PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Piękny kombinezon, Martit! Ja też mam sweterkowy z hm: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1099006016.html kupiłam nowy z metkami, czapeczką i bamboszami za 5 dych na vinted.
Spakowałam walizkę! Zostały mi koszule, które dopiero idą i szlafrok, który muszę kupić. Wzięłam dziadowski ciemny ręcznik, pewnie od razu go tam wyrzucę. Zrobiłam też listę rzeczy, których używam i będzie trzeba dopakowac, np. Szampon czy szczotka do włosów. Strasznie dużo miejsca zajmują te rzeczy higieniczne.
https://zapodaj.net/plik-h09g20uC60
Rzeczy na wyjście dla nas zostawię w domu, bo chyba bez sensu żeby to tam leżało.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41
Niecierpliwa2, snieżka, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Dziewczyny Ciesze sie ze wasze prenatalne ok! @satayaway no i @Frena- jest pecherzyk! Odetchnelas?
No ba! Pewnie że kamień z serca 🙂
Ja teraz między wizytami przez 3 tygodnie miałam tylko +0,8 kg, z czego 600 g to zasługa wzrostu dziecka. Ogólnie mam + 10 kg i teraz ważę 70 kg przy 168 cm wzrostu.
Z tym jak ubrać dziecko na wyjście to niezła zagwozdka. Narazie mam kupiony tylko kombinezon polarkowy z H&M i kocyk merino.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Martit wrote:Piękny kubek!!!
Zmieściłaś wszystko w walizkę? Mi wyszła walizka dla mnie i torba dla Gabi.
Dziękuję, stary, ulubiony
U nas na oddziale ubierają noworodki w szpitalne ciuchy u mówią żeby mieć swoje na wyjście. Więc nie biorę nic do ubrania dla małej, dopiero te rzeczy do domu - pakuję wersje „cieplo” i „zimno” dla siebie i dla niej, mąż nam przywiezie
-
Ja mam taki kombinezon na wyjście i nie wiem czy nie przegięłam z grubościąMartit wrote:Na wyjście ze szpitala kupiłam kombinezon
https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-sweterkowy-smietankowy/
https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-niemowlecy-z-welny-merino-wanilia-jesienno-zimowy-z-odwijanymi-lapkami-i-stopkami/
Martit lubi tę wiadomość
-
Ja zastanawiam się co spakować dla małej na salę porodową.. Jeden komplet ubranek i rożek, pampersy i coś jeszcze?
Na stronie szpitala piszą, żeby spakować wszystko do jednej torby lub walizki, ale myślę, że mała torba/plecak na porodówkę by się przydała
Ale czuję się dzisiaj okropnie
Mimo włączonej klimy jest mi strasznie gorąco i zwymiotowałam przed chwilą. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale wczoraj miałam szczepienie na krztusiec. Wieczorem zaczęła boleć mnie ręka
-
snieżka wrote:Ja zastanawiam się co spakować dla małej na salę porodową.. Jeden komplet ubranek i rożek, pampersy i coś jeszcze?
Na stronie szpitala piszą, żeby spakować wszystko do jednej torby lub walizki, ale myślę, że mała torba/plecak na porodówkę by się przydała
Ale czuję się dzisiaj okropnie
Mimo włączonej klimy jest mi strasznie gorąco i zwymiotowałam przed chwilą. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale wczoraj miałam szczepienie na krztusiec. Wieczorem zaczęła boleć mnie ręka
Też się źle czułam po szczepionce na krztusiec, oprócz bólu ręki to takie bóle kostno- stawowe jakby mnie przeziębienie rozbierało i ogólnie złe samopoczucie. -
U nas wszystko dobrze po wizycie, usg trwalo chyba z pół godziny ale dr zmierzyła co tylko mozliwe ! Porozmawiałyśmy tez o tym pobycie w szpitalu- czuje sie uspokojona i zaopiekowana.
Najważniejsze ze przepływy ok i te wody tez , no pani dr bardzo zadowolona z wynikow- po prosru maly ale proporcjonalny dzidzius.
Mamy 2,008 na liczniku wagi 🤩 szyjka dluga ale miękka i ponoć to bardzo dobrze na tym etapie, mowila ze balonik raczej mi nie grozi 😅
@nina, kolejna wizyta 2.09🗓
@martit, 2 rozki, tyle szpital kazal czy to twoja zapobieglowosc:) ? Ja nie biore zadnego , u mnie bylo napisane ze szpitala ma na stanie i stwierdzam ze nie chce od razu po powrocie prac 😅 wezme tylko kocyk ale taki "gorszy" , co mi nie szkoda. Stroić bede w domu 😃
Niecierpliwa2, BlackAmericano, snieżka, Frena, Kingus 1, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj szczepienie na RSV i też nie czuję się wybitnie. Jeszcze jakoś tak parno jest, niby chłodniej niż w zeszłym tygodniu, ale źle mi się funkcjonuje. Może też dlatego, że bardzo słabo dzisiaj spałam, mały się bardzo wierci ostatnio. Jeszcze dzisiaj mąż był u lekarza i niewykluczone, że będzie musiał mieć mały zabieg. Mam nadzieję, że później niż wcześniej, bo będzie nam mega trudno, jak nie będzie mógł nosić przy takim małym bobasie
. Też mi to siadło na nastrój.
Paulinka, super, że wybiły 2 kg 😊
Ja raczej ubranka i akcesoria też biorę takie gorsze, rożka nie ma na liście ze szpitala, ale może wezmę jeden na wszelki wypadek. Kombinezony na wyjście też przygotuję mężowi dwa, jeden cieńszy merino i jeden bawełniany, zobaczymy jaki będzie październik
-
Na salę operacyjną spakowałam tylko pieluszki tetrowe, flanelowa, jednorazowa, kocyk i czapeczkę. Teraz gdzies doczytałam, że chcieli też ubranko i zastanawiam się, czy dopakować chociaż sam pajacyk.
Ja na wyjście chciałam merino z motulinki, ale dorwałam kombinezon z dresowki i to ten zestaw planuje mieć na wyjście - https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/KAZUM-Kombinezon-z-ocieplanej-dresowki-bez-stop-czapka-buciki-coral-pink-56-86/4834
Ja po szczepionkach też się źle czułam. Nie wymiotowałam, ale byłam bardzo osłabiona i bolała mnie głowa. Przy krztuścu 2 dni bólu ręki, a przy rsv bez bólu ręki, ale głowa dała mi w kość mocno.
Paulinka super, że zostałaś uspokojona ❤️
Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę. Mam o 16.30. Ostatnio były trzy godziny opóźnienia. Liczę, że tym razem pójdzie sprawniej
Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też miałam kolejne szczepienie w przychodni, na krztusiec. Póki co jest okej.
Teraz jem kanapki z ogórkiem kiszonym.
U mnie waga 11,5 kg do przodu. A do końca jeszcze miesiąc.
Wczoraj wszystko popralam, uprasowalam i leży. Dziś jeszcze ręczniki się susza i wszystko aby spakować. Koszule już wyprane i uprasowane. Wyjdzie tego dwie torby jedna dla mnie druga dla dziecka.
Czy bierzecie mały rogal do szpitala ewentualnie do karmienia piersią czy nie?
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
Mialam wziąć rogala, ale stwierdziłam, że wolę jednak zabrać Jaśka, którego po pobycie wyrzucę 😅
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:Zależy od szpitala. U mnie np.nie chcą wystawiać. Trzeba się zgłosić do lekarza rodzinnego lub gina
Ja wczoraj byłam na wizycie u lekarza rodzinnego i pani doktor mówiła że w szpitalu powinni wystawić L4 jako opieka nad żona dla męża/partnera i to jest 14 dni. Gdyby jednak nie wystawili to pani doktor rodzina mówiła że wystawi takie L4.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
Ja na porodówkę mam plecak taki jak do samolotu do bagażu podręcznego i tam dwie koszule dla siebie do porodu, dwa staniki ciemne do porodu , klapki, skarpetki, koszula po porodzie, jedne majtki z siatki, szlafrok cienki z Dr nap, jedne body, jeden pajacyk, dwie pieluszki tetrowe, cienki ciemny ręcznik bo rozważam poród do wody, szczoteczkę do zębów i pastę jakbym chciała umyć zęby, pomadkę ochronną, antyperspirant, wodę owsianą do twarzy w sprayu, okład żelowy do masażu pleców, gumki do włosów, małą szczotkę , mini żel do higieny intymnej.
Na oddział mam walizkę kabinówke: 3 pajace i 3 body, 3 czapki cienkie,komplet na wyjście plus merino, rożek (muszę się spytać czy w szpitalu mają), 5 pieluszek tetrowych, kocyk, laktator, 3 koszule dla siebie, staniki, 5 par majtek siatkowych, skarpetki, krem do twarzy, kompresy na piesi i takie żelowe, butelka do podmywania, butelka oraz kilka woreczków na pokarm w razie czegoś, smoczek w razie czego, puszka mleka mm bo chcę jak coś podać swoje od początku. produktów do higieny i pielęgnacji bobasa nie mam bo szpital zapewnia i będę korzystać ze szpitalnych., tak samo poduszka do karmienia jest w szpitalu.
Mąż ma swój plecak bo zostanie ze mną na oddziale po porodzie więc ma tam swoje jakieś ubrania i kosmetyki a poza tym tablet, jakby jednak akcja się wolno rozkręcała, głośnik i ładowarkę z dlugim kablem.
Akcesoria do porodu typu grzebień, piłki z kolcami, gwizdek zapewnia szpital.
My wg zapewnień od razu mamy dostać pokój i tam zostawić rzeczy ale jeszcze sie dopytam.
snieżka, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Może się nie sprawdzić. Czy masz może jakieś body wełniane pod spód i otulacz do fotelika? Jakby było ciepło to w bodziaku czy pajacu wełnianym się nie zapoci a tak przykryjesz otulaczem czy innym kocem. Taki kombinezon spoko, ale w aucie może być stałą temperatura i zbyt ciepło. Ja rodziłam na sam koniec września i słońce tak grzało, mimo ze było 15 stopni.Ninia wrote:Ja mam taki kombinezon na wyjście i nie wiem czy nie przegięłam z grubością
https://motulinka.pl/produkt/kombinezon-niemowlecy-z-welny-merino-wanilia-jesienno-zimowy-z-odwijanymi-lapkami-i-stopkami/