PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey,
Aktualizacja dotycząca wyników amniopunkcji. Udało się pobrać mikromacierze dziecka i będą je analizować na początku przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że dobre wyniki wynagrodzą mi ten czas oczekiwania na wynik
aganieszkam, Ninia, babajagapatrzy, Niecierpliwa2, pandzia 🐼, Megmery, Sawka8, Blossomka, FloristKa, Frena lubią tę wiadomość
-
Jest ok 😊Kingus 1 wrote:Dziewczyny robiłam krzywą cukrową. Zerkniecie na moje wyniki
Glukoza na czczo 70
Glukoza po godzinie 133,00
Glukoza po 2 godzinach 121,00.
Lekarz dopiero we wtorek ale tak się zastanawiam czy jest oki czy nie bardzo. 🙈
Kingus 1, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Trzymam kciuki, żeby już było w porządku 🍀BlackAmericano wrote:Hej dziewczyny, dziękuję za kciuki i aktualizuję, co u mnie.
Z plusów na czwartkowym USG zostało mi zrobione USG prenatalne II trymestru, według którego z nasza kruszynka wszystko w porządku. Jedynie twarzy nie pokazała, więc to jeszcze do uzupełnienia przy wypisie.
Waga w dniu badania, jeśli dobrze pamiętam to 404 g.
Niestety podczas badania szyjki wyszło, że się skróciła do 14,7 mm.
Dziś został mi założony szew, a dodatkowo wykonana amniopunkcja celem przebadania płynu owodniowego pod kątem infekcji wewnątrzmacicznej. Zobaczymy co z tego wyniknie. Liczę na brak infekcji, ale wiem że jestem w szpitalu i w razie czego dostanę leki.
Powiedziałam sobie, że to mój trening przed CC. Znieczulenie to najprzyjemniejsze uczucie z całego zabiegu. Najmniej przyjemna amniopunkcja. Trochę ciągnie mnie brzuch, ale mam nadzieję, że dobrze zniosę noc i będzie tylko lepiej.
Witam też nowe dziewczyny ❤️
A propos szkoły rodzenia to jestem zapisana na początek sierpnia na inflanckiej
BlackAmericano lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Hej, ja już jestem zapisana na kurs expres w sierpniu bo w lipcu nam zupełnie nie pasuje bo trochę będziemy jeździć.Megmery wrote:Fajnie, że dołączają do nas nowe dziewczyny, super, że jesteście!
Ja z wyprawki mam na razie kupione trochę ubranek i zimowy kombinezon, jestem też wstępnie dogadana z kilkoma koleżankami na dostanie różnych rzeczy, np. chust do noszenia. Myślę, że niedługo zadzwonię też zamówić wózek.
Mam pytanie, kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Sprawdzałam na stronie Szpitala Południowego w warszawie, w którym chciałabym rodzić i są już zapisy na czerwiec i lipiec oraz na sierpień. Dedykowanym terminem dla osób rodzących w październiku jest ten sierpniowy, ale to tryb ekspres, spotkania są kilka razy w tygodniu. Zastanawiam się czy wyrobię taką intensywność 😅 Ninia, ty też chcesz rodzić w południowym, na kiedy się zapisujesz?
-
Ninia, my właśnie siedzimy i analizujemy terminy, ale też raczej wybierzemy któryś z sierpniowych ekspresów. Lipiec wydaje mi się za wcześnie, poza tym na sierpień nie mamy jeszcze żadnych planów
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Black, o nie, myślałam, że już będziesz w domu 🥺 trzymam kciuki za dobre i szybkie wyniki amnio!
Mro, nasze kciuki już zbielały od trzymania za Ciebie, jesteś niesamowicie cierpliwa! Oby teraz było już z górki.
BlackAmericano, Niecierpliwa2, Ala87, Mro_22, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Też myślałam, że będę w domu. No ale pierwsze sekundy usg już sprawiły, że straciłam nadzieję.
Nie dziękuję za kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 -
snieżka wrote:Do Siemiradzkiego
I już jestem raczej nastawiona, że wybiorę ten szpital. No chyba, że coś mnie tam jutro bardzo zniechęci 😅
To jestem bardzo ciekawa opinii, bo też rozważam tam 😀 ale na dni otwarte wybieramy się później.
snieżka lubi tę wiadomość
-
O kurcze chyba musze jednak nadrobić posty. Black ;* trzymaj się. Leżysz jeszcze w szpitalu? Trzymam kciuki za amnio
Jakie leki tetaz dostajesz? Jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:03
BlackAmericano lubi tę wiadomość
-
Tak, dziś miałam szew i minimum do poniedziałku będę tutaj. Znając moje dotychczasowe szczęście myślę, że jeszcze trochę tu pobędę.FloristKa wrote:O kurcze chyba musze jednak nadrobić posty. Black ;* trzymaj się. Leżysz jeszcze w szpitalu? Trzymam kciuki za amnio
Jakie leki tetaz dostajesz? Jak się czujesz?
Nie pamiętam, co dawali mi w kroplówce, ale poza tym stale 200mg luteiny na noc. Dziwne uczucie ja sobie aplikować od razu po zabiegu 😅 -
Black, jesteś zabezpieczona, szew założony i to najważniejsze w tym momencie 🤗 czekamy na wyniki amnio ✊🏼
Mro, na prawdę testują Twoją cierpliwość.. ale już niedługo w końcu otrzymasz wyniki🍀
Śnieżko, słyszałam dobre opinie o tym szpitalu. Jedyne co, to w TP zgłaszasz się do szpitala i wywołują poród. Niektórym osobom to nie przeszkadza ale wiadomo, lepiej jak poród zacznie się sam;) ja rodziłam po terminie i już mi się bardzo dłużyło. Więc to może być plus albo minus.
Ja już na szkołę rodzenia się nie wybieram - miałam szkołę życia 😄
BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
BlackAmericano wrote:Tak, dziś miałam szew i minimum do poniedziałku będę tutaj. Znając moje dotychczasowe szczęście myślę, że jeszcze trochę tu pobędę.
Nie pamiętam, co dawali mi w kroplówce, ale poza tym stale 200mg luteiny na noc. Dziwne uczucie ja sobie aplikować od razu po zabiegu 😅
W kroplówce pewnie antybiotyk. Przynajmniej ja tak miałam.
Ja to czulam normalnie ten szew przy aplikowaniu
Jesli nie krwawisz, nie masz bólu to mysle, że w pon wyjdziesz ^^ korzystaj sobie z lenistwa. Dobre masz jedzonko?
Mro. Trzymam kciuki za wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:59
-
BlackAmericano wrote:Tak, dziś miałam szew i minimum do poniedziałku będę tutaj. Znając moje dotychczasowe szczęście myślę, że jeszcze trochę tu pobędę.
Nie pamiętam, co dawali mi w kroplówce, ale poza tym stale 200mg luteiny na noc. Dziwne uczucie ja sobie aplikować od razu po zabiegu 😅
A wyniki wymazu już masz? Bo w sumie zaczęłam się zastanawiać czy u mnie szyjka się nie wydłużyła po leczeniu przeciwgrzybiczym. Nie miałam objawów, ale w cytologii mi opisali, że zauważono grzyby, więc dostałam globulki. I od tamtej pory co wizytę szyjka dłuższa 🤔
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to wiadomo jak jest z różnica 2 lat u dzieci i to tej samej płci - wiem co mam i niewiele nowości mi potrzeba.
Pozbyłam się po starszej śpiworka do wózka i teraz powoli rozglądam na Vinted za czymś z makaszki z wełny i chcę to dopiąć do końca lipca bo później tak jak Agnieszka wspomniała mogą być ochłapy.
Nabyłam rożek niemowlęcy i kupiliśmy podwójny wózek, zostały bardzo pojedyncze dodatki dla dziecka. Więcej chcę kupić dla siebie i zaopatrzeć starszą córkę.
Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja z wyprawką jestem w lesie 😁planuję się za to zabrać po urlopie i jak już będę na zwolnieniu. Ostatnio mam mega kryzys i natłok wszystkiego mnie dojeżdża, więc już na kolejnej wizycie biore zwolnienie i zaczynam żałować, że nie wzięłam wcześniej 😌
Ja do szkoły rodzenia chciałabym chodzić w lipcu już, z jednej strony wiem, że mogę pozapominać niektóre rzeczy ale z drugiej strony nie wiem czy będzie mi komfortowo w mocniej zaawansowanej ciąży siedzieć kilka godzin na zajęciach. Przez to, że nie mieszkam w Warszawie będę chciała uzyskać refundację za SR z pakietu z pracy i już dostałam pozytywną opinię i teraz czekam na kontakt. Dowiedziałam się też, że w ramach mojego pakietu mogę wystąpić o zwrot kosztów położnej szpitalnej i prywatnej sali, także fajnie ☺️ W międzyczasie udało mi się też ogarnąć położną środowiskową i już jesteśmy w kontakcie ☺️ także trochę udało mi się ogarnąć ☺️
Ja planuje rodzić na Madalińskiego, o południowym słyszałam dobre opinie ale nie jest mi z tym szpital po drodze 😁 plus z mojego pakietu chyba nie dostałabym refundacji gdybym się tam zdecydowała rodzić bo z nim nie współpracują a to zawsze trochę kasy w kieszeni 😁
Nie byłam w stanie nadrobić wszystkiego, ale trzymam kciuki za wszystkie wizyty, wyniki 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:54
Megmery lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 340 g ❤️

-
BlackAmericano, a mogę zapytać w jakim czasie i jak bardzo skróciła się szyjka? Ja od samego początku nie mam jakiejś długiej, ale lekarz za każdym razem mówi, że ładna i zamknięta. Mnie to jednak niepokoi 🙈👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Ja z wyprawki kupując wczoraj w aptece gemini zapas suplementów, żeby dobić do darmowej wysyłki wzięłam sobie te sexy siateczkowe gacie, kompres chłodzący na krocze i giga podpaski poporodowe. Mój mąż chyba dopiero wczoraj zdał sobie sprawę, że fizjologia połogu będzie dla nas kolejnym wyzwaniem 🫢 mam nadzieję, ze uda się rodzić naturalnie i to wszystko się przyda

Dziś rano wylegując się w łóżku do 8 policzyłam sobie, że zostało mi 11 dni aktywności zawodowej, bo jeszcze po drodze biorę w środę urlop i jest długi weekend. Zaczęłam się stresować czy wyrobię się z zamknięciem wszystkiego 🫢
kleopatr4 lubi tę wiadomość