PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Też właśnie tak myśle, że lepiej naturalne środki. Po prostu myślę jak sobotę pomóc. Dziś mam ciężki dzień. O 4 obudziłam sie z atakiem paniki, bo mi się śniło, że odeszły mi wody. Leżę tu i płaczę. Dostałam już leki uspokajające. Ale i tak jest do kitu. 🫣
-
FloristKa wrote:Też właśnie tak myśle, że lepiej naturalne środki. Po prostu myślę jak sobotę pomóc. Dziś mam ciężki dzień. O 4 obudziłam sie z atakiem paniki, bo mi się śniło, że odeszły mi wody. Leżę tu i płaczę. Dostałam już leki uspokajające. Ale i tak jest do kitu. 🫣
Przykro mi
czy w szpitalu jest dostępny psycholog, żebyś mogła z kimś porozmawiać?
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Właśnie chyba muszę zapytać. Teraz już troche lepiej, ale rano to była padaka. Ehh z resztą wiecie jak to jest w weekendy w szpitalu.. 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:04
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra, myślisz,że będzie wygodnie z podwójnym? Ja mam nadzieję,że córcia już nie będzie chciała w wózku jeździć 👀 ewentualnie kupię hamak do wózka..
Floristko, w weekend pewnie nie uzyskasz wsparcia psychologa. Może wspomnij jutro na wieczornej wizycie. Personel powinien też zauważyć taką potrzebę.. szczególnie, że miałaś atak paniki a w wywiadzie jest strata
trzymam kciuki aby Twoje samopoczucie się poprawiło 🤗
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
Ja uważam, że przy dwójce malutkich dzieci podwójny wózek to must have. Nie da się pchać wózka i trzymać dziecko za rękę. Moja córka uciekała mi niemal do 3 roku życia, więc dla jej bezpieczeństwa jeździła w wózku. Inaczej bym się z domu nie ruszyła 🙈
Paulina1106, kleopatr4, espoir lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
FloristKa wrote:Też właśnie tak myśle, że lepiej naturalne środki. Po prostu myślę jak sobotę pomóc. Dziś mam ciężki dzień. O 4 obudziłam sie z atakiem paniki, bo mi się śniło, że odeszły mi wody. Leżę tu i płaczę. Dostałam już leki uspokajające. Ale i tak jest do kitu. 🫣
Floristka rozumiem Cię, ja po amniopunkcji cały czas się denerwowałam, czy nie odchodzą mi wody, tak jak u jednej naszej kolezanki z grupy miało to miejsce… cały czas o tym myślałam i mi np pomogło grzebanie w telefonie - cały czas szukałam ofert i pokolei wybierałam - wozek, fotelik, rożek itp itd. Musisz sama spróbować przekierować swoje myśli, bo sama wiem z autopsji, ze to wykańcza… a w Twoim przypadku tylko spokój, odpoczynek dobrze zrobi. Wiem, ze łatwo się mówi, ale uwierz mi, ze przeszłam przez prawdziwe piekło, i naprawdę dopiero dziś potrafię się szczerze uśmiechnąć i pomyśleć sobie, ze głęboko wierze, ze wszystko będzie pięknie i czekam tylko żeby zobaczyć moje małe serduszko.
Jakbyś chciała popisać, wyżalić się to my Cię zawsze wysłuchamy 😘🤗🤗🤗
Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Aaaa i z tych moich łowów naprawdę trafiłam na świetne okazje - kupiłam wszystko oddzielnie - spacerówkę na stelażu, gondole i fotelik (bazę obrotowa dostałam od przyjaciółki po jej dziecku) -i uwaga … za całość, praktycznie nowiusieńkie, zero rys, z paragonami do luty/czerwiec 2027 zapłaciłam 3000 zł (zamiast 11,5 tys 😎😎😎)
https://zapodaj.net/plik-VIhvDoAuQD
Reszta popakowana czeka w szafie 😎
PaulinKA, Niecierpliwa2, aganieszkam, FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Doskonale Cię rozumiem, przepłakałam pierwsze dwa dni w szpitalu. Jeszcze to był weekend majowy więc codziennie inny lekarz był na dyżurze i każdy straszył na nowo. Pamiętaj, że damy radę i musi być dobrze.
FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie mam bardzo duży dylemat - kupić podwójny i mieć spokój, czy ryzykować trochę i zostawić jeden (mam 2w1, ale z założenia to raczej woziłabym starsza w spacerówce i młodsza do chusty albo właśnie gondola i w hamaku). Tylko kombinacja z wymiana siedziska z gondola już mi na starcie nie gra, bo na graciarnię nie mam miejsca. A podwójny mam gdzie postawić.pandzia 🐼 wrote:Kleopatra, myślisz,że będzie wygodnie z podwójnym? Ja mam nadzieję,że córcia już nie będzie chciała w wózku jeździć 👀 ewentualnie kupię hamak do wózka.. 🤗
Poznam chętnie Wasze opinie z boku, co mogłoby być dobre dla nas?
Myślę że byłoby wygodnie, bo mieszkamy na parterze i ja zakupów np nie robię. Komunikacja jechałam z moją moze 3 razy i tylko 1 był z wózkiem, a reszta w chuście.
Jakbym miała iść na takie mikro zakupy to mamy przestronne sklepy, więc bez problemu.
Co mnie stopuje? Myśl że to wydatek, który może się nie zwrócić. Ja kupuje niezbędne minimum i tak mi jest ciężko się zdecydować na kolejny wózek aka grat. Fajnie byłoby mieć jeden i na tym koniec, ale może nie zawsze się tak udaje. Rozglądałam się i najlepiej pasuje mi mast twin x ale za drogi na taki krótki czas i jak już to na szybko kupimy Easygo echo i to z drugiej ręki. To się zobaczy za pół roku, mam już wybrane w razie w i to mi wystarczy.
Patrzyłam na hamak np od blaben bo ma pasy i zabudowane boki i jestem ciekawa aby spróbować, ale nie wiem czy dziecku będzie odpowiadać i czy przy założonej gondoli będzie jej wygodnie.
Myślę jak będą wygldac nasze dni i z początku jak starsza skonczy 2 lata to ja urodzę, wiec dalekich tras nie bede robić przez 2 miesiące. Mąż będzie brał w spacerówkę, a młodsza w chustę gdyby była potrzeba żeby wyszedł z dwiema, bo takie małe po prostu wolimy mieć przy sercu. Po tym czasie będzie grudzień i znowu zależy od pogody, choć ja wolę wrzucić dziecko do ogrodu niz robić kółka po wsi wózkiem, bo tak się wybiega, a ja nie upocę i jestem bliżej bezpiecznego domu😅 w razie jak jakaś kupa się trafi czy inne awarie.
Jak będzie się robić ciepło to będę jeździć plac zabaw oddalony o 3km i tam siedzieć pół dnia, więc muszę mieć duży kosz i gdzie położyć na drzemkę toddlerkę, bo 2,5 roczniaki śpią w dzień. Moze wtedy już nie będzie wózkowa, ale na potrzebę spania czy żeby nie musieć za nią biec i stresować się idąc koło ulicy wolę ją unieruchomić w wózku. Myślę że taki scenariusz jest możliwy, że tu mi krzyczy mała na cyca a starsza akurat chce biec za jakimś pieskiem🤣 jezu co to będzie.
Także mam ten dylemat i nie wiem. Wygląda na to że podwójny może być wygodniejszy, ale ten easygo chociaż jest tańszy to ma wadę i to całkiem sporą - bobas byłby tyłem do mnie, a wolałabym kontrolować czy nie wpadła jej mucha do buzi itd. Za to mast juz ma gondolę i zmianę ustawienia siedziska. Tylko ta cena. Ehhh.
To nie byłby problem gdybym sprzedała obecny wózek, o, może tak🧐 -
Śliczny wózeczek! I ten balonik😍Sawka8 wrote:Aaaa i z tych moich łowów naprawdę trafiłam na świetne okazje - kupiłam wszystko oddzielnie - spacerówkę na stelażu, gondole i fotelik (bazę obrotowa dostałam od przyjaciółki po jej dziecku) -i uwaga … za całość, praktycznie nowiusieńkie, zero rys, z paragonami do luty/czerwiec 2027 zapłaciłam 3000 zł (zamiast 11,5 tys 😎😎😎)
https://zapodaj.net/plik-VIhvDoAuQD
Reszta popakowana czeka w szafie 😎
To jakaś oferta z olx czy sklep internetowy?
Dziewczyny, wy polecałyście tutaj jakieś sklepy gdzie mają powystawowe wózki, czy możecie mi przypomnieć co to było?
-
jejku ja też bym nie ogarnęła bez podwójnego wózka 🫣 jak maleństwo cycka chciało to drugie było przypięte w wózku. nie wyobrażam sobie biegać za toddlerem po dworze z maleństwem na rekach i cycem na wierzchu 🫣🫣🫣aganieszkam wrote:Ja uważam, że przy dwójce malutkich dzieci podwójny wózek to must have. Nie da się pchać wózka i trzymać dziecko za rękę. Moja córka uciekała mi niemal do 3 roku życia, więc dla jej bezpieczeństwa jeździła w wózku. Inaczej bym się z domu nie ruszyła 🙈
kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
kurcze za 2 dni połowa 🥹 w pon USG...
miała być niespodzianka, a dzieci bardzo chcą wiedzieć czy Emilka czy Kajtuś i nie umiem się zdecydować 🫣
kleopatr4, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
FloristKa wrote:Dziękuję dziewczyny. Może by i zakupy pomogły, ale ciągle mam z tyłu głowy że kupię i zapesze ;( Sawka wspolczuje to na pewno musiał być wielki stres.
Nie nie nie, nie kupuj
licytuj, negocjuj, rezerwuj, wybieraj
ja tez mam takie podejście, żeby „nie zapeszyć” - elementy do wozka porezerwowałam do poniedziałku i jak wczoraj dostałam wyniki to odrazu kupiłam i pojechałam zapłacić i odebrać 😅😅😅
Może są jakieś „głupotki”, które Cię interesują, ale nie miałaś nigdy czasu na to lub szkoda Ci go było - jakieś przepisy z gotowania - oglądałam wszystkie odcinki „słodka jak sugar” itp bo lubię gotować 😅 a może wybierz coś na dzień dziecka (jakieś drobiazgi) dla najbliższych dzieci w rodzinie? Najważniejsze, byś osiągnęła wewnętrzny spokój na tyle na ile to możliwe. Leżenia nie zazdroszczę zwłaszcza w szpitalu, bo po amniopunkcji kilka dni leżałam w domu i prawie nie wstawałam - No to wtedy serio bzika dostawałam🙈🙈
-
kleopatr4 wrote:Śliczny wózeczek! I ten balonik😍
To jakaś oferta z olx czy sklep internetowy?
Dziewczyny, wy polecałyście tutaj jakieś sklepy gdzie mają powystawowe wózki, czy możecie mi przypomnieć co to było?
Spacerówka ze stelażem z olx, fotelik z Vinted, gondola z grupy na Facebooku
naprawdę niezły mix ale od z 3 tyg śledziłam oferty i już orientacyjnie wiedziałam ze fotelik w b.dobrym stanie za 500 zł to dobra oferta - ja wytargowalam za 400 zł i odebrałam po drodze z pracy 😅 - kolor czarny, stan idealny - ani jednej ryski i z gwarancja do lutego 2027.
Jak ktoś ma czas to polecam troszkę pogrzebać i poczekać, bo te oferty są tak skrajne… ze swoich spostrzeżeń mogę powiedzieć tak: zestaw 3w1 cybex priam 4.0 (bez bazy 360) za 2500 zł do 3300 zł to dobra cena, za to samo z bazą do 3800 to dobra cena. Ci co by planowali kupować rekomenduję dopytywać o:
1. Ile dzieci korzystało z wózka, w którym roku był kupiony, czy ma gwarancje - do kiedy?
2. Czy wózek ma zadrapania, wgniecenia, wyblaknięcia, plamy?
3. Czy fotelik jest bezwypadkowy?
Z moich obserwacji wynika, ze są to oferty często albo (1) od osób prywatnych, które maja rzeczy w bardzo dobrym stanie i chcą się jak najszybciej ich pozbyć i opuszczają na cenie, lub maja rzeczy mocno zużyte a mimo wszystko chcą odzyskać pieniądze, które same zapłaciły, (2) albo są to oferty od osób, które zbierają te rzeczy i na tym zarabiają - sprzedają z różnych miast za taka sama cenę te same wózki - ceny wysokie, negocjacje słabe - za ten zestaw jako 1 komplet chciano ode mnie o 1500 zł więcej
Tym razem miałam naprawdę szczęście, ze trafiłam odpukać na b.dobry towar (przynajmniej taki się wydaje na pierwszy rzut oka).
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:30
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
na fotelik używany bym radziła uważać. to jest bardzo ważna rzecz i nigdy nie wiadomo czy naprawdę było jak ktoś pisze.
ja ogólnie mam bzika na punkcie bezpieczeństwa/przewożenia dzieci i fotelik to jedna z nielicznych rzeczy które zawsze biorę nowe.
Sawka8, aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:na fotelik używany bym radziła uważać. to jest bardzo ważna rzecz i nigdy nie wiadomo czy naprawdę było jak ktoś pisze.
ja ogólnie mam bzika na punkcie bezpieczeństwa/przewożenia dzieci i fotelik to jedna z nielicznych rzeczy które zawsze biorę nowe.
Masz racje, wzięłam tą łupinę za 400 zł ale nie wykluczam jeszcze, czy nie kupię nowego fotelika z salonu. Mnie przekonała ta gwarancja a właściciele wymienili go szybko bo dziecko urodziło się bardzo długie i szybko rośnie, ze ten fotelik zrobił się szybko dla ich dziecka za mały 🤔
espoir lubi tę wiadomość
-
My kupujemy dostawkę. Łupinę też mam używaną 3 letnią ale po córce brata więc mam pewność, że nie brała udziału w żadnej kolizji.
-
Mam to i to. Dostawka sprawdziła mi się przez pierwsze miesiące, potem Mały spał w łóżeczku i śpi w nim do dziś 😊Marisa93 wrote:Dziewczyny a kupujecie łóżeczka czy dostawki?
Dostawka jest mega wygodna, zwłaszcza na te pierwsze miesiące, ale można też bez niej funkcjonować 😉 są też łóżeczka drewniane z opuszczanym bokiem, ale nie wiem na ile to praktyczne. Wiem też, że niektóre dziewczyny na te pierwsze miesiące odkręcaly jeden bok od łóżeczka i dostawiały do łóżka ale nie wiem na ile to bezpieczne.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -