X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maa_dzik wrote:
    Ja znów od wtorku po wizycie mam jakieś dziwne uczucie w podbrzuszu po lewej stronie. Nie jest to ból ale tak dziwnie jakby kłuje, ciągnie, piecze. Już też zaczynam się stresować, jutro ma moja ginekolog do mnie zadzwonić bo miałam pytania w innej sprawie to odrazu podpyta o to.

Wiesz co miałam też ból w lewej części podbrzusza. Ból był stały i nawet silny. W sumie to utrzymywał się z pół roku, były dni gdzie bólu nie było. Usg jamy brzusznej nie wykazało nic.
    W ciąży na pierwszej kontroli okazało się, że mam torbiele. Lekarz powiedział, że zobaczymy na kolejnej wizycie czy będą itp, bo nie ma sensu teraz coś z tym robić. Przy kolejnej wizycie (2tyg później) torbieli nie ma, bólu nie ma. Trochę miałam stresa, bo naczytałam się w necie o torbielach w ciąży. Jak widać u mnie skoczyło się to dobrze ;)

Maa_dzik lubi tę wiadomość

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 29 lutego 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zapeszać, ale to taki naprawdę dobry dzień. 🥰
    Obroniłam pracę na 5 i skończyłam studia ze średnią 4.81 🙈 nie wiem jak to możliwe, bo w ciągu studiów 2 razy walczyłam z depresją. Po kilku godzinach od tego wydarzenia nadal uśmiech nie schodzi 😁🙈
    Wczoraj wspominałam, że pewnie pół wsi będzie wiedziało, bo moja mama dumna będzie się chwalić. Nie myliłam się 😂 dostałam gratulację magistra (jestem inżynierem - szczegół) 🫣
    I mam dzień bez mdłości. To jest coś pięknego. 🫣
    Ostatnio zauważyłam, że ciut krócej i "lżej" przechodzę te godziny z mdłościami, więc może już jestem na dobrej drodze do normalności 😁
    Tak czy siak, DZIEWCZYNY JEST NADZIEJA 😅

Hera098, świtezianka, Paula00, Marta.R., Karos31, Karos31, Cezarowa, Zuzannka, Neta, Anitulka, Anna_bella, Marta1993, Vam, madzia_lena90, _ine, Karolinka_, Madziulka1107, Tajlandia22, Nalli, Maja2023, Kruszyna35 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Obroniłam pracę na 5 i skończyłam studia ze średnią 4.81 🙈 nie wiem jak to możliwe, bo w ciągu studiów 2 razy walczyłam z depresją. Po kilku godzinach od tego wydarzenia nadal uśmiech nie schodzi 😁🙈
    Wczoraj wspominałam, że pewnie pół wsi będzie wiedziało, bo moja mama dumna będzie się chwalić. Nie myliłam się 😂 dostałam gratulację magistra (jestem inżynierem - szczegół) 🫣
    Ostatnio zauważyłam, że ciut krócej i "lżej" przechodzę te godziny z mdłościami, więc może już jestem na dobrej drodze do normalności 😁

Super, gratuluję 😊 to teraz możesz skupić się na dzidziusiu 😁😊

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    🥰

Gratulacje obrony :). Niech się niesie po wsi, a co!
    Mdłości, oby i u mnie ustały. Juz mam ich dosyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2024, 16:55

nutella_ lubi tę wiadomość

👩'88 🧔‍♂️'86

2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 29 lutego 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella gratuluje obrony 😄 wspaniała wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest okay😀 To była ekspresowa wizyta, nie trwala nawet 1min😅
    Po prostu ona mi kazala przyjechac bo wiedziala, ze sie nie uspokoje jak nie zobacze, że jest ok😁
    A ja właśnie na odwrót - zmartwilam sie, że kazała mi juz dzisiaj przyjechać😂
    Ale powiedziala, że nie lekceważy takich objawów, bo faktycznie często pacjentki po ustaniu bicia serca u płodu przestają momentalnie odczuwać objawy ciąży.
    Chłop jest głodny, zły, od rana w pracy, a po pracy od razu ze mną jechał, ale ja tam siedze w skowronkach, bo na USG zobaczyłam płód co kształtem juz przypomina człowieczka i posłuchałam chwile jego serca😁
    I macica juz nie jest taka spięta, więc NoSpa działa, a wokół płodu byla ta piękna przezroczysta otoczka😍
    Warto bylo jechac 40min dla wizyty trwającej 40 sekund😂🤣

nutella_, Anna_bella, Zuzannka, Paula00, Karos31, Cezarowa, Vam, Marta.R., madzia_lena90, _ine, Tajlandia22, Nalli lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! Jedno z głowy i można się skupić na czymś innym 🥳

Ja się zastanawiam kiedy będę miała jakieś objawy typowo ciążowe. Piersi bolały mnie bardziej przed okresem, teraz delikatnie mnie coś tli jak dotknę… I źle dzisiaj się wbiłam jakoś, ciężko igła weszła i teraz mnie boli brzuch . Nie lubię tego 😩

Hera098 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Po prostu ona mi kazala przyjechac bo wiedziala, ze sie nie uspokoje jak nie zobacze, że jest ok😁
    Ale powiedziala, że nie lekceważy takich objawów, bo faktycznie często pacjentki po ustaniu bicia serca u płodu przestają momentalnie odczuwać objawy ciąży.
    Chłop jest głodny, zły, od rana w pracy, a po pracy od razu ze mną jechał, ale ja tam siedze w skowronkach, bo na USG zobaczyłam płód co kształtem juz przypomina człowieczka i posłuchałam chwile jego serca😁
    I macica juz nie jest taka spięta, więc NoSpa działa, a wokół płodu byla ta piękna przezroczysta otoczka😍

No widzisz , to teraz się uspokoiłas chociaż uff wiedziałam , że będzie dobrze 😊 bardzo się cieszę !

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Zuzannka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:

Gratulacje Kochana !!! 🥰🥰🥰

• Zuzannka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:

Super wieści !!! Ufff !!! 😍😍😍😍 Ja się tu za każdym razem z każdą stresuje 😂 i jak jest godzina jak wizyty to już sprawdzam, czy napisalyście 😂

Marta1993, Hera098 lubią tę wiadomość

• Jagodusiapolusia Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:

Uf ja tu wchodziłam i cały czas sprawdzałam, czy już napisałaś 😂 dobrze, że wszystko jest wspaniale 🥰

• Zuzannka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z Mamą na mini zakupach, no i weszlysmy do h&m i mówię do Mamy "no chooodzzz chociaż obejrzymy dział dla dziewczynek, już tylko miesiąc mogę zerkać na sukienki i falbanki" 😂 No i tak sobie oglądalysmy i się chichrałyśmy na tym dziecięcym 😅
    To tak odnośnie rozmowy tutaj, to ja sobie pomyślałam, że będzie co będzie i nie mam na to wpływu, więc nie będę czekać żeby się cieszyć, cieszę się teraz i zmuszę mój mózg żeby nie robił mi akcji w stylu "nie zapeszaj", w końcu tylko sobie oglądam, kupować będę i tak pod sam koniec 😁

Marta1993, Hera098 lubią tę wiadomość

• Neta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera super wiadomości 😊 dla własnego spokoju warto było jechać te 40min niż się stresować i czekać do poniedziałku. Ciesze się bardzo że wszystko jest w porządku!

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Anitulka Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, najważniejsze, że wszystko ok 😊

Wiem, że pisałyście, że w 7-8 tygodniu już bez sensu robic betę, ale poniewaz we wtorek zrobiłam (70235,25), to dla formalnosci dziś powtórzyłam (67763,47)- no i panika mnie ogarnęła 🥴 napisalam maila do mojego lekarza i odświeżam pocztę co chwilę jak opętana. Co by to nie oznaczało- jestem zła na siebie za tą nadgorliwość 😔

👩🏻35 🧔🏻40
    👧🏻 2014
    👧🏻 2018
    💔 2021 6+3
    ⏸ 02.02.2024
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    Wiesz co miałam też ból w lewej części podbrzusza. Ból był stały i nawet silny. W sumie to utrzymywał się z pół roku, były dni gdzie bólu nie było. Usg jamy brzusznej nie wykazało nic.
    W ciąży na pierwszej kontroli okazało się, że mam torbiele. Lekarz powiedział, że zobaczymy na kolejnej wizycie czy będą itp, bo nie ma sensu teraz coś z tym robić. Przy kolejnej wizycie (2tyg później) torbieli nie ma, bólu nie ma. Trochę miałam stresa, bo naczytałam się w necie o torbielach w ciąży. Jak widać u mnie skoczyło się to dobrze ;)

Ja właśnie mam torbiel na lewym jajniku od początku ciąży, ale wcześniej to nic nie bolało i we wtorek na wizycie pani doktor powiedziała, że się pomniejszą. No nic zapytam jutro czy to może być od tego.

W wieku 17 lat miałam torbiel na prawym jajniku i nikt mi go nie wykrył i zdarzył pęknąć i się wylać więc jak słyszę torbiel to jest masakra …

@nutella Gratulacje! 🙌 🥰

@hera - czasami warto poświęcić więcej czasu żeby się uspokoić. Ale super, że wszystko dobrze! A z objawami to ja też jest dzień, że mam wyjątkowe combo a dni gdzie nic mi nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2024, 18:05

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • Vam Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella gratulacje ☺️

Hera naprawdę masz super gin, szybka akcja i przynajmniej jesteś spokojna!

Ja dalej chodzę jak neptyk, normalnie śpię na stojąco. W pracy myślę co bym mogła porobić w domu, a w domu padam na kanapę i tyle. Ogarniam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, jedzenie, lekcje z synem, córkę a resztę czasu leżę. Wiem, że to normalne ta senność i niemoc, ale wkurza mnie to 😂

age.png

age.png

age.png
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hera098 świetna wiadomość :)

@Zuzannka hehe ja też jak widzę małe ubranka to taki banan na twarzy się pojawia :). Nie odbierajmy sobie tej przyjemności tym "nie zapeszam"

@Anitulka hm nie wiem co to może oznaczać, ale stres dobrze nie służy. Luzujemy i odświeżamy maila ;)

👩'88 🧔‍♂️'86

2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że wszystko u Was dobrze :) gratuluję obrony, dobrze zakończonych wizyt i dni bez dolegliwości 🤗 witam również nową koleżankę w naszym zacnym gronie :)

Ja nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty i zaczynam panikować...

Powiedziałam dziś w pracy kierownikowi, żeby wiedział że w razie co mogę iść na L4. To pierwsza jego reakcja "znowu?!" Taka była dziwna ... (w październiku poroniłam). Ale potem stwierdził że osobiscie się cieszy i żebym się pracą nie przejmowała.
    Chociaż mi w głowie jakoś tak utknęła ta pierwsza reakcja i trochę przykro i żałuję że już powiedziałam :( ale chciałam być fair, bo jest na prawdę spoko kierownikiem

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • madzia_lena90 Nowa

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    A to Twoja pierwsza ciąża?😚
    Bo moja pierwsza i borykam się z tym samym. Wszystko planowane, wystarana ciąża, a czasem dopadnie mnie dzień w stylu "jejku, czy ja dam radę?" 😜 zarówno co do donoszenia, jak i samego opiekowania sie noworodkiem
    Kuzynka siedziała tydzien w szpitalu ze swoim i wtedy poczulam sie przerazona. Bo mowila, że dziecko jej sie nie chcialo wybudzac na karmienie, i w szpitalu powiedzieli, ze tej nocy jakby nie przyjechala to rano dziecko byloby martwe.
    Mną to tak wstrząsnęło, ze od tamtej pory mam te takie momenty przerażenia, czy dam radę.

Tak, pierwsza. To są chwilowe lęki dotyczące przebiegu ciąży, porodu i pojawienia się maleństwa na świecie. Na szczęście pozytywne emocje przeważają ale wiadomo hormony też robią swoje i czasem mam takie właśnie myśli jak Ty, czy dam z tym wszystkim radę ;)

Co do objawów to mi w tym tygodniu też część się uspokoiła, tak jak pisałam nie mam już np. tych bólów brzucha jak przy okresie ale mój ginekolog mówił na wizycie, że może być tak, że część objawów się nasili, część zmaleje więc się tym akurat nie przejmuje :)

Wracając jeszcze do balsamów przeciw rozstępom to ja właśnie kupiłam w Rossmanie Hagi Mama, jest teraz w promocji za 33 zł. Będę się od dzisiaj smarować :)

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1993 wrote:
    Cieszę się że wszystko u Was dobrze :) gratuluję obrony, dobrze zakończonych wizyt i dni bez dolegliwości 🤗 witam również nową koleżankę w naszym zacnym gronie :)

Ja nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty i zaczynam panikować...

Powiedziałam dziś w pracy kierownikowi, żeby wiedział że w razie co mogę iść na L4. To pierwsza jego reakcja "znowu?!" Taka była dziwna ... (w październiku poroniłam). Ale potem stwierdził że osobiscie się cieszy i żebym się pracą nie przejmowała.
    Chociaż mi w głowie jakoś tak utknęła ta pierwsza reakcja i trochę przykro i żałuję że już powiedziałam :( ale chciałam być fair, bo jest na prawdę spoko kierownikiem

Ojejku :c
    Nie przejmuj się!
    Jak kiedyś pracowałam na stacji benzynowej to tez wydawało nam się, że mamy super kierowniczkę. Dbała aby pensje były ładne, przynosiła nam jedzonko, byla dla każdego miła, pomocna, czasami stanęła za kasą aby nam pomóc abyśmy też mogły coś zjeść i odpocząć. Nie unikała pracy, zawsze była, AŻ...
    Jedna z nas zaszła w ciążę.
    Co to sie wtedy zaczęło dziać...
    Dziewczyna tyle jadu i stresu otrzymała od naszej szefowej, że poroniła w 11/12 tyg. Jej mąż przyszedł poinformował, plakał w gabinecie szefowej. Szefowa płakała razem z nim, zaczęła sie tym przejmowac, ze to moze być jej wina itp...
    Potem wróciła do nas dziewczyna, i po 3 miesiącach znowu zaszła.
    I byla spanikowana jak ma powiedzieć szefowej, i chwyciła wtedy za telefon, zadzwonila do szefowej (bo akurat tego dnia załatwiała coś na mieście) i widziałam na własne oczy jak dziewczyna usłyszała coś takiego w słuchawce, że zsuneła sie po ścianie z rykiem i spazmami, nie mogła złapać powietrza....
    Szefowa zawsze była dla nas cudowna, ale pod względem tej dziewczyny, jej ciąży i w ogóle... dramat.
    Potem szefowa przyjechala, uspokoiła ją, mówiła, że okay, niech idzie na L4 i wszystko gra....
    Ale mi to z pamięci nie wyjdzie. Ciesze się, że jestem na własnej działalności teraz...

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków🥰
    @nutella - super wieści🥰 ale dobry dzień❤️
    @anitulka - trzymam kciuki! To niewielki spadek, może nic nie znaczy? Daj znac co lekarz powie!

Marta1993 lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ