Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie tak myśle, że lepiej naturalne środki. Po prostu myślę jak sobotę pomóc. Dziś mam ciężki dzień. O 4 obudziłam sie z atakiem paniki, bo mi się śniło, że odeszły mi wody. Leżę tu i płaczę. Dostałam już leki uspokajające. Ale i tak jest do kitu. 🫣

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Też właśnie tak myśle, że lepiej naturalne środki. Po prostu myślę jak sobotę pomóc. Dziś mam ciężki dzień. O 4 obudziłam sie z atakiem paniki, bo mi się śniło, że odeszły mi wody. Leżę tu i płaczę. Dostałam już leki uspokajające. Ale i tak jest do kitu. 🫣

Przykro mi :( czy w szpitalu jest dostępny psycholog, żebyś mogła z kimś porozmawiać?

FloristKa lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba muszę zapytać. Teraz już troche lepiej, ale rano to była padaka. Ehh z resztą wiecie jak to jest w weekendy w szpitalu.. 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 14:04

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, myślisz,że będzie wygodnie z podwójnym? Ja mam nadzieję,że córcia już nie będzie chciała w wózku jeździć 👀 ewentualnie kupię hamak do wózka..

Floristko, w weekend pewnie nie uzyskasz wsparcia psychologa. Może wspomnij jutro na wieczornej wizycie. Personel powinien też zauważyć taką potrzebę.. szczególnie, że miałaś atak paniki a w wywiadzie jest strata :( trzymam kciuki aby Twoje samopoczucie się poprawiło 🤗

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że przy dwójce malutkich dzieci podwójny wózek to must have. Nie da się pchać wózka i trzymać dziecko za rękę. Moja córka uciekała mi niemal do 3 roku życia, więc dla jej bezpieczeństwa jeździła w wózku. Inaczej bym się z domu nie ruszyła 🙈

Paulina1106, kleopatr4, espoir lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:

Floristka rozumiem Cię, ja po amniopunkcji cały czas się denerwowałam, czy nie odchodzą mi wody, tak jak u jednej naszej kolezanki z grupy miało to miejsce… cały czas o tym myślałam i mi np pomogło grzebanie w telefonie - cały czas szukałam ofert i pokolei wybierałam - wozek, fotelik, rożek itp itd. Musisz sama spróbować przekierować swoje myśli, bo sama wiem z autopsji, ze to wykańcza… a w Twoim przypadku tylko spokój, odpoczynek dobrze zrobi. Wiem, ze łatwo się mówi, ale uwierz mi, ze przeszłam przez prawdziwe piekło, i naprawdę dopiero dziś potrafię się szczerze uśmiechnąć i pomyśleć sobie, ze głęboko wierze, ze wszystko będzie pięknie i czekam tylko żeby zobaczyć moje małe serduszko.
    Jakbyś chciała popisać, wyżalić się to my Cię zawsze wysłuchamy 😘🤗🤗🤗

Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i z tych moich łowów naprawdę trafiłam na świetne okazje - kupiłam wszystko oddzielnie - spacerówkę na stelażu, gondole i fotelik (bazę obrotowa dostałam od przyjaciółki po jej dziecku) -i uwaga … za całość, praktycznie nowiusieńkie, zero rys, z paragonami do luty/czerwiec 2027 zapłaciłam 3000 zł (zamiast 11,5 tys 😎😎😎)

https://zapodaj.net/plik-VIhvDoAuQD

Reszta popakowana czeka w szafie 😎

PaulinKA, Niecierpliwa2, aganieszkam, FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:

Doskonale Cię rozumiem, przepłakałam pierwsze dwa dni w szpitalu. Jeszcze to był weekend majowy więc codziennie inny lekarz był na dyżurze i każdy straszył na nowo. Pamiętaj, że damy radę i musi być dobrze.

FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Może by i zakupy pomogły, ale ciągle mam z tyłu głowy że kupię i zapesze ;( Sawka wspolczuje to na pewno musiał być wielki stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 17:23

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Kleopatra, myślisz,że będzie wygodnie z podwójnym? Ja mam nadzieję,że córcia już nie będzie chciała w wózku jeździć 👀 ewentualnie kupię hamak do wózka.. 🤗
    Ogólnie mam bardzo duży dylemat - kupić podwójny i mieć spokój, czy ryzykować trochę i zostawić jeden (mam 2w1, ale z założenia to raczej woziłabym starsza w spacerówce i młodsza do chusty albo właśnie gondola i w hamaku). Tylko kombinacja z wymiana siedziska z gondola już mi na starcie nie gra, bo na graciarnię nie mam miejsca. A podwójny mam gdzie postawić.

Poznam chętnie Wasze opinie z boku, co mogłoby być dobre dla nas?

Myślę że byłoby wygodnie, bo mieszkamy na parterze i ja zakupów np nie robię. Komunikacja jechałam z moją moze 3 razy i tylko 1 był z wózkiem, a reszta w chuście.
    Jakbym miała iść na takie mikro zakupy to mamy przestronne sklepy, więc bez problemu.
    Co mnie stopuje? Myśl że to wydatek, który może się nie zwrócić. Ja kupuje niezbędne minimum i tak mi jest ciężko się zdecydować na kolejny wózek aka grat. Fajnie byłoby mieć jeden i na tym koniec, ale może nie zawsze się tak udaje. Rozglądałam się i najlepiej pasuje mi mast twin x ale za drogi na taki krótki czas i jak już to na szybko kupimy Easygo echo i to z drugiej ręki. To się zobaczy za pół roku, mam już wybrane w razie w i to mi wystarczy.

Patrzyłam na hamak np od blaben bo ma pasy i zabudowane boki i jestem ciekawa aby spróbować, ale nie wiem czy dziecku będzie odpowiadać i czy przy założonej gondoli będzie jej wygodnie.

Myślę jak będą wygldac nasze dni i z początku jak starsza skonczy 2 lata to ja urodzę, wiec dalekich tras nie bede robić przez 2 miesiące. Mąż będzie brał w spacerówkę, a młodsza w chustę gdyby była potrzeba żeby wyszedł z dwiema, bo takie małe po prostu wolimy mieć przy sercu. Po tym czasie będzie grudzień i znowu zależy od pogody, choć ja wolę wrzucić dziecko do ogrodu niz robić kółka po wsi wózkiem, bo tak się wybiega, a ja nie upocę i jestem bliżej bezpiecznego domu😅 w razie jak jakaś kupa się trafi czy inne awarie.
    Jak będzie się robić ciepło to będę jeździć plac zabaw oddalony o 3km i tam siedzieć pół dnia, więc muszę mieć duży kosz i gdzie położyć na drzemkę toddlerkę, bo 2,5 roczniaki śpią w dzień. Moze wtedy już nie będzie wózkowa, ale na potrzebę spania czy żeby nie musieć za nią biec i stresować się idąc koło ulicy wolę ją unieruchomić w wózku. Myślę że taki scenariusz jest możliwy, że tu mi krzyczy mała na cyca a starsza akurat chce biec za jakimś pieskiem🤣 jezu co to będzie.
    Także mam ten dylemat i nie wiem. Wygląda na to że podwójny może być wygodniejszy, ale ten easygo chociaż jest tańszy to ma wadę i to całkiem sporą - bobas byłby tyłem do mnie, a wolałabym kontrolować czy nie wpadła jej mucha do buzi itd. Za to mast juz ma gondolę i zmianę ustawienia siedziska. Tylko ta cena. Ehhh.
    To nie byłby problem gdybym sprzedała obecny wózek, o, może tak🧐

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Aaaa i z tych moich łowów naprawdę trafiłam na świetne okazje - kupiłam wszystko oddzielnie - spacerówkę na stelażu, gondole i fotelik (bazę obrotowa dostałam od przyjaciółki po jej dziecku) -i uwaga … za całość, praktycznie nowiusieńkie, zero rys, z paragonami do luty/czerwiec 2027 zapłaciłam 3000 zł (zamiast 11,5 tys 😎😎😎)

https://zapodaj.net/plik-VIhvDoAuQD

Reszta popakowana czeka w szafie 😎
    Śliczny wózeczek! I ten balonik😍
    To jakaś oferta z olx czy sklep internetowy?
    Dziewczyny, wy polecałyście tutaj jakieś sklepy gdzie mają powystawowe wózki, czy możecie mi przypomnieć co to było?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja uważam, że przy dwójce malutkich dzieci podwójny wózek to must have. Nie da się pchać wózka i trzymać dziecko za rękę. Moja córka uciekała mi niemal do 3 roku życia, więc dla jej bezpieczeństwa jeździła w wózku. Inaczej bym się z domu nie ruszyła 🙈
    jejku ja też bym nie ogarnęła bez podwójnego wózka 🫣 jak maleństwo cycka chciało to drugie było przypięte w wózku. nie wyobrażam sobie biegać za toddlerem po dworze z maleństwem na rekach i cycem na wierzchu 🫣🫣🫣

kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze za 2 dni połowa 🥹 w pon USG...
    miała być niespodzianka, a dzieci bardzo chcą wiedzieć czy Emilka czy Kajtuś i nie umiem się zdecydować 🫣

kleopatr4, Sawka8, Karos31 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Może by i zakupy pomogły, ale ciągle mam z tyłu głowy że kupię i zapesze ;( Sawka wspolczuje to na pewno musiał być wielki stres.

Nie nie nie, nie kupuj :) licytuj, negocjuj, rezerwuj, wybieraj :) ja tez mam takie podejście, żeby „nie zapeszyć” - elementy do wozka porezerwowałam do poniedziałku i jak wczoraj dostałam wyniki to odrazu kupiłam i pojechałam zapłacić i odebrać 😅😅😅

Może są jakieś „głupotki”, które Cię interesują, ale nie miałaś nigdy czasu na to lub szkoda Ci go było - jakieś przepisy z gotowania - oglądałam wszystkie odcinki „słodka jak sugar” itp bo lubię gotować 😅 a może wybierz coś na dzień dziecka (jakieś drobiazgi) dla najbliższych dzieci w rodzinie? Najważniejsze, byś osiągnęła wewnętrzny spokój na tyle na ile to możliwe. Leżenia nie zazdroszczę zwłaszcza w szpitalu, bo po amniopunkcji kilka dni leżałam w domu i prawie nie wstawałam - No to wtedy serio bzika dostawałam🙈🙈

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Śliczny wózeczek! I ten balonik😍
    To jakaś oferta z olx czy sklep internetowy?
    Dziewczyny, wy polecałyście tutaj jakieś sklepy gdzie mają powystawowe wózki, czy możecie mi przypomnieć co to było?

Spacerówka ze stelażem z olx, fotelik z Vinted, gondola z grupy na Facebooku :D naprawdę niezły mix ale od z 3 tyg śledziłam oferty i już orientacyjnie wiedziałam ze fotelik w b.dobrym stanie za 500 zł to dobra oferta - ja wytargowalam za 400 zł i odebrałam po drodze z pracy 😅 - kolor czarny, stan idealny - ani jednej ryski i z gwarancja do lutego 2027.
    Jak ktoś ma czas to polecam troszkę pogrzebać i poczekać, bo te oferty są tak skrajne… ze swoich spostrzeżeń mogę powiedzieć tak: zestaw 3w1 cybex priam 4.0 (bez bazy 360) za 2500 zł do 3300 zł to dobra cena, za to samo z bazą do 3800 to dobra cena. Ci co by planowali kupować rekomenduję dopytywać o:
    1. Ile dzieci korzystało z wózka, w którym roku był kupiony, czy ma gwarancje - do kiedy?
    2. Czy wózek ma zadrapania, wgniecenia, wyblaknięcia, plamy?
    3. Czy fotelik jest bezwypadkowy?

Z moich obserwacji wynika, ze są to oferty często albo (1) od osób prywatnych, które maja rzeczy w bardzo dobrym stanie i chcą się jak najszybciej ich pozbyć i opuszczają na cenie, lub maja rzeczy mocno zużyte a mimo wszystko chcą odzyskać pieniądze, które same zapłaciły, (2) albo są to oferty od osób, które zbierają te rzeczy i na tym zarabiają - sprzedają z różnych miast za taka sama cenę te same wózki - ceny wysokie, negocjacje słabe - za ten zestaw jako 1 komplet chciano ode mnie o 1500 zł więcej :/ Tym razem miałam naprawdę szczęście, ze trafiłam odpukać na b.dobry towar (przynajmniej taki się wydaje na pierwszy rzut oka).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 18:30

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fotelik używany bym radziła uważać. to jest bardzo ważna rzecz i nigdy nie wiadomo czy naprawdę było jak ktoś pisze.
    ja ogólnie mam bzika na punkcie bezpieczeństwa/przewożenia dzieci i fotelik to jedna z nielicznych rzeczy które zawsze biorę nowe.

Sawka8, aganieszkam, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    na fotelik używany bym radziła uważać. to jest bardzo ważna rzecz i nigdy nie wiadomo czy naprawdę było jak ktoś pisze.
    ja ogólnie mam bzika na punkcie bezpieczeństwa/przewożenia dzieci i fotelik to jedna z nielicznych rzeczy które zawsze biorę nowe.

Masz racje, wzięłam tą łupinę za 400 zł ale nie wykluczam jeszcze, czy nie kupię nowego fotelika z salonu. Mnie przekonała ta gwarancja a właściciele wymienili go szybko bo dziecko urodziło się bardzo długie i szybko rośnie, ze ten fotelik zrobił się szybko dla ich dziecka za mały 🤔

espoir lubi tę wiadomość

• Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie łóżeczka czy dostawki?

• Ninia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy dostawkę. Łupinę też mam używaną 3 letnią ale po córce brata więc mam pewność, że nie brała udziału w żadnej kolizji.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 16 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie łóżeczka czy dostawki?
    Mam to i to. Dostawka sprawdziła mi się przez pierwsze miesiące, potem Mały spał w łóżeczku i śpi w nim do dziś 😊
    Dostawka jest mega wygodna, zwłaszcza na te pierwsze miesiące, ale można też bez niej funkcjonować 😉 są też łóżeczka drewniane z opuszczanym bokiem, ale nie wiem na ile to praktyczne. Wiem też, że niektóre dziewczyny na te pierwsze miesiące odkręcaly jeden bok od łóżeczka i dostawiały do łóżka ale nie wiem na ile to bezpieczne.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ