko spięlam się z Mężem, normalnie takie kwestie dyskutujemy i dochodzimy do porozumienia, przytulamy się i tyle.
Teraz jak się rozryczalam, to nie mogłam się opanować, wpadłam w spazmy, on się przestraszył, ja na prawdę nie mogłam się opanować i nie wiedziałam dlaczego placze. Potem zwróciłam cały obiad, wypiłam herbatę, uspokoiłam się.. i po 30min mu wytłumaczyłam że nie wiem co się zadziało to chyba faktycznie te hormony i zaraz znowu płakałam ale ze wzruszenia bo chłopiec w voice of kids ładnie śpiewał...
Nie no komedio-dramat🫣🙈Hera098, Anitulka, Marta1993 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Nalli wrote:Właśnie zaliczyłam pierwsze hormonalne szambo w głowie..w sensie..to się chyba nazywa nagła zmiana nastrojów i emocjonalna niestabilnosc..lekko spięlam się z Mężem, normalnie takie kwestie dyskutujemy i dochodzimy do porozumienia, przytulamy się i tyle.
Teraz jak się rozryczalam, to nie mogłam się opanować, wpadłam w spazmy, on się przestraszył, ja na prawdę nie mogłam się opanować i nie wiedziałam dlaczego placze. Potem zwróciłam cały obiad, wypiłam herbatę, uspokoiłam się.. i po 30min mu wytłumaczyłam że nie wiem co się zadziało to chyba faktycznie te hormony i zaraz znowu płakałam ale ze wzruszenia bo chłopiec w voice of kids ładnie śpiewał...
Nie no komedio-dramat🫣🙈
Ooo😊😊
Mi się raz zdarzyło ostro pokłócić, ale nie płakałam. Ale jak widzę ratowane pieski lub coś pięknego na Instagramie to łzy mi nachodzą, ale próbuje szybko sie opanować, bo jak zacznę to wiem że sie szybko nie uspokoje😂
Może jeszcze głębsze emocje przede mną😝
Szkoda tylko, że zwróciłaś obiad 😁Nalli lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Cześć, dziewczyny, można do was dołączyć? 13.02 zobaczyłam na teście nieśmiałe 2 kreski, termin z OM mam na 23.10. Obecnie czekam na pierwszą wizytę u lekarza, która będzie 04.03
świtezianka, Hera098, Karos31, Anitulka, Marta1993, Vam lubią tę wiadomość
-
Mój mąż powiedział do mnie ostatnio „wiesz co, chyba widzę jeszcze jeden Twój ciążowy objaw, nie obraź się, ale jesteś bardziej agresywna” 😂😂😂
I potem to argumentował tak, że zawsze się z nim dzieliłam chętnie jedzeniem, a ostatnio jak chciał ode mnie gryza cheeseburgera z Maka, to go broniłam jak lwica 😂Hera098, Marta1993, Nalli lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Rozmawiałam właśnie z internista. Co za **** . Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży 💪Poratulować medicover takich specjalistów...
Kochana nie przejmuj się tym konowałem! Zamiast Cię wesprzeć to jeszcze bardziej się zdenerwowałaś ..
A czy badania bety robiłaś o tej samej godzinie? Najlepiej ( i najbezpieczniej dla naszej psychiki) jest jednak badać przyrost po 2 dniach o tej samej godzinie. Powtórz sobie w poniedziałek badanie razem z progiem i umów się do lekarza. Na wynik może mieć wpływ inna godzina badania, nie wstrzeliłaś się w odpowiedni czas i kilka h później wynik mógł być wyższy. W laboratorium też zdarzają się błędy. Rozne czynniki mogły mieć wpływ . Pomyśl, że tak naprawdę nie każdy bada betę w ciąży i nawet nie wiedzą jaki mają przyrost, a rodzą zdrowe dzieci. Te widełki nie są więc do końca takie sztywne bo jak to mama ginekolog powiedziała wybrane zostały najczęstsze powtarzające się wartości do określenia norm. Dobrze, że bierzesz progesteron, nie zaszkodzi, a może pomóc . Trzymam kciuki za Ciebie❤️ -
Malinowysorbet wrote:Rozmawiałam właśnie z internista. Co za **** . Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży 💪Poratulować medicover takich specjalistów...
Ogólnie to mi ginekolog powiedziała to samo. Powiedziała, że betę się bada tylko dwa razy żeby zobaczyć czy jest przyrost. Później czeka się na usg i gdyby tam było coś nie tak to można zlecić jeszcze kolejna. Ja oczywiście jej nie posłuchałam i zrobiłam sobie sama dwie kolejne i progesteron i panikowałam potem, że przyrost za mały, że coś jest nie tak. Na wizycie dostałam od niej wielki ochrzan i powiedziała, że już mam broń Boże nie robić bety ani progesteronu.
Jeśli chodzi o kłucie i skurcze to ja też od czasu do czasu miewam, właśnie szczególnie po bardziej aktywnym dniu 😉 ale to podobno właśnie jest normalne bo macica się rozszerza, może też podobno rwać w kroczu i promieniować do pachwin 😉👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Cześć, dziewczyny, można do was dołączyć? 13.02 zobaczyłam na teście nieśmiałe 2 kreski, termin z OM mam na 23.10. Obecnie czekam na pierwszą wizytę u lekarza, która będzie 04.03
Cześć serniczku, witamy 😊 dużo nas tu przybywa, bardzo dobrze 😍 będzie piękny październik !Hera098, Maa_dzik lubią tę wiadomość
-
Hej, serniczek! Fajnie, że dołączyłaś!
Przed ciążą uwielbiałam sernik z rodzynkami🤪 Teraz te rodzynki mnie o mdłości przyprawiają😁
P.S. Dziewczyny, zmieniłyście już sobie kosmetyki na takie bezpieczne dla kobiet w ciąży?
Ja od początku ciąży zmieniłam, przetestowałam parę produktów z Rossmanna za ok 20-25zł (szampony, żele, kremy do ciała, pasta do zębów dla kobiet ciężarnych) ale okazały się mega klapą. Pasta do zębów to w ogóle używam normalnej, bo dziwny posmak po tej do cięzarnych miałam.
Teraz postawiłam na firmę Eeny Meeny i jestem bardziej zadowolona, ale zastanawiam się, czy może macie jakieś kosmetyki które baaaardzo polecacie i jesteście mega zadowolone?
+ uwielbiam papier toaletowy mokry i od początku ciąży nie chcę się nim podcierac, bo się martwię czy można i czy firma bezpieczna. Używam Luba Med na hemoroidy (nie mam hemoroidów, ale to było dla innego członka rodziny i używałam sobie przy okazji). Ale może macie jakieś sprawdzone i polecane przez siebie w ciąży papiery nawilżane toaletowe? Przejrzałam całego neta i nie widziałam żadnego produkowanego tak typowo dla kobiet w ciąży. Wcześniej stosowałam Velvet Rumiankowy, ale nie wiem czy takie papiery w ogóle są ok w ciąży.
Chyba że zacząć używać te dla bobasów? I tylko zajrzeć na czytamyetykiety.pl aby wybrać najbezpieczniejszy skład?Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Ojej ale szalejesz z tymi kosmetykami Ja nie zmieniałam nic, czytałam, żeby tak nie wariować i jak coś służyło przed ciążą to używać . Jedynie odstawiłam kosmetyki do twarzy z kwasami i jeden krem z filtrem. O paście do zębów nawet nie pomyślałam że są specjalne jakieś 😅 A papier nawilżany mam z biedronki nie wiem jakiej firmy i używam nadal 😊
Masakra znowu się obudziłam w nocy, tym razem przed 3 i nie chce mi się spać… w dodatku mam wrażenie, że w mieszkaniu śmierdzi ciągle rybą jak wyjdę z sypialni . Smażyłam w piątek ale wietrzyliśmy hmmHera098 lubi tę wiadomość
-
Ja kosmetyków na razie nie zmieniałam, natomiast jeśli chodzi o nawilżany papier toaletowy, to przed ciążą korzystałam z tego samego co syn (dla dzieci z Rossmana), a teraz czuję, że mnie podrażnia, więc póki co zrezygnowałam
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Hej, serniczek! Fajnie, że dołączyłaś!
Przed ciążą uwielbiałam sernik z rodzynkami🤪 Teraz te rodzynki mnie o mdłości przyprawiają😁
P.S. Dziewczyny, zmieniłyście już sobie kosmetyki na takie bezpieczne dla kobiet w ciąży?
Ja od początku ciąży zmieniłam, przetestowałam parę produktów z Rossmanna za ok 20-25zł (szampony, żele, kremy do ciała, pasta do zębów dla kobiet ciężarnych) ale okazały się mega klapą. Pasta do zębów to w ogóle używam normalnej, bo dziwny posmak po tej do cięzarnych miałam.
Teraz postawiłam na firmę Eeny Meeny i jestem bardziej zadowolona, ale zastanawiam się, czy może macie jakieś kosmetyki które baaaardzo polecacie i jesteście mega zadowolone?
+ uwielbiam papier toaletowy mokry i od początku ciąży nie chcę się nim podcierac, bo się martwię czy można i czy firma bezpieczna. Używam Luba Med na hemoroidy (nie mam hemoroidów, ale to było dla innego członka rodziny i używałam sobie przy okazji). Ale może macie jakieś sprawdzone i polecane przez siebie w ciąży papiery nawilżane toaletowe? Przejrzałam całego neta i nie widziałam żadnego produkowanego tak typowo dla kobiet w ciąży. Wcześniej stosowałam Velvet Rumiankowy, ale nie wiem czy takie papiery w ogóle są ok w ciąży.
Chyba że zacząć używać te dla bobasów? I tylko zajrzeć na czytamyetykiety.pl aby wybrać najbezpieczniejszy skład?
Hej
Ja już tak nie szaleje. W poprzedniej ciąży tak miałam. Teraz jestem na etapie wykańczania kosmetyków, które mam i inwestowania w trochę delikatniejsze.
Z takich rzeczy, które bardzo mi się przydały, nie mając np bidetu to poporodowa butelka Lansinloh do podmywania- towarzyszy mi już rok
-
Hera098 wrote:Hej, serniczek! Fajnie, że dołączyłaś!
Chyba że zacząć używać te dla bobasów? I tylko zajrzeć na czytamyetykiety.pl aby wybrać najbezpieczniejszy skład?
Szampony używam tych co używałam i kosmetyki tak samo, nawet nie myślałam o zmianie ich w trakcie ciąży 😅 ale używam od dłuższego czasu i tak delikatnych kosmetykówHera098 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Dziś już spałam lepiej i nie miałam koszmarów, ale za to śniło mi się że wcinalam jakieś pałki kurczaka i leciała mi ślina i się obudziłam i faktycznie byłam zaśliniona😅 i może nie byłoby to takie dziwne gdyby nie fakty że od 6lat nie jem mięsa 😉🙃
Chociaż jem ryby od czasu do czasu, a teraz właśnie jakoś zdarza mi się mieć ochotę np na delikatna wędlinę z indyka..
Co do kosmetyków to ja w sumie nawet nie wpadłam na to że czegoś nie można czy się nie powinno..jedyne co to w poprzedniej ciąży kupiłam dedykowany płyn do higieny intymnej, bo zwykły mnie podrażniały, ale teraz nie czuję potrzeby w sumie. Plan miałam tylko zakupił olejki na rozstępy, ale to po 3cim m-cu dopiero ponoć można.
A pastę do zębów zmieniałam na dziecięca, bo mi było po zwykłej niedobrze😋
Dobrej niedzieli Dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 08:41
Nejt, Hera098 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Dzień dobry wszystkim:)
Ja też mam problem ze spaniem teraz, wczoraj w dzień nie spałam wcale, a i tak usnęłam po północy, za to dziś o 7 koniec i już wyspana 🧐
Z tych emocji zapomniałam wczoraj napisać o tym moim cukrze, ze względu na to, że jest za niski, przez co skacze, co mnie usypia w minutę po jedzeniu to mam jeść najpierw warzywa, a dopiero potem resztę -bo one spowolnią wyrzut, albo pić ocet jabłkowy kilka minut przed posiłkiem 🧐 I mam nie jeść owoców jako posiłek, tylko jak już to w ramach deseru, a ja lubię owoce 😅
I właśnie zamówiłam sobie wagę, będę się kontrolować, z synem dowaliłam 31 kg. Teraz chce się zmieścić w 10 max 😅 a najlepiej w 6 😅Hera098 lubi tę wiadomość
-
U mnie na suwaczku pyknął 9 tydzień, więc zaczynam 3 miesiąc. Jutro idę na wizytę kontrolną po pobycie w szpitalu. Dalej plamie... 🤷
Mam takie realne sny. Dzisiaj w nocy mój mąż nie chciał mi kupić mega dużego pączka. Czasami mu się przez te moje sny obrywa rano🤭Hera098 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej fajnie, że jest nas coraz więcej, rozgośćcie się
@Hera098 parę dni temu zorientowałam się, że używam kosmetyków z hialuronem, który jest zabroniony i oczywiście wyłapałam schizę, ale probowalam sobie przetłumaczyć, że to są jakieś śladowe ilości, że nie wpłynie to jakoś negatywnie - dla pewności już nie stosuje ;p Mam krem nawilżający z firmy Mother and her baby albo jakoś tak, ale jego konsystencja do mnie nie przemawia. Pasty używam normalnej, bo po tej dla dzieci i tej dla kobiet w ciąży mam cofkę... we wtorek idę do dermatologa, bo moja do tej pory idealna cera woła o pomstę do nieba, planuję podpytać co można a co nie
@Zuzannka duże masz skoki cukru? Ja wczoraj jak ominelam posiłek to spadło mi do 56 a po zjedzeniu skoczyło na 114. No i rano mam podwyższony chyba muszę pic więcej wody i przestać jeść owoce na wieczór
U mnie na odwrót schudłam już 3 kg i też się zamartwiam czy to bardzo źle , chora głowa :p
@nutella_ będzie dobrze! Musi być, daj znać po wizycie co i jak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 09:22
-
Hej dziewczyny, nie zaglądałam, bo coś mi się psuło i rozjeżdżało mi się forum, nie dało się normalnie czytać. Co dziwne, tylko na tym wątku, na innych nie 🫣
Nie dam rady nadrobić, ale postaram się być już na bieżącoHera098 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Cześć dziewczyny 😉
U mnie nocka minęła bardzo szybko 🙈 znowu najchętniej bym dalej leżała w łóżku 🤣
@hera - w sumie nie pomyślałam żeby coś zmienić, aczkolwiek ja używam pasty do zębów takiej bez fluoru już długo długo, kosmetyki raczej też bardzo delikatne bo jestem alergikiem
A powiedzcie dziewczyny jak z farbowaniem włosów i z paznokciami u was? 😉Hera098 lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞