PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
ja taki nacisk na krocze mam od kilku dni, że mam problem przejść kawałek. mam wrażenie, że mi pęknie tam wszystko podczas podnoszenia nóg...
ja staram się dużo spać teraz, bo wiem, że mnie druga nocka po porodzie dojedzie (podczas pierwszej zazwyczaj dziecko jeszcze nie zauważa, że wyszło z brzucha, a mama na adrenalinie jedzie, a podczas drugiej bobas już nie chce się odkleić i dać odłożyć, a mama ledwo patrzy na oczy po tych godzinach na adrenalinie). więc staram się wyspać na zapas 🤪 -
Agnieszka, co poród to lepszy więc oby tak dalej 😊
Ja też się wybudzam w nocy, czasem się przejdę, poruszam rękoma, położę i zasypiam. Dzisiaj w nocy niestety się nie udało, nie wiem ile czasu nie spałam. W dzień też nie mam kiedy odespać.
Martit, dobrze że szybko przeszły dolegliwości. 5 dni i poznamy kolejnego bobaska ❤️2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Ja mam dokładnie tak jak Ty, PannaM. Pobudka w okolicy 3 i zasypiam dopiero jak mąż wyjdzie do pracy o 5:20 🫠 jak się zbiorę z rana, to jakąś energię mam, jak zaczynam zasiadać i nie mam konkretnego planu, to czuję zmęczenie. Dziś byłam na badaniach (chyba już ostatnich), dopiero zjadłam śniadanie i właśnie mam zjazd energetyczny, chyba się na chwilę położę 🥱 no ale dziś znów miałam jazdę z bolącym zębem w nocy.
Na szczęście mała jest ostanio aktywna, ciągle ją czuję, nie kopie, nie uderza mnie, bardziej się pręży i rozpycha. Jutro wieczorem wizyta, nie mogę się doczekać. Zastanawiam się czy brać torbę 🫢 -
Ja, żeby w ogóle zasnąć muszę brać leki na bezsenność. Mam tak od wielu lat. Teraz biorę minimalną dawkę i potrzebuję dużo czasu na zaśnięcie i często się budzę
Jeszcze teraz w ciąży każdy dźwięk mocno mnie denerwuje w nocy, w tym oddech męża, że to jeszcze bardziej nie pozwala mi zasnąć. Często w nocy idę spać na kanapę, ale ok. 6 wracam do łóżka, bo w salonie mamy okno wychodzące na budowę i jest tam wtedy głośno
-