Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, jakie zabawki kupujecie? Ja myślałam o jakichś kartach kontrastowych i mam taką maskotkę sensoryczną, też kontrastową

Panna_M lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    A powiedzcie mi, jakie zabawki kupujecie? Ja myślałam o jakichś kartach kontrastowych i mam taką maskotkę sensoryczną, też kontrastową

Ja chyba nic na razie nie będę kupować. Dostaliśmy na babyshower cudne misie- grzechotki i książeczki kontrastowe w spadku ;) Kupiłam też filc i jak mi starczy czasu i samozaparcia to uszyje jakieś kontrastowe zawieszki do powieszenia w wózku lub nad matą. Z takich rzeczy, o których myślę od „zabawiania” malucha, to powyciągać na wierzch książki z wierszami dla dzieci. Podobają mi się też różne gadżety do przyklejania na szybę w samochodzie, żeby zająć tym malucha, ale to będę rozważać takie rzeczy, jak się okaże, że jest potrzeba. Chętnie poczytam, jakie macie pomysły, bo mi się zabawki też kojarzą z troszkę starszymi dziećmi, a może jest coś, co warto rozważyć ;)

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja na razie nic. Mam po dzieciach co prawda, ale nigdy nie kupowałam takich rzeczy przed urodzeniem. Potem przy karmieniach nocnych co chwilę siedziałam na telefonie i przeglądałam takie rzeczy 😂
    Prawda jest taka, że przez pierwsze tygodnie żadne zabawki nie są potrzebne 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:52

PaulinKA lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy okazji jakichś innych zakupów dorzuciłam do koszyka jakiś szeleścik i karty kontrastowe, ale więcej też na razie nie planuję, bo wszystkie ciocie się wyrywają z prezentami 😃

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko to co dostałam , grzechotki, karty kontrastowe, jakieś takie kostki pluszowe niektóre szeleszczą, inne mają lusterka, jakieś drewniane klocki co się wkłada jeden w drugi, takie kręciołki na przyssawki, w sumie cały karton już się uzbierał. Myślę, że to wystarczy i pewnie na bieżąco będę dostawała po bratanicy i synku koleżanki. Na chwilę obecną nawet mam już tego wszystkiego za dużo.

aganieszkam lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    My dziś kupiliśmy wózek i fotelik. Wózek Espiro Code a fotelik, no to trochę zaszalelismy, bo Cybex Cloud G3, ale Pani w sklepie nam dała zniżkę, że cenowo wyszedł ten fotelik identycznie jak ten z Avionaut, więc nie było nawet nad czym się zastanawiać

Który kolor espiro code wybraliście? Ja na początku chciałam unusually taupe, ale okazało się że byłby może dopiero we wrześniu, więc wzięliśmy loving beige. Na razie czeka w sklepie, odbieramy na początku września :)

Moja ferrytyna przed ciążą 123, a teraz już 15 :( Biorę żelazo ale starcza ledwo na bieżące potrzeby - hemoglobina 11,3 miesiąc temu, w poniedziałek morfologia przed wizytą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:05

Marty.Na lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Który kolor espiro code wybraliście? Ja na początku chciałam unusually taupe, ale okazało się że byłby może dopiero we wrześniu, więc wzięliśmy loving beige. Na razie czeka w sklepie, odbieramy na początku września :)

Moja ferrytyna przed ciążą 123, a teraz już 15 :( Biorę żelazo ale starcza ledwo na bieżące potrzeby - hemoglobina 11,3 miesiąc temu, w poniedziałek morfologia przed wizytą.
    Czarny 😅😅 tak wiem, mówi się, że jak w trumnie, ale była na niego promocja, bo był z 3300 na 2500 w Bobo Wózki, więc nawet się nie zastanawialiśmy
    Zresztą, no mnie się czarny też podoba 😆
    A weszłam teraz na ich stronę i widzę, że znów jest za 3300, więc to chyba był jakiś błąd na stronie, bo jak dzwoniłam tak dzień wcześniej, to ta babeczka sama była zaskoczona, że jest po tyle. Zaoszczędziliśmy 800 zł i w sumie za to mamy ten fotelik, bo daliśmy za niego po zniżce od nich 750 zł
    Ale ze mnie Janusz, ale oferta życia 😆😆

A jakie butelki polecacie i smoczki? Philips Avent?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:58

Frena lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Z ważnych rzeczy - muszę się umówić na podanie immunoglobuliny, ze względu na Rh-. Kogoś jeszcze czekają takie przyjemności? ;)
    ja mam w każdej ciąży 🙂

Megmery lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    na początku dziecko i tak prawie nic nie widzi, więc nie ma sensu. ja zaczynam coś pokazywać dopiero po 2 miesiącu zazwyczaj, wcześniej to i tak nic prócz cycka/mleka nie zainteresuje go 👀

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na - ja jestem team czarny wózek 😃 i chyba nie słyszałam określenia, że jak w trumnie 🤭😁

Ja butelkę kupiłam Lovi Mammafeel i może jest dokupię Lansinoh. Smoczki mam dwa różne - jeden Luu (nie mogłam przejść obojętnie obok niego 🤩) i drugi z Lovi

Za zabawki się jeszcze nie zabrałam 🤭idę niedługo do sąsiadki bo ma ponoć trochę do oddania to zobaczę co będzie miała 😊

Moja ferrytyna też poleciała… hemoglobina tak samo. Teraz mam 11. Przed ciążą 13 więc nigdy nie miałam jakiejś wysokiej. Ferrytyna z kolei teraz 16, ale ostatnio wzrosła do 25 🥳 może nadal nisko Ale mnie ucieszył ten wzrost biorąc pod uwagę, że nie jem w ogóle czerwonego mięsa, wątróbki, pietruszki…

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

preg.png
  • Frena Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Czarny 😅😅 tak wiem, mówi się, że jak w trumnie, ale była na niego promocja, bo był z 3300 na 2500 w Bobo Wózki, więc nawet się nie zastanawialiśmy
    Zresztą, no mnie się czarny też podoba 😆
    A weszłam teraz na ich stronę i widzę, że znów jest za 3300, więc to chyba był jakiś błąd na stronie, bo jak dzwoniłam tak dzień wcześniej, to ta babeczka sama była zaskoczona, że jest po tyle. Zaoszczędziliśmy 800 zł i w sumie za to mamy ten fotelik, bo daliśmy za niego po zniżce od nich 750 zł
    Ale ze mnie Janusz, ale oferta życia 😆😆

A jakie butelki polecacie i smoczki? Philips Avent?

:D :D :D satysfakcja z ustrzelonej promki jest bezcenna :D

U mnie na szkole rodzenia położna wspominała, ze Philips Avent ma fenomenalny marketing i się od razu pierwsza wyświetla więc dużo rodziców je kupuje, ale dla wielu noworodków jest "za trudna". Nie wiem co to znaczy ale tak się wyraziła 😅 W każdym razie ja się bardziej skłaniam też ku tej lovi mammafeel.. Widziałam w rossmannie że jest coś w tym stylu też z canpol - natural shape.

BTW oglądałam rożne pieluchy w rossku, m.in. też te bambusowe i zarówno bambiboo jak i bamboolove są Made in China. I niby wiem, że logiczne bo tam przecież bambus rośnie :P ale miałam takie "meh, czemu wszystko musi być w Chinach produkowane teraz". Klasyczne pampersy firmy Pampers są Made in Poland, a te rossmanowe babydream Made in EU. Jeszcze porównam sobie lupilu bo Lidla mam pod blokiem więc najwygodniej by było tych używać.

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:

U mnie na szkole rodzenia położna wspominała, ze Philips Avent ma fenomenalny marketing i się od razu pierwsza wyświetla więc dużo rodziców je kupuje, ale dla wielu noworodków jest "za trudna". Nie wiem co to znaczy ale tak się wyraziła 😅 W każdym razie ja się bardziej skłaniam też ku tej lovi mammafeel.. Widziałam w rossmannie że jest coś w tym stylu też z canpol - natural shape.

BTW oglądałam rożne pieluchy w rossku, m.in. też te bambusowe i zarówno bambiboo jak i bamboolove są Made in China. I niby wiem, że logiczne bo tam przecież bambus rośnie :P ale miałam takie "meh, czemu wszystko musi być w Chinach produkowane teraz". Klasyczne pampersy firmy Pampers są Made in Poland, a te rossmanowe babydream Made in EU. Jeszcze porównam sobie lupilu bo Lidla mam pod blokiem więc najwygodniej by było tych używać.
    Też myślałam o tej z Lovi, ale mam laktator z Philipsa i nie wiem czy to będzie kompatybilne

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊

🔬

♀️

💊

🔬

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:

Jak chcesz kupić pieluszki bambusowe robione w UE to są BAMBO NATURE made in Denmark. Jakoś nie mam zaufania do produkcji w Chinach, wydaje mi się, że w UE te certyfikaty eko są bardziej wiarygodne.

Frena lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję na razie zabawek. Tak jak pisze Espoir, takie maluszki prawie nic nie widzą. Dla nich na początek najważniejsza jest bliskość z rodzicem :)

Ja kupiłam na vinted laktator ręczny Philips Avent i będę używać butelki, która tam jest dołączona, chociaż planuję prawie nie używać butelek. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam szklaną Philips Avent i smoczki z philipsa (jedno i drugie zamierzam używać jak będą konieczne). Z tego co słyszałam to co podpasuje bobasowi to loteria, dlatego kupiłam po jednej sztuce a jak nie będzie chciał to będę kupowała inne. Dla mnie ważne w butelkach są małe przepływy by go nie zniechęcać do piersi.

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Też mamy czarny wózek ;)

Butelkę kupiłam z aventa, bo chciałam szklaną.

Co do zabawek - zaczęłam robić montessoriańskie mobile, mamy trzy książeczki kontrastowe i mnóstwo innych książek do czytania. Na razie tyle. Chcę żeby mała miała mało zabawek, mam nadzieję, że rodzina i znajomi to uszanują.

PaulinKA, Marty.Na lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Cześć.

Też mamy czarny wózek ;)

Butelkę kupiłam z aventa, bo chciałam szklaną.

Co do zabawek - zaczęłam robić montessoriańskie mobile, mamy trzy książeczki kontrastowe i mnóstwo innych książek do czytania. Na razie tyle. Chcę żeby mała miała mało zabawek, mam nadzieję, że rodzina i znajomi to uszanują.

Babajaga, wlasnie czytam o robieniu mobili! Pokaz nam tu co wyczarowalas 🤩 dobrze ze zaczyna sie od najprostszych, w poniedzialek mam zamiar isc do pepco po blok techniczny hehe :)

Jeszcze miesiac temu chcialam kupic ta popularna grzechotkę za 200 zl ale na razie zostanę przy tych wlasnie prostych formach, mobile, ksiazeczki, zawieszki DIY. Czekam na dostawę baby gym i dodatkowych karabinczyków i zobaczymy jak to sie bedzie prezentowało:)

Mam tez od koleżanki mate z canpol i ona jest mega kontrastowa i w sumie nie wiem czy bede jej uzywac bo mi męczy oczy a co mowic maluchowi😳 ale moze np bede ściągać zabawki albo przykrywać częściowo pole leżenia.

No a ogolem na początku najlepsza zabawka jestesmy my dla dziecka- mamy z nim gadac tulić sie stymulować dotykowo 🤩

Ja dzis rozpoczęłam festiwal prania. Okazało sie ze łącznie z ubrankami od znajomych plus to co kupowałam na raty mam mega stertę ciuszkow 🤭 no ale to z 2 czy 3 rozmiary plus pojedyncze sztuki większych ubranek takze sie "rozejdzie". Aczkolwiek dokupować chyba juz nie bede 😅

Butelkę tez mam philips avent szklana i dwa rodzaje smoczków. Mam tez plastikowa mam (dostalam) , ale raczej celuje w ta szklana.

Smoczek luu bo jest piekny i plaski, mam tez mam (w komplecie z butelka) ale nie zamierzam podawać od razu, no chyba ze beda ku temu przesłanki medyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:03

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka ja właśnie skończyłam pranie ciuszków i wyszło 6 pralek po 7 kg ale też ja mam ubranka do około roku. Teraz muszę zrobić segregację rozmiarami i pochować do szafy. Jak patrzę na tą stertę to mnie głowa boli. Miałam już myśli by tylko 56 do 68 na razie ogarnąć, a resztę po prostu wrzucić do szuflady ale wiem, że z małym dzieckiem będę mega zła, że tego nie zrobiłam jak byłam w ciąży.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Paulinka ja właśnie skończyłam pranie ciuszków i wyszło 6 pralek po 7 kg ale też ja mam ubranka do około roku. Teraz muszę zrobić segregację rozmiarami i pochować do szafy. Jak patrzę na tą stertę to mnie głowa boli. Miałam już myśli by tylko 56 do 68 na razie ogarnąć, a resztę po prostu wrzucić do szuflady ale wiem, że z małym dzieckiem będę mega zła, że tego nie zrobiłam jak byłam w ciąży.

No to tez grubo 🤣🤣🤣 ja chyba mniej, w tym jeszcze troche grubych rzeczy no ale tych bodziakow i spioszkow to od groma 🤣

Tez planuje pozbierać wszyatko jak powysycha, posortować rodzajami i rozmiarami, wtedy tez prasowanie (pierwszy i ostatni raz xD) I wkladanie w Organizery. Pranie to jest na prawde najmniejszy problem w tym wszystkim 😅 sortowanie chyba najgorsze😳

I racja, teraz Ci sie nie chce ale za 6 9 mscy bedzie Ci sie chciało jeszcze mniej 😅

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście pranie i prasowanie mam już za sobą 🙌🏻 dziś było skręcanie mebelków - szafy, komody 🥺🥺 ależ to wszystko słodkie, ale nie mogę uwierzyć, że to tak szybko zleciało 🙈 zanim się obejrzymy a już nasze maluszki będą z nami 😎

Co do zabawek - kupiłam kilka misiów, które akurat wpadły mi w oko, trochę dostałam po dzieciach znajomych. Przede mną zakup butelki… chciałam podpytać, czemu preferujecie szklana butelkę od plastikowej? Kompletnie się na tym nie znam, ale dzielnie się uczę :) zaraz zaczyna się kurs szkoły rodzenia to już w ogóle będę spokojniejsza 😎😎😎

‹‹ 372 373 374 375 376
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ