PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Miło, że pytaszMarty.Na wrote:A jak tam Twój ząbek?

W piątek miałam leczenie kanałowe, teraz ząb boli tylko jak nim gryzę. Mam nadzieję, że to minie.
A Ty kiedy masz reendo?
Marty.Na, Niecierpliwa2, aganieszkam, Frena lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś na kawce była koleżanka z roczną córeczką, jest przeurocza, za rok ja będę jeździć z taką maskotką 🥹
A teraz właśnie skończyłam zamykać w butelki ponad 8 litrów soku z malin, porzeczek i agrestu, będzie do zimowych herbatek
muszę w końcu zrobić sobie chociaż jeden dzień w hamaku. Wczoraj zaczęłam „Poród naturalny” z Natuli - jestem po czterech rozdziałach i na razie jest bardzo dobrze!
snieżka, Niecierpliwa2, kleopatr4, Frena, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja miałam wizytę wczoraj na przepłukanie kanałów i włożenie leku i 6 sierpnia mam wypełnienie już. 2h będę tam leżeć 🙈 nie wiem jak to wytrzymamsnieżka wrote:Miło, że pytasz

W piątek miałam leczenie kanałowe, teraz ząb boli tylko jak nim gryzę. Mam nadzieję, że to minie.
A Ty kiedy masz reendo?
A miałaś już wypełnienie kanałów? I obyło się bez zdjęcia?
snieżka, Niecierpliwa2, Frena lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Marty.Na wrote:Ja miałam wizytę wczoraj na przepłukanie kanałów i włożenie leku i 6 sierpnia mam wypełnienie już. 2h będę tam leżeć 🙈 nie wiem jak to wytrzymam
A miałaś już wypełnienie kanałów? I obyło się bez zdjęcia?
Tak wszystko już zrobione. Bez RTG, ale robione było pod mikroskopem. Mam nadzieję, że ten ból przy gryzieniu minie i nie będzie już żadnych powikłań 🙏
Trzymam kciuki żeby u Ciebie też wszystko poszło dobrze 🤞
Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
@babajaga a zjadłaś w koncu ta jagodzianke??🤭
W moim mieście jagody nie rosną haha ale za to jest sporo cukierni oferujacych te smakołyki, dzis po jodze mialam kolejną degustacje🤣 moze troche profanacja- jagodzianka z kremem pistacjowym noo ale byla przepyszna 🤣🤣
Jeju ja tez nie mam czasu na lezakowanko ostatnio, masakra. Aż smieje sie do meza ze przy dzidziusiu jak bedziemy 24/7 sie karmic to odpocznę 🤣🤣🤣
Polecasz ta ksiazke? Ja aktualnie czytam montessori od narodzin, a jaki odmożdzacz jakis kryminal Cobena😀
@espoir, za tydzień sie przyzwyczaisz i bedziecie robic z zamkniętymi oczami te wkłucia 🤭 za mna juz pewnie z 300 zastrzyków w sumie , na początku byl stres, podchodzenie jak do jeża a teraz jestem w stanie dać zastrzyk wszędzie gdzie trzeba- czy hotelowa łazienka czy lotnisko czy salon rodzicow przy pogaduchach🤭 fakt heparyna nieco piecze, ja akurat wole przelewać do insulinowki bo w Polsce te strzykawki fabryczne sa mega tepe🤭 ale to szybko idzie hihi.
@sniezko, oby to byla koncowka przygod z zebem...
snieżka, Niecierpliwa2, babajagapatrzy, aganieszkam, kleopatr4, espoir lubią tę wiadomość
-
Też właśnie leczę go pod mikroskopem. Już wydam tyle pieniędzy, choć to boli 😅snieżka wrote:Tak wszystko już zrobione. Bez RTG, ale robione było pod mikroskopem. Mam nadzieję, że ten ból przy gryzieniu minie i nie będzie już żadnych powikłań 🙏
Trzymam kciuki żeby u Ciebie też wszystko poszło dobrze 🤞
Taak, po kanalowym może być jak najbardziej tkliwy, także spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 15:25
snieżka lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Hej, ja już po wizycie. Mój kawaler waży 1,2kg 😊
Coś czuję ,że będzie duży 🙈 ale najważniejsze,że wszystko jest prawidłowo. Kolejna wizytę mam 12 sierpnia, a 17 sierpnia 3 badanie prenatalne.
Niecierpliwa2, babajagapatrzy, pandzia 🐼, White1, snieżka, Frena, aganieszkam, kleopatr4, Paulina1106, Velaria, espoir, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Zazdro! Moje maliny jeszcze potrzebują 2 miesięcy, podobnie pigwa jeszcze dojrzewa. Teraz szykuje mi się zbiór borówek, agrest jeszcze ze 2 tygodnie. Także nie ma że zrobię na raz i spokój😆 juz widze jak przy garach stoję we wrześniu. A winobranie jeszcze mamy tradycje robić 2 października! No to na ostatnich ostatnich nogach.babajagapatrzy wrote:A teraz właśnie skończyłam zamykać w butelki ponad 8 litrów soku z malin, porzeczek i agrestu, będzie do zimowych herbatek

babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
Paulinko, zjadłam, robiłam w niedzielę, bo mąż był w pracy. Proszę bardzo, narobię Wam smaka!

https://zapodaj.net/plik-BuR5DMGydC
Kleopatro, ja maliny kupiłam u lokalnego sprzedawcy, my właśnie mamy jesienne, nie ryzykuję 😁 za to agrest i porzeczka wprost z babcinego ogródka.
Ja mam wielką nadzieję, że jeszcze uda mi się zrobić powidła śliwkowe, to nasza ulubiona konfitura. No i marzy mi się pójść jeszcze w sierpniu na jeżyny i zrobić soki. Dziś mi wyszły 24 butelki, to już jakiś zapas. A w tym roku będzie więcej herbatek w domu
To co mnie ominie to grzybobrania, a ja jestem grzybiara jesieniara i już mi smutno. Ale mąż w końcu zabierze chłopaków, którym od dawna obiecuje, jak nie będzie mieć kompana w postaci wiernej żony w kaloszach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 18:39
Niecierpliwa2, PaulinKA, snieżka, Frena, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Zrobiłam sobie kilka dni detoksu internetowego bo już byłam mocno przebodźcowana i teraz wieczorkiem z przyjemnością nadrobiłam zaległości na naszym wątku 
babajagapatrzy wrote:U mnie dziś na kawce była koleżanka z roczną córeczką, jest przeurocza, za rok ja będę jeździć z taką maskotką 🥹
A teraz właśnie skończyłam zamykać w butelki ponad 8 litrów soku z malin, porzeczek i agrestu, będzie do zimowych herbatek
muszę w końcu zrobić sobie chociaż jeden dzień w hamaku. Wczoraj zaczęłam „Poród naturalny” z Natuli - jestem po czterech rozdziałach i na razie jest bardzo dobrze!
Też mam "Poród naturalny" i czeka na przeczytanie
Z Natuli mam jeszcze "Jak zrozumieć małe dziecko", aktualnie mąż czyta i podoba mu się. Myślałam, żeby jeszcze kupić od nich o karmieniu piersią ale przeczytałam kilka kiepskich opinii i jakoś mnie zniechęciły.
Jagodzianka wygląda przepysznie, widać, że jagód nie żałowałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 21:12
aganieszkam, babajagapatrzy, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Jak mój za granicą co chwilę to nie mam wyjścia 🫣 a ile zastrzyków się do ivf robiło, to już nie zliczę... Przynajmniej jest dobra motywacja do tych zastrzyków 🥰espoir wrote:ja pewnie trochę dłużej, ostatnio miałam 8 tygodni po cesarce, a co ciąża to mi wydłużają.
jejku nie ma szans, że sama bym sobie zrobiła, serio, podziwiam Cię... 👀
PaulinKA, espoir lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
ojjjj niee, najdłużej brałam 2 miesiące po cesarce i każdy zastrzyk tak przeżywałam 🫣PaulinKA wrote:@espoir, za tydzień sie przyzwyczaisz i bedziecie robic z zamkniętymi oczami te wkłucia 🤭
-
jak mój Franek wylądował w szpitalu na RSV jak miał 3 tygodnie, to przez kilka dni nie robiłam, bo powiedziałam, że nie ma opcji, że sobie to wbije sama 👀aganieszkam wrote:Jak mój za granicą co chwilę to nie mam wyjścia 🫣 a ile zastrzyków się do ivf robiło, to już nie zliczę... Przynajmniej jest dobra motywacja do tych zastrzyków 🥰
-
Dziewczyny, które już znają terminy planowanych rozwiązań może chciałybyście podzielić się nimi zeby wrzucić na pierwszą strone? Tak sobie juz odliczam i jestem ciekawa która pierwsza powita maleństwo donoszone.
To dałoby mi punkt zaczepienia i nadzieję dla siebie🫣 -
U mnie na razie synek obrócił się głową w dół ale zjechał trochę za nisko, szyjka trzyma ale ma już 29 mm. Na szczęście kolejna kontrola pokazała, że się nie skraca dalej. Jutro idę otejpować brzuch u fizjo by trochę podnieść bobasa.
W pon byłam w szpitalu medicover na kwalifikacji do porodu (taką mają procedurę) i pani doktor mnie trochę nastraszyła, przepisała utrogestan 400 dwa razy dziennie. Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał nie brać tego, on uważa, że moja szyjka jest normalna i się nie skróciła przez 10 dni. Tylko oszczędny tryb życia, i magnez oraz, że będę mocniej odczuwała twardnienia bo jestem bardzo szczupła (chyba byłam 🤣)i miałam minimalną ilość tkanki tłuszczowej na brzuchu.
Niecierpliwa2, kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość
-
Nasza jest na razie taka kruszynką, że mam nadzieję, że posiedzi do terminu. Była ostatnio w poprzek, ale lekarka mówiła, że jeszcze nie przywiązujemy do tego wagi. W poniedziałek mamy prenatalne i już zaczynam się tym stresować 😬
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
U mnie też nadal ułożony miednicowo i tak samo wczoraj usłyszałam, żeby się tym nie przejmować. Tak więc staram się nie przejmować.
W pon mamy echo serca a prenatalne dopiero 14 sierpnia. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze 🥹. Moj tez okruszek, ale rusza się niesamowicie! 🥹
Oficjalnie od dzisiaj jestem na L4 🤭.
Niecierpliwa2, PaulinKA, Frena, Ninia, kleopatr4, snieżka, babajagapatrzy, pandzia 🐼, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Po tym, co wyczynia nasz synek też mam wrażenie, że się jakoś obrócił, ale ciężko mi ocenić jak. Mam teraz długi odstęp do wizyty, bo przez 4 tygodnie żadnych dodatkowych wizyt ani prenatalnych, ale mam nadzieję że na razie jest ok. Teoretycznie za połową ciąży ta szyjka już się może skracać, najważniejsze żeby trzymało się to min. 25 mm. Mam nadzieję, że będzie ok, Ninia 😊
Ninia lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:U mnie na razie synek obrócił się głową w dół ale zjechał trochę za nisko, szyjka trzyma ale ma już 29 mm. Na szczęście kolejna kontrola pokazała, że się nie skraca dalej. Jutro idę otejpować brzuch u fizjo by trochę podnieść bobasa.
W pon byłam w szpitalu medicover na kwalifikacji do porodu (taką mają procedurę) i pani doktor mnie trochę nastraszyła, przepisała utrogestan 400 dwa razy dziennie. Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał nie brać tego, on uważa, że moja szyjka jest normalna i się nie skróciła przez 10 dni. Tylko oszczędny tryb życia, i magnez oraz, że będę mocniej odczuwała twardnienia bo jestem bardzo szczupła (chyba byłam 🤣)i miałam minimalną ilość tkanki tłuszczowej na brzuchu.
Rzeczywiście odkąd moje maluchy są odwrócone główkowo, szyjka też zaczęła się drastycznie skracać. Będziesz rodziła SN czy CC? U mnie ze względu na ciążę mnogą planowana jest cesarka, więc 'ćwiczeniami' próbuję wymusić chociaż na jednym powrót do pozycji miednicowej.
Blossomka, w poprzedniej ciąży synek ułożył się główkowo dopiero ok 31 tc. Zobacz sobie na YT ćwiczenia na obrót. Mi wtedy pomogło.
Blossomka lubi tę wiadomość
-
Nina, do 25 tc szyjka ma miec powyżej 25mm i tyle, potem moze sie skracac. W koncu za 10-12 tygodni fajnie jakby byla zgładzona nawet i do 0, skądś to sie musi wziac:)
Ty w 27 tc masz jeszcze zapas! Nawet z tym oszczędnym trybem zycia bym nie przesadzała ale wiadomo pewnie wolisz dmuchać na zimne, dobrze ze masz dwie opinie lekarzy. Co do twardnien usłyszałam to samo, ze szczuplejsze dziewczyny czują bardziej. Łykaj magnez pij duzo wody i tyle
Moj dzidziutek robi takie wygibajce ze na bank sie przekręca we wszystkich kierunkach 😄 dzis nie moglam spac w nocy bo tak mi sie lokator rozpychal🙈🙈🙈 ale jestem tak zdeterminowana do porodu SN ze jak sie nie obróci sam (czy z pomocą cwiczen w domu) to idę na obrot zewnętrzny, nie ma bata ze nie sprobuje chociaz rodzic SN 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:08
Niecierpliwa2, kleopatr4, snieżka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość