PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackAmericano wrote:Na salę operacyjną spakowałam tylko pieluszki tetrowe, flanelowa, jednorazowa, kocyk i czapeczkę. Teraz gdzies doczytałam, że chcieli też ubranko i zastanawiam się, czy dopakować chociaż sam pajacyk.
Ja na wyjście chciałam merino z motulinki, ale dorwałam kombinezon z dresowki i to ten zestaw planuje mieć na wyjście - https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/KAZUM-Kombinezon-z-ocieplanej-dresowki-bez-stop-czapka-buciki-coral-pink-56-86/4834
Ja po szczepionkach też się źle czułam. Nie wymiotowałam, ale byłam bardzo osłabiona i bolała mnie głowa. Przy krztuścu 2 dni bólu ręki, a przy rsv bez bólu ręki, ale głowa dała mi w kość mocno.
Paulinka super, że zostałaś uspokojona ❤️
Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę. Mam o 16.30. Ostatnio były trzy godziny opóźnienia. Liczę, że tym razem pójdzie sprawniej
Blackamericano ja też kupiłam z tej firmy tylko beżowy. Powiedz mi będziesz brała też otulacz do nosidełka czy tylko jakiś pajacyk/ śpiochy plus body pod ten kombinezon?Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
@nina, zmieściłaś sie w ten plecak i kabinowke?? Wyobrażam sobie ze sie spakuje dokladnie tak jak ty ale jak widzialam Panie na indukcji to one pół chałupy chyba mialy w tych walizkach 🤣🤣🤣 ale mysle ze spakuje sie tak jak ty piszesz +zapasowa siatka z większą ilością pampersów podkladow ubraniem - w aucie.
Tobie jesli odchodzi cala higiena to na pewno latwiej ale ja chyba mam plan dosc minimalistycznie sie spakować tak mysle 😅
te mini ubranka nawet na 4 dni to zajmuja mniej miejsca niz 3 pary gaci mojego starego😄
@frena, po co recznik dla bobasa tak sie zastanawiam, hmmm? Chcesz by byl wykapany w szpitalu? Ja zakladam ze mojego tylko poprzecieraja wacikami (zaznaczyłam w planie porodu zeby nie kapac) a baby spa zrobimy w domu
ale jasne, niektórzy wolą by ukapac w szpitalu i to tez jest ok
jakby co to canpol ma takie jednorazowe ręczniki kąpielowe, ja wzięłam sobie 1 paczke na porodowke 
@kingus, nie biore rogala z tego samego powodu- zeby go potem nie prac i nie odkazać 🤣 choc teraz poduszkę ciazowa ze soba mialam no ale to tylko dla mnie, wyprałam juz ja sobie po powrocie ale nie chce pp powrocie z dzieciatkiem robic z samego początku akcji wielkie pranie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:41
Ninia lubi tę wiadomość
-
Miałam zamiar wziąć otulacz do fotelika, ale zechcę go najpierw przymierzyć do niego, bo wkładka noworodkowa jest spora i nie chciałabym dzieciaczka przydusić dodatkowym materiałem.Kingus 1 wrote:Blackamericano ja też kupiłam z tej firmy tylko beżowy. Powiedz mi będziesz brała też otulacz do nosidełka czy tylko jakiś pajacyk/ śpiochy plus body pod ten kombinezon?
Ostatecznie się okaże. Jeżeli nie zdecyduje się na otulacz to będę chciała mieć kocyk do przykrycia. -
PaulinKA wrote:@frena, po co recznik dla bobasa tak sie zastanawiam, hmmm? Chcesz by byl wykapany w szpitalu? Ja zakladam ze mojego tylko poprzecieraja wacikami (zaznaczyłam w planie porodu zeby nie kapac) a baby spa zrobimy w domu
jakby co to canpol ma takie jednorazowe ręczniki kąpielowe, ja wzięłam sobie 1 paczke na porodowke 
Też się zastanawiam po co, bo raczej nie kąpią noworodków na oddziale 🙂 ale na stronie szpitala jest napisane żeby wziąć 😀 jak będę miała spotkanie z wykupioną położną to dopytam o różne rzeczy, też o to. Też mam te canpolowe ręczniki jednorazowe kupione i chcę spakować na porodówkę 🙂
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Wiesz co na razie mam wszystko w 2 szufladach do szybkiego przełożenia do walizek (mąż mi cały czas nie wydrukował etykiet na woreczki strunowe 🤬🤬🤬) ale na oko wygląda, że dam radę. Jak odpadają, podpaski, podkłady itp to naprawdę nie ma tego dużo.PaulinKA wrote:@nina, zmieściłaś sie w ten plecak i kabinowke?? Wyobrażam sobie ze sie spakuje dokladnie tak jak ty ale jak widzialam Panie na indukcji to one pół chałupy chyba mialy w tych walizkach 🤣🤣🤣 ale mysle ze spakuje sie tak jak ty piszesz +zapasowa siatka z większą ilością pampersów podkladow ubraniem - w aucie.
Tobie jesli odchodzi cala higiena to na pewno latwiej ale ja chyba mam plan dosc minimalistycznie sie spakować tak mysle 😅
te mini ubranka nawet na 4 dni to zajmuja mniej miejsca niz 3 pary gaci mojego starego😄
@frena, po co recznik dla bobasa tak sie zastanawiam, hmmm? Chcesz by byl wykapany w szpitalu? Ja zakladam ze mojego tylko poprzecieraja wacikami (zaznaczyłam w planie porodu zeby nie kapac) a baby spa zrobimy w domu
@kingus, nie biore rogala z tego samego powodu- zeby go potem nie prac i nie odkazać 🤣 choc teraz poduszkę ciazowa ze soba mialam no ale to tylko dla mnie, wyprałam juz ja sobie po powrocie ale nie chce pp powrocie z dzieciatkiem robic z samego początku akcji wielkie pranie.
-
snieżka wrote:Ja zastanawiam się co spakować dla małej na salę porodową.. Jeden komplet ubranek i rożek, pampersy i coś jeszcze?
Na stronie szpitala piszą, żeby spakować wszystko do jednej torby lub walizki, ale myślę, że mała torba/plecak na porodówkę by się przydała
Ale czuję się dzisiaj okropnie
Mimo włączonej klimy jest mi strasznie gorąco i zwymiotowałam przed chwilą. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale wczoraj miałam szczepienie na krztusiec. Wieczorem zaczęła boleć mnie ręka
Śnieżko, ja wymiotowałam na drugi dzień po szczepionce na rsv, ale nie wiem czy w moim przypadku akurat przypisywać to można szczepionce. Po krztuścu bolała mnie ręka
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Przepraszam że tak zapytam czy dla dziecka na szpital bierzecie nie takie piękne te ubranka żeby się nie zniszczyły bo jak dzidziuś nie będzie kąpany to faktycznie mogą być do wyrzucenia potem.
Mi wszyscy mówią żeby nowe wziąć wiadomo wyprane. I ja teraz zgłupiałam już.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Ogólnie kąpią noworodki w szpitalu, ale decyzja należy do nas. Ja nie kąpałam. Pierwszą kąpiel zrobiliśmy w domu. I ta kąpiel w szpitalu to taka na szybko i na odwal trochę 🙈 przynajmniej tak jak podejrzałam jak myli inne dzieci
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
Tak będę miała otulacz w samochodzie więc druga opcja to wyjdzie w body i pajacu bawełnianym i otulaczu. My ze szpitala do domu mamy 12 minut wiec to te nie będzie długa droga.kleopatr4 wrote:Może się nie sprawdzić. Czy masz może jakieś body wełniane pod spód i otulacz do fotelika? Jakby było ciepło to w bodziaku czy pajacu wełnianym się nie zapoci a tak przykryjesz otulaczem czy innym kocem. Taki kombinezon spoko, ale w aucie może być stałą temperatura i zbyt ciepło. Ja rodziłam na sam koniec września i słońce tak grzało, mimo ze było 15 stopni.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Pierwsze body i ubranko wzięłam po bratanicy ale już te następne do szpitala to wzięłam moje nieliczne nowe ubranka licząc, że do tej pory dziecko już będzie wytarte. Założyłam, że najgorsze rzeczy, jeżeli chodzi o plamy zadzieją się na sali porodowej, a potem już będzie jakaś kontrola nad tym. Zresztą moje koszule po porodzie też już są w jasnych kolorach więc mam nadzieję, że będą się nadawały by ich potem w domu używać.Kingus 1 wrote:Przepraszam że tak zapytam czy dla dziecka na szpital bierzecie nie takie piękne te ubranka żeby się nie zniszczyły bo jak dzidziuś nie będzie kąpany to faktycznie mogą być do wyrzucenia potem.
Mi wszyscy mówią żeby nowe wziąć wiadomo wyprane. I ja teraz zgłupiałam już.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:03
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj po pierwszym szczepieniu i najpierw było ok, ale potem mnie mdliło. Udało mi się przespać i na szczęście czuję się lepiej. Śnieżko wcale tak przyjemnie nie jest, 30 stopni pokazuje 😅 a ja nie wiem co zrobiłam, czy przewijałam gardło czy coś złapałam, ale boli mnie od wczoraj i nie chcę pogarszać sytuacji, ale ciężko wytrzymać bez klimy czy zimnej wody 🥵
Dzisiaj przyszła mi paczka z apteki, więc zacznie się logistyka pakowania, a chcę to zrobić minimalistycznie, zakładając 2 doby, do szpitala mamy blisko, więc zawsze ktoś może mi dowieźć jak czegoś braknie.
Na razie zastanawiam się czy wyciągnąć większość rzeczy z opakowań, żeby oszczędzić miejsce w torbie i czas na otwieranie tych pudełek w szpitalu. Zastanawiam się jeszcze czy brać butelkę do podmywania krocza i o to czy będzie jak schłodzić kompresy żelowe, bo wzięłam sobie i na biust i na krocze 🤔
Niestety mój mąż mimo, że jest na uop, to nie weźmie urlopu, tylko okolicznościowy na poród, bo ma sezon w pracy, a później raczej nie będziemy się dublować, więc on pójdzie na urlop dopiero kiedy ja do pracy. Na szczęście do pomocy po porodzie przyjedzie moja mama i obiecała, że zostanie tyle ile potrzeba. Obecnie jest na jdg, więc po prostu nie będzie pracować przez ten czas.
Trzymajcie kciuki za jutrzejszą pogodę, bo w prognozie deszcze, a my mamy sesję w plenerze po południu 🫣
snieżka, Kingus 1, BlackAmericano, kleopatr4, stayaway lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
Naszykowane w woreczki podpisane. Jeszcze aby dorzucić jasiek plus rożek który schnie i gotowe.
https://zapodaj.net/plik-7crilY13yt
Niecierpliwa2, Karos31, BlackAmericano, Frena lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Na stronie szpitala jest napisane „rożek”, ale ja pamiętam, że jak rodziłam córki to co chwile musiałam je przebierać. Albo ulały, albo pieluszka przeciekła. 2-3 komplety na dzień schodziły, rożek też uważam, że jeden to mało. Ale wypakuję to i przygotuję awaryjnie, żeby mąż przywiózł na wymianę.
-
Niech jeździ w aucie zeby nie zbierało wirusów szpitalnych 😅 w razie czego maz po prostu przy odwiedzinach ci poda i nie bedzie ryzyka ze zapomnial zabrać 🤣Martit wrote:Na stronie szpitala jest napisane „rożek”, ale ja pamiętam, że jak rodziłam córki to co chwile musiałam je przebierać. Albo ulały, albo pieluszka przeciekła. 2-3 komplety na dzień schodziły, rożek też uważam, że jeden to mało. Ale wypakuję to i przygotuję awaryjnie, żeby mąż przywiózł na wymianę.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie. Malutka jak zwykle ruchliwa i nie dała popatrzeć na swoją buźkę dokładnie. Widzieliśmy nosek, oczka i dziąsełka
Ciężko było ją zmierzyć, ale wyszło dziś 1900 g.
Ostatnio na wizycie szyjka była 16 mm a dziś 13 mm, ale objęta szwem i to najważniejsze. Na tym mam się skupić.
15.09. mam zaplanowane zdjęcie szwu - wypada 36+5.
Trochę mi ulżyło, bo na wszelki wypadek zostałam też w tym szpitalu zapisana na cesarkę, więc gdyby zadziało się coś szybciej to czuje ulgę, że będzie tak jak zaplanowałam.
Jutro wizyta w luxmedzie, ale tak jak wspominałam idę tam tylko po skierowania na badania.
PaulinKA, Niecierpliwa2, Karos31, Frena, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ja dziś ogarnęłam część kosmetyczną dla małego i udało mi się ubranka też tam dołożyć, więc wszystko będzie w jednym miejscu
w weekend będę pakować walizkę
BlackAmericano lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Myślicie, że wystarczy zabrać rożek bez kocyka? Mam jeden koc z wiskozy, który można prać w 30 stopniach i pozostałe robię na szydełku, więc też trudno je uprać z tych bakterii szpitalnych.
-