PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Oglądam telewizję na leżąco bo w salonie mamy gigantyczną leżankę i tam poduszka G się mega sprawdza, szczególnie że można sobie podeprzeć nogi by nie leżec na płasko, mój fizjo bardzo duży nacisk kładzie bym nie leżała z prostymi nogami tylko je podkurczała albo wsadzała poduszkę pod kolana. Kupiłam poduchę z firmy Kurs na Dziecko. Co do spania to się jeszcze uczę ale nie jest najgorzej. Fajnie można ten wałek między nogi włożyć.
-
Hej dziewczyny ^^ Chciałabym dołączyć do wątku ^^ Termin na 3 października. Nadrobie Wasze wiadomości, bo mam teraz duuużo czasu( chociaż 5 latka na pokładzie wcale nie ulatwia).
U mnie wystapił lejek, ale szyjka 3mm zamknieta. Za tydzień ide do mojej gin, ale do szpitala i dowiem sie wtedy co robimy. Na razie dostałam progresteron dopochwowo.
Mega się martwię. Szczególnie, że teraz 18+6 a mniej więcej w poprzedniej ciazy w tym czasie miałam pprom.
Dwa dni temu byłam u lekarza..serduszko biło, a ja już mam schizy czy wszystko ok ;/. Wszyscy dookoła już mają chyba mnie troche dość. Dlatego postanowiłam poszukać jakiegoś forum. Mam nadzieję, że razem jakos damy radę !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:08
snieżka, babajagapatrzy, Marty.Na, BlackAmericano, Ala87, Megmery, Karos31, Talto109_, Vainchild, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.
-
Tak pracodawca ma takie prawo zarówno na L4, ja i na urlopie macierzyńskim
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Z tego co się orientuję to u mnie pracy tak akurat jest, więc mentalnie się nastawiam na to, że będę musiała oddać ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:33
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

-
Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.
Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.
Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul

Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
I partner i starszy syn tez juz to czuli
FloristKa lubi tę wiadomość
Ewelinaxx -
snieżka wrote:Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.
Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.
U nas chyba umawiają kuriera do odbioru. -
Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Sawka8 wrote:Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.
Nie sądzę, żeby w mojej firmie przeszło, są na to procedury, ale jak masz taką opcję zwłaszcza z autem to super
-
Ewelinaxx wrote:Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul

Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
I partner i starszy syn tez juz to czuli
To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃
Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 20:28
-
Ja mam detektor, ale użyłam może z dwa razyFloristKa wrote:Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Nie bylo o tym mowy, w umowie jedynie przewiduje sie zdanie sprzętu przy zakończeniu współpracy😅snieżka wrote:
A dostałam dziś sms z HRu czy mogę podjechać czy mają wysłać kuriera. Zastanawiam się nad tym, bo po prostu nie będę miała dostępu do żadnych informacji związanych z moim profilem zawodowym w systemie, pasków wypłat i żadnych kontaktów jeśli ich sobie nie przepisze, a tego do końca nie mogę robić.
No nic jutro przedzwonię i z konkretnymi pytaniami będę uderzać. Nie wiem co tam oni sobie myślą i po swojej stronie kombinują. Mam stracha czy po porodzie nie będą próbowali w jakiś sposób rozwiązać umowy, więc chcę wiedzieć za wczasu jakich błędów nie popełnić w komunikacji lub co im jeszcze dosłać. -
@kleopatra, z tego co wiem to Kadry mogą i powinny wysyłać Ci paski płacowe i inne informacje związane z Twoim zatrudnieniem, kiedy jestes na zwolnieniu.
Tak na prawde służbowego laptopa wg nie powinno sie uruchamiać bedac na l4, zeby nie zostać oskarżonym o dokonywanie jakis czynności służbowych, wiec mysle ze jak zapytasz Kadry o wlasnie sposób komunikacji czy cos to powinni zaproponować Ci kontakt przez adres prywatny...
@babajaga, super, te wagi dzieciaczków sa juz takie realne... mozna sobie pomyśleć ze ojej, tyle waży jablko, czy papryka, czy banan...🥹🥹🥹 mnie to mega wzrusza 😍
Hej @florystko, rozgość sie, podaj datę porodu i nadchodzące wizyty to Nina pewnie wpisze w wolniejszej chwili na naszą 1 stronę 🌸🌞
-
Dzień wcześniej niż u Ciebie, czyli 18+4 dziśFloristKa wrote:To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃
Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?
Ja chcę zostawić swój laptop na czas nieobecności, bo mam tam rzeczy, których nie chcę nikomu udostępniać. To raczej nie będzie u nas problemem. -
Co do detektora: chciałam kupić, ale nasza lekarka mi odradziła, mówiła, że generuje nieraz więcej lęku niż spokoju. Mój mąż przysięga, że słyszał coś mając ucho na moim brzuchu 😅
Co ciekawe, dziś na wizycie lekarka mi pokazała, że łożysko mam na przedniej ścianie, a info na dokumencie z prenatalnych mówi, że jest na tylnej. Więc pewnie na ruchy jeszcze poczekamy. Za tydzień zobaczymy się na prenatalnych. Pewnie wtedy już na 100% potwierdzi się płeć. Choć dziś już nasza lekarka stwierdziła, że ona widzi dziewczynkę
Paulinko, masz rację, coraz bardziej realne są te nasze dzieci 🥹 my odkąd dziś usłyszeliśmy o płci zaczęliśmy mówić „córeczka” i ogromnie mnie to wzrusza 🥹
aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość