Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w POZ to też powiedzieli, że można podać nawet tego samego dnia, ale wciąż zalecają zrobić tę przerwę 2 tygodnie. Nie dopytywałam, bo i tak byłam zdecydowana, że zrobię przerwę.

Super, że wszystko dobrze na Waszych wizytach. Bobasy już takie duże 🥹. Jestem ciekawa jak u mnie będzie z waga, zawsze mam większego dzidziusia na prenatalnych niż u mojej gin. Ale ona wprost mówi, że podchodzi bardziej surowo do pomiarów… 😏. Teraz będę mieć tydzień po tygodniu wizytę i prenatalne, mam nadzieję, że też będę spokojna.

W zakupach postęp - zamówiłam dostawkę! 🥰 w sobotę planuje zaciągnąć męża do Bobowózki, żeby już ruszyć z tematem wózka i fotelika.

aganieszkam lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @panna_m ja zrobie przerwe 2 tygodnie dla pewności. Mnie to nie zbawi a jesli pojawiaja sie głosy ze szczepionka na krztusiec obniża skuteczność rsv to wole nie brać tego ryzyka ;)

Moj fotelik bedzie do odbioru we wrzesniu, dzwoniłam do salonu i dostaniemy juz po akcji serwisowej, wiec git.

@frena, wspolczuje stresu aczkolwiek super ze udalo sie dojrzeć pecherzyk u drugiej lekarki. Wiesz te sprzęty sa rozne, lekarze sa różni, mnie tez nastraszył troche łożyskiem na 2 prenatalnych a finalnie wszystko git... ale jesli bedziesz mocni rozkminiac to bez wahania idź na dodatkowa wizyte- spokoj mamusi jest najwazniejszy...!

@kingus, trzymam kciuki i za badania i za wizyte. Jeju jeju Ty przy CC to juz chyba za jakies 7 tygodni bedziesz tulic dzidziusia!! Bardzo mnie to cieszy, po naszych wspólnych zmaganiach staraniowych...❤️🌸

PaulinKA bardzo mi miło że piszesz. Zgadza się jesteśmy w tym razem moja siostro transferowa. 🥰❤️

Tak będę miała cesarkę. Właśnie w przyszłym tygodniu o wszystko dopytam lekarza bo jedziemy we wtorek. Myślę że około 20 września gdzieś to wszystko będzie. Jakiś plan porodu do cc wstępnie już mam ogarnięty. Ja myślę że wcześniej będę tulić maluszka. Mój mąż to się już nie może doczekać żeby dzidziusia zobaczyć i wziąć na ręce.

Cieszę się będziesz miała wymieniony fotelik. Kurcze nie wiedziałam że taki problem że coś nie tak z rączka.

Powiedz jak się czujesz? Wyprawka dla maluszka już gotowa?

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram
    3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dzięki dziewczyny za informacje :) wcześniej widzę Ninia pisała o Pixelach, ale mi to szczerze umknęło 🙈 dzwoniłam do sklepu i wszystkie foteliki zostały zgłoszone do producenta i będą wymieniane, ale ciężko powiedzieć ile to potrwa. Myślę, mam nadzieję, że sierpień jest na tyle jeszcze „spokojnym” miesiącem, że zdążymy odebrać już fotelik po poprawce :)

A jaką robicie sobie przerwę między szczepieniami krztusiec-rsv? Mi lekarz powiedział, że może to być nawet tydzień. Czytałam, że czasem nawet i jednego dnia podają obie :o

Mi lekarz powiedział tylko, żeby najpierw zaszczepić się na krztusiec (27-36 TC) a później na rsv (32-36 TC).

PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, jeżeli macie upatrzony konkretny model i kolor, to lepiej jednak się zabierać już za to.
    Ja miałam akurat upatrzone dwa kolory z jednego modelu, które brałam pod uwagę. Zamawiałam tydzień temu, jeden kolor to odbiór na październik, drugi był dostępny od ręki- na ten kolor się zdecydowałam, ale po prostu ustaliłam, że odbiorę ze sklepu we wrześniu i, żeby czekał odłożony dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 11:13

Blossomka lubi tę wiadomość

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sniezko, ja takie same mam info.

@kingus, o ile starania nas przetyraly tak na ciaze narzekac nie moge. Moze nie jestem obiektywna bo np wczoraj mialam kiepski dzien, bolesci, niedobrze, dzis w nocy wybudzaly mnie skurcze nog, alee to sa takie pierdoly w porównaniu do bolu nieudanych miesiecy ze na prawde uwazam (moze przez różowe okulary :)) ze ciaze znoszę wspaniale. Jestem przeszczesliwa, to chyba najlepszy rok od naszego ślubu 3 lata temu...

Wyprawka w duzej mierze gotowa, po weekendzie biore sie za prasowanie, plus pozamawiam te wszyatkie sexy majciochy, kosmetyki itd.
    Dzis mamy pierwsze cwiczenia praktyczne w szkole rodzenia a w weekend mala sesja brzuszkowa 🥹

Czas leci jak szalony, widac to po naszych suwaczkach, wagach maluchów i tym jak zaawansowane rozmowy tu toczymy! Sierpień przeleci i zaczną sie pierwsze porody... mam nadzieje ze nasze dzidziusie załapią sie jeszcze na złotą jesien i spacerki w pięknym otoczeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 11:57

Niecierpliwa2, Panna_M, snieżka, Kingus 1, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, tak, bardzo liczę na piękną jesień w tym roku ❤️ Pamiętam taki jeden cieplutki początek listopada nawet, nie obraziłabym się, jakby w tym roku też tak było.

PaulinKA lubi tę wiadomość

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powtarzacie szczepienie na krztusiec mimo niedawnego szczepienia? Ja miałam takie rok temu. Słyszę różne opinie, niektórzy lekarze mówią, że nie ma potrzeby robić go jeszcze raz i kolejne dopiero za parę lat, a inni że trzeba je powtórzyć. Zgłupiałam 🫣

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳

Wysłany: 29 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, a powtarzacie szczepienie na krztusiec mimo niedawnego szczepienia? Ja miałam takie rok temu. Słyszę różne opinie, niektórzy lekarze mówią, że nie ma potrzeby robić go jeszcze raz i kolejne dopiero za parę lat, a inni że trzeba je powtórzyć. Zgłupiałam 🫣

Szczepienie w ciąży ma dostarczyć przeciwciał dziecku, więc niestety trzeba powtórzyć. Ja też robiłam rok temu i już wtedy lekarka mówiła, że w ewentualnej ciąży będę musiała powtórzyć :)

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:

Ja też szczepiłam się rok temu na krztusiec, ale lekarze mówią, żeby się zaszczepić, bo to chodzi o to, żeby dziecku przekazać przeciwciała

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @panna_m zdecydowanie do powtórzenia tak jak dziewczyny napisały- chodzi o dzidziusia, nie o kobietę w tym szczepieniu :)

Co wiecej jesli wasi partnerzy ostatnia dawke tego szczepienia mieli ponad 10 lat temu to rowniez koniecznie powinno sie zaszczepic- moja lekarka pytała kiedy maz byl szczepiony ale my odnawialny jakies 3 lata temu akurat.

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo ze beta wolno przyrastala? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

FloristKa lubi tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @sniezko, ja takie same mam info.

@kingus, o ile starania nas przetyraly tak na ciaze narzekac nie moge. Moze nie jestem obiektywna bo np wczoraj mialam kiepski dzien, bolesci, niedobrze, dzis w nocy wybudzaly mnie skurcze nog, alee to sa takie pierdoly w porównaniu do bolu nieudanych miesiecy ze na prawde uwazam (moze przez różowe okulary :)) ze ciaze znoszę wspaniale. Jestem przeszczesliwa, to chyba najlepszy rok od naszego ślubu 3 lata temu...

Wyprawka w duzej mierze gotowa, po weekendzie biore sie za prasowanie, plus pozamawiam te wszyatkie sexy majciochy, kosmetyki itd.
    Dzis mamy pierwsze cwiczenia praktyczne w szkole rodzenia a w weekend mala sesja brzuszkowa 🥹

Czas leci jak szalony, widac to po naszych suwaczkach, wagach maluchów i tym jak zaawansowane rozmowy tu toczymy! Sierpień przeleci i zaczną sie pierwsze porody... mam nadzieje ze nasze dzidziusie załapią sie jeszcze na złotą jesien i spacerki w pięknym otoczeniu :)

Powiem ze doskonale rozumiem. Te starania to Nas bardzo przetyraly. Tak samo jak i u mnie jak i u Ciebie ciąża przebiega dobrze. Nie mogę narzekać. Czasami coś zaboli ale jest znośnie. Ciąża bardzo łagodnie się z Nami obchodzi.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnich dniach poczyniłam ogromne postępy jeśli chodzi o wyprawkę - wózek i fotelik z bazą mamy już w domu 🤗

Ostatnio oglądaliśmy też komodę i szafę, więc to też mamy wybrane i dostawa byłaby w sierpniu jeszcze. Umówiłam Panią do zasłon w pokoiku małej bo mamy tam jedynie żałuję a z zasłonami będzie przytulniej 🥹

Ostatnio odebrałam od znajomej sporo ubranek wiec muszę to przejrzeć wszystko i zobaczyć ewentualnie co dokupić. Wczoraj zamówiłam całą wyprawkę apteczną-higieniczną.

Teraz jestem na etapie polowania na dostawkę, wczoraj już miałam upatrzoną na vinted i ktoś mi sprzątnął sprzed nosa 🫣

Dzisiaj zastanawiam się na śpiworkami do gondoli od Zaffiro - czy wziąć ten: https://zaffiro.shop/produkt/spiworek-mini-welniany-sierra-0-18m-beige-374 czy jednak od razu ten grubszy: https://zaffiro.shop/produkt/regulowany-spiwor-igrow-scandi-0-36m-beige-557

Wy kupowałyście już jakieś typowo spacerowe?

Blossomka, aganieszkam lubią tę wiadomość

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    W ostatnich dniach poczyniłam ogromne postępy jeśli chodzi o wyprawkę - wózek i fotelik z bazą mamy już w domu 🤗

Ostatnio oglądaliśmy też komodę i szafę, więc to też mamy wybrane i dostawa byłaby w sierpniu jeszcze. Umówiłam Panią do zasłon w pokoiku małej bo mamy tam jedynie żałuję a z zasłonami będzie przytulniej 🥹

Ostatnio odebrałam od znajomej sporo ubranek wiec muszę to przejrzeć wszystko i zobaczyć ewentualnie co dokupić. Wczoraj zamówiłam całą wyprawkę apteczną-higieniczną.

Teraz jestem na etapie polowania na dostawkę, wczoraj już miałam upatrzoną na vinted i ktoś mi sprzątnął sprzed nosa 🫣

Dzisiaj zastanawiam się na śpiworkami do gondoli od Zaffiro - czy wziąć ten: https://zaffiro.shop/produkt/spiworek-mini-welniany-sierra-0-18m-beige-374 czy jednak od razu ten grubszy: https://zaffiro.shop/produkt/regulowany-spiwor-igrow-scandi-0-36m-beige-557

Wy kupowałyście już jakieś typowo spacerowe?

Ja mam ten pierwszy śpiworek, który wysłałaś i wydaje się fajny. Myślę, że taka grubość powinna wystarczyć :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo ze beta wolno przyrastala? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

Hej, niestety ciężko stwierdzić, czy może być taka różnica pomiędzy laboratoriami. Teoretycznie powinna wzrosnąć dwukrotnie w 48-72h. Na początku najgorsze jest to czekanie na każdy wynik i wizytę :( ale obawiam się, że nic lepszego niż powtórzenie bety za jeszcze dwa dni (trzymałabym się już tego laboratorium z dwóch badań) i wizyta lekarska nie wymyślisz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:32

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ubranka mam poprane i ułożone :) dzisiaj też zamówiłam wyprawkę z apteki.

Z rozmiaru 56 mam:
    5x Body na krótki
    8x Body na długi
    3x Spodenki
    3x Polspiochy
    2x Pajacyki bez stópek
    3x Pajacyki ze stopkami
    1x Rampersy
    Jeden komplet polarkowego dresiku, bluze i jeansowe spodnie.
    Dodatkowo mam też malutkie body rozmiar 50 i pajacyk rozmiar 50, tak awaryjnie.

Zastanawiam się czy coś jeszcze dokupic na ten rozmiar 🤔

Dzięki dziewczyny za info o szczepionce. Mój lekarz mówi, że nie ma potrzeby jej powtarzać, ale raczej jednak się zdecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:33

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już są wyniki morfologia bardzo dobra, nawet anemii nie ma i mocz też wyszedł okej brak bakterii w moczu. Tak więc wszystko dobrze mogę czekać do wtorkowej wizyty 😀❤️

Niecierpliwa2, Panna_M, aganieszkam, Karos31, Jenny93, Ala87 lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te śpiworki z Zaffiro nie są z wełny merino, co nie?
    Macie do polecenia jakiś z merino?

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Ja już ubranka mam poprane i ułożone :) dzisiaj też zamówiłam wyprawkę z apteki.

Z rozmiaru 56 mam:
    5x Body na krótki
    8x Body na długi
    3x Spodenki
    3x Polspiochy
    2x Pajacyki bez stópek
    3x Pajacyki ze stopkami
    1x Rampersy
    Jeden komplet polarkowego dresiku, bluze i jeansowe spodnie.
    Dodatkowo mam też malutkie body rozmiar 50 i pajacyk rozmiar 50, tak awaryjnie.

Zastanawiam się czy coś jeszcze dokupic na ten rozmiar 🤔

Dzięki dziewczyny za info o szczepionce. Mój lekarz mówi, że nie ma potrzeby jej powtarzać, ale raczej jednak się zdecyduje.

Ja mam trochę komoletów z rozmiaru 50, ale moja mała jest cały czas ok. 20 centyla i ja i narzeczony jesteśmy mali, więc nastawiamy się na małe dziecko :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Te śpiworki z Zaffiro nie są z wełny merino, co nie?
    Macie do polecenia jakiś z merino?
    Nie, to jest chyba wełna barania

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
‹‹ 377 378 379 380 381
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ