PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninia wrote:Dziewczyny jak Wam ubranka wyszły na sztuki. Bo ja uporządkowałam 56 i mam 11 pajacyków, z 15 sztuk bodziaków i dwa komplety bodziak i spodenki i się oczywiście teraz zastanawiam czy nie za mało🙈
Ja jeszcze nie liczyłam, więc nie jestem pewna ile czego wyszło, zresztą czekam na te rzeczy od koleżanki, ale wydaje mi się, że to całkiem spoko zestaw 😊 Może jedynie jakieś spodenki bym jeszcze dobrała? Ja kupiłam takie te z szerokim wywijanym pasem, żeby na początku kikuta nie drażnić. Zobaczę czy będziemy głównie w pajacyki ubierali czy w takie właśnie zestawy body+spodenki. Ale lepiej pewnie potwierdzą bardziej doświadczone dziewczyny.
Ninia, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ninia, ja na 56 mam:
5 pajacyków bez stopek
4 pajacyki ze stopkami
8 body na długi rękaw i 1 na krótki
3 pary polspiochow
3 pary spodenek
2 zestawy body+spodenki z tym samym wzorem ale body sa przez głowę więc kto wie czy ich użyję 😆
Też się zastanawiam czy starczy, zobaczymy.
Jak zaczęłam pisać sobie liste rzeczy do szpitala i patrzyłam co moj szpital poleca wziać, to wśród ubranek dla dziecka mieli 5 zestawów body+pajac. A pod pajaca to chyba body na krótki no nie? A ja tylko jedno takie mam więc spanikowałam xd i zamowilam szybko z h&m ten zestaw co jest 5 szt body.
Ninia lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanko jakie macie śpiworki do łóżeczka. Nigdy nie korzystałam i się nie znam.
Jaka grubość ,marka,rozmiar ? Co polecacie? -
Jenny93 wrote:Z mojego doświadczenia z pierwszych rozmiarów prawie w ogóle nie używałam spodenek 🙈 cały czas ubierałam body plus pajacyk żeby szybko i wygodnie. Ale to też może inne dziewczyny się wypowiedzą 😅
Jenny a body z krótkim rękawem czy długim? Ja też pajacyki biorę i to kilka sztuk najlepiej na suwak. Zastanawiam się jakie body spakować do szpitala na wrzesień tzn pod koniec września.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
My po wizycie, bobas nadal spory (1120g), ale obrócił się główką w dół 🥹 i chyba nawet wiem w którym momencie 🤭 teraz proszę, żeby tak został 🤞
Karos31 na internecie są fajne graficzki przedstawiające jak ubrać malucha do spania względem temperatury w pomieszczeniu, tam jest rozpisana grubość (TOG) śpiworka. Też mam w planie coś kupować
Niecierpliwa2, snieżka, pandzia 🐼, Karos31, Frena, Ninia, Jenny93 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭

-
Też polecam taki zestaw jak pisze Jenny, tak bylo mi najwygodniej. Pod pajacyk ubierałam body z krótkim rękawem. Takiego bobasa i tak przeważnie owijalam w rożek czy jakiś otulacz więc miała dodatkową warstwę.
Jeśli chodzi o śpiworki to u córci wprowadziłam nieco późno. Teraz pewnie wcześniej kupię ale na razie nie jest to dla mnie must have bo też pewnie będzie spał w rożku.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Hej dziewczyny. Trochę miałam przerwę od forum. Mam nadzieje, że u Was wszystko w porządku ^^
Tak z aktualnych info to miałam dziś szczepienie na krztusiec.
U nas chyba wszystko ok. 4 mam wizyte u ginekologa, mam nadzieje , że wszystko będzie w porządku. Wczoraj trochę rozrabialiśmy w pokoju młodej i dziś ewidentnie to odczuwam. Chociaż pogoda u nas też daje popalić. Raz słońce, zaraz pada..Taka jesień w lipcu. Z drugiej strony nie mogę uwierzyć, że zaraz sierpień :o. Bardzo się cieszę, że udało mi się dotrwać do takiego miesiąca. Widziałam, że pisałyście o sesjach ciążowych , ja pewnie sobie zrobię jakieś fotki sama
W domu mamy kompletny rozgardiasz..już mnie on przytłacza i dobija >.<
Bebzol mam już wielki i jakoś tak dziwnie się na niego patrzy z niedowierzaniem ^^.
Ja mam mega dużo ubranek, po poprzednich dzieciach szwagierki..i takie wyprasowane i wyprane już leża i czekają aż przyjdzie szafa, ale prawdopodobnie połowy tych ciuszków nie wykorzystam. Zaczynam się zastanawiać czy nam starczy ta szafa
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:16
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że na początek wystarczy 🙂 może jeszcze spodenki bym dokupiła.Ninia wrote:Dziewczyny jak Wam ubranka wyszły na sztuki. Bo ja uporządkowałam 56 i mam 11 pajacyków, z 15 sztuk bodziaków i dwa komplety bodziak i spodenki i się oczywiście teraz zastanawiam czy nie za mało🙈
Ja takie najmniejsze 56 na noworodka mam z 10 body i pajaców. Na większe 56 (co mają większą rozmiarówkę, prawie jak 62) już mam więcej.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja też zamierzam ubierać w body+pajac. Większość pajacyków mam z długim rękawem ale mam też jakieś 6 sztuk z krótkim. Jak się okaże za ciepło na długi rękaw to dokupię tych krótkich. Większość mam przez głowę.
-
Kingus 1 wrote:Jenny a body z krótkim rękawem czy długim? Ja też pajacyki biorę i to kilka sztuk najlepiej na suwak. Zastanawiam się jakie body spakować do szpitala na wrzesień tzn pod koniec września.
W szpitalu z długim, bo kazali nam dogrzewać dzieci po porodzie, mimo że na sali było bardzo gorąco, ale no jednak w brzuchu dzidzia ma jeszcze cieplej, więc jest szok termiczny. Maluszkom szybko spada temperatura i nawet położne przynosiły takie elektryczne kocyki grzewcze jak któreś dzieciątko miało już za niską. W domu przeszłam na krótki rękaw, bez żadnych czapeczek, niedrapków itp . Rodziłam jesienią. Tak, u mnie też najlepiej sprawdziły się pajace na zamek i body kopertowe. Teraz już kupowałam też takie przez główkę, bo jednak już inna wprawa i doświadczenie robią swoje przy kolejnym dziecku -