Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze 😍 Ma już 16 cm i nadal jest dziewczynką😊
    Szyjka ma 3,2 cm, lekarz mówi, że to jest w normie, ale nie odstawiamy progesteronu, żeby się nie skróciła.

Dorka, to nie jest głupie. Potrzebujesz czasu na opłakanie niespełnionych oczekiwan i to jest całkiem normalne. Pozwól sobie na to ❤️

Na zgagę polecam syrop Gaviscon, mi żadne domowe sposoby nie pomagały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 16:16

Niecierpliwa2, aganieszkam, FloristKa, White1, Megmery, pandzia 🐼, espoir, Karos31, Kingus 1, babajagapatrzy, kleopatr4, Malina90, BlackAmericano lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?

@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna :)) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞

@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣

Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię:) taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀

Niecierpliwa2, snieżka, aganieszkam, White1, pandzia 🐼, Kingus 1, babajagapatrzy, kleopatr4, BlackAmericano lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?

@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna :)) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞

@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣

Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię:) taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀

To akurat Floristka napisała, że zalecono jej lacto, ale w sumie bardzo ciekawe info, dzięki! Poczytam, bo miałam przeboje z infekcjami w przeszłości i teraz też prewencyjnie stosuję i doustne i lacto właśnie, a nie pomyślałam, że mogą być konsekwencje w tę stronę. Bardzo to skomplikowane wszystko :D

Super, że Cię lekarka uspokoiła 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:04

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa, cieszę się, że lekarka Cię uspokoiła. Wygląda na to, że nie ma czym się martwić 😊

Na imię zdecydowaliśmy się już 3 tygodnie temu od razu jak dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka 😅 Będzie Lidia 😊

aganieszkam, pandzia 🐼, PaulinKA, babajagapatrzy, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. Rzeczywiście nie wyjaśniłam, chodziło o posiew z pochwy. Żadnych objawów ecoli nie mam, wiec nie przejęłam się też jakoś - tymbardziej, że ide na wizytę w czwartek
    Jednakże zawsze mnie to rozwala ;/ Jedno sie wyleczy, zaraz drugie sie pokazuje.. ileż można
    O tym lactovaginalu to ciekawe co mówicie... jednak jak mus to mus.

Śnieżka super ! 🥰

snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    To akurat Floristka napisała, że zalecono jej lacto, ale w sumie bardzo ciekawe info, dzięki! Poczytam, bo miałam przeboje z infekcjami w przeszłości i teraz też prewencyjnie stosuję i doustne i lacto właśnie, a nie pomyślałam, że mogą być konsekwencje w tę stronę. Bardzo to skomplikowane wszystko :D

Super, że Cię lekarka uspokoiła 😊
    Ja też teraz biorę Lactovaginal po konsultacji z ginekologiem, robiłam biocenozę, która wyszła ok, a potem cytologię, gdzie wyszły "zmiany odczynowe związane z zapaleniem łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi" lekarz spytał mnie czy mam jakieś objawy, a jak napisałam, że nie, to zalecił właśnie Lactovaginal. Zastanawiam się tylko ile dni go brać

Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png

Wysłany: 12 maja, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja też teraz biorę Lactovaginal po konsultacji z ginekologiem, robiłam biocenozę, która wyszła ok, a potem cytologię, gdzie wyszły "zmiany odczynowe związane z zapaleniem łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi" lekarz spytał mnie czy mam jakieś objawy, a jak napisałam, że nie, to zalecił właśnie Lactovaginal. Zastanawiam się tylko ile dni go brać

Standardowo chyba 7-10 dni :)

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa, nie lubię jak lekarze niepotrzebnie straszą. Dobrze,że prowadzący Cię uspokoił. Wieczór z dzidzią i pogaduchami 🥰
    Śnieżko super wieści. Imię piękne 🤗 mam tak na trzecie ☺️

snieżka, PaulinKA, kleopatr4 lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Tez potrzebowałam 2 dni, bo nie byłam w ogóle gotowa na taka ewentualność, że płeć jest inna niż założyłam. To jest baaardzo normalne i częste.
    ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. i to o zgrozo po 5 synach jak się okazało, że 6 będzie córka 🤪 bo się nastawiłam na chłopaka i nie widziałam się w ogóle jako mama dziewczynki 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:37

kleopatr4 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Mnie gin kazała wybrać całe opakowanie 10 szt.

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podoba mi się Wasze imię, Śnieżko 😍 cieszę się, że wszystko u Waszego maluszka jest ok!

Dziś na prenatalnych była moja koleżanka z pracy i wszystko u nich jest też ok 🥹 moja kolej w czwartek! A przed badaniem jedziemy zamówić kuchnię ♥️

Co do infekcji - ja nigdy nie miałam i oby tak zostało. Ale też moja lekarka nie zleca posiewów.

Mój mąż przemawiał słodko do córeczki, przeczytał jej bajkę, ale nie dostał nagrody w postaci ruchu. Jego mina była nietęga 😅

Przyszedł mi ten Engel i wydaje mi się okropnie duży 🫢

PaulinKA, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, snieżka, FloristKa lubią tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszło mnie na wspominki narodzin córeczki, odpaliłam zdjęcia i jestem jak na haju. Nie wierzę, że już to zrobiłam i dociera do mnie, że znowu będę rodzić. To uczucie ciepłego ciałka pamiętam do dziś. Boże jakie to było potężne🤯
    por-d-111-Original.jpg
    Ej, jak to już połowa!!!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 23:07

Niecierpliwa2, snieżka, Sawka8, Ninia, Martit, babajagapatrzy, Malina90, BlackAmericano, pandzia 🐼, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png

Wysłany: 12 maja, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Naszło mnie na wspominki narodzin córeczki, odpaliłam zdjęcia i jestem jak na haju. Nie wierzę, że już to zrobiłam i dociera do mnie, że znowu będę rodzić. To uczucie ciepłego ciałka pamiętam do dziś. Boże jakie to było potężne🤯
    por-d-111-Original.jpg
    Ej, jak to już połowa!!!?

Jaka słodka 😍 piękne zdjęcie 😊

Też nie mogę uwierzyć, że to już połowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 08:08

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga - ciekawe czemu nie zleca? Chyba powinna zrobić nawet profilaktycznie?
    Haha ja akurat jak dzisiaj czytałam starszej to mnie pomiział i właśnie jej mówiłam, że chyba będzie lubił książki jak ona ;D ale nie udało jej się poczuć.

Kleopatr4 piękne zdjęcie ! Fajna pamiątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 02:40

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 13 maja, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatr ależ się wzruszyłam. Piękne zdjęcie.

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 13 maja, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie, Kleopatro! Bardzo zazdroszczę Ci tego domowego porodu: u mnie jest za daleko do szpitala żeby w razie trudności móc pojechać ❤️‍🩹 a bardzo bym chciała rodzić w domowej, niezmedykalizowanej atmosferze 🥹

• Ninia Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie szybkie ukłucia od środka to mogą być ruchy ?

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, wiesz co myślę że nie, ale wczoraj miałam takie kucia i były nieprzyjemne. Jakby mnie piekło pod skórą i zniknęło po magnezie. Ruchy to tak bardziej przewalanie się kulki pod skórą u mnie w tej chwili, a poprzednio oceniam na subtelne drgania punktowe. Dwoje różnych dzieci, zupełnie inna aktywność🫣

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te zdjęcia mnie rozanieliły, bo tak dużo się zapomina i fajnie popatrzeć na szczegóły jak stópki, meszek na pleckach, ta krzywa główkę🤣
    Bardzo bym chciała teraz zrobić sesję juz po, tak w ciągu 48 godzin najlepiej, ale liczę pieniążki i z jednej strony to jedyna okazja na tą pamiątkę a z drugiej spory wydatek.
    Na zdjęciu telefonem wygląda jak ziemniak.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png

Wysłany: 13 maja, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2-3 dni mam takie wrażenie jakby pękającej bańki powietrza, nie potrafię tego lepiej nazwać. Głównie jak leżę. Tylko zastanawiam się czy nie zbyt wysoko, jak na dziecko 🤔 Takie raczej muśnięcie niż kłucie.

preg.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ