PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam bardzo, nikt jeszcze nie wie tylko Wy, więc fajnie że mogę chociaż tutaj uslyszec szczere gratulacje i naprawdę aż się uśmiecham jak czytam te słowa od Was 😄 tak, to już będzie bobo 2027, oczywiście już musiałam obliczyć termin więc wychodzi 03.02.2027.
Mam już lipcową córkę więc żeby balans był zachowany, kolejne musi być z zimy 😂
classy, White1, Niecierpliwa2, Karos31, aganieszkam, Ninia, Mro_22, kleopatr4, Abstrakcja, Megmery, BlackAmericano, Talto109_, Ala87 lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
gratuluję wszystkich dobrych wieści 🥰
ja się melduję po dzisiejszej wizycie - wszytsko wygląda dobrze, mała waży ok. 200 g i póki co nie ma się do czego przyczepić 🙂 następna wizyta to już II prenatalne 🙂
snieżka, Malina90, White1, FloristKa, Niecierpliwa2, Karos31, aganieszkam, Ninia, Abstrakcja, Megmery, BlackAmericano, PaulinKA, Ala87 lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-
Ja dalej jestem na maksymalnej dawce bonjesty, wymioty puściły ale mdłości są nadal i pewnie nie opuszczą mnie do porodu. Spróbuję zejść chociaż do tej 1 tabletki.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
baby33 gratulacje, piękne wieści! Super, że postanowiłaś tu napisać, będziemy trzymać mocno kciuki

Ja też jestem po wizycie, maleństwo 200g, szyjka w normie. Wizyta na NFZ w szpitalu, w którym planuje rodzić odczarowała dotychczasowe wizyty. Było naprawdę super.
I na 85% będzie synek, do potwierdzenia na połówkowych 29.05, jednak ponoć tylko dla formalności 🥰
Dzisiaj już nie biorę Xonvea, zobaczymy czy dam radę bez. Ostatnio rozszerzyłam dietę o pełne porcje mięsa i rybę, więc liczę, że już będzie spokojnie.
Miłego weekendu wszystkim!
aganieszkam, kleopatr4, snieżka, BlackAmericano, FloristKa, Kingus 1, Malina90, baby33, Niecierpliwa2, Karos31, Talto109_ lubią tę wiadomość
-
Baby33 wspaniałe wieści! Gratuluję i trzymam mocno kciuki! 💕
Mro i sawka, dużo o was myślałam w ostatnim czasie, mam ogromną nadzieję, że obie otrzymacie dobre wieści i reszta ciąży będzie już spokojna i bez stresów.
Florystka, fajnie że z nami jesteś 🥰
Kleopatra, pytałaś wcześniej o kariotypy i chromosomy, jak jeszcze chcesz, to chętnie napiszę jeszcze bardziej szczegółowo jak to mniej więcej działa (nawet jak pisałaś, to chciałam odpisać od razu, ale to jednak dłuższa wypowiedź, a jakoś nie umiałam się ostatnio skupić
)
Jeśli chodzi o Vinted, to ja kupiłam trochę ubranek w Muminki i kombinezon z Reimy też w Muminki (kombinezon za 55 zł kupiłam!!!)
Ja następną wizytę mam w Dzień Matki 😍, a 2 prenatalne równo za miesiąc!
Współczuję mdłości, tym które je mają. Ja w sumie prawie w ogóle ich nie miałam, jakoś z 2 tygodnie temu poprawił mi się też apetyt i zniknęła okropna ochota na słodkie i McDonalda xd więc korzystam z tego, staram się gotować fajne dania i dbać też o podaż żelaza z diety (przed ciążą miałam ferrytyne 50, teraz nie sprawdzałam). W ogóle mam wyraźnie więcej energii. Bardzo wyczekuje ruchów dziecka. Trochę mnie kusi ten detektor tętna, ale właśnie nie wiem czy bym nie panikowała, gdybym nie umiała znaleźć tętna. Niestety czasem nadal mnie dopadają czarne myśli nie wiadomo skąd, ale skutecznie odwracam od nich uwagę oglądające seriale, dziergając i sprzątając 😎
aganieszkam, babajagapatrzy, baby33, Niecierpliwa2, FloristKa, Ala87 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Ja mam detektor tętna, bo w czasie pomiędzy wizytami bardzo się stresuje, ale szczerze nie wiem, czy to był dobry zakup.
Początkowo nic nie wykrywał, co było normalne, bo było za wcześnie no i łożysko trochę zasłania. W tym tygodniu próbowałam szukać i dziwnie niskie wartości pokazuje. Możliwe, że jest to tętno właściwe dla snu dziecka, ale raczej mnie to nie uspokaja i nie wiem, czy będę korzystać. Tym bardziej, że nie chce denerwować dzidziutka i to sprawdzanie tętna trwa u mnie od kilku do kilkunastu sekund żeby nie przesadzić
Ja to cały czas jestem w strachu przed tym wypływem wód. Nie mam tak mokrej wydzieliny, ale ostatnio miałam jej więcej i zaczęłam panikować
pytałam lekarza w środę na wizycie i mówił, że nic takiego u mnie nie ma, ale cały czas czekam na to USG i tylko sobie wmawiam zle rzeczy 😅
No i gratulacje dobrych wieści z Waszych wizyt ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:20
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Black Americano - chyba można kupic sobie takie papierki lakmusowe do sprawdzania ph. Wody są zasadowe maǰa duże ph. Mozesz sobie sprawdzać, moze Cię to troche uspokoi
Megmery kocham Muminki!!! Mieliśmy jechac w sierpniu do Finlandii, ale musimy przełożyć. Pojedziemy za rok już w czwórkę ^^.
Też bym pokupowała coś, ale u teściowej mam chyba z 3 worki ciuchów chłopięcych.
Też lubie dzierganie, ale mam jakis zastój. ;( Włączyłam sobie Smallvile serial z młodości
ma z 10 sezonów. Może starczy do października ^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:45
BlackAmericano, aganieszkam, kleopatr4, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Megmery, chętnie poczytam. Jestem ciekawa w jakim celu się to w ogóle wykonuje i co może mi to dać skoro nie gwarantuje zdrowia dziecka.
Akurat siedzę od wczoraj cały dzień z córką w łóżku, bo ma temperaturę i czytam na zmianę książki o kotkach albo błękitny poród i może coś innego dla odmiany przyswoję😅 -
Floristka, właśnie wiem, że można sprawdzić paseczkami, bo zgłębiałam temat, ale czytałam też historie o fałszywie zabarwionym 😅 chyba muszę po prostu popracować nad swoim nastawieniem 😁
Ja chciałam siostrzenicy zrobić bukiecik na szydełku jako dodatek do prezentu, ale od kiedy jestem w ciąży nie jestem w stanie zrobić więcej niż dwóch okrążeń 😅
snieżka lubi tę wiadomość
-
Ja mam w domu zwykle papierki lakmusowe , do sprawdzania pH wody w jacuzzi. W poprzedniej ciąży ich użyłam kilka razy jak miałam mega dużo wydzieliny 🫣 pokazywały dobrze, to nie były wody.
Ja cały czas plamie od tego krwiaka, bo się oczyszcza, już mam dość podpasek, ale co zrobić 🤷♀️ może to potrwać nawet 2 miesiące.
W poniedziałek zobaczymy, czy się zmniejszył i jako szybko to idzie. Chciałabym być bardziej aktywna w lato, ale zobaczymy.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja dziś kupiłam pierwsze ubranko: kombinezon z Engela, bo trafiłam na promocję za 274 zł, a na Vinted chodzą po 250 😱
Baby, cieszę się Twoim szczęściem, niech wszystko się uda 🥹♥️
Też uwielbiam Muminki, pewnie coś muminkowego kupię, choć raczej celuję w stonowane barwy, będę beżową matką 😅
PaulinKA, baby33, BlackAmericano, Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Ja dziś kupiłam pierwsze ubranko: kombinezon z Engela, bo trafiłam na promocję za 274 zł, a na Vinted chodzą po 250 😱
Baby, cieszę się Twoim szczęściem, niech wszystko się uda 🥹♥️
Też uwielbiam Muminki, pewnie coś muminkowego kupię, choć raczej celuję w stonowane barwy, będę beżową matką 😅
W jakim rozmiarze kupiłaś kombinezon z Engela?Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
@FloristKa też chciałam cię przywitać! Podczytuję na bieżąco, ale z odpisywaniem już gorzej, więc przywitałam cię wcześniej tylko mentalnie jak czytałam twój pierwszy wpis 😅
@babajagapatrzy ja też zamówiłam pierwsze ubranko, tak symbolicznie jakieś ładne body.
Podrzucam foty brzuszka jak wspominałam, że coś już tam chyba kiełkuje 🤭
https://ibb.co/N605jfqf
https://ibb.co/99jH9dfZ
PaulinKA, snieżka, BlackAmericano, FloristKa, babajagapatrzy, Karos31, aganieszkam lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
BlackAmericano wrote:Floristka, właśnie wiem, że można sprawdzić paseczkami, bo zgłębiałam temat, ale czytałam też historie o fałszywie zabarwionym 😅 chyba muszę po prostu popracować nad swoim nastawieniem 😁
Ja chciałam siostrzenicy zrobić bukiecik na szydełku jako dodatek do prezentu, ale od kiedy jestem w ciąży nie jestem w stanie zrobić więcej niż dwóch okrążeń 😅
Ja robię na szydełku temperaturowy koc jako pamiątkę z okresu ciąży (każdy przedział temperatury powietrza ma swój kolor), ale mam już dosyć 🙈 Strasznie dużo czasu to pochłania i cały czas jestem do tyłu, bo zaczęłam z opóźnieniem, bo czekałam na zobaczenie serduszka na USG.
A chciałabym zabrać się już też za robienie kocyka, czapaczek itd. dla dzidzi , ale nie mam kiedy 😅
W dodatku zaczęłam kiedyś robić kwadraty babuni do torby i też wypadałoby skończyć 😅
W ogóle to myślałam, że będę się nudzić na L4 a wychodzi na to, że ciągle brakuje mi czasu 🙈
Ale w sumie trochę zajęć mam na głowie nawet bez pracy, bo mam studia, piszę magisterkę, zapisałam się na angielski, jogę dla kobiet w ciąży (w Krakowie są zajecia za 1 zł! I bardzo fajna sprawa). W czerwcu dojdzie mi szkoła rodzenia a w sierpniu cotygodniowe wizyty u fizjo uroginekologicznej (chociaż jak okulista uzna, że są przeciwskazania do porodu sn, to możliwe że zrezygnuje z fizjo).
Trochę żałuję, że nie wyrabiam z czytaniem książek, bo mam kilka o rozwoju dzieci do 1 roku życia i chciałam nadrobić też książki na które nie miałam wcześniej czasu, ale nie wiem czy się wyrobię 🙈
BlackAmericano, aganieszkam, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Baby33, cieszę się, że wyszła u Ciebie tęcza po burzy 🌈 Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze 🍀 Ja też przeszłam przez jedną stratę na wczesnym etapie, więc rozumiem, że po tym może być trochę trudniej w pełni się cieszyć, ale po 1 prenatalnych czuję się dużo spokojniejsza. Tobie też życzę już tylko spokoju i radosnych chwil z maluszkiem pod sercem ❤️
-
White1 wrote:@FloristKa też chciałam cię przywitać! Podczytuję na bieżąco, ale z odpisywaniem już gorzej, więc przywitałam cię wcześniej tylko mentalnie jak czytałam twój pierwszy wpis 😅
@babajagapatrzy ja też zamówiłam pierwsze ubranko, tak symbolicznie jakieś ładne body.
Podrzucam foty brzuszka jak wspominałam, że coś już tam chyba kiełkuje 🤭
https://ibb.co/N605jfqf
https://ibb.co/99jH9dfZ
Faktycznie coraz bardziej widać! 😍
Ja trochę muszę się stopować z kupowaniem 😅 Ale ostatnio zamówiłam na vinted kosz Mojżesza i będziemy go używać zamiast łóżeczka na początek 😊
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
White, piękny brzuszek ❤️
White1 lubi tę wiadomość
-
White1 hej! Nie ma sprawy ^^ Jaki piękny brzuszek 🥰.
Babajaga fajna kolekcja w Muminki była w sinsay właśnie dla maluszków.
Śnieżka. Fajny pomysł z tym kocem, nie pomyślałam, że pogoda ma swoje kolory ^^ Podziwiam, że masz na to siłę 😁 Super z tą joga ! Chodziłabym, ale niestety nie moge ;(
Aga. Przekichane z tym krwiakiem...współczujęWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:40
White1, aganieszkam lubią tę wiadomość