PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A jaka wcześniej była, bo to kluczowe ?Martit wrote:Hej, ja też byłam wczoraj na wizycie, niby wszystko ok, ale nie daje mi spokoju, że lekarz powiedział coś takiego „szyjka zamknięta, kanał szyjki 2,5 cm” i nie wiem czy się przesłyszałam? Nie dopytałam oczywiście, bo gadka o planowanym cc ( jednak na 22.09). Ale na koniec kazał odstawić 1 cyclogest, zostaje tylko przy 1 i powiedział, że na tym etapie jest wszystko super. No to chyba nie mam się czym martwić, może źle usłyszałam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 17:35
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
3 tygodnie temu długość szyjki była ponad 5 cm, a wczoraj „kanał szyjki” 2,5 cm. Czat mówi tak:
To może oznaczać:
* rzeczywiste skrócenie szyjki
* albo po prostu inny sposób opisu badania (np. lekarz skupił się tylko na długości zamkniętego kanału)
Dobra nie panikuje, powiedział że jest ok i kazał odstawić progesteron. I tego się trzymam -
Martit wrote:3 tygodnie temu długość szyjki była ponad 5 cm, a wczoraj „kanał szyjki” 2,5 cm. Czat mówi tak:
To może oznaczać:
* albo po prostu inny sposób opisu badania (np. lekarz skupił się tylko na długości zamkniętego kanału)
Dobra nie panikuje, powiedział że jest ok i kazał odstawić progesteron. I tego się trzymam
Mi dzisiaj lekarka pokazywała jak mierzy szyjkę na usg i powiedziała, że w rzeczywistości jest dłuższa niż pomiar, bo wygięta, a ona mierzy w linii prostej. Więc z tymi pomiarami to trzeba być ostrożnym, jak mówił, że ok, to bądź dobrej myśli 😊 Ale wiadomo, łatwo się mówi/pisze po fakcie, ja po poprzedniej wizycie studiowałam długość kości udowej, bo wydawała mi się zbyt krótka 🤭
PS to Tobie lekarz nie pokazywał dziecka w usg do tej pory? Zmieniło się coś? Ja mam niedosyt zdjęć, bo tylko takie anatomiczne z pomiarami mi drukują. Muszę poprosić o pamiątkowe jakieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 18:56
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Jak mówi, że ok, to pewnie jest ok. Niby 2,5cm jest jeszcze w normie ale dolnej granicy. No sama nie wiem.Martit wrote:3 tygodnie temu długość szyjki była ponad 5 cm, a wczoraj „kanał szyjki” 2,5 cm. Czat mówi tak:
To może oznaczać:
Dobra nie panikuje, powiedział że jest ok i kazał odstawić progesteron. I tego się trzymam
Ale lekarz mi raz mówił, że szyjka różnie wychodzi na USG, bo ona cały czas pracuje. Jednego dnia miałam 2,5 i 3,5cm szyjkę 🤷♀️
A no i fakt liczy się też sposób pomiaru. Jeden lekarz mierzy w linii prostej a inny dokładnie z każdym zagięciem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 19:36
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Hej wszystkim, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a ja już jestem po swojej ❤️
Jak wspominałam wizyty z luxmedu polegają u mnie na badaniu na fotelu oraz od ostatniej wizyty na sprawdzaniu tętna detektorem. No i u tego lekarza przedłużam sobie zwolnienie.
Ogólnie spytałam go o kilka rzeczy budzących moje wątpliwości i zostałam uspokojona.
Podczas badania lekarz mnie o niczym nie informuje, ale wiem też, że gdyby było coś nie tak to wtedy by na pewno powiedział. Od kiedy mam też wizyty prywatne troszeczkę odpuściłam pytania o przebieg badań podczas wizyty.
Niemniej nastrój mam lepszy i spokojnie mogę czekać na wizytę w przyszłym tygodniu 🥰
Karos31, Niecierpliwa2, aganieszkam, snieżka lubią tę wiadomość
-
Black, nie miałaś mieć wizyty jutro? Wkręciłam sobie że mamy tego samego dnia. Ja już mam leki stresik, ale w końcu mi brzuch trochę urósł, więc dla mnie jest to znak, że jest ok

Bardzo czekam na ruchy, jeszcze nic nie czułam. Tatko czyta maluchowi wieczorem baśnie i liczę, że w końcu zareaguje na te wieczorne rytuały 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 10:46
BlackAmericano, aganieszkam, snieżka lubią tę wiadomość
-
W kwietniu chyba miałyśmy tego samego dnia 😁babajagapatrzy wrote:Black, nie miałaś mieć wizyty jutro? Wkręciłam sobie że mamy tego samego dnia. Ja już mam leki stresik, ale w końcu mi brzuch trochę urósł, więc dla mnie jest to znak, że jest ok

Bardzo czekam na ruchy, jeszcze nic nie czułam. Tatko czyta maluchowi wieczorem baśnie i liczę, że w końcu zareaguje na te wieczorne rytuały 🥹
Też patrzę na brzuch i porównuję względem dni 😅 jak widzę, że jest większy to od razu mam lepszy humor 😂
Na ruchy też mega czekam. Lekarz dziś mi mówił, że za dwa tygodnie powinnam poczuć, ale wiem, że mogą się pojawić sporo później.
Super, że już próbujecie tworzyć swoje rytuały ❤️
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja kilka dni temu poczułam jakieś ruchy, w zastanawiam się czy to mogło być dziecko, bo trochę wcześnie jeszcze jest. Jednak mam łożysko na tylnej ścianie, więc może szansa jest 🙈
aganieszkam, Niecierpliwa2, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja wczoraj byłam na wizycie, mój maluszek ma już 280 gram, wszystkie parametry bardzo dobre, wod płodowych tyle ile trzeba, 146 uderzeń na minutę.
Prenatalne umówione na 25 maja ale dr mówi że według niego wszystko będzie dobrze bo obraz usg był prawidłowy.
Szyjka długa, neoparin 0,6 dalej brać, utrogestan już odstawić.
Termin porodu wypada na 28.09.2026📅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 12:16
Karos31, White1, Panna_M, Niecierpliwa2, PaulinKA, BlackAmericano, snieżka, babajagapatrzy, CaroShell lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
U mnie 16 tydzień się zaczął i wczoraj poczułam jakby ruchy maluszka, chociaż ciężko stwierdzić czy to to 😁 Takie pojedyncze puknięcia, bardzo delikatne i punktowe, trochę inne niż jelita w których czuje jak coś się bardziej przesuwa. Zobaczymy jak się rozwinie, dzisiaj cisza
Niecierpliwa2, BlackAmericano, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ja kilka dni temu czułam co wieczór takie bulgotanie w miejscu gdzie jest macica, więc na pewno ruchy. Potem kilka dni cisza q wczoraj już wyraźne puknięcie przed spaniem. Także pewnie niedługo będę mocniej czuła 😁 ale wiem, że jeszcze wcześnie i czekam na spokojnie.
Niecierpliwa2, BlackAmericano, snieżka lubią tę wiadomość

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Kingus 1 wrote:
Termin porodu wypada na 28.09.2026📅
Oo, moje urodziny 😁
Ja ze względu na to, że będę się starała o CC, możliwe że też ostatecznie będę miała termin wrześniowy. 😁
Kingus 1, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
@kinguś, wspaniale wiesci, transferowa siostro 🤩 ja idę jutro wiec bede miala porównanie co do wagi brzdąca hehe
mamy TP o 1 dzien różnicy, twoj bobas nadgonił jeszcze wiecej niz moj 😁 jak sie czujesz, jak znosisz ciaze? Jestes spokojna czy raczej meczy cie niepokoj?
@niecierpliwa, zazdro masażu! Tez bylam raz na takim prenatalnym, ekstra sprawa, ja wg uwieelbiam wszelkie mizianko hihi. Zrób sobie resztę dnia tez relaksująco i blogo, to i maluszek skorzysta
)🤩
@blackamericano, cieszę sie ze wizyta Cie uspokoiła 😍 rośnijcie sobie dalej zdrowo😘 za chwile jak poczujesz ruchy to usg juz bedzie niepotrzebne bo bedziesz miala najlepszy miernik dobrostanu dzidziusia 😜😍
Kingus 1, Niecierpliwa2, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:@kinguś, wspaniale wiesci, transferowa siostro 🤩 ja idę jutro wiec bede miala porównanie co do wagi brzdąca hehe
mamy TP o 1 dzien różnicy, twoj bobas nadgonił jeszcze wiecej niz moj 😁 jak sie czujesz, jak znosisz ciaze? Jestes spokojna czy raczej meczy cie niepokoj?
@niecierpliwa, zazdro masażu! Tez bylam raz na takim prenatalnym, ekstra sprawa, ja wg uwieelbiam wszelkie mizianko hihi. Zrób sobie resztę dnia tez relaksująco i blogo, to i maluszek skorzysta
)🤩
@blackamericano, cieszę sie ze wizyta Cie uspokoiła 😍 rośnijcie sobie dalej zdrowo😘 za chwile jak poczujesz ruchy to usg juz bedzie niepotrzebne bo bedziesz miala najlepszy miernik dobrostanu dzidziusia 😜😍
Hej PaulinKA witaj siostro transferowa 🥰 , ja czuje się oki, nie martwię się o dzidzie bo wszystko jest dobrze. Jak tylko mówię do męża żeby dzidziuś był zdrowy a mąż mówi już uspokój się i że wszystko jest dobrze bo lekarz tak powiedział.
Jakoś nie mam większych niepokojów ani zmartwień. Czuję się dobrze. Przytylam 5kg od początku ciąży, trochę brzuch już widać ale więcej poszło w cycki, czasami zebra mnie bolą ale też nie zawsze. Ogólnie jest oki.
To daj znać jak Twoja wizyta, będę czekała na wieści.❤️🍀
Termin wypada mi na 28.09. 2026 - ale ze względu na cesarkę to pewnie z tydzień wcześniej zrobi pan doktor.
Teraz drugie prenatalne ale jestem spokojna bo lekarz wczoraj mówi że obraz usg prawidłowy, nawet wyszło, że główka trochę większa jest z tych pomiarów.
Niecierpliwa2, aganieszkam, snieżka, PaulinKA, Panna_M lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Kingus 1 wrote:Hej PaulinKA witaj siostro transferowa 🥰 , ja czuje się oki, nie martwię się o dzidzie bo wszystko jest dobrze. Jak tylko mówię do męża żeby dzidziuś był zdrowy a mąż mówi już uspokój się i że wszystko jest dobrze bo lekarz tak powiedział.
Jakoś nie mam większych niepokojów ani zmartwień. Czuję się dobrze. Przytylam 5kg od początku ciąży, trochę brzuch już widać ale więcej poszło w cycki, czasami zebra mnie bolą ale też nie zawsze. Ogólnie jest oki.
To daj znać jak Twoja wizyta, będę czekała na wieści.❤️🍀
Termin wypada mi na 28.09. 2026 - ale ze względu na cesarkę to pewnie z tydzień wcześniej zrobi pan doktor.
Teraz drugie prenatalne ale jestem spokojna bo lekarz wczoraj mówi że obraz usg prawidłowy, nawet wyszło, że główka trochę większa jest z tych pomiarów.
Ach ci mężowie, mój tak samo "nic nie świadczy, że coś jest nie tak" 😅
U nas tak samo, głowa wyprzedza termin, brzuszek spory, kość udowa na razie trochę do tyłu, ale podobno wszystko w normie, więc już nie wymyślam 🤭
Kingus 1, aganieszkam, snieżka, BlackAmericano, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
A u mnie nowa dolegliwość, na górze brzucha mam uczucie jakby mi skórę miało rozerwać 🙈. Ostatni tydzień bardzo mi urósł brzuch i już ewidentnie jestem w ciąży.
BlackAmericano, aganieszkam, kleopatr4, stayaway, CaroShell lubią tę wiadomość