Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
świtezianka wrote:Który to tydzień? Jak to możliwe, że taki wielki bobas? Mój miał 4mm w 6+5 hahah
Z om wychodzi 8 tydzień i tak mam wpisane na USG 🤔 8w0d02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Madziulka1107 wrote:Dziewczyny czy wam tez tak niedobrze ?? Nie daje mi jeść a jak na wymioty zbiera to tylko 'becze'... Masakra...
Brakuje mi słów, żeby opisać to czym już mi się dzisiaj odbijało. Najgorszy mam problem z wodą. No tak mi się odbija po niej, że boję się jej pić 🙈Madziulka1107, Hera098 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Oj tak wolałabym czasami sobie zwymiotować. To już z 4 tygodnie trwa, ale liczę na to że jeszcze tylko drugie tyle 🫣
Brakuje mi słów, żeby opisać to czym już mi się dzisiaj odbijało. Najgorszy mam problem z wodą. No tak mi się odbija po niej, że boję się jej pić 🙈
Miałaś tak przy wszystkich ciazach ? Bo ja 2 ciąze z córkami czułam sie wysmienicie a teraz 3 ciąża masakra idzie sie pochlastac -
sernik_z_rodzynkami wrote:To ja dzwoniłam w zeszły piątek. Plan miałam dokładnie taki sam, chciałam mieć darmowe badania skoro co miesiąc place składki na NFZ. I pani w rejestracji najpierw powiedziała, że jedyny wolny termin jest za miesiąc (wspomniałam o ciąży już na początku rozmowy, bo pamiętałam, że powinna mnie w ciągu siedmiu dniu umówić). A kiedy podałam PESEL i zobaczyła, że to pierwsza wizyta w tym miejscu, to stwierdziła, że nie może być na fundusz tylko muszę za nią zapłacić. Pierwszy raz się tak zagotowałam, że aż skargę napisałam. I odechciało mi się umawiać na NFZ...
Jezu, masakra. Totalnie nie tak działa NFZ przecież. Coś mi się wydaje, że babka chciała sobie do kieszeni co nieco wziąć… -
Paula00 wrote:A wgl któraś z was myśli zapisać się do poradni przyszpitalnej w szpitalu w którym planuje rodzić?
Ja chciałam, ale jak mi zaśpiewali pierwszy wolny termin w trzecim tygodniu marca to zrezygnowałam z tego pomysłu -
Madziulka1107 wrote:Dziewczyny czy wam tez tak niedobrze ?? Nie daje mi jeść a jak na wymioty zbiera to tylko 'becze'... Masakra...
Mi od walentynek dzień w dzień jest niedobrze od rana lub po jeździe samochodem. A dzisiaj jak sobie pierwszy raz rzygnęłam, to zero mdłości cały dzień 😅Madziulka1107 lubi tę wiadomość
-
Ja Wam w ogóle powiem, że mam totalny problem z określaniem tygodni ciąży. Bo z jednej strony w moim przypadku można powiedzieć, że jestem w ósmym tygodniu (jako tym trwającym), ale z drugiej strony, że leci mi siódmy tydzień… i kurde ciągle nie wiem, jak o tym mówić 😅🫣
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dzisiaj tez byłam na wyżycie z samego rana, ale nie zdążyłam tutaj napisać A wiec byłam na wizycie, wg OM jestem koło 7 tygodnia. Na USG niestety nie zobaczyłam maleństwa, pęcherzyk ciążowy wynosi 1,3cm. Pani doktor twierdzi, że ciąża jest młodsza o conajmniej tydzień. Zaleciła wizytę za tydz/półtora i już wtedy powinno coś widać.
Pierwsze moje odczucie na wizycie, to chciało mi sie ryczeć, bo wiecie miałam inne oczekiwania- cjcialam zobaczyć maleństwo, ale już po kilku godzinach ochłonęłam. Wiem, że muszę trochę zluzować i cierpliwie poczekać. Kolejną wizytę mam 07.03 wiec mam nadzieje, że już coś zobaczęNejt, Hera098, Nalli, Vam, Anitulka, sernik_z_rodzynkami, Kasia111, Marta1993, PannaeM, Kruszyna35 lubią tę wiadomość
-
Ja nie wytrzymałam, zapisałam się na usg do obojętnie jakiego lekarza, żeby tylko zobaczył czy jest okej 🙈 z OM 8+2 z usg 7+6 i maleństwo ma 1,5 cm, teraz już koniec z lataniem co chwila i czekam na wizytę u swojego lekarza prowadzącego 😅
Zaczarowan, Maa_dzik, Nejt, Hera098, Nalli, nutella_, Vam, Anitulka, Marta1993, PannaeM lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, dzisiaj tez byłam na wyżycie z samego rana, ale nie zdążyłam tutaj napisać A wiec byłam na wizycie, wg OM jestem koło 7 tygodnia. Na USG niestety nie zobaczyłam maleństwa, pęcherzyk ciążowy wynosi 1,3cm. Pani doktor twierdzi, że ciąża jest młodsza o conajmniej tydzień. Zaleciła wizytę za tydz/półtora i już wtedy powinno coś widać.
Pierwsze moje odczucie na wizycie, to chciało mi sie ryczeć, bo wiecie miałam inne oczekiwania- cjcialam zobaczyć maleństwo, ale już po kilku godzinach ochłonęłam. Wiem, że muszę trochę zluzować i cierpliwie poczekać. Kolejną wizytę mam 07.03 wiec mam nadzieje, że już coś zobaczę
Trzymam kciuki, żeby wszystko na następnej wizycie było dobrze 🤞 a o żółtkowym coś mówiła ? -
Nalli wrote:Witam w klubie. Mi nadcisnienie wyszło właśnie przy okazji poprzedniej ciąży. W międzyczasie brałam leki i było niby unormowane chociaż nie miałam super wyników bo moja średnia to 130/90. Teraz wszystko odstawiłam i jest w miarę. Często 125/85, ale ponoć w 1szym trymestrze zawsze spada. Pewnie po 12tygodniu wleca leki i tak..
A jak byłam na wizycie to pokazałam dzienniczek z zapisami cisnienia i od razu mówiłam że nie ma mi mierzyć bo czułam jak mi serce w gardle pulsuje;)
Ja właśnie też mam takie pomiary, ogólnie to około 130/90 to ja się czuję okej 😁 ale miewam też niższe np. 118/76 i wtedy jestem mega senna 🙈 ogólnie to ja biorę tabletki na nadciśnienie już kilka lat. Mi zakładała kartę ciąży i musiała wpisać pomiar ciśnienia. Ciekawe co to będzie jutro 😁 pewnie też wysokie bo się stresuje człowiek cały czas👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Madziulka1107 wrote:Miałaś tak przy wszystkich ciazach ? Bo ja 2 ciąze z córkami czułam sie wysmienicie a teraz 3 ciąża masakra idzie sie pochlastac
-
Tajlandia22 wrote:Ja Wam w ogóle powiem, że mam totalny problem z określaniem tygodni ciąży. Bo z jednej strony w moim przypadku można powiedzieć, że jestem w ósmym tygodniu (jako tym trwającym), ale z drugiej strony, że leci mi siódmy tydzień… i kurde ciągle nie wiem, jak o tym mówić 😅🫣
Ale... Jak byłam w szpitalu tydzień temu to nie ważne, że trafiłam tam w 8+0 i wyszłam w 8+3. Dla wszystkich tam był to po prostu 8 tydzień.. jak powiedziałam, że w 9 to mnie poprawiła położna 🤷
Czuję więc dyskomfort jak słyszę to pytanie, bo nie za bardzo wiem czy dogodze komuś swoją odpowiedzią 😅 -
Ale dzisiaj wysyp Kropkow! Fajnie, aż nie mogę się doczekać swojej wizyty i bardzo chciałabym się pozytywnie zaskoczyć i też zobaczyć juz conajmniej 1cm bobo z serduszkiem..ah to czekanie🙈
@Zaczarowana to są dobre wiadomości, masz pęcherzyk i pewnie na dniach będzie tam już mikro ludek. Trzeba dotrwać do następnej wizyty i nie ma wyjścia
@Maa_dzik ja też się dobrze czułam nawet przy 140/100😋
No ale ponoć to jednak przeginka, więc też się pilnuje i mierze. A teraz na początku ciąży coś bierzesz? Ja mam w razie co wypisany doppegyt, ale to niby jak będzie powyżej 140/90 a póki co mam poniżej;p👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
U mnie też jest źle ! Mam mocne mdłości każdy zapach przeszkadza.. nie mam apetytu, dostałam od lekarza tabletki trochę mi po nich lepiej ale jestem strasznie senne, od tygodnia chodzę skulona przez ból żołądka 🫣 dobrze że mam trochę urlopu do wykorzystania przed kwietniem więc jestem teraz na urlopie ale w sobotę wracam już do pracy, nie wiem jak przeżyje, pracuje w hotelu od rana chodzę po korytarzu i narzekam jak to wszystko śmierdzi 🤣 dobrze że mieszkam w Szkocji i nie rozumieją polskiego bo oszaleli by ze mną 🫣 jedyne co przełykam do obiad jak zrobi teściową albo arbuz 🍉 -
Nalli wrote:Ale dzisiaj wysyp Kropkow! Fajnie, aż nie mogę się doczekać swojej wizyty i bardzo chciałabym się pozytywnie zaskoczyć i też zobaczyć juz conajmniej 1cm bobo z serduszkiem..ah to czekanie🙈
@Zaczarowana to są dobre wiadomości, masz pęcherzyk i pewnie na dniach będzie tam już mikro ludek. Trzeba dotrwać do następnej wizyty i nie ma wyjścia
@Maa_dzik ja też się dobrze czułam nawet przy 140/100😋
No ale ponoć to jednak przeginka, więc też się pilnuje i mierze. A teraz na początku ciąży coś bierzesz? Ja mam w razie co wypisany doppegyt, ale to niby jak będzie powyżej 140/90 a póki co mam poniżej;p
Ja właśnie od dwóch lat biorę dopegyt 😁 rano i wieczorem po tabletce, po ostatniej wizycie u gina kazała mi dołożyć popołudniu ale nie biorę jej bo ciśnienie mam okej, tam ze stresu miałam taki wysoki skok i ona się wystraszyła i kazała dołożyć. Tylko jak sobie mierze i mam je okej to zrezygnowałam z tej popołudniowej. U mnie to było też to, że ja paliłam papierosy, teraz rzuciłam i to ciśnienie odrazu też mam niższe.
A właśnie co suplementujecie? 😉 jakiś taki kompleks witamin dla ciężarnych czy coś osobno?👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Z tym określeniem tygodnia ciąży to tak naprawdę loteria 😉 jeden termin z OM drugi z USG trzeci jeszcze z innej perspektywy i tak całą ciążę, a prawda jest taka, że każde dziecko rośnie inaczej 🙂 synek rósł mi książkowo, ale córka zawsze była niby "do tyłu" ostatni miesiąc ciąży nic nie urosła i urodziła się w terminie ważąc 2700g więc po prostu taka jej była uroda ☺️
Jedyne co to bardzo bardzo chciałabym żeby w następnym tygodniu było widać coś więcej niż pęcherzyk, ale na to już nie mam wpływu niestety.
Maa-dzik ja łykam tylko kwas foliowy. Po wizycie skonsultuję z gin, ale chciałabym dorzucić magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 19:57
Maa_dzik, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Maa_dzik wrote:A właśnie co suplementujecie? 😉 jakiś taki kompleks witamin dla ciężarnych czy coś osobno?
Ja biorę Puerie Uno i Puerie czysty magnez, ale te drugie kapsułki to bardziej symbolicznie
Mdłości mi trochę przeszły, ale dziś piersi rwą mnie strasznie
Maa_dzik lubi tę wiadomość
-
Paula00 wrote:Trzymam kciuki, żeby wszystko na następnej wizycie było dobrze 🤞 a o żółtkowym coś mówiła ?
Niestety nic nie wspominała o nim.. martwię się czy to nie jakieś jajo płodowe -
Nejt wrote:Ja biorę Puerie Uno i Puerie czysty magnez, ale te drugie kapsułki to bardziej symbolicznie
Mdłości mi trochę przeszły, ale dziś piersi rwą mnie strasznie
Ja mam wrażenie, że dziś mam mdłości, bolące piersi, palące podbrzusze 🙈 chyba stres wjechał przed jutrzejszą wizytą i psychika już działa, że nagle wszystkie objawy nasiloneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 20:31
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024