PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
My zamówiliśmy wczoraj komodę z Voxa z przewijakiem

Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u fizjoterapeutki uroginekologicznej i było naprawdę ok. Mam robić ćwiczenie oddechowe na rozluźnienie mięśni dna miednicy. Ale ogólnie to fizjoterapeutka powiedziała , że trochę boi się ze mną pracować, po tym jak jej powiedziałam jakie mam wymiary szyjki macicy ( 2,7 mierzona na prosto, 3 cm mierzona na skos). Chociaż ginekolog mówiła mi, że nie ma czym się martwić, że mogę normalnie ćwiczyć i że u mnie anatomicznie raczej jest krótka szyjka, bo ona się nie skraca tylko ciągle jest krótka.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:My zamówiliśmy wczoraj komodę z Voxa z przewijakiem

Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u fizjoterapeutki uroginekologicznej i było naprawdę ok. Mam robić ćwiczenie oddechowe na rozluźnienie mięśni dna miednicy. Ale ogólnie to fizjoterapeutka powiedziała , że trochę boi się ze mną pracować, po tym jak jej powiedziałam jakie mam wymiary szyjki macicy ( 2,7 mierzona na prosto, 3 cm mierzona na skos). Chociaż ginekolog mówiła mi, że nie ma czym się martwić, że mogę normalnie ćwiczyć i że u mnie anatomicznie raczej jest krótka szyjka, bo ona się nie skraca tylko ciągle jest krótka.
Może weź zaświadczenie od lekarki, że możesz? 😊 Pewnie fizjo będzie spokojniejsza. -
Ja też się zapisałam do fizjoterapeutki, 31 sierpnia
A powiedzcie, czy tam uczy się oddechu podczas każdego etapu porodu?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Niecierpliwa2 wrote:Może weź zaświadczenie od lekarki, że możesz? 😊 Pewnie fizjo będzie spokojniejsza.
Spróbuję wziąć na najbliższej wizycie, ale zobaczę czy się uda, bo to będą prenatalne i na nich zazwyczaj nie ma czasu na nic poza tym USG prenatalnym. A taką zwykłą wizytę będę miała pewnie dopiero za 1,5 miesiąca
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Marty.Na wrote:Ja też się zapisałam do fizjoterapeutki, 31 sierpnia
A powiedzcie, czy tam uczy się oddechu podczas każdego etapu porodu?
Zależy od fizjo chyba
Moja coś tam mi pokazała, ale liczyłam na bardziej szczegółowy instruktaż, więc zapisałam się w jeszcze jedno miejsce z polecenia, dla porównania.
-
Marty.na jeśli chcesz się skupić na oddechu to poproś o to fizjo, na pewno poświęci na to więcej czasu 😊
Ja odebrałam dzisiaj paczuszkę z vinted. Zamówiłam matę i kostkę z little dutch, no przepiękne są te rzeczy 😍
Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Raczej żadna ciężarna nie chciałaby sobie zaszkodzić więc na słowo powinna zaufać ale zaświadczenie to też jakiś pomysłsnieżka wrote:Spróbuję wziąć na najbliższej wizycie, ale zobaczę czy się uda, bo to będą prenatalne i na nich zazwyczaj nie ma czasu na nic poza tym USG prenatalnym. A taką zwykłą wizytę będę miała pewnie dopiero za 1,5 miesiąca
snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
pandzia 🐼 wrote:Marty.na jeśli chcesz się skupić na oddechu to poproś o to fizjo, na pewno poświęci na to więcej czasu 😊
Ja odebrałam dzisiaj paczuszkę z vinted. Zamówiłam matę i kostkę z little dutch, no przepiękne są te rzeczy 😍
Uwielbiam ich rzeczy ❤️ niby wiem, że na początku lepsze jakieś kontrastowe akcesoria, ale nie mogę się oprzeć temu ich pastelowemu designowi. Często kupowałam w prezencie dla znajomych i teraz chyba też dostaniemy kilka ich rzeczy 😊
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
-
O tak, zwróciłam w sklepie uwagę na zabawki z little dutch, są śliczne. Z takich uroczych rzeczy to kupiłam zestaw opasek z kokardkami i kilka sukieneczek 🥰 też na vinted. Pewnie tylko do zdjęć będą, ale to nic 🤩
Niecierpliwa2, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Już mam trochę dosyć kompletowania tej wyprawki 😅 dużo czasu to zajmuje, taki wybór wszystkiego że głowa mała. Oczywiście pare tygodni temu strasznie mnie cieszyło oglądanie tych rzeczy ale już mam przesyt. Ostatnio dużo kupiliśmy, zdecydowałam się w końcu na przewijak leander, strasznie mi się marzył, tylko cena... ale obejrzałam go jeszcze raz w sklepie no i decyzja została podjęta 😄 Akurat na allegro w xlandzie był kilkadziesiat zlotych tanszy niz normalnie i teraz jestem ciekawa czy nie będzie jakiś z wadą 😅 kupiłam też spiworek do wózka i snuze hero na vinted, no i jeszcze inne rzeczy co juz nawet nie pamiętam 😀 więc w tym tygodniu czekam na dostawy i chyba zostanie tylko fotelik do odebrania od koleżanki i ogarnięcie bazy do niego. No i odbiór wozka ze sklepu ale to za miesiąc dopiero. Już chciałabym mieć wszystko naszykowane i skupić się bardziej na przygotowywaniu do porodu🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 18:26
Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Frena wrote:Już mam trochę dosyć kompletowania tej wyprawki 😅 dużo czasu to zajmuje, taki wybór wszystkiego że głowa mała. Oczywiście pare tygodni temu strasznie mnie cieszyło oglądanie tych rzeczy ale już mam przesyt. Ostatnio dużo kupiliśmy, zdecydowałam się w końcu na przewijak leander, strasznie mi się marzył, tylko cena... ale obejrzałam go jeszcze raz w sklepie no i decyzja została podjęta 😄 Akurat na allegro w xlandzie był kilkadziesiat zlotych tanszy niz normalnie i teraz jestem ciekawa czy nie będzie jakiś z wadą 😅 kupiłam też spiworek do wózka i snuze hero na vinted, no i jeszcze inne rzeczy co juz nawet nie pamiętam 😀 więc w tym tygodniu czekam na dostawy i chyba zostanie tylko fotelik do odebrania od koleżanki i ogarnięcie bazy do niego. No i odbiór wozka ze sklepu ale to za miesiąc dopiero. Już chciałabym mieć wszystko naszykowane i skupić się bardziej na przygotowywaniu do porodu🙂
Też się w końcu na niego skusiłam, bo miałam jakieś bony na allegro i wydaje mi się, że z tego samego sklepu. Z naszym było wszystko ok 😊 Ciekawa jestem jaki będzie w użytkowaniu, ale w razie czego są na tyle popularne teraz, że pewnie pójdzie na vinted bez problemu. Też już powoli dochodzę do momentu, że nadmiar opcji i kartonów mnie zaczyna męczyć. Ale dużo już mamy, a część rzeczy zostawiam na po porodzie, w zależności od tego, co się okaże potrzebne. Najbardziej cieszą mnie ubranka nadal 😊 Na szczęście lubię prasować, więc tą częścią się nie zmęczę.
Frena lubi tę wiadomość
-
BlackAmericano - dodałam Cię do przyjaciółek bo mam kilka pytań ☺️👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
Ale pogoda u nas.. cały dzien duszno a teraz leje i grad. Cały dzień chodzę śpiąca.
U mnie młody ciagle pośladkowy? Bo tak mnie nawala na dole...ja to się boje, że on mi rozwali ten szew jak bedzie mnie tak nawalał ;(( Pol nocy spać nie mogłam. Jutro wizyta oby sie nie okazalo, że cos jest nie tak, bo normalnie tak mnie bolało podbrzusze jakby mnie ktos pobił...
-
Niecierpliwa2 wrote:Uwielbiam ich rzeczy ❤️ niby wiem, że na początku lepsze jakieś kontrastowe akcesoria, ale nie mogę się oprzeć temu ich pastelowemu designowi. Często kupowałam w prezencie dla znajomych i teraz chyba też dostaniemy kilka ich rzeczy 😊
Mam to samo 🤩 ostatnio oglądałam i przepadłam, bo wszystko mi się podobało 🤭
A co do przewijaka to wzbraniałam się przed Leander, ale chyba i tak w końcu na nim stanie. Widziałam, że na Vinted sporo ich sprzedają więc może jest szansa go potem dobrze sprzedać ☺️ i właśnie widziałam, że Xland ma chyba najlepszą cenę na niego obecnie.
Frena, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
Leander też mi się marzył w poprzedniej ciąży. Koniec końców dobrzezze go nie kupiłam bo większość czasu i tak spędzałam na parterze i przebierałam na kanapie ( komoda na piętrze) dlatego też teraz chciałabym mieć stanowisko do przewijania na dole lepiej zorganizowane.
Frena, kompletowanie wyprawki jest ekscytujące, a zarazem męczące. Jest przesyt wszystkiego na rynku i aż głowa boli od szukania odpowiednich rzeczy.
Tak, Zabawki z little dutch są piękne 🥰 i też z bezpiecznych materiałów. Ta mata jest pastelowa ale z wystającymi elementami, tak żeby sobie chwytał leżąc na brzuszku. Dokupię pewnie stojak z zabawkami i na początek tam mu zawieszę takie kontrastowe 😊 a na tej macie może sobie wtedy leżeć bo jest mięciutka. Córci się bardzo spodobała, siedziała na niej dzisiaj i rzucała kostką 😅
Floristko, ja też często czuję uderzenia nisko, a ułożenie jest główkowe. Przy prenatalnych miał stopę nad głową 😀 właśnie mam fotkę tej nóżki. Widziałam na USG jak mnie kopie od środka 🤭
Frena, FloristKa, Niecierpliwa2, Ninia lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Black, czy psychiatra wypisał Ci w zaświadczeniu,że stosujesz leki ze względu na tokofobię?2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
31.01 beta 1049, prog 26
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
FloristKa wrote:Ale pogoda u nas.. cały dzien duszno a teraz leje i grad. Cały dzień chodzę śpiąca.
U mnie młody ciagle pośladkowy? Bo tak mnie nawala na dole...ja to się boje, że on mi rozwali ten szew jak bedzie mnie tak nawalał ;(( Pol nocy spać nie mogłam. Jutro wizyta oby sie nie okazalo, że cos jest nie tak, bo normalnie tak mnie bolało podbrzusze jakby mnie ktos pobił...
Kochana, jak patrze na radar opadów to właśnie tylko w Łodzi pada i chociaż możemy się teraz trochę ochłodzić
Mały daje wycisk
Ale ma jeszcze czas żeby się obrócić. Trzymam kciuki za wizytę!
FloristKa lubi tę wiadomość
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
FloristKa wrote:Ale pogoda u nas.. cały dzien duszno a teraz leje i grad. Cały dzień chodzę śpiąca.
Mnie dzisiaj nad ranem też tak dziwnie "uderzała" w okolice pęcherza i wszystkiego tam. Pierwszy raz tak miałam i było nieprzyjemne. Jak wstałam to się uspokoiła, ale się zastanawiałam czy się przypadkiem nie obróciła miednicowo, chociaż już od kilku tygodni była główkowo.
Ja na początku to Leandera skreśliłam z miejsca i nie brałam wcale pod uwagę ale nie omieszkałam obejrzeć go z bliska w sklepie przy okazji i wtedy jednak bardzo mi się spodobał. Ale tylko ta wersja normalna, mini nie budzi mojego zaufania, strasznie się gibie 😅 -
U mnie ostatnio synek był już niby główkowo, a też nisko go czuję, więc bądź dobrej myśli 😊 Trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻 -
Panna_M wrote:Kochana, jak patrze na radar opadów to właśnie tylko w Łodzi pada i chociaż możemy się teraz trochę ochłodzić

Mały daje wycisk
Ale ma jeszcze czas żeby się obrócić. Trzymam kciuki za wizytę!
No nieźle nawalało. Teraz okno na oścież i moze sie przewietrzy. Nie wiem jak Wam, ale mi ciagle gorąco.
Pandzia, ale super
ciekawe czy u mnie będzie coś fajnie widać ^^ prenatalne mam tak jak Black.. 6 ^^ nie moge się doczekać.
Leander fajny, ale strasznie drogi. Widziałam cos podobnego z lionelo. Tyle, że nie ma żywo. Może któraś z Was widziała na żywo i ma porównanie?
Dziewczyny a liczycie sobie juz kopniaki? Ja mam jedną apke ale tam jest ze min 10 kopnięć na 2h musi być..i w sumie nie wiem czy to malo czy duzo?
Nie czytałam o wytycznych w tym temacie hm.
Frena moj ciagle byl miednicowo, liczyłam że sie przekręci.. choc ja i tak pewnie będę miec cesarkę. No to jest mega nie przyjemne. Jakby ktoś prądem Cie poraził tam.. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 21:41
Ninia lubi tę wiadomość