Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kakabaka masz urodzinki? Wszystkiego naj naj:).
Kakabaka, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
mała_mi wrote:żelowe tak, akrylowe nie. Przy aplikacji akrylu na paznokcie powstają trujące opary, które mogą szkodzić dziecku. Chociaż ostatnio słyszałam opinie że można stosować akryl. Ja bym nie ryzykowała.
Chodzi o utwardzanie sie akrylu. Przy zelu to swiatl utwardza wiec jest ok. Akryl natomiast dziala na zasadzie odparowywania i czesc ulatnia sie na zewnatrz, w powietrze. A czesc mimo wszystko wchodzi w plytke. Sa to sladowe ilosci, ale mojej kuzynce lekarz kazal kategoryczni usunac lub zmienc na żel.
Glownie chodzi o liquid bo sam akryl jest nieszkodliwy- w koncu to proszekni bez dodatków nie dziala;) wiec moze sa jakies nowe liquidy, ale mi osobiscie nie znane.26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Eweloka cały czas trzymamy
-
paticzka zdaje się, że miałaś owulkę później niż 14 dni od okresu jak to się liczy standardowo i stąd te różnice. W sumie 2 dni to i tak całe nic
-
Jesteś w 7 tygodniu ciąży
(6 tyg. i 2 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1
Wiek płodu: 4 tydzień
Data porodu:
3 listopada 2014 wytłumaczcie mi oc co chodzi z tym ze niby w kturym jestem tygodniu bedac 5 marca gin powiedzial ze jest maciupenki pecherzyk ze to bardzo wcześna ciąża i niewiadomo ktury to tydz i kazał mi przyjdz za 2 tygodnie na wizyte 19 marca -
paticzka wrote:Jesteś w 7 tygodniu ciąży
(6 tyg. i 2 dni)
Miesiąc: 2
Trymestr: 1
Wiek płodu: 4 tydzień
Data porodu:
3 listopada 2014 wytłumaczcie mi oc co chodzi z tym ze niby w kturym jestem tygodniu bedac 5 marca gin powiedzial ze jest maciupenki pecherzyk ze to bardzo wcześna ciąża i niewiadomo ktury to tydz i kazał mi przyjdz za 2 tygodnie na wizyte 19 marca -
ja miałam morfologie i wszystko miesci sie w normach, mocz tez tyle ze bakterie jakies mam i duzo leikocytów ale moze to przez grzybka, glukoza na czczo 92 ( norma 74-107) toksoplazmoza IgG i IgM ujemne, różyczka IgG dodatnie
sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Kakabaka najlepszego i bezproblemowej ciąży i lekkiego rozwiązania o takie moje mamuśkowe życzenia
Kakabaka lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Kakabaka wrote:A ja poproszę w spisie na początku podnieść mi wiek o jeden punkcik
serdeczne gratulacje! Spokojnej - nudnej - ciaży
Kakabaka, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość