Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka miałam ten sam problem 4 dni przed chrzcinami. Mi pomoglam masc tribiotic ulga po dwoch dniach byla. A tak to nie moglam buta zalozyc. Tylko wyrzucilam ulotke i nie wiem czy przy karmieniu mozna jej używać. Mocz tez palec w cieplej wodzie z soda.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie kp też jest mega wygodne a szczególnie w nocy! nie trzeba się podnosić z łóżka ;) awaryjnie mam bebilon w saszetkach jakbym nie miała czasu odciągnąć mleka i się wtedy nie martwię, mała dobrze sobie radzi z butelką raz na jakiś czas. Jutro np. pierwszy raz jadę do Kościoła i nie wracam między mszami tylko zostaję na wszystkie już. Ciekawe jak mała to zniesie, nie będzie mnie 5h.

co do ciemieniuchy to właśnie zauważyłam u nas takie małe ślady jeszcze na główce :/ wygląda jakby się czymś żółtym umazała, ale jak się przyjrzeć to jest to ciemieniucha :( teraz znowu walka żeby się tego G pozbyć :/ Jutro kończymy 4 miesiące i z tej okazji planuję dać małej spróbować łyżeczkę marcheweczki :D

Eryka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny z podejrzeniem bądź stwierdzonym AZS :
    Mojemu plamy sie wybielily,sa juz prawie niewidoczne. Natomiast juz drugi raz z rzędu robią się czerwone pod wpływem ciepłej wody, dziś był wykapany bez płynu i szamponu i nadal to samo. Po jakimś czasie znow bieleja. Co to może być? Czy wasze dzieci tak mają? Może u nas to nie AZS?
    Czytałam o tym że temperatura wody ma znaczenie przy azs, ciepła woda nasila objawy. Na stronie sroka o... w komentarzach pod artykułem o azs mamy dzieci z azs piszą bardzo ciekawe rzeczy z własnego doświadczenia.

aneta93, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurwilam...
    Siostra mnie nastarszyla że jak ten paznokieć ropa podchodzi to czy mogę karmić, żeby pojechać gdzieś na sor i się dopytać, więc zestresowana biorę Kubę do mamy miałam bebilon w saszetkach, myślę trudno musi raz tak zjeść.
    Jadę szpital nr 1 godz czekania po to żeby pani w rejestracji pow mi ze tylko pediatra czy ginekolog może wiedzieć jakie leki mogę wziąć i mi nie pomogą więc jadę w szpitalu nr 2 pediatrycznym pow że to tylko ginekolog może się wypowiedzieć więc jadę dalej szpital nr 3ginekologiczny,czułam się jak idiotka gdzie były kobiety rodzace że ja przychodzę z wzrastające i ropiejacym panokciem, w końcu ginekolog pow mi ze ona mi nie pomoże bo nawet nie ma jak wizyty mojej zakwalifikować, usmiala się tylko z całej sytuacji, i kazała wrócić do chirurga do szpitala nr 1 więc wracam, po czy się dowiaduję że okres oczekiwania na izbie przyjęć to koło 5 godz jest tyle pacjentów, kur....wyszłam z tamtad, zajęło nam to 3 godz i żaden lekarz mi nie pomógł, mocze stopę w szarym mydle.
    I jeszcze Kuba zjadł o 15 100 mm o 18 dałam mu cycka to niedługo zwymiotowal, dałam o 19 i też zwymiotowal, usnol jak nigdy zmęczony na rękach, martwię się czy to za dużo dla niego czy to mleko za ciężkie i nie zdążył spalić. Boję się że się odwodni, zobaczymy o której wstanie, jak to się powtórzy to zadzwonię na pogotowie, niech mi powiedzą co mam robić.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka szczerze współczuję :(

A ja sie chyba załamię. Mikolaj rano mial biegunkę a teraz wymiotuje :( i juz znowu nic nie chce jesc od rana. Sama wodę zwymiotowal. Kurde juz chyba wole te goraczki od jelitowki :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy pierwszego ząbka :-)

Reni@, aneta93, Eryka, kkkaaarrr, Kasik2, Sylwia91, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Jutysia lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia współczuję, cały czas Was jakieś choroby męczą :( byle do wiosny.

Chwilka jak zwykle nasza służba zdrowia się nie popisała... Mam nadzieję, że z Kubusiem wszystko dobrze.

zem3df9hdz9h654o.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Czytałam o tym że temperatura wody ma znaczenie przy azs, ciepła woda nasila objawy. Na stronie sroka o... w komentarzach pod artykułem o azs mamy dzieci z azs piszą bardzo ciekawe rzeczy z własnego doświadczenia.
    a jednak bym wolała żeby nie było to...

a tak na marginesie to podaję Małemu dicoflor przy antybiotyku i doczytałam dziś na ulotce że ma jakieś działanie łagodzące AZS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:29

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia i Chwilka zdrówka dla synków :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:15

Chwilka84 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    A jak u Was Aneta? Przeszedl ten kaszel ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka taka nasza służba zdrowia :-( mi to przypomina moją przygodę jak mnie w czasie ciąży kleszcz dziabnal. Też tak jeździłam i wszędzie robili ze mnie wariatke... współczuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:14

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mamy mieć szczepienie, 3 dawkę. Trochę się boję teraz szczepić ze względu na zwiększone ryzyko zachorowalności... Grypa szaleje, a my z Hanią ostatnio dużo wychodzimy. Dziewczyny, które teraz jakoś mają mieć szczepienia, szczepicie czy przekładacie??

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, Renia, współczuję przebojów zdrowotnych :*

My dzisiaj kończymy 4mce i dzisiejszym dolenizantom składamy zyczenia :*
    Jesteśmy po probowaniu marchewki bo jedzeniem tego nazwać nie mozna :D więcej na śliniaku bylo!

Sylwusia gratuluję pierwszego zabka :D u nas coś postęp stanął

Reni@, Eryka, Kai lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie jakos pod koniec lutego i o ile mala bedzie zdrowa to szczepie

Eryka lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Dziewczyny, jutro mamy mieć szczepienie, 3 dawkę. Trochę się boję teraz szczepić ze względu na zwiększone ryzyko zachorowalności... Grypa szaleje, a my z Hanią ostatnio dużo wychodzimy. Dziewczyny, które teraz jakoś mają mieć szczepienia, szczepicie czy przekładacie??

My w czwartek szczepimy ale dopiero 2 dawkę. Nie przesuwam nic bo i tak jestesmy spóźnieni przez to zapalenie oskrzeli i pobyt w szpitalu

Eryka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 22 lutego trzecia dawke. Jak maly nie bedzie chory to szczepimy.

Eryka lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    A jak u Was Aneta? Przeszedl ten kaszel ?
    No jeszcze niestety nie do końca i dalej jedziemy na antybiotyku i inchalacjach . Jutro znów na wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 20:00

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szczepienia na 1 lutego. Wszyscy troje byliśmy chorzy więc nie poszłam. Stwierdziłam że odrocze do marca. Może wtedy już będzie mniej zachorowań i lepsza pogoda.

Eryka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używają nosideł ergonomicznych , które polecacie?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No jeszcze niestety nie do końca i dalej jedziemy na antybiotyku i inchalacjach . Jutro znów na wizytę

Ważne ze się nie pogarsza. U nas inhalacje i wziewy byly tydzien w szpitalu i prawie 2 tygodnie. Trzymam kciuki za wizytę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ