PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina, Karos łączę się w bólu. W poprzedniej ciąży po prenatalnych ktore były dobre!! 3 dni pozniej wylądowałam na sorze,a 3 tyg pozniej urodziłam.. także dla mnie te prenatalne sa przerażające, wiec ściskam Was mocno i przytulam.
W czwartek mam wizytę w szpitalu u mojej doktor i tak mnie to stresuje..a to że mi nie odpisała wcale nie pomaga...ciekawe czy lejek się pogorszył, jak szyjka...Czy mnie połozy w szpitalu.. mega stresujący tydzień, wiec mysle czy nie od tego mam mega zgagę, nigdy jej nie miałam i nie bardzo wiem jak sobie radzić ;-( może macie jakieś wskazówki?
Staram sie jesc regularnie, bo przyjmuje magnez 3 razy dziennie juz po prostu nie mam siły.
Co do koniaków to w poprzedniej ciazy mialam łożysko z przodu i dopiero ok 21tyg czułam ruchy.
Teraz mam z tyłu, i czuje też tak teraz wyraźniej ale i tak nieregularnie jeszcze.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!
-
Karos, Ninia szczególnie trzymam za was kciuki, rozumiem stres 🤗
Za wszystkie dziewczyny wizytujące również trzymam kciuki 🥰 Śnieżko, ja też mam czesto niepokojące myśli ale to siedzi w naszej głowie gdzieś głęboko. Czekam na dobre wieści z wizyty 🤩
Poprzednio ruchy też czułam później, jakoś w tyg 19+
A miałam mały brzuszek i łożysko na tylnej ścianie.
Współczuję wymiotów
(
Floristka, na pewno mniejsze posiłki a częściej.. unikanie cytrusów, kawy. A stricte na sama zgagę pomagał mi gavisconWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:44
snieżka lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
Można do nich dzwonić i pytać. Inaczej w Alabie raczej nie informują. Nawet jak próbka jest uszkodzona, to czasem nie informują i dopiero jak się dzwoni, że już termin minął, to każą przyjść jeszcze raz, a człowiek czeka na wynik 🙃kleopatr4 wrote:Heja! Macie doświadczenie z laboratoriami wiec pytanie o Alab. Pobrana krew na pcr real-time na obecność wirusa i próbka ma jechać do Warszawy. Na wynik czekac bede „do 6 dni”. Macie jakieś wieści spod lady kiedy najszybciej dostanę wieści i jaki proces przejdzie ta próbka?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Hej Ninia dzis w koncu mozesz mi wkleic niebieskie serduszko na pierwszej stronie, drugie prenatalne mam 09.06 a wizyte u swojego 05.06
Bylam dzis na wizycie i w koncu poznalismy plec, az sie splakalam w samochodzie taka mnie zalosc dopadla, wiem ze to glupie ale bylam bardzo nastawiona na dziewczynke, mam juz syna nastolatka, nic to musze to przetrawić i tyle
Najwazniejsze ze wszystko wyglada w porzadku wielkosc i wszystkie organy na miejscu, lozysko mam na samej gorze, szyjka 5,27 mowil ze bardzo dobrze tez nie ma sie do czego przyczepic, cisnienie w porzadku, no jedynie nieszczesne bakterie w posiewie mi wycchodza jak jie gbs to ecoli juz drugi antybiotyk biore i znow po niedziele siki nosic do badania, ale to drobna niedogodnosc bo jest to bezobjawowe
w koncu zamowie jakies pierwsze ubranko tak na poczatek, na razie nic wiecej nie bede gromadzic bo mamy remont miec i nie ma miejsca na skladanie i przekladanie rzeczy
Niecierpliwa2, aganieszkam, FloristKa, Karos31, Ninia, snieżka lubią tę wiadomość
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
zimne mleko z lodówki pomoże na zgagę no i ostatecznie gaviscon (bezpieczny w ciąży).
zgagę nasila czekolada i smażone potrawy, więc lepiej tego unikać.
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Poczułam! 🥹🥹 aż się splakałam ze wzruszenia. Leżałam na wznak, bo mam przerwę w szkoleniu i poczułam dwa puknięcia, przyłożyłam rękę i dostałam jeszcze jedno ♥️🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:28
espoir, White1, PaulinKA, Niecierpliwa2, FloristKa, Karos31, aganieszkam, kleopatr4, pandzia 🐼, snieżka lubią tę wiadomość
-
wcale nie głupie - myślę, że to całkiem normalne czuć się zawiedzionym i w żadnym wypadku nie oznacza, że synka będziesz kochać mniej niż córkę 🙂 z czasem się oswoisz 😘Dorka.38 wrote:Bylam dzis na wizycie i w koncu poznalismy plec, az sie splakalam w samochodzie taka mnie zalosc dopadla, wiem ze to glupie ale bylam bardzo nastawiona na dziewczynke, mam juz syna nastolatka, nic to musze to przetrawić i tyle
Dorka.38, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za rady, możliwe że u mnie akurat czekolada mogła powodować zgagę, bo akurat jadłam sobie ostatnio po kawałkach gorzkiej.
Ja właśnie odebrałam posiew i wyszła mi e.coli 🤐 i jakas tam bakteria, ktora leczyłyśmy wcześniej 🙃 napisałam do gin to mi napisała zebym brała lactovaginal do czwartku albo zadzwoniła na teleporade do innego lekarza 🤣. Tyle, że ja w sumie nie mam innego...i w sumie nie wiem co robić, bo jak.biore rano.i wieczorem ten progresteron dopochwowo to jak mam brac jeszvze lactovaginal? Moze któraś z Was miała taki przypadek ?
Edit .. odpisała mi, że "po ostatnim progresteronie.." czyli ze co? Na wieczor czy jak skończę brac progresteron ?! 🤣🤣 chyba bejbi brain mi się włączył, bo to dla mnie jakieś nie zrozumiałe. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:13
-
Tez potrzebowałam 2 dni, bo nie byłam w ogóle gotowa na taka ewentualność, że płeć jest inna niż założyłam. To jest baaardzo normalne i częste.espoir wrote:wcale nie głupie - myślę, że to całkiem normalne czuć się zawiedzionym i w żadnym wypadku nie oznacza, że synka będziesz kochać mniej niż córkę 🙂 z czasem się oswoisz 😘
-
hej, na bakterie w moczu potwierdzone posiewem powinnaś jak najszybciej dostać antybiotyk. Rozumiem, że w czwartek masz wizytę u gina i wtedy ona coś zapisze?FloristKa wrote:Dzieki za rady, możliwe że u mnie akurat czekolada mogła powodować zgagę, bo akurat jadłam sobie ostatnio po kawałkach gorzkiej.
Ja właśnie odebrałam posiew i wyszła mi e.coli 🤐 i jakas tam bakteria, ktora leczyłyśmy wcześniej 🙃 napisałam do gin to mi napisała zebym brała lactovaginal do czwartku albo zadzwoniła na teleporade do innego lekarza 🤣. Tyle, że ja w sumie nie mam innego...i w sumie nie wiem co robić, bo jak.biore rano.i wieczorem ten progresteron dopochwowo to jak mam brac jeszvze lactovaginal? Moze któraś z Was miała taki przypadek ?
Jeżeli masz możliwość załaczyć wyniki posiewu do teleporady to ja bym tak zrobiła jak lekarz prowadzacy się nie przejął. Bez problemu powinnaś dostać receptę i działac od razu. -
Dorka.38 wrote:Hej Ninia dzis w koncu mozesz mi wkleic niebieskie serduszko na pierwszej stronie, drugie prenatalne mam 09.06 a wizyte u swojego 05.06
Bylam dzis na wizycie i w koncu poznalismy plec, az sie splakalam w samochodzie taka mnie zalosc dopadla, wiem ze to glupie ale bylam bardzo nastawiona na dziewczynke, mam juz syna nastolatka, nic to musze to przetrawić i tyle
Najwazniejsze ze wszystko wyglada w porzadku wielkosc i wszystkie organy na miejscu, lozysko mam na samej gorze, szyjka 5,27 mowil ze bardzo dobrze tez nie ma sie do czego przyczepic, cisnienie w porzadku, no jedynie nieszczesne bakterie w posiewie mi wycchodza jak jie gbs to ecoli juz drugi antybiotyk biore i znow po niedziele siki nosic do badania, ale to drobna niedogodnosc bo jest to bezobjawowe
w koncu zamowie jakies pierwsze ubranko tak na poczatek, na razie nic wiecej nie bede gromadzic bo mamy remont miec i nie ma miejsca na skladanie i przekladanie rzeczy
Ja też miałam załamkę chłopcem bo bylismy nastawieni na dziewczynkę. W sumie przed I ciążą było mi wszystko jedno ale po stracie dziewczynki bardzo pragnęłam ją odzyskać. Czasami mam jeszcze takie zakłucie, że bedę mamą chłopca ale myślę, że jak tylko go zobaczę to wszystko się zmieni.
Dorka.38 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj zamówiłam pierwsze ubranko dla maluszka i takie małe rękawiczki niedrapki. Boże jakie małe cudo.🍓🍀
Dziś dostałam też ubranka i zabawki od kleopatr4 🥰❤️
PaulinKA, pandzia 🐼, babajagapatrzy, snieżka lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
Ninia wrote:hej, na bakterie w moczu potwierdzone posiewem powinnaś jak najszybciej dostać antybiotyk. Rozumiem, że w czwartek masz wizytę u gina i wtedy ona coś zapisze?
Jeżeli masz możliwość załaczyć wyniki posiewu do teleporady to ja bym tak zrobiła jak lekarz prowadzacy się nie przejął. Bez problemu powinnaś dostać receptę i działac od razu.
To był posiew z pochwy. Ona jest na urlopie wiec i tak, że mi odpisała 😅
Ja w życiu nie korzystałam z teleporady 😆 to się gdzie dzowni? Kogokolwiek z netu? 😅 -
Ninia wrote:hej, na bakterie w moczu potwierdzone posiewem powinnaś jak najszybciej dostać antybiotyk. Rozumiem, że w czwartek masz wizytę u gina i wtedy ona coś zapisze?
Jeżeli masz możliwość załaczyć wyniki posiewu do teleporady to ja bym tak zrobiła jak lekarz prowadzacy się nie przejął. Bez problemu powinnaś dostać receptę i działac od razu.
Ja zrozumiałam, że to w pochwie, a nie moczu bakteria 🤔 Jeżeli proponują lactovaginal. Tak czy siak pewnie konieczne jest przeleczenie. Też bym spróbowała u innego lekarza zasięgnąć rady. -
FloristKa wrote:To był posiew z pochwy. Ona jest na urlopie wiec i tak, że mi odpisała 😅
Ja w życiu nie korzystałam z teleporady 😆 to się gdzie dzowni? Kogokolwiek z netu? 😅
Jeżeli nie masz żadnego pakietu z pracy typu luxmed, enelmed, to są takie "przychodnie internetowe" albo na znanymlekarzu można filtrować wizyta online
Ale jeżeli w czwartek będzie dostępna Twoja lekarka, a nie masz silnych objawów infekcji, to raczej możesz zaczekać te dwa dni. Zależy czy rozmowa z innym lekarzem by Cię uspokoiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:43
-
Sorka jak zobaczyłam bakterie Coli to od razu w głowie wstawiła mi się opcja zapalenie pęcherzaFloristKa wrote:To był posiew z pochwy. Ona jest na urlopie wiec i tak, że mi odpisała 😅
Ja w życiu nie korzystałam z teleporady 😆 to się gdzie dzowni? Kogokolwiek z netu? 😅 -
Dziewczyny mam prenatalne 25 maja to będzie 22+0 czy to nie jest zbyt późno? Jak to u Was wygląda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:00
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
Kingus 1 wrote:Dziewczyny mam prenatalne 25 maja to będzie 22+0 czy to nie jest zbyt późno? Jak to u Was wygląda?
Chyba do 22+6 jest czas. Umówił Cię lekarz czy recepcja? Może dałoby się przesunąć odrobinę wcześniej na wypadek jakby coś wypadło będziesz miała jeszcze zapas
Ale jak się nie uda, to 22+0 jest pewnie ok. Większe narządy łatwiej ocenić, niektórzy lekarze wolą później.
-
Ja bym próbowała jak masz objawy zum i piszesz że już kiedyś była ta dana bakteria to Wit c fi bariery jelit, min. 2 litry wody z solą kłodawską niejodowaną. Napary z pokrzywy. Sok z żurawiny bez cukru.
No i srebro koloidalne jonowe jak najbardziej
Może coś z tego jesteś w stanie włączyć od razu, przed konsultacją?