PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem o czym mówisz, w tej ciąży nie mam, ale w poprzednich miałam 🙈Ninia wrote:A czy Wam też na udach zrobiła się taka „galareta”. U mnie już 10 kg na plusie a w stosunku do 1 ciąży to z 13 kg. Nie wyglądam jakoś grubo, ręce i twarz normalne natomiast chciałam wczoraj założyć spodenki sprzed ciąży i problemem nie był brzuch, one się zatrzymały zaraz nad kolanami i już dalej się nie dało włożyć 😳i tak jak na pierwszym zdjęciu by mogło się wydawać, że jest ok, natomiast jak zacznę ściskać uda albo usiądę to na nogach robi się taka galareta, jak u kobiet chorych na lipodemię. Dzisiaj poszłam do randomowego fizjo na masaż limfatyczny nóg, powtórzę za tydzień. Mam nadzieję, że po ciąży z tym nie zostanę 🧐
Czy któraś z dziewczyn, które już mają porody za sobą tak miała i potem to zeszło?
Spodenki próbowałam wcisnąć bo zbliża się sesja ciążowa i widziałam kilka inspiracji, że dziewczyny mają zwykłe jeansy na sobie tylko rozpięte, niestety u mnie to nie przejdzie 🤣 już lecą jakieś kiecki z vinted by było w czym zapozować.
https://zapodaj.net/plik-Fn3CK8XdP8
https://zapodaj.net/plik-WWi5bgoqEO02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
A to ciekawe, bo ja mam na razie tylko hipoglikemię i muszę się kłuć 🙈 jak mam sensor to mniej sprawdzam glukometrem, ale na czczo zawsze.FloristKa wrote:Agnieszkam - tylko sensor. Ja mam bardzo mala ta przekroczona wartość i powiedziała, ze na razie tak. A po tym okresie próbnym i zobaczeniu wyników dopiero zdecydujemy co dalej. Przepisała mi tez badania krwi moczu chyba wątroby i juz nie pamiętam co ale z 6 roznych badań. Dzis po zjedzeniu banana ( co w sumie nie wskazane xD) mialam glukoze 86 chyba. .ja tam nadal jestem zdania ze nie mam cukrzycy tylko badanie zle jakos wyszlo 😅.
Fajny ten profil o nosidełkach i chustach , dzięki!
Nina masz super figurę woow.
Dziś miałam mini zawał, bo rano cukier na glukometrze 50, ale czułam się dobrze, wiec poczekałam chwilę, zmierzyłam i cukier 80 🙃 nie wiem czy akurat trafiłam na spadek cukru, czy co..a na sensorze 70, ale rzeczywiście tej nocy miałam dość niski cukier na sensorze. Dziś mi cukier znowu leciał mocno w dół, raz mi się słabo zrobiło, a mam takie dni, że mam za wysokie cukry 🙃
Mi mega skacze cukier po mocno dojrzałej nektarynce 🤣 im bardziej dojrzały owoc tym ma więcej fruktozy i jest wyższy cukier. Zazwyczaj u mnie przekroczenia cukru są jednak po dużym posiłku, a nie takich małych słodkich przekąskach 😏 ale mega rzadko mam wysokie cukry, także zobaczę co powie diabetolog.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
White1 wrote:Ja też teraz dostałam zlecenie trzeci raz zrobić przed kolejną wizytą. W ogóle dostałam skierowaniana prawie wszystko poza... ferrytyną, według Medi jeśli raz się robiło w ciąży, to starczy 🙃 tylko, że dobrze wiemy jak potrafi ona spadać ehh, jak nie zapomnę, to może zrobię płatnie, najlepiej gdzieś indziej, bo tam kasują chore kwoty
To ja sama z siebie zrobiłam ferrytynę, ani moja prowadząca ani luxmed mnie nie skierowali 🤣. Finalnie wywalczyłam skierowanie na zwykłej konsultacji z internista. Moja gin patrzy głównie na poziom hemoglobiny.
Odpoczywam sobie właśnie w diagnostyce i czekam na drugie pobranie. Napój ok, dobrze że dają trochę wody do popicia, bo byłoby ciężko. Jeszcze 1,5h… -
Blossomka, powodzenia! Ja trafiłam do super internistki w enelmedzie, w ogóle nie robi problemu ze skierowaniami, więc monitorujemy witaminę D i ferrytynę. Teraz pójdę też do niej z tą krzywą cukrową w zależności od tego co gin powie. Czasem się trafiają sensowni lekarze w tych pakietach

Sawka, daj znać jak się czujesz dzisiaj
Blossomka, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
@Classy mój fizjo pojechał na długi urlop więc poszłam do jakiegoś przypadkowego gabinetu z usługami dla kobiet w ciąży. Fizjo, na którą trafiłam była bardzo młoda i sama się przyznała, że masuje kobiety w ciąży ale jeszcze nie miała pacjentki w ciąży z zatrzymaniem wody w udach, że zrobi masaż na nogi ale nie wie jakie będą efekty. Efektów nie widzę wizualnych poza tym, że super wszystko zeszło z kostek i stóp i nogi są o wiele „lżejsze”. W sumie nic ciekawego się od niej nie dowiedziałam, tylko by dużo pić, i zacząć robić 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia wzmacniające na nogi. znalazłam jakiś 15 minutowy trening na stojąco od Oli Żelazo na YT i będę robić. Dodatkowo okazało się, że chodzi do tego samego gina co ja i też miała porobiłem z wodą w nogach i jej polecił Hydrominium czy coś takiego. Jutro będę u lekarza to się spytam czy można w ciąży to brać. Co prawda też będzie jakaś inna lekarka bo mój na urlopie ale powiem o tych nogach.
@Agnieszkam czyli Tobie przeszła ta „piękna” galareta sama?
@Floristka dzięki🙂 ale te nogi to dla mnie trochę szok
Ja też dzisiaj siedzę na próbie glukozowej, roztwór wszedł gorzej niż ostatnio ale bez tragedii. Z palca wyszło 88, a że u mnie glukometr zawsze zawyżał więc na czczo raczej wyjdzie dobrze. Mały szaleje po glukozie. Powiedzieli mi też bym się nie martwiła jak resztę dnia będę słabiej czuła ruchy bo dziecko po takiej atrakcji może dzisiaj dużo spać 🙂 -
Też tak mam teraz, to sprawka progesteronu według mnie i golnie hormonów, bo szybko mi się zrobiła galareta na brzuchu. Też mam równe 10kg od początku.Ninia wrote:Czy któraś z dziewczyn, które już mają porody za sobą tak miała i potem to zeszło?
Ja już mam za sobą tejpowanie limfatyczne brzucha i łydek oraz masaż i polecam, inaczej się chodzi po tym.
Super wyglądasz i jakby sugerować się teoriom na kształt brzuszka to faktycznie wygląda u Ciebie na synka;) -
@nina, pięknie wyglądasz nawet z tą "galaretą"😅 mam nadzieje ze znajdziesz sposób na nadmiar wody. Ale chyba faktycznie woda, chlodne prysznice nog, leżenie z nogami u gory i takie podstawowe sprawy musza wystarczyć w naszym stanie... no I kciuki za krzywą- zjedz potem cos białkowo tłuszczowego sobie🌸
@sawko, daj znac jak sie masz! Bylas na IP?
@artopa, dobrze ze na stresie sie skonczylo! Ciekawe skad ta krew...
@white, super ze na wizycie wszystko dobrze! Takich wiesci oczekujemy🍀 maluszek pieknie rośnie 😍
Ja wczoraj wieczorem tez zle sie czulam, jeździło mi po brzuchu, bylo mi slabo, niedobrze, no ale poleżałam godzinke i samo przeszlo choc myslalam ze rowneiz skończy sie biegunka. Obstawiałam wlasnie zelazo, albo takiego lekko miękkiego buraka ktorego wrzuciłam do koktajlu 😅
Mnie lekarka uczulala przy żelazie wlasnie na czarne kupki, biegunki albo zaparcia takze potwierdzam że w różna stronę moze to pojsc
Dobrego dzionka kobietki!👑🥰
Sawka8 lubi tę wiadomość
-
Nina, to jesteśmy razem! Dobrze, że piszesz o ruchach, bo pewnie bym się zastanawiała. U mnie duża aktywność ☺️. Z palca nic mi nie wyszło, więc pociągnęła zwykła, było 90, ale też powiedziała, że to będzie zawyżone. Pozostało mi 28 minut. Mam ze sobą telefon służbowy, więc nie wiem kiedy czas leci 🤣.
Sawka8 lubi tę wiadomość
-
Sawko, jak się masz?
Artropa, ale się musieliście najeść strachu
oby więcej się taka sytuacja nie powtórzyła!
Ja również pozdrawiam z krzywej 🫠 na szczęście już powoli będę zmierzać na ostatnie pobranie
Ninia, ale masz całkiem "ładną galaretę"
ja już też tak mam, jakby spory cellulit. Nie żebym nie miała go w ogóle przed ciążą ale poprzednio i teraz jest bardzo to widoczne. Myślę,że to głównie kwestia zmian hormonalnych. Po ciąży po dłuższym czasie mi to zeszło
Sawka8 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
Ja tez dzis cierpie na krzywej cukrowej za kwadrans ostatnie pobranie juz jakos dosiedze ale glowa zaczyna boleć, od 5 na nogach bez kawki bez sniadania tragedia dla mnie. Mam nadzieje ze wyjda dobre pomiary, Na czczo z palca mialam 85👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Nina ja też mam galaretę na nogach. Myślę, że zniknie po porodzie. Skończyły się upały, wracam do życia. Bardzo się umęczyłam.
Wczorajszej nocy Gabi uratowała mieszkańców mojego bloku
Obudziłam się o 3, nie mogłam spać, bo gorąco, niewygodnie, bo siku, bo zgaga bla bla bla i nagle słyszę ogromny szum. Na zewnątrz 0 wiatru, przeszłam do domu, wszędzie cisza. Obudziłam męża i się okazało, że na klatce pękła rura z wodą. On zbierał wózki sąsiadów z dołu a ja biegałam po klatce, budząc wszystkich żeby wyłączali korki, bo woda moment podchodziła pod rozdzielnie z prądem. Wielki fart, że nie spałam i zareagowaliśmy tak szybko.
White1, kleopatr4, Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ojoj ale dzis ekipa krzywej cukrowej sie zrobila😅
Zatem jeszcze blossomka, dorka, pandzia- kciuki za wyniki! ✊️✊️✊️
Blossomka, Ninia lubią tę wiadomość
-
Co do wyprawki, to sporo już mam, niestety był plan, że przeprowadzimy się we wrześniu, a już wiemy, że się nie uda, więc odgruzowuję mieszkanie i robię miejsce na kolejne meble. Serce pęka, bo pies śpi z nami w sypialni, wyniosłam jego łóżko do salonu, żeby się oswajał, niestety przychodzi i śpi na podłodze pod naszym łóżkiem
-
Martit, no to miałaś nocną akcję 🫣 musi się biedaczek przyzwyczaić, do końca września powinno się udać 👍🏼 oj tak, w końcu jest czym oddychać na zewnątrz.
Mam nadzieję,że krzywa+ toxo, cmv wyjdą w porządku. Robiłam jeszcze odczyn coombsa. Glukometrem mi nie sprawdzano na czczo poziomu glikemii. Wczoraj jak na złość oczywiście taką miałam ochotę na jedzonko ale się musiałam powstrzymać 😅 jeszcze trochę pobudek nocnych miałam ale to przez wybudzanie córci, musiałam do niej kursować. Na sofie przy łóżeczku mi niezbyt wygodnie więc wracałam do sypialni.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
na Triage idziesz z każdym problemem powyżej 16 tc. czy to słabe ruchy, czy za wysokie ciśnienie, czy bóle brzucha...kleopatr4 wrote:Pytanie do mieszkanek UK - co w kontekście porodowym znaczy “dzwoniliśmy na triage i mówią że [akcja] może się wyciszyć?” Czym jest triage? Ja znam to określenie jako selekcja na SORze, nie wiem jak wygląda to w Anglii. Pisałam ze znajomą w 38tc ze skurczami w górnej części ud i właśnie taka wiadomość mi wysłała. Ona raczej czuje że to już i że trochę ją zbywają. Wiec się zastanawiam czy tam są porodówki czy po prostu sory z ginekologiem i może nie wiedzą co i jak?😅
dzwonisz, mówisz, że przyjdziesz i po przyjściu sprawdzają co się dzieje.
mnie na przykład ostatnio położna odesłała na Triage jak miałam za wysokie ciśnienie. zadzwoniła tam, że przyjdę i oni już się mną zajęli.
jak rodzisz to też tak dzwonisz. mówisz jak wygląda sytuacja, co ile są skurcze itp i oni decydują czy już przyjechać czy jeszcze nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
O widzę, że dzisiaj solidna reprezentacja na krzywych! 😁 mi z palca też wyszło sporo zawyżone i byłam w szoku i mówię do położnej, że ojej ja nigdy nie miałam takiej glukozy a ona zamiast mnie pocieszyć o powiedzieć o tym, że to te pomiary mogą się znacznie różnić to powiedziała, że może mi się pozmieniało i teraz mi wyjdzie wysoki 🫣 wiec już oczywiście stres był 🙈
Ninia - dzięki! Też chyba wypróbuję te ćwiczenia i wybiorę się na masaż. Choć też mam nadzieję, że po porodzie samo magicznie zejdzie ☺️
Dziewczyny - jako, że w końcu się wzięłam za wyprawkę i mam już trochę ubranek i staram się odhaczać też inne rzeczy to jakie i ile sztuk butelek kupowałyście? ☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

-
Hej, ja wczoraj robiłam badania krwi w tym także krzywa cukrową. Na szczęście wszystkie wyniki dobre. Glukoza na czczo z glukometru wyszła 83, a z krwi żylnej 72, więc chyba to tak działa, że dość mocno zawyża 😅
Mała zwłaszcza w drugiej godzinie była mega ruchliwa 😁
Ja kupiłam właśnie kombinezon i czapeczki z Motulinki, bo od wczoraj jest na stronie dostępna kolekcja jesienno-zimowa. Polowałam na Vinted, ale różnica cenowa między nowym w używanym kombinezonem wynosiła koło 50-80 zł, więc wolałam kupić nowy, bo taka różnica to żadna 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:03
Niecierpliwa2, Ninia, pandzia 🐼, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Hey,
Od poniedziałku jestem na L4 i zauważyłam, że mam dużo mniej czasu niż jak pracowałam 😅 we wtorek byłam u ginekologa, dzidziutek nie chciał współpracować, zakrywała się cały czas rączkami. Ok 840 g szczęścia ❤️ niestety przyrosty znacznie spadły, prawdopodobnie przez niski poziom ferrytyny. Wczoraj dostałam częściowe wyniki badań genetycznych i okazało się, że duplikacja chromosomu jest dziedziczna i ja też mam tę duplikację. Jest to dobra informacja, bo normalnie funkcjonuję 🙂
snieżka, kleopatr4, Ninia, pandzia 🐼, Niecierpliwa2, Marty.Na, babajagapatrzy, Ala87, Martit, Sawka8, aganieszkam, Karos31, Frena lubią tę wiadomość
-
espoir, ciekawe:) dziękuję. Taki szpital na telefon.
Mro, nic tylko się cieszyć! We dwoje będzie Wam raźniej, będziesz mogła polaczyc ewentualne wyzwania u dziecka gdyby się pojawiły ze swoimi doswiadczeniami.
Mro_22 lubi tę wiadomość