Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa Ignasiowi jeszcze nic nie dawalam poki co , on jest tylko do tej pory "na cycku" , na dniach bede w koncu zamawiac krzeselko do karmienia, on za 8 dni bedzie mial 5 miesiecy to powoli cos pkkombinujemy z jedzonkiem ale ten tydzien sobie spokojnie ogarne krzeselko i plan rozszerzania dietyn:)
-
Anoolka wrote:Najgorsze są własnie te dobre rady...Skoro można karmić przy przeziębieniu, zapaleniu płuc i różnych innych chorobach to ropa na palcu nie zaszkodzi
Na palcach jednej ręki można wymienić choroby przy których nie można karmić.
Jak ochłonełam z emocji to to samo z męzem stwierdziłam.
Niecierpiwa, juz lepiej, dziekuje ,że pyatsz.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Odnośnie rozszezania diety, planujemy jeszcze poczekac ale zastawiałam sie czy jak bede chciała dac mu jaglanke czy owsianke to moge ja ugotowac na swoim mleku , czy lepiej na wodzie i później dolac trochę swojego?
Ja bym zrobila na wodzie i potem dodala bo przy wysokiej temperaturze mleko matki traci duzo swoich wlasciwosciEryka lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Dziewczyny jak Wam idzie rozszerzanie diety? Próbowalyscie coś podawać? Ja z innych smaków tylko soczek jabłkowy rozcieńczony z wodą ale nie było jakiegoś zadowolenia
Na dniach chcemy podejść do ziemniaka i dyni, zobaczymy jak nam pójdzie.
W ogóle ta moja mała pięknota nauczyła się w przeciągu ostatnich dwóch dni tak gadulić, że głowa małaRozprawia nawet przed snem. Co śmieszne, nie są to już tylko krótkie sylaby, tylko konkretne ciągi, jakoby opowiadała mi super interesującą historię. A jak zabawnie układa przy tym usteczka na wszystkie możliwe sposoby. Bezcenny widok
Reni@, aneta93, Sylwia91, Eryka, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Nie ma sprawy
jak odciagalam to czytalam na temat podgrzewania mleka i tez najlepiej tylko do temp 37 stopni
U nas dynia dzis zjedzona z ogromnym apetytem
Ignaś znowu strasznie marudny. Wczoraj wieczorem przed spaniem bardzo plakal. Towarzyszy temu pchanie calych piastek do buzi wiec wnioskuje ze mu te dziąsła dokuczaja -
Ignaś dostal pieniadze od wszystkich i kilka upominków dodatkowo typu album na zdjęcia z datą chrztu czy gigurka Aniołka.
My teraz jako upominek dla chrześniaczki męża kupilismy Biblię Malucha z grawerem.Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj na zakupach kupiłam kaszkę ryżową bezmleczną (planuję jakoś ze swoim mlekiem zrobić) i w słoiczkach: marchewkę, brokuła, dynię z ryżem i marchewkę z ziemniakiem. Jak będą nasze warzywa ti będę sama gotować.
Jeszcze muszę dokupić jakąś zastawę
No i jak Olo skończy 5 miesięcy to chyba spróbujemy nowych smaków, bo już się bardzo interesuje jedzeniem.aneta93, Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Evelle lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ignaś dostal pieniadze od wszystkich i kilka upominków dodatkowo typu album na zdjęcia z datą chrztu czy gigurka Aniołka.
My teraz jako upominek dla chrześniaczki męża kupilismy Biblię Malucha z grawerem.Reni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kai wrote:Sylwio, dzięki za życzenia dla Mikusia. Wszystkiego najlepszego dla Twojej Basi. Jak zniosła pieciogodzinna rozlake? Czy wracalas jednak między mszami?
Buziaki także dla Szynszylowej Hani.
oczywiście zanim podjelam decyzje ze nie wracam to dzwonilam się upewnic