X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka miałam ten sam problem 4 dni przed chrzcinami. Mi pomoglam masc tribiotic ulga po dwoch dniach byla. A tak to nie moglam buta zalozyc. Tylko wyrzucilam ulotke i nie wiem czy przy karmieniu mozna jej używać. Mocz tez palec w cieplej wodzie z soda.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie kp też jest mega wygodne a szczególnie w nocy! nie trzeba się podnosić z łóżka ;) awaryjnie mam bebilon w saszetkach jakbym nie miała czasu odciągnąć mleka i się wtedy nie martwię, mała dobrze sobie radzi z butelką raz na jakiś czas. Jutro np. pierwszy raz jadę do Kościoła i nie wracam między mszami tylko zostaję na wszystkie już. Ciekawe jak mała to zniesie, nie będzie mnie 5h.

co do ciemieniuchy to właśnie zauważyłam u nas takie małe ślady jeszcze na główce :/ wygląda jakby się czymś żółtym umazała, ale jak się przyjrzeć to jest to ciemieniucha :( teraz znowu walka żeby się tego G pozbyć :/ Jutro kończymy 4 miesiące i z tej okazji planuję dać małej spróbować łyżeczkę marcheweczki :D

Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny z podejrzeniem bądź stwierdzonym AZS :
    Mojemu plamy sie wybielily,sa juz prawie niewidoczne. Natomiast juz drugi raz z rzędu robią się czerwone pod wpływem ciepłej wody, dziś był wykapany bez płynu i szamponu i nadal to samo. Po jakimś czasie znow bieleja. Co to może być? Czy wasze dzieci tak mają? Może u nas to nie AZS?
    Czytałam o tym że temperatura wody ma znaczenie przy azs, ciepła woda nasila objawy. Na stronie sroka o... w komentarzach pod artykułem o azs mamy dzieci z azs piszą bardzo ciekawe rzeczy z własnego doświadczenia.

aneta93, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurwilam...
    Siostra mnie nastarszyla że jak ten paznokieć ropa podchodzi to czy mogę karmić, żeby pojechać gdzieś na sor i się dopytać, więc zestresowana biorę Kubę do mamy miałam bebilon w saszetkach, myślę trudno musi raz tak zjeść.
    Jadę szpital nr 1 godz czekania po to żeby pani w rejestracji pow mi ze tylko pediatra czy ginekolog może wiedzieć jakie leki mogę wziąć i mi nie pomogą więc jadę w szpitalu nr 2 pediatrycznym pow że to tylko ginekolog może się wypowiedzieć więc jadę dalej szpital nr 3ginekologiczny,czułam się jak idiotka gdzie były kobiety rodzace że ja przychodzę z wzrastające i ropiejacym panokciem, w końcu ginekolog pow mi ze ona mi nie pomoże bo nawet nie ma jak wizyty mojej zakwalifikować, usmiala się tylko z całej sytuacji, i kazała wrócić do chirurga do szpitala nr 1 więc wracam, po czy się dowiaduję że okres oczekiwania na izbie przyjęć to koło 5 godz jest tyle pacjentów, kur....wyszłam z tamtad, zajęło nam to 3 godz i żaden lekarz mi nie pomógł, mocze stopę w szarym mydle.
    I jeszcze Kuba zjadł o 15 100 mm o 18 dałam mu cycka to niedługo zwymiotowal, dałam o 19 i też zwymiotowal, usnol jak nigdy zmęczony na rękach, martwię się czy to za dużo dla niego czy to mleko za ciężkie i nie zdążył spalić. Boję się że się odwodni, zobaczymy o której wstanie, jak to się powtórzy to zadzwonię na pogotowie, niech mi powiedzą co mam robić.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka szczerze współczuję :(

A ja sie chyba załamię. Mikolaj rano mial biegunkę a teraz wymiotuje :( i juz znowu nic nie chce jesc od rana. Sama wodę zwymiotowal. Kurde juz chyba wole te goraczki od jelitowki :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy pierwszego ząbka :-)

Reni@, aneta93, Eryka, kkkaaarrr, Kasik2, Sylwia91, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Jutysia lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia współczuję, cały czas Was jakieś choroby męczą :( byle do wiosny.

Chwilka jak zwykle nasza służba zdrowia się nie popisała... Mam nadzieję, że z Kubusiem wszystko dobrze.

zem3df9hdz9h654o.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Czytałam o tym że temperatura wody ma znaczenie przy azs, ciepła woda nasila objawy. Na stronie sroka o... w komentarzach pod artykułem o azs mamy dzieci z azs piszą bardzo ciekawe rzeczy z własnego doświadczenia.
    a jednak bym wolała żeby nie było to...

a tak na marginesie to podaję Małemu dicoflor przy antybiotyku i doczytałam dziś na ulotce że ma jakieś działanie łagodzące AZS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:29

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia i Chwilka zdrówka dla synków :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:15

Chwilka84 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    A jak u Was Aneta? Przeszedl ten kaszel ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka taka nasza służba zdrowia :-( mi to przypomina moją przygodę jak mnie w czasie ciąży kleszcz dziabnal. Też tak jeździłam i wszędzie robili ze mnie wariatke... współczuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:14

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mamy mieć szczepienie, 3 dawkę. Trochę się boję teraz szczepić ze względu na zwiększone ryzyko zachorowalności... Grypa szaleje, a my z Hanią ostatnio dużo wychodzimy. Dziewczyny, które teraz jakoś mają mieć szczepienia, szczepicie czy przekładacie??

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, Renia, współczuję przebojów zdrowotnych :*

My dzisiaj kończymy 4mce i dzisiejszym dolenizantom składamy zyczenia :*
    Jesteśmy po probowaniu marchewki bo jedzeniem tego nazwać nie mozna :D więcej na śliniaku bylo!

Sylwusia gratuluję pierwszego zabka :D u nas coś postęp stanął

Reni@, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie jakos pod koniec lutego i o ile mala bedzie zdrowa to szczepie

Eryka lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Dziewczyny, jutro mamy mieć szczepienie, 3 dawkę. Trochę się boję teraz szczepić ze względu na zwiększone ryzyko zachorowalności... Grypa szaleje, a my z Hanią ostatnio dużo wychodzimy. Dziewczyny, które teraz jakoś mają mieć szczepienia, szczepicie czy przekładacie??

My w czwartek szczepimy ale dopiero 2 dawkę. Nie przesuwam nic bo i tak jestesmy spóźnieni przez to zapalenie oskrzeli i pobyt w szpitalu

Eryka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 22 lutego trzecia dawke. Jak maly nie bedzie chory to szczepimy.

Eryka lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    A jak u Was Aneta? Przeszedl ten kaszel ?
    No jeszcze niestety nie do końca i dalej jedziemy na antybiotyku i inchalacjach . Jutro znów na wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 20:00

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szczepienia na 1 lutego. Wszyscy troje byliśmy chorzy więc nie poszłam. Stwierdziłam że odrocze do marca. Może wtedy już będzie mniej zachorowań i lepsza pogoda.

Eryka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używają nosideł ergonomicznych , które polecacie?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No jeszcze niestety nie do końca i dalej jedziemy na antybiotyku i inchalacjach . Jutro znów na wizytę

Ważne ze się nie pogarsza. U nas inhalacje i wziewy byly tydzien w szpitalu i prawie 2 tygodnie. Trzymam kciuki za wizytę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ