PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze 😍 Ma już 16 cm i nadal jest dziewczynką😊
Szyjka ma 3,2 cm, lekarz mówi, że to jest w normie, ale nie odstawiamy progesteronu, żeby się nie skróciła.
Dorka, to nie jest głupie. Potrzebujesz czasu na opłakanie niespełnionych oczekiwan i to jest całkiem normalne. Pozwól sobie na to ❤️
Na zgagę polecam syrop Gaviscon, mi żadne domowe sposoby nie pomagały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 16:16
Niecierpliwa2, aganieszkam, FloristKa, White1, Megmery, pandzia 🐼, espoir, Karos31, Kingus 1, babajagapatrzy, kleopatr4, Malina90, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
@sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?
@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna
) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞
@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣
Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię
taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀
Niecierpliwa2, snieżka, aganieszkam, White1, pandzia 🐼, Kingus 1, babajagapatrzy, kleopatr4, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:@sniezko, jaki juz duzy bobasek! Wspaniale! Macie juz imię dla księżniczki?
@dorka.38, pozłość sie, posmuć a pewnie za kilka dni oswoisz sie z myślą ze bedziesz jedyną kobietką w męskiej ekipie i ta myśl nawet zacznie wydawać sie atrakcyjna
) ciesze sie ze z dzidziutkiem wszystko dobrze! 🌞
@niecierpliwa, pisałaś o lactovaginalu, ja tez go przed ciąża stosowałam zapobiegliwie ale w ciazy moja lekarka powiedziała ze te probiotyki dopochwowe moga z kolei wywolywac grzybice .... i ze dobrze jest zrobic sobie taka doustna probiotykoterapie np 20 dni i potem brac co 2 3 dni przez resztę ciazy. Polecala mi provag, albo cos innego co ma takie same szczepy ale juz nie pamiętam co. No ale chodziło o taki probiotyk z "kobiecymi" szczepami, a nie sanprobi na dolegliwości jelitowe. Nie wiem ile w tym prawdy, no ja mam ten lactovaginal i sie boje użyć aktualnie 🤣
Moja Pani dr odpisała mi dzis na smska, uspokoiła, powiedziala ze taka sytuacja jak u mnie na 99% zaskutkuje podniesieniem sie łożyska, ze nie musze zmieniać stylu zycia, wszystko z rozwagą i bedzie dobrze. Uspokoiła mnie, cieszę sie tym, bo jeszcze z rana mialam podły humor 🙄 teraz bede piekla chlebek bananowy i posłuchamy sobie z maleństwem muzyki, korzystając ze maz skonczyl prace i poszedł na siłownię
taki czas sam na sam by pogadać na głos do Okruszka 🤩🍀
To akurat Floristka napisała, że zalecono jej lacto, ale w sumie bardzo ciekawe info, dzięki! Poczytam, bo miałam przeboje z infekcjami w przeszłości i teraz też prewencyjnie stosuję i doustne i lacto właśnie, a nie pomyślałam, że mogą być konsekwencje w tę stronę. Bardzo to skomplikowane wszystko
Super, że Cię lekarka uspokoiła 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:04
-
PaulinKa, cieszę się, że lekarka Cię uspokoiła. Wygląda na to, że nie ma czym się martwić 😊
Na imię zdecydowaliśmy się już 3 tygodnie temu od razu jak dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka 😅 Będzie Lidia 😊
aganieszkam, pandzia 🐼, PaulinKA, babajagapatrzy, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. Rzeczywiście nie wyjaśniłam, chodziło o posiew z pochwy. Żadnych objawów ecoli nie mam, wiec nie przejęłam się też jakoś - tymbardziej, że ide na wizytę w czwartek
Jednakże zawsze mnie to rozwala ;/ Jedno sie wyleczy, zaraz drugie sie pokazuje.. ileż można
O tym lactovaginalu to ciekawe co mówicie... jednak jak mus to mus.
Śnieżka super ! 🥰
snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Ja też teraz biorę Lactovaginal po konsultacji z ginekologiem, robiłam biocenozę, która wyszła ok, a potem cytologię, gdzie wyszły "zmiany odczynowe związane z zapaleniem łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi" lekarz spytał mnie czy mam jakieś objawy, a jak napisałam, że nie, to zalecił właśnie Lactovaginal. Zastanawiam się tylko ile dni go braćNiecierpliwa2 wrote:To akurat Floristka napisała, że zalecono jej lacto, ale w sumie bardzo ciekawe info, dzięki! Poczytam, bo miałam przeboje z infekcjami w przeszłości i teraz też prewencyjnie stosuję i doustne i lacto właśnie, a nie pomyślałam, że mogą być konsekwencje w tę stronę. Bardzo to skomplikowane wszystko

Super, że Cię lekarka uspokoiła 😊
Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
White1 wrote:Ja też teraz biorę Lactovaginal po konsultacji z ginekologiem, robiłam biocenozę, która wyszła ok, a potem cytologię, gdzie wyszły "zmiany odczynowe związane z zapaleniem łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi" lekarz spytał mnie czy mam jakieś objawy, a jak napisałam, że nie, to zalecił właśnie Lactovaginal. Zastanawiam się tylko ile dni go brać
Standardowo chyba 7-10 dni
-
PaulinKa, nie lubię jak lekarze niepotrzebnie straszą. Dobrze,że prowadzący Cię uspokoił. Wieczór z dzidzią i pogaduchami 🥰
Śnieżko super wieści. Imię piękne 🤗 mam tak na trzecie ☺️
snieżka, PaulinKA, kleopatr4 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. i to o zgrozo po 5 synach jak się okazało, że 6 będzie córka 🤪 bo się nastawiłam na chłopaka i nie widziałam się w ogóle jako mama dziewczynki 🫣kleopatr4 wrote:Tez potrzebowałam 2 dni, bo nie byłam w ogóle gotowa na taka ewentualność, że płeć jest inna niż założyłam. To jest baaardzo normalne i częste.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:37
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
White1 wrote:Ja też teraz biorę Lactovaginal po konsultacji z ginekologiem, robiłam biocenozę, która wyszła ok, a potem cytologię, gdzie wyszły "zmiany odczynowe związane z zapaleniem łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi" lekarz spytał mnie czy mam jakieś objawy, a jak napisałam, że nie, to zalecił właśnie Lactovaginal. Zastanawiam się tylko ile dni go brać
Mnie gin kazała wybrać całe opakowanie 10 szt. -
Bardzo podoba mi się Wasze imię, Śnieżko 😍 cieszę się, że wszystko u Waszego maluszka jest ok!
Dziś na prenatalnych była moja koleżanka z pracy i wszystko u nich jest też ok 🥹 moja kolej w czwartek! A przed badaniem jedziemy zamówić kuchnię ♥️
Co do infekcji - ja nigdy nie miałam i oby tak zostało. Ale też moja lekarka nie zleca posiewów.
Mój mąż przemawiał słodko do córeczki, przeczytał jej bajkę, ale nie dostał nagrody w postaci ruchu. Jego mina była nietęga 😅
Przyszedł mi ten Engel i wydaje mi się okropnie duży 🫢
PaulinKA, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, snieżka, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Naszło mnie na wspominki narodzin córeczki, odpaliłam zdjęcia i jestem jak na haju. Nie wierzę, że już to zrobiłam i dociera do mnie, że znowu będę rodzić. To uczucie ciepłego ciałka pamiętam do dziś. Boże jakie to było potężne🤯

Ej, jak to już połowa!!!?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 23:07
Niecierpliwa2, snieżka, Sawka8, Ninia, Martit, babajagapatrzy, Malina90, BlackAmericano, pandzia 🐼, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:
Jaka słodka 😍 piękne zdjęcie 😊
Też nie mogę uwierzyć, że to już połowa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 08:08
-
Babajaga - ciekawe czemu nie zleca? Chyba powinna zrobić nawet profilaktycznie?
Haha ja akurat jak dzisiaj czytałam starszej to mnie pomiział i właśnie jej mówiłam, że chyba będzie lubił książki jak ona
ale nie udało jej się poczuć.
Kleopatr4 piękne zdjęcie ! Fajna pamiątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 02:40
-
Ninia, wiesz co myślę że nie, ale wczoraj miałam takie kucia i były nieprzyjemne. Jakby mnie piekło pod skórą i zniknęło po magnezie. Ruchy to tak bardziej przewalanie się kulki pod skórą u mnie w tej chwili, a poprzednio oceniam na subtelne drgania punktowe. Dwoje różnych dzieci, zupełnie inna aktywność🫣
-
No te zdjęcia mnie rozanieliły, bo tak dużo się zapomina i fajnie popatrzeć na szczegóły jak stópki, meszek na pleckach, ta krzywa główkę🤣
Bardzo bym chciała teraz zrobić sesję juz po, tak w ciągu 48 godzin najlepiej, ale liczę pieniążki i z jednej strony to jedyna okazja na tą pamiątkę a z drugiej spory wydatek.
Na zdjęciu telefonem wygląda jak ziemniak.