Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam telewizję na leżąco bo w salonie mamy gigantyczną leżankę i tam poduszka G się mega sprawdza, szczególnie że można sobie podeprzeć nogi by nie leżec na płasko, mój fizjo bardzo duży nacisk kładzie bym nie leżała z prostymi nogami tylko je podkurczała albo wsadzała poduszkę pod kolana. Kupiłam poduchę z firmy Kurs na Dziecko. Co do spania to się jeszcze uczę ale nie jest najgorzej. Fajnie można ten wałek między nogi włożyć.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ^^ Chciałabym dołączyć do wątku ^^ Termin na 3 października. Nadrobie Wasze wiadomości, bo mam teraz duuużo czasu( chociaż 5 latka na pokładzie wcale nie ulatwia).
    U mnie wystapił lejek, ale szyjka 3mm zamknieta. Za tydzień ide do mojej gin, ale do szpitala i dowiem sie wtedy co robimy. Na razie dostałam progresteron dopochwowo.
    Mega się martwię. Szczególnie, że teraz 18+6 a mniej więcej w poprzedniej ciazy w tym czasie miałam pprom.
    Dwa dni temu byłam u lekarza..serduszko biło, a ja już mam schizy czy wszystko ok ;/. Wszyscy dookoła już mają chyba mnie troche dość. Dlatego postanowiłam poszukać jakiegoś forum. Mam nadzieję, że razem jakos damy radę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:08

snieżka, babajagapatrzy, Marty.Na, BlackAmericano, Ala87, Megmery, Karos31, Talto109_, Vainchild, CaroShell lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pracodawca ma takie prawo zarówno na L4, ja i na urlopie macierzyńskim

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że może poprosić o zwrot sprzętu. Najlepiej spytać wprost i nie mącić sobie tym głowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:05

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to u mnie pracy tak akurat jest, więc mentalnie się nastawiam na to, że będę musiała oddać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:33

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?

Marty.Na lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.

Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.

Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Ewelinaxx Debiutantka

Wysłany: 7 maja, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul :)
    Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
    I partner i starszy syn tez juz to czuli :)

FloristKa lubi tę wiadomość

Ewelinaxx
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, a szkoda, bo mam teraz super laptopa, nowootrzymanego, a po powrocie na pewno dostanę złom :p

preg.png

Wysłany: 7 maja, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.

Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.

U nas chyba umawiają kuriera do odbioru.

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.

Wysłany: 7 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.

Nie sądzę, żeby w mojej firmie przeszło, są na to procedury, ale jak masz taką opcję zwłaszcza z autem to super :)

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok, 217g córeczki 🌸🌷🥹

Witaj, Florystko :)

Niecierpliwa2, FloristKa, BlackAmericano, kleopatr4, PaulinKA, Marty.Na, Sawka8, aganieszkam, Paulina1106, snieżka, Karos31, pandzia 🐼, Vainchild lubią tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaxx wrote:
    Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul :)
    Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
    I partner i starszy syn tez juz to czuli :)

To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃

Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 20:28

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?
    Ja mam detektor, ale użyłam może z dwa razy

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Nie bylo o tym mowy, w umowie jedynie przewiduje sie zdanie sprzętu przy zakończeniu współpracy😅
    A dostałam dziś sms z HRu czy mogę podjechać czy mają wysłać kuriera. Zastanawiam się nad tym, bo po prostu nie będę miała dostępu do żadnych informacji związanych z moim profilem zawodowym w systemie, pasków wypłat i żadnych kontaktów jeśli ich sobie nie przepisze, a tego do końca nie mogę robić.
    No nic jutro przedzwonię i z konkretnymi pytaniami będę uderzać. Nie wiem co tam oni sobie myślą i po swojej stronie kombinują. Mam stracha czy po porodzie nie będą próbowali w jakiś sposób rozwiązać umowy, więc chcę wiedzieć za wczasu jakich błędów nie popełnić w komunikacji lub co im jeszcze dosłać.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kleopatra, z tego co wiem to Kadry mogą i powinny wysyłać Ci paski płacowe i inne informacje związane z Twoim zatrudnieniem, kiedy jestes na zwolnieniu.

Tak na prawde służbowego laptopa wg nie powinno sie uruchamiać bedac na l4, zeby nie zostać oskarżonym o dokonywanie jakis czynności służbowych, wiec mysle ze jak zapytasz Kadry o wlasnie sposób komunikacji czy cos to powinni zaproponować Ci kontakt przez adres prywatny...

@babajaga, super, te wagi dzieciaczków sa juz takie realne... mozna sobie pomyśleć ze ojej, tyle waży jablko, czy papryka, czy banan...🥹🥹🥹 mnie to mega wzrusza 😍

Hej @florystko, rozgość sie, podaj datę porodu i nadchodzące wizyty to Nina pewnie wpisze w wolniejszej chwili na naszą 1 stronę 🌸🌞

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."

Wysłany: 7 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃

Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?
    Dzień wcześniej niż u Ciebie, czyli 18+4 dziś :)

Ja chcę zostawić swój laptop na czas nieobecności, bo mam tam rzeczy, których nie chcę nikomu udostępniać. To raczej nie będzie u nas problemem.

Wysłany: 7 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora: chciałam kupić, ale nasza lekarka mi odradziła, mówiła, że generuje nieraz więcej lęku niż spokoju. Mój mąż przysięga, że słyszał coś mając ucho na moim brzuchu 😅

Co ciekawe, dziś na wizycie lekarka mi pokazała, że łożysko mam na przedniej ścianie, a info na dokumencie z prenatalnych mówi, że jest na tylnej. Więc pewnie na ruchy jeszcze poczekamy. Za tydzień zobaczymy się na prenatalnych. Pewnie wtedy już na 100% potwierdzi się płeć. Choć dziś już nasza lekarka stwierdziła, że ona widzi dziewczynkę :)

Paulinko, masz rację, coraz bardziej realne są te nasze dzieci 🥹 my odkąd dziś usłyszeliśmy o płci zaczęliśmy mówić „córeczka” i ogromnie mnie to wzrusza 🥹

aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ