Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj wkurzyłam 😡
    Zamówiliśmy naklejki na ścianę do pokoju Małej i dzisiaj kurier dostarczył zniszczoną paczkę. Rzucił ją pod drzwi i uciekł, więc nie było opcji nawet przy nim to obejrzeć i spisać protokół. Na paczce była informacja, żeby nie zgniatać, bo w środku są delikatne rzeczy..
    Naklejki w środku też były oczywiście bardzo pogniecione :( Złożyliśmy przez internet reklamacje w DPD i do sklepu też napisałam. Swoją drogą oni też chyba trochę zawinili, bo rolki z naklejkami były jedynie owinięte cienkim papierem, bez żadnego usztywnienia.
    Poszło na to prawie 300 zł i nie wiem czy w takiej sytuacji nam coś zwrócą 😡
    W ogóle to te naklejki trzeba nakleić w ciągu 17h od otrzymania, bo później podobno klej słabiej trzyma. Próbowaliśmy jakoś je naprawić dociskając książką, żelazkiem. O ile pęcherzyki powietrza się wchłaniają to zagnieceń nie da się usunąć. Niektóre naklejki trochę lepiej wyglądają, inne gorzej i chyba będziemy próbowali dzisiaj niektóre przykleić, bo nie wiemy czy uznają reklamację a klej później może nie działać :(

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja też nie mam na nic czasu, jeszcze pasierbica wróciła z wyjazdu z wszami…. Kogo dzieci przyniosły kiedyś takich „gości” to wie, że to 3-4 dni pracy na cały etat, szczególnie jak są długie włosy. Tak więc od wczoraj pranie wszystkiego, prasowanie, teraz wyjęłam parownice i jadę nią wszystkie meble tapicerowane, którymi mogła dotknąć głową, a jeszcze mnie czeka pewnie co najmniej 1,5 godziny czesania włosów. Szampon szamponem ale u dziewczynek trzeba jeszcze kilka dni wyczesywać włosy.
    Nie wiem o co chodzi z tymi wszami, jak ja byłam mała nigdy nie miałam i nigdy nie było u mnie w szkole, a teraz w ciągu 3 lat młoda 3 razy przyniosła 😳. Z dwa lata temu w szkole chyba przez cały semestr była „wszawica”. Ostatnio ja od niej złapałam więc była podwójna masakra bo miałam wtedy włosy prawie do pasa. Teraz jestem wypsikana jakimś cytrynowym specyfikiem i jak jej czeszę włosy to zakładam taki foliowy czepek 😅

Polecam Pipi Nitolic prevent plus ,tam jest napisane ,że wytrzymałe jest do każdego mycia włosów ale ja psikam córce codziennie. Jak to używamy to nie miała wszy ale przed tym się zdarzyło raz w zerówce ,potem w podstawówce i wiem jaki to koszmar ,ja nad jej głową nawet po 4-5h siedziałam bo to dziadostwo w kolorze włosów mojej córki 🙈 też prostownicy używałam na jej włosach żeby te jajeczka popalić. Powodzenia bo wiem ile to pracy.

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako osoba pracująca w przedszkolu znam te dziady: wszy, owsiki, itd. 🫢

Za każdym razem jak coś się u nas pojawiało (zwykle po wakacjach, winię za to kolorowe warkoczyki i wypożyczanie różnych kasków), zamawiałam do grup ten spray i używaliśmy wszyscy profilaktycznie, uważam, że działa :)

https://allegro.pl/oferta/alphanova-kids-naturalny-spray-odstraszajacy-wszy-50ml-15740387225

Śnieżko, ja bym zaczekała z klejeniem, powinni uwzględnić reklamację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:32

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję sprawy z wszami. Mialam w życiu 3 razy jak się wyprowadziliśmy z miasta i chodziłam do wiejskiej szkoły. Czyli w wieku 6-8 lat. Miałam wtedy włosy białe jak mleko wiec mama się namęczyła z szukaniem jaj. Pamiętam że 3 godziny siedziałam na stołku a ona dzielnie czesała i przez ten czas z mokrych pod koniec miałam już suche i proste.
    Ja u mojej co prawda nieżłobkowej ale stosuję domową mieszankę olejków eterycznych co najmniej raz w tygodniu, bo chłodzimy na rehabilitacje, czasem na jakąś salę zabaw to przed jej i sobie nałożę. Mam z tyłu głowy że można złapać łatwo i wolę zadbać za wczasu niż potem właśnie z karcherem biegać. A jestem taka że był wyparzyła każdy zakamarek. A też słyszałam że u obu szwagierek w żłobkach były wszy, a dziewczyny mają długie włosy i drżą zeby im nie się przydarzyło. Nie wiem czy tak jest czy jakieś warunki w tym roku korzystniejsze?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
‹‹ 431 432 433 434 435
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ