PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Śmiało, tylko to może być kontrowersyjna wiedza.Aeternum wrote:Jeśli nie jestem zbyt wścibska to mogę spytać, czemu tak? Tak jak pisałaś, kierujesz się własnym przeczuciem i nie masz ufności do sprzętu? Czy jakiś inny powód?
Przesyłam link do publikacji. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28005592/
Warto zdawać sobie sprawę jak działa ultrasonograf oraz doppler. Uważam że dla płodu na każdym etapie to może się okazać szkodliwe, nie wiemy w jaki sposób i to jest przerażające. Może to być niedosłuch gdy energia będzie skierowana na uszko, może być problem ze wzrokiem gdy na oczko. Na etapie 1 trymestru gdy zarodek ma zaledwie 2 komórki można uszkodzić jedną z nich a wtedy może oberwać połowa narządów która ma powstać.
Nie mam wiedzy wszelakiej, czytałam różne publikacje i mam swoje doświadczenia z poprzedniej ciąży, które przekładaja się na moje decyzje. Robilam wiele badań obrazowych i żałuję. To moja opinia, nikomu nie mówię jak powinien robić. Na pewno warto poznać fakty.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:12
Aeternum lubi tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
⏸️ 30/01/26

-
Przepraszam, że się wtrącę, ale podczytuję Was na bieżąco, muszę jedynie sprostować jedną kwestię 🙈 Może to jakiś skrót myślowy, nie wiem, ale zarodek na etapie 5 tygodnia ma już kilkadziesiąt tysięcy komórek, a w 7 tygodniu może dochodzić nawet do milionów. Nie piszę tego po to, żeby namawiać do USG, bo każda z nas będzie robiła to, co uważa za słuszne i najlepsze dla ciąży, ale po prostu to akurat prawda nie jest 😇kleopatr4 wrote:Śmiało, tylko to może być kontrowersyjna wiedza.
Przesyłam link do publikacji. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28005592/
Warto zdawać sobie sprawę jak działa ultrasonograf oraz doppler. Uważam że dla płodu na każdym etapie to może się okazać szkodliwe, nie wiemy w jaki sposób i to jest przerażające. Może to być niedosłuch gdy energia będzie skierowana na uszko, może być bronkiem że wzrokiem gdy na oczko. Na etapie 1 trymestru gdy zarodek ma zaledwie 2 komórki można uszkodzić jedną z nich a wtedy może oberwać połowa narządów która ma powstać.
Nie mam wiedzy wszelakiej, czytałam różne publikacje i mam swoje doświadczenia z poprzedniej ciąży, które przekładaja się na moje decyzje. Robilam wiele badań obrazowych i żałuję. To moja opinia, nikomu nie mówię jak powinien robić. Na pewno warto poznać fakty.
Trochę się obawiam jeszcze dołączyć na stałe, ale mam nadzieję, że niedługo zobaczę serduszko i choć jeden stres odpadnie, a wtedy dopisze się oficjalnie do wątku 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:31
babajagapatrzy, Fox, Karos31, Vainchild, Aeternum, Mro_22 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 -
Co do rozwolnień w ciąży to mnie pocieszyłyście, że to normalne, bo myślałam, że z racji moich ograniczeń żywieniowych zjadłam przez przypadek coś czego nie powinnam i objawia mi się to jelitowo, a byłam pewna, że nie zgrzeszyłam.
Co do pakietu ja mam akurat PZU Zdrowie. Umówiłam się na teleporadę do internisty i powiedziałam, że chciałabym zrobić badania czy wszystko w porządku i dała mi skierowanie na: morfologię krwi, kratyninę, kwas moczowy, glukozę, lipidogram, ALT, AST, żelazo, TSH, FT4, ferrytynę, witaminę B12 i witaminę B3. Tak się złożyło, że naprawdę wtedy myślałam żeby zrobić sobie po prostu badania przez planowaniem ciąży, ale zanim się zebrałam to zaszłam w ciążę 🫣 ale nie ma tego złego, przynajmniej będę mieć aktualne badania na jutrzejszą wizytę do ginekologa 🙂
BlackAmericano, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Super!!! I mi się jutro chyba uda skoczyć na betę i tak samo na koniec miesiąca do gina;)Karos31 wrote:Mam wyniki : beta 916, progesteron 27,100
Kolejnej bety nie robię , na koniec miesiąca umowie się na pierwszą wizytę do ginekologa
Karos31, Vainchild, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Cześć, zadzwoń! Miło, że dołączasz, trzymam kciuki za ♥️!
U mnie wpadła cudowna drzemka, teraz spakowałam się na wyjazd i znów zaległam, niech już wyjdzie jakieś słońce, bo ta ciemność mnie dobija 🫠
Ja teraz w kolejce mam tsh, mocz i glukozę. Pójdę przed samą wizytą. Trzeba nie szaleć w tłusty czwartek żeby się nie wpędzić w kłopoty 😁 -
Mimblanee trzymam kciuki za betę i za to żeby udało się na nią pójść ✊
Mimblanee lubi tę wiadomość
👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100. -
Mimblanee wrote:Jeju dziewczyny czy wam też jest tak gorąco?? 🥵
Ja dosłownie czuję ten progesteron całą sobą 🫠
Ja jestem raczej zmarzluchem, ale przyznaję że ostatnio częściej jestem przegrzana 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:10
05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92
20.02. - czekam na USG 🥹🤞🏻 -
Mi wiecznie zimno 🙈 i w dalszym ciągu tak jest 😅👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100. -