PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Ja nie mam jeszcze aż tak dużo ubranek. Muszę coś dokupić. Słyszałyście może o jakiś promocjach gdzieś?
Ja stacjonarnie nowych nawet nie patrzę, kupuję same używane na vinted 🙂
kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ja tak jak Frena głównie vinted ale pare nowych tez mam, Kappahl ma super jakosc jak tak patrzę na te ciuszki i teraz sa wyprzedaze I dodatkowe -20 na wyprzedaz jak ma sie kartę klienta.
Next tez ma teraz promocje.
W smyku tez widzialam, mam pare rzeczy w koszyku ale na razie nie kupuje bo w sumie nie wiem czy nam trzeba
Wg chyba dobry czas na kupowanie bo wlasnie letnie wyprzedaze sie zaczynają tylko z kolei sporo jest ciuszków takich na lato. Jakies muśliny, przewiewne materialy itd... ale basici tez sa.
Frena, ja zaczelam obserwowac mama Farmaceutka i od niej mam wiekszosc polecajek chemiczno kosmetycznych
moze i Tobie podpasuje
https://www.instagram.com/reel/DVZOQgdDhYK/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Niecierpliwa2, Frena, Blossomka, snieżka lubią tę wiadomość
-
Blossomka, pewnie coś w tym jest, bo dzidzia stara się też dostosować do naszego ciała. Ja będę mieć CC więc większego znaczenia ułożenie nie ma ale nie raz się zastanawiałam jak jest ułożony

Espoir, nie dziwię Ci się zupełnie,że nie prasujesz 🤭 ja jakoś tak mam,że nie włożę wypranych ubrań bez wyprasowania do szafy.. ale po suszeniu w suszarce powinnam to przełknąć. Koleżanka wysyłała mi fotki jak wyglądają ubrania po suszeniu i nie jest najgorzej.
Śnieżko, teraz w zasadzie we wszystkich sieciowkach są wyprzedaże. Ja lubię ubranka z next, lindex, KappAhl, newbie, mam też nieco.ubranek z hm, George.
Ja od jakiegoś czasu piorę w jelpie. Polecała nam ten płyn dermatolożka.
snieżka lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
O to moja pierwsza tego dnia obchodzi urodzinki:)espoir wrote:u mnie 28.09 niby, ale ja bardzo wątpię, że się uda, bo tylko 2 razy miałam cesarkę na zimno, tak to wykluwały się kiedy chciały 🤪
Czyli u Ciebie planują po rozpoczęciu akcji dopiero?
espoir lubi tę wiadomość
-
ogólnie zawsze termin cesarki wyznaczają na 39+0, ale na 6 razy tylko 2 razy się udało, że dziecko urodziło się w te wyznaczone dni 🙂kleopatr4 wrote:O to moja pierwsza tego dnia obchodzi urodzinki:)
Czyli u Ciebie planują po rozpoczęciu akcji dopiero? -
Frena wrote:Ja stacjonarnie nowych nawet nie patrzę, kupuję same używane na vinted 🙂
Też tak kupuję, ale ostatnio nie mogę znaleźć sprzedawcy, który ma więcej ubranek, które mi się podobają. A jednego ubranka z przesyłką i ochroną kupujących się nie opłaca 🙈 -
snieżka wrote:Ja nie mam jeszcze aż tak dużo ubranek. Muszę coś dokupić. Słyszałyście może o jakiś promocjach gdzieś?
Ja też nie mam jeszcze za dużo bo po kilka sztuk z 56 i 62 i coś z 68. Kupowałam na Vinted, w H&M (głównie jak były zniżki z kartą klubowicza, dzisiaj jest -25% na klubowiczów premium na wybrane rzeczy z kolekcji niemowlęcej też i wzięłam jakieś ręczniki itp.), w kappahl (tylko tutaj upolowałam większe rozmiary na wyprzedażach), newbie (ale nawet na wyprzedażach one drogo wypadają). Byłam dzisiaj też stacjonarnie w kappahl i na przecenach już ciężko znaleźć rozmiary 56-62. Najwięcej z długim rękawem było z rozmiaru 44 😁 Newbie ma piękne rzeczy ale właśnie cenowo to już wyszła półka 🫣
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
snieżka wrote:Też tak kupuję, ale ostatnio nie mogę znaleźć sprzedawcy, który ma więcej ubranek, które mi się podobają. A jednego ubranka z przesyłką i ochroną kupujących się nie opłaca 🙈
Też tak mam teraz… jak coś fajnego znajduje to chce do tego dobrać jakieś inne rzeczy to już ciężko bo albo rozmiarowo nie pasuje albo nic nie ma 🫣
Dzisiaj za to upolowałam matę z little dutch, która za mną już od jakiegoś czasu chodziła ☺️👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
Dzięki PaulinKA, obczaję sobie jej konto

Na vinted też tak się zawsze staram żeby w jednej paczce kupić więcej ubranek i zoptymalizować prowizję oraz dostawę. Jak się nie da to rezygnuję. Wymaga to trochę szperania i przynajmniej u mnie to muszę mieć odpowiedni dzień na takie przeszukiwanie ofert
Podobnie jak reszta dziewczyn kupowałam głównie Next, H&M, newbie. Pojedyncze innych firm jak akurat mi pasowało do wysyłki. Np byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jakością firmy George. W ogóle nie bylo widać śladów używania.
-