PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze 😍 Ma już 16 cm i nadal jest dziewczynką😊
Szyjka ma 3,2 cm, lekarz mówi, że to jest w normie, ale nie odstawiamy progesteronu, żeby się nie skróciła.
Dorka, to nie jest głupie. Potrzebujesz czasu na opłakanie niespełnionych oczekiwan i to jest całkiem normalne. Pozwól sobie na to ❤️
Na zgagę polecam syrop Gaviscon, mi żadne domowe sposoby nie pomagały.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:16
Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
@sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?
@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna
) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞
@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣
Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię
taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀
Niecierpliwa2, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:@sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?
@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna
) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞
@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣
Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię
taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀
To akurat Floristka napisała, że zalecono jej lacto, ale w sumie bardzo ciekawe info, dzięki! Poczytam, bo miałam przeboje z infekcjami w przeszłości i teraz też prewencyjnie stosuję i doustne i lacto właśnie, a nie pomyślałam, że mogą być konsekwencje w tę stronę. Bardzo to skomplikowane wszystko
Super, że Cię lekarka uspokoiła 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:04
-
PaulinKa, cieszę się, że lekarka Cię uspokoiła. Wygląda na to, że nie ma czym się martwić 😊
Na imię zdecydowaliśmy się już 3 tygodnie temu od razu jak dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka 😅 Będzie Lidia 😊
aganieszkam lubi tę wiadomość
-