Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Nie wiedziałam, że wysoki poziom może dawać aż takie objawy 😮 pewnie się zamartwiałaś od czego to, a powód niby taki prosty.

Oj tak, bo dosyć długo trwały te objawy. Kilka miesięcy. W między czasie straciłam dodatkową pracę, bo często mnie nie było przez te wymioty. A nie byłam w stanie zmusić się do pracy terapeutycznej 1 na 1 z dzieckiem przy tych wymiotach, bo jak się zaczynały to trwały kilka dni 😣 Kilka razy wylądowałam na izbie przyjęć z odwodnieniem... Lekarze oczywiście wmawiali mi, że to przez stres i w dodatku słyszałam, że mam anoreksję przez to że naprawdę mało ważyłam 🙈 No, ale jednak sama niska waga nie wystarczy, żeby zdiagnozować anoreksję 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 23:29

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 30 maja, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Oj tak, bo dosyć długo trwały te objawy. Kilka miesięcy. W między czasie straciłam dodatkową pracę, bo często mnie nie było przez te wymioty. A nie byłam w stanie zmusić się do pracy terapeutycznej 1 na 1 z dzieckiem przy tych wymiotach, bo jak się zaczynały to trwały kilka dni 😣 Kilka razy wylądowałam na izbie przyjęć z odwodnieniem... Lekarze oczywiście wmawiali mi, że to przez stres i w dodatku słyszałam, że mam anoreksję przez to że naprawdę mało ważyłam 🙈 No, ale jednak sama niska waga nie wystarczy, żeby zdiagnozować anoreksję 😅
    O matko, współczuję 😥 tak, trzeba uważać z suplementami, żeby nie przedobrzyć 🙈

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floristka, na jedzenie w szpitalu nie mogę narzekać - jest naprawdę w porządku, jestem najedzona :)

Panna_M, 14.05 podczas wizyty mialam 23-26mm w zależności od pomiaru, a tydzień później na wizycie 21-23mm, a w szpitalu tego samego dnia wymierzyli 17mm-21mm. Kolejnego dnia ponownie miałam usg i zostali przy 17 mm. Po leżeniu i braniu luteiny w poniedziałek miałam 19 mm, ale w czwartek już 14,7 mm, więc dość sporo się skróciło. W piątek już zabieg.

Ważne żeby lekarz nie tylko sprawdzał na fotelu, ale też na usg.

Niecierpliwa, posiew z szyjki i z moczu wyszedł bez zadnych bakterii, wszystko ujemne.
    Mam jednak cały czas nadzieję, że amniopunkcja była tylko na wszelki wypadek i tam w środku wszystko ok.

Wczorajsze badania morfologii i crp w normie 🥰
    Liczę, że w poniedziałek dowiem się więcej.

Niecierpliwa2, snieżka, aganieszkam, Frena, FloristKa lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że jesteś pod opieką i monitorowana 😊 Trzymamy kciuki, żeby faktycznie jutro było ok i żebyś mogła wrócić do domu.

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    O matko, współczuję 😥 tak, trzeba uważać z suplementami, żeby nie przedobrzyć 🙈

Trochę byłam zła na dietetyka, bo chodziłam do niego co 2 tygodnie od dłuższego czasu, mnóstwo kasy mu płaciłam, a on nie sugerował ani zmiany dawki witaminy D3 ani zbadania 🙈 Dopiero reumatolog kontrolnie kazał mi to zbadać i wtedy wyszły kwiatki 😅

Niecierpliwa2, aganieszkam, Frena lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • FloristKa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Floristka, na jedzenie w szpitalu nie mogę narzekać - jest naprawdę w porządku, jestem najedzona :)

Panna_M, 14.05 podczas wizyty mialam 23-26mm w zależności od pomiaru, a tydzień później na wizycie 21-23mm, a w szpitalu tego samego dnia wymierzyli 17mm-21mm. Kolejnego dnia ponownie miałam usg i zostali przy 17 mm. Po leżeniu i braniu luteiny w poniedziałek miałam 19 mm, ale w czwartek już 14,7 mm, więc dość sporo się skróciło. W piątek już zabieg.

Niecierpliwa, posiew z szyjki i z moczu wyszedł bez zadnych bakterii, wszystko ujemne.
    Mam jednak cały czas nadzieję, że amniopunkcja była tylko na wszelki wypadek i tam w środku wszystko ok.

A w sumie czemu robili Ci amniopunkcie? Tak po prostu ? Czy w Usg coś wyszło? Sorrki jesli juz odp na to pytanie, mam trochę zaległości na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:13

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj Medicover zaskoczył. Zadzwonili do mnie o 10, wpierw się przestraszyłam, że jakieś badania źle wyszły bo trochę robię z pakietu, bo niedziela to dziwna pora na telefon. A okazało się, z pakietu męża przysługuje mi poród w ich szpitalu w Warszawie bez dopłat i dzwonili się spytać kiedy chcemy zobaczyć szpital. Byliśmy już nastawieni na zupełnie inny szpital ale stwierdziliśmy, że zapiszemy się na połowę lipca na konsultacje z lekarzem by nam powiedzieli co i jak i wtedy zdecydujemy.
    Trochę to mnie kusi bo w szpitalu medicover mam bezpłatnie pobyt męża i wszystkie sale są rodzinne,a w Południowym za opłatą i tylko w przypadku, gdy sale rodzinne są dostępne a ponoć jest tam mega tłok.

PaulinKA, Niecierpliwa2, kleopatr4, Frena, aganieszkam, snieżka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, super sprawa! Myślę, że poród u nich ściągnąłby z Twoich barków sporo spraw, typu - czy będzie opcja porodu do wody, czy będzie dostępne zzo, a nawet w wyposażeniu sal z tego co słyszałam mają aromaterapię, szale rebozo. Jeśli to połączyli z odpowiednim i doświadczonym personelem medycznym to możesz mieć naprawdę fajne przeżycie porodowe:)
    My pierwotnie myśleliśmy o porodzie w Domu Narodzin, wtedy to należało do LuxMedu/SwissMedu, ale to w domu czulabym się najpewniej i swobodniej, położna i asysta byłaby dokładnie ta sama, a kwota była prawie dwukrotnie wyższa niż poród domowy. Pół roku po narodzinach naszej córki zamknęli ten Dom i bardzo ubolewam w imieniu kobiet, które marzyły o intymnym i domowym doświadczeniu porodu w warunkach szpitalnych. Tam było jak w sypialni, nie jak na sali. Szkoda wielka szkoda. Nie wiem jak medicover wygląda ale myślę że mogą zrobić fajny efekt te prywatne sale:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:13

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:

BlackAmericano, a wcześniej zwracali Ci uwagę na szyjkę? Zaobserwowano u Ciebie lejek? Slyszalam, że z 26 mm przed 24 tygodniem jest wartością graniczną

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
‹‹ 275 276 277 278 279
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ