PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące. My mamy prenatalne 29.05 i mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok bez dogrywek 😀
Za to dzisiaj stresu mega się najadlam. Od rana miałam bardzo rzadką, mleczną wydzielinę, a w pewnym momencie zaczęła mi wypływać jak woda, kilka strużek pociekło po nodze. Umówiłam się natychmiast do prowadzącej, bo na szczęście dzisiaj pracowała. Wolałam do niej, bo nie było tego bardzo dużo, a w szpitalu pewnie kazaliby mi czekać godzinami. Na szczęście to nie wody, szyjka zamknięta, serduszko bije ❤️ Pobrała mi wymaz na wszelki wypadek, ale będę spokojniejsza w weekend przynajmniej.
aganieszkam, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jaki macie poziom hemoglobiny? u mnie 11.8, a miesiąc temu 11.6 czyli w normie ale niskiej. Mój lekarz jeszcze nie zalecił żelazao bo ponoc teraz się nie daje profilaktycznie i dopiero jak spadnie ponizej normy i się trochę nad tym zastanawiam jak inni lekarze postępują.
-
Ninia wrote:Dziewczyny, a jaki macie poziom hemoglobiny? u mnie 11.8, a miesiąc temu 11.6 czyli w normie ale niskiej. Mój lekarz jeszcze nie zalecił żelazao bo ponoc teraz się nie daje profilaktycznie i dopiero jak spadnie ponizej normy i się trochę nad tym zastanawiam jak inni lekarze postępują.
U mnie ostatnio wyszła 11,7, a norma w moim lab od 12 (ja zawsze miałam dość niską, ale raczej poniżej normy mi nie spadała). Dodatkowo dwukrotnie poleciała mi ferrytyna. Lekarz mówi, że nie ma tragedii ale mogę brać te suplementy z żelazem, więc na nie się teraz zdecydowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:32
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-
Ja mam hemoglobinę 12,5, ale jeszcze niedawno było 13,2. Moja lekarka nie zaleciła mi jeszcze stosowania żelaza. Sama wdrożyłam picie zakwasu z buraka i robię sobie buraczane smoothie, staram się dwa-trzy razy w tygodniu. Na szczęście z botwiny jest zjadliwe.
Najgorsze jest to, że w ogóle nie mam ochoty na mięso, najchętniej jadłabym same węgle: placki, owsianki, jaglanki. Jajka dalej mi nie wchodzą, więc średnio ta moja dieta wygląda 🫢 -
Ninia wrote:Dziewczyny, a jaki macie poziom hemoglobiny? u mnie 11.8, a miesiąc temu 11.6 czyli w normie ale niskiej. Mój lekarz jeszcze nie zalecił żelazao bo ponoc teraz się nie daje profilaktycznie i dopiero jak spadnie ponizej normy i się trochę nad tym zastanawiam jak inni lekarze postępują.
U mnie 13,5, na początku ciąży 14,6, ale ferrytyna z miesiąca na miesiąc spadła jakoś z 40 do 25 i dostałam żelazo. -