Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Mam wyniki badań: Wam też tak lecą parametry w morfologii? Co badanie, to więcej mam odchyleń od normy 🫢

Na szczęście glukoza 81, a byłam pewna, że mi wyskoczy wysoko, bo zaniedbałam dietę ostanio.
    Jutro jadę na badania to Ci powiem ;) do tej pory były idealne. Ale… sprawdziłam wczoraj co tym razem mam zbadać i zobaczyłam, że znowu jest toxo, zdziwiłam się, sprawdziłam poprzednie wyniki ( z 12 tc) i się okazuje, że są ujemne! Wkurzyłam się, bo nic mi lekarz nie powiedział, a ja nie zwróciłam uwagi, to moja 3 ciąża i w poprzednich miałam dodatnie. Jak to możliwe? Minęło co prawda 17 lat od ostatniej ciąży, ale czat mówi, że zachorowanie daje przeciwciała na całe życie.

preg.png
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie oddałam krew na morfologię, zrobiłam znów tsh i ft4, bo endokrynolog powiedziała żeby przy okazji powtórzyć. No i ponownie toksoplazmozę i cytomegalie. Stresują mnie te dwa ostatnie.
    Zrobiłam jeszcze przeciwciała i zostawiłam mocz.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Co do plamek to też zauważyłam sporo ciemnych na obwódkach. Niemniej nie martwi mnie to w ogóle. Podobno to normalne.

Słabo dziś spałam, chyba utnę sobie drzemkę, bo później mam paznokcie 😅

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie wiem jakie badania powinnam zrobić przed kolejną wizytą 😅 Byłam ostatnio w marcu na wizycie prywatnej i wtedy lekarka kazała mi zrobić tylko awidność CMV. Kolejna wizyta była miejsc później też u niej na badaniach prenatalnych. Nie mówiła nic o badaniach na kolejną wizytę a ja zapomniałam zapytać.. Myślałam, że może nic mam nie badać, ale chyba warto jednak chociażby morfologię? Bo ostatnio badałam przed 10 tc a wizytę będę teraz miała 12 maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:20

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi spadła ferrytyna o 20 jednostek, z ponad 60 na 45. Zapomniałam ostatnio lekarzowi pokazać badania i teraz się zastanawiam czy wdrażać żelazo na własną rękę, oczywiście w jakiś standardowych dawkach. Wg chata od 16 tygodnia można. Bierzecie już żelazo?

Tak samo Bobuś "pożera" moją witaminę D. Z 6 tygodni temu, na polecenie lekarza, zwiększyłam dawkę z 4000 na 6000 dziennie (2000 z puerii czyli w suplemencie i 4000 w formie leku OTC), a z badania krwi, pomimo zwiększonej suplementacji, poziom nie ruszył nic do góry, czyli całe zwiększenie dawki jest gospodarowane przez Młodego. Na szczęście i tak wynik jest prawie 50 więc wg mnie dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A ja właśnie nie wiem jakie badania powinnam zrobić przed kolejną wizytą 😅 Byłam ostatnio w marcu na wizycie prywatnej i wtedy lekarka kazała mi zrobić tylko awidność CMV. Kolejna wizyta była miejsc później też u niej na badaniach prenatalnych. Nie mówiła nic o badaniach na kolejną wizytę a ja zapomniałam zapytać.. Myślałam, że może nic mam nie badać, ale chyba warto jednak chociażby morfologię? Bo ostatnio badałam przed 10 tc a wizytę będę teraz miała 12 maja
    U mnie co wizytę mocz i morfologia to podstawa, no o TSH, bo coś mi szaleje.

Niecierpliwa2, snieżka, PaulinKA lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    a mi spadła ferrytyna o 20 jednostek, z ponad 60 na 45. Zapomniałam ostatnio lekarzowi pokazać badania i teraz się zastanawiam czy wdrażać żelazo na własną rękę, oczywiście w jakiś standardowych dawkach. Wg chata od 16 tygodnia można. Bierzecie już żelazo?

Tak samo Bobuś "pożera" moją witaminę D. Z 6 tygodni temu, na polecenie lekarza, zwiększyłam dawkę z 4000 na 6000 dziennie (2000 z puerii czyli w suplemencie i 4000 w formie leku OTC), a z badania krwi, pomimo zwiększonej suplementacji, poziom nie ruszył nic do góry, czyli całe zwiększenie dawki jest gospodarowane przez Młodego. Na szczęście i tak wynik jest prawie 50 więc wg mnie dobry.
    A jak hemoglobina? Jeśli jest ok, to bym się nie stresowała tym spadkiem. Żelazo możesz brać, nie zaszkodzi.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    U mnie co wizytę mocz i morfologia to podstawa, no o TSH, bo coś mi szaleje.

Też na najbliższą mam tylko mocz i morfologię zrobić, jak co wizytę. A te wirusowe przypuszczam dopiero na jeszcze następną mi zleci.

snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

Twoje wyniki wyglądają bardzo dobrze przy moich 😅 Mi lekarka powiedziała, że od II trymestru można żelazo, ale dostałam od niej na receptę, więc nie miałam wątpliwości czy brać. Kiedy masz następną wizytę? Ewentualnie czy masz możliwość jakoś zadzwonić/napisać do gabinetu? Mi lekarka telefonicznie receptę wystawiła, jak na wizycie zapomniała :)

PS też mi mówiła, że dopóki morfologia jest w porządku, to nie muszę panikować z powodu żelaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @martit, 17 lat przerwy ? Hihi ja mam brata starszego 19 lat i siostre- 17 😅 teraz jest fajnie, przestali mnie traktować jak gówniarę ale wcześniej bylal dla nich tylko podsluchujacym dzieciakiem przeszkadzajacym jak wpadają znajomi 😅

Ale ze przeciwciała moga sie zmienic? To to nie wiedzialam! Ja mam ujemne toxo i zrobilam znowu w 2 trymestrze i dalej ujemne, uff.

@nina, jakos mi sie uwidzialo ze te spodnie co polecałaś kosztują ponad 100 i mysle no nie, tyle za dresy to ja nie dam😅 ale jak za 5 dyszek to biere!
    Wybrałam tez stanik z Hm, usztywniany do karmienia, wcześniej nosiłam takie 65/70D/E (z esotiqa, biust mam maly ogolem, tak mi tam Pani dobrała po prostu) I nie wiem jaki rozmiar zamówić, tam jest dosc wąska rozmiarówka jednak...

Patrzyłam jeszcze dzis nawet w pepco jakies tanioszki ale tylko jeden model wkładany przez głowę byl ok ale uwalony podkładem wiec nie kupiłam😬

Mnie dziewczyny zestresował ten wczorajszy brzuch i to co napisała Agnieszka o twardnieniu....

I chociaz słuchalam waszej rozmowy o niestresowaniu dzidziusia czestym usg (co na prawde chcialam wdrozyc i troche odpuscic kontrole😵‍💫)- stwierdziłam ze dzis należy jednak uspokoić przede wszystkim matke😅....

Tym sposobem jestem po szybkim usg, dzidzia to juz kawał człowieczka na usg, ma kręgosłupik, żeberka, słodziak maxx. Szyjka macicy 42 mm (miesiac temu mialam ponad 50!) I dr mowi ze przy takiej długości moge biegać dźwigać I sie niczym nie przejmowac a te odczucia beda bardziej wyczuwalne u mnie bo jestem szczuplej budowy... uff ...

Niecierpliwa2, snieżka, BlackAmericano, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @martit, 17 lat przerwy ? Hihi ja mam brata starszego 19 lat i siostre- 17 😅 teraz jest fajnie, przestali mnie traktować jak gówniarę ale wcześniej bylal dla nich tylko podsluchujacym dzieciakiem przeszkadzajacym jak wpadają znajomi 😅

Ale ze przeciwciała moga sie zmienic? To to nie wiedzialam! Ja mam ujemne toxo i zrobilam znowu w 2 trymestrze i dalej ujemne, uff.

@nina, jakos mi sie uwidzialo ze te spodnie co polecałaś kosztują ponad 100 i mysle no nie, tyle za dresy to ja nie dam😅 ale jak za 5 dyszek to biere!
    Wybrałam tez stanik z Hm, usztywniany do karmienia, wcześniej nosiłam takie 65/70D/E (z esotiqa, biust mam maly ogolem, tak mi tam Pani dobrała po prostu) I nie wiem jaki rozmiar zamówić, tam jest dosc wąska rozmiarówka jednak...

Patrzyłam jeszcze dzis nawet w pepco jakies tanioszki ale tylko jeden model wkładany przez głowę byl ok ale uwalony podkładem wiec nie kupiłam😬

Mnie dziewczyny zestresował ten wczorajszy brzuch i to co napisała Agnieszka o twardnieniu....

I chociaz słuchalam waszej rozmowy o niestresowaniu dzidziusia czestym usg (co na prawde chcialam wdrozyc i troche odpuscic kontrole😵‍💫)- stwierdziłam ze dzis należy jednak uspokoić przede wszystkim matke😅....

Tym sposobem jestem po szybkim usg, dzidzia to juz kawał człowieczka na usg, ma kręgosłupik, żeberka, słodziak maxx. Szyjka macicy 42 mm (miesiac temu mialam ponad 50!) I dr mowi ze przy takiej długości moge biegać dźwigać I sie niczym nie przejmowac a te odczucia beda bardziej wyczuwalne u mnie bo jestem szczuplej budowy... uff ...

Super, że Cię usg uspokoiło 😊 Też się przez chwilę zastanawiałam czy nie przyspieszyć wizyty, żeby szyjkę sprawdzić. Niestety ostatnio jak byliśmy na tej kontroli po prenatalnych, to tego lekarka nie mierzyła. Ale uznałam, że to i tak usg co 2 tygodnie mi wypada i dam sobie spokój na razie. Nie mam żadnych niepokojących objawów, mam nadzieję, że szyjka jest ok ;)

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Właśnie jakich od miesiąca uparcie szukałam bo pamiętałam, że były tanie i dlatego wzięłam wtedy 2 pary. Jak wrócę z majówki to domówię 3 i będę już zabezpieczona w spodnie. Naprawdę ten pas można naciągnąć bardzo wysoko i on nie uciska. Na to koszulkę albo bluzę i ja się czuję o wiele bardziej komfortowo jak brzuch nie wypada na widok publiczny przy podnoszeniu rąk.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam te spodnie, które poleca Ninia, kupiłam sobie stacjonarnie, rozmiar L, który pewnie mi nie starczy do końca ciąży, ale teraz jest świetny! Ogólnie przez ostatnie 2 tygodnie sporo mi urósł brzuch, tak jak wcześniej był taki trochę jak wzdęcia po jedzeniu, tak teraz sama muszę przyznać, że takiego nigdy nie miałam 😅 Na razie na plusie 3,5 kg (poprawił mi się też apetyt ;))

Z biustem mam odwrotne problemy, niż większość społeczeństwa, czyli ma duży obwód pod biustem, a małą miseczkę. Nie narzekam, bo mały biust ma sporo plusów, ale takie zwykłe staniki mają dla mnie zawsze odrobinkę za duże miseczki, dlatego najczęściej chodzę w takich miękkich lub sportowych. Albo bez :p Ale tu ciąża mnie zaskoczyła, bo wyjście z domu bez stanika stało się dla mnie szalenie niewygodne. Zamówiłam sobie za to dwa nowe z Etam, pomarańczowy i kobaltowy, jestem ciekawa czy będą pasować.

Babajagapatrzy, wczoraj robiłam morfologię i też mam dużo parametrów powyżej lub poniżej normy. Co ciekawe bardzo mi sadło też TSH (przed poprzednią wyżytą było 1,3 a teraz 0,5). To najniższe tsh w moim życiu, stanowiłam się czy nie mam za dużej dawki Eutyroksu. Na szczęście dziś wizyta, to się zapytam o wszystko.

Agnieszka, mega współczuję stresów, mam nadzieję, że uda wam się tak poukładać życie rodzinne, żebyś naprawdę odpoczęła i krwiak się wchłonął.

aganieszkam lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mowa o badaniach, ja przeważnie biorę skierowania z pakietu, ale tym razem skusiłam się na pakiet z Synevo "Kontrola stanu zdrowia kobiety", bo ma witaminę D i ferrytynę plus sporo innych takich ogólnych badań, których "bez powodu" w enelmedzie bym pewnie nie zrobiła. Do 30.04 jest 40% taniej. Więc jeżeli musicie też zrobić wit. D, ferrytynę, morfologię, mocz i tsh, a nie macie żadnego pakietu z darmowymi badaniami, to ten zestaw wychodzi całkiem korzystnie :)

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
  • Talto109_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

Ja żelazo biorę cały czas 🫣 hemoglobinę mam zawsze slaba a teraz spadła mi bardzo, ale mój lekarz jakoś się nieprzejmuje moją anemią

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

Nabyłam krew wołową i piję wodę bogatą w miedź.
    Super poziom wit d! Na mnie suplementacja nie działa, muszę zwiększyć ilość boczku i cholesterolu chyba. Dobrze że wyszło słoneczko.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety pracujące jeszcze w biurze itd, jak się macie? Zmieniły się Wam plany kiedy skorzystać ze zwolnienia?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Kobiety pracujące jeszcze w biurze itd, jak się macie? Zmieniły się Wam plany kiedy skorzystać ze zwolnienia?
    Ja przychodzę 3 dni w tygodniu do biura. Planuję pracować do końca drugiego trymestru, iść na L4 od 27.07. Mam spory zapas urlopów, planuję jeszcze wakacje na przełomie maja i czerwca, żeby przynajmniej wykorzystać urlop, który został mi z zeszłego roku. Planuję zrobić tylko pół roku przerwy zawodowej

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Powoli zaczynam się wahać 😅 ostatnio byłam w biurze i o ile w domu często wstaję, siadam, unoszę nogi albo idę się na 5 minut położyć, to w biurze cierpiałam. Na samym początku naiwnie myślałam, że będę długo pracowała, ale teraz pewnie kwestia miesiąca dwóch, kiedy dolegliwości skłonią mnie do zwolnienia.

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a bierzecie D3 w kroplach czy w tabletkach? Ja długo brałam w kroplach i aż przedawkowałam.. tzn. lekarz kazał mi brać dużą dawkę minimum 4000. Do tego brałam też 2000 w suplemencie i po paru miesiącach poziom D3 wynosił 135 i przez to kilka miesięcy wymiotowałam kilka razy w tygodniu przez całe dni. Było gorzej niż w ciąży.. Później odstawiłam całkiem suplementację i spadło w kilka miesięcy do 30 paru, włączyłam 4000 i po chwili było już 70 parę. Teraz biorę już tylko 2000

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, a bierzecie D3 w kroplach czy w tabletkach? Ja długo brałam w kroplach i aż przedawkowałam.. tzn. lekarz kazał mi brać dużą dawkę minimum 4000. Do tego brałam też 2000 w suplemencie i po paru miesiącach poziom D3 wynosił 135 i przez to kilka miesięcy wymiotowałam kilka razy w tygodniu przez całe dni. Było gorzej niż w ciąży.. Później odstawiłam całkiem suplementację i spadło w kilka miesięcy do 30 paru, włączyłam 4000 i po chwili było już 70 parę. Teraz biorę już tylko 2000
    ja biorę w tabletkach, niby w leku ale może gorzej działąją.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
‹‹ 211 212 213 214 215
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ