Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam telewizję na leżąco bo w salonie mamy gigantyczną leżankę i tam poduszka G się mega sprawdza, szczególnie że można sobie podeprzeć nogi by nie leżec na płasko, mój fizjo bardzo duży nacisk kładzie bym nie leżała z prostymi nogami tylko je podkurczała albo wsadzała poduszkę pod kolana. Kupiłam poduchę z firmy Kurs na Dziecko. Co do spania to się jeszcze uczę ale nie jest najgorzej. Fajnie można ten wałek między nogi włożyć.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ^^ Chciałabym dołączyć do wątku ^^ Termin na 3 października. Nadrobie Wasze wiadomości, bo mam teraz duuużo czasu( chociaż 5 latka na pokładzie wcale nie ulatwia).
    U mnie wystapił lejek, ale szyjka 3mm zamknieta. Za tydzień ide do mojej gin, ale do szpitala i dowiem sie wtedy co robimy. Na razie dostałam progresteron dopochwowo.
    Mega się martwię. Szczególnie, że teraz 18+6 a mniej więcej w poprzedniej ciazy w tym czasie miałam pprom.
    Dwa dni temu byłam u lekarza..serduszko biło, a ja już mam schizy czy wszystko ok ;/. Wszyscy dookoła już mają chyba mnie troche dość. Dlatego postanowiłam poszukać jakiegoś forum. Mam nadzieję, że razem jakos damy radę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:08

snieżka, babajagapatrzy, Marty.Na, BlackAmericano, Ala87, Megmery, Karos31, Talto109_, Vainchild, CaroShell lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pracodawca ma takie prawo zarówno na L4, ja i na urlopie macierzyńskim

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że może poprosić o zwrot sprzętu. Najlepiej spytać wprost i nie mącić sobie tym głowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:05

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to u mnie pracy tak akurat jest, więc mentalnie się nastawiam na to, że będę musiała oddać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 18:33

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?

Marty.Na lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Wiecie może czy pracodawca może poprosić mnie i odesłanie sprzętu służbowego (telefon, laptop, akcesoria itd) kiedy jestem na ciążowym? Przedwczoraj przedłużyłam zwolnienie, aktualnie mija 30 dzień l4. Nie wiem co o tym myśleć.

Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.

Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Ewelinaxx Debiutantka

Wysłany: 7 maja, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul :)
    Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
    I partner i starszy syn tez juz to czuli :)

FloristKa lubi tę wiadomość

Ewelinaxx
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, a szkoda, bo mam teraz super laptopa, nowootrzymanego, a po powrocie na pewno dostanę złom :p

preg.png

Wysłany: 7 maja, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mnie dyrektorka prosiła o napisanie kilku zdań do opinii o dziecku, bo ja znałam je najlepiej od strony zajęć rewalidacyjnych. Też wiedziałam, że to ważna sprawa, bo chodziło o sporządzenie nowego orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego, więc czułam się odpowiedzialna za to. Podpisać oczywiście miał się ktoś inny.

Chociaż u Ciebie to wygląda tak, że Ty miałabyś dostarczyć te sprzęty? Myślę, że powinny to załatwić tak, żeby ktoś to od Ciebie odebrał.

U nas chyba umawiają kuriera do odbioru.

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.

Wysłany: 7 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Zawsze można poprosić pracodawcę o możliwość zatrzymania sprzętu, ja tak np planuje zrobić nie tylko ze sprzętem elektronicznym, ale również z samochodem służbowym (na czas macierzyńskiego)… tylko, ze o ile będę się czuła na silach to będę pracować do końca sierpnia.

Nie sądzę, żeby w mojej firmie przeszło, są na to procedury, ale jak masz taką opcję zwłaszcza z autem to super :)

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok, 217g córeczki 🌸🌷🥹

Witaj, Florystko :)

Niecierpliwa2, FloristKa, BlackAmericano, kleopatr4, PaulinKA, Marty.Na, Sawka8, aganieszkam, Paulina1106, snieżka, Karos31, pandzia 🐼, Vainchild lubią tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaxx wrote:
    Jeali chodzi o ruchy to czulam od ok 15 tyg takie plywanie, alw to moja 3 ciąża. Jak partner dobrze reke polozyl to tez to czul :)
    Teraz jestem w 18 + 2 tyg i czuje juz w podprzuszu dosc spore ruchy, oczywiscie najbardziej w pozycji leżącej.
    I partner i starszy syn tez juz to czuli :)

To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃

Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 20:28

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Dziewczyny jak i kiedy czujecie ruchy? Niby powinnam szybciej czuć ruchy, bo to moja 3 ciąza, a mam wrazenie ostatnio, że nie czuje prawie wcale, chyba wcześniej tak ok 16 tyg czułam bardziej niż teraz. Macie moze detektor ?
    Ja mam detektor, ale użyłam może z dwa razy

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Nie bylo o tym mowy, w umowie jedynie przewiduje sie zdanie sprzętu przy zakończeniu współpracy😅
    A dostałam dziś sms z HRu czy mogę podjechać czy mają wysłać kuriera. Zastanawiam się nad tym, bo po prostu nie będę miała dostępu do żadnych informacji związanych z moim profilem zawodowym w systemie, pasków wypłat i żadnych kontaktów jeśli ich sobie nie przepisze, a tego do końca nie mogę robić.
    No nic jutro przedzwonię i z konkretnymi pytaniami będę uderzać. Nie wiem co tam oni sobie myślą i po swojej stronie kombinują. Mam stracha czy po porodzie nie będą próbowali w jakiś sposób rozwiązać umowy, więc chcę wiedzieć za wczasu jakich błędów nie popełnić w komunikacji lub co im jeszcze dosłać.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kleopatra, z tego co wiem to Kadry mogą i powinny wysyłać Ci paski płacowe i inne informacje związane z Twoim zatrudnieniem, kiedy jestes na zwolnieniu.

Tak na prawde służbowego laptopa wg nie powinno sie uruchamiać bedac na l4, zeby nie zostać oskarżonym o dokonywanie jakis czynności służbowych, wiec mysle ze jak zapytasz Kadry o wlasnie sposób komunikacji czy cos to powinni zaproponować Ci kontakt przez adres prywatny...

@babajaga, super, te wagi dzieciaczków sa juz takie realne... mozna sobie pomyśleć ze ojej, tyle waży jablko, czy papryka, czy banan...🥹🥹🥹 mnie to mega wzrusza 😍

Hej @florystko, rozgość sie, podaj datę porodu i nadchodzące wizyty to Nina pewnie wpisze w wolniejszej chwili na naszą 1 stronę 🌸🌞

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."

Wysłany: 7 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    To super. U mnie jakoś dziwnie. Raz czuje, raz nie 😅 Staram się nie schizować, ale ciężko 🙃

Hej babajagapatrzy 👋217g to już kawał człowieka. Który tydzien? 19?
    Dzień wcześniej niż u Ciebie, czyli 18+4 dziś :)

Ja chcę zostawić swój laptop na czas nieobecności, bo mam tam rzeczy, których nie chcę nikomu udostępniać. To raczej nie będzie u nas problemem.

Wysłany: 7 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora: chciałam kupić, ale nasza lekarka mi odradziła, mówiła, że generuje nieraz więcej lęku niż spokoju. Mój mąż przysięga, że słyszał coś mając ucho na moim brzuchu 😅

Co ciekawe, dziś na wizycie lekarka mi pokazała, że łożysko mam na przedniej ścianie, a info na dokumencie z prenatalnych mówi, że jest na tylnej. Więc pewnie na ruchy jeszcze poczekamy. Za tydzień zobaczymy się na prenatalnych. Pewnie wtedy już na 100% potwierdzi się płeć. Choć dziś już nasza lekarka stwierdziła, że ona widzi dziewczynkę :)

Paulinko, masz rację, coraz bardziej realne są te nasze dzieci 🥹 my odkąd dziś usłyszeliśmy o płci zaczęliśmy mówić „córeczka” i ogromnie mnie to wzrusza 🥹

aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ