Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:A my się chwalimy że pierwsze wakacje małej panny B. Już zarezerwowane
jedziemy w lipcu nad morze
Extra!
My jedziemy nad morze w czerwcu i wracamy we wrześniu! Nic tak nie uodparnia jak jod. Im więcej tym lepiej!szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Zapisałam Adasia do żłobka, w drugiej połowie sierpnia mamy zacząć adaptację i już serce mi się kraje
Ale nie bardzo mamy wyjście, bo ja muszę wrócić do pracy, a wszyscy dziadkowie jeszcze pracują. A u Was jakie plany na opiekę po macierzyńskim?
Juz do zlobka go dajesz, tak szybko? Wspolczuje, to bardziej ciezkie dla mamy nia dla dziecka, moja cora 1,5 roku szla do zlobka to prawie z placzem ja zawozilam. Ja jeszcze nie wiem kiedy wroce do pracy dokladnie, ale ja jestem "na swokm" to mozna powiecziec ze caly czas jestem w pracy, ale mysle ze tez jak maly bedzie mial 1.5 roku to moze juz na pelne obroty wroce -
Sylwia91 wrote:A my się chwalimy że pierwsze wakacje małej panny B. Już zarezerwowane
jedziemy w lipcu nad morze
My w naju w góry, a nad morze pod koniec czerwca.
I jeszcze gdzieś we wrześniu skoczymy, ale póki co miejsce nie jest ustalone.
Dokąd jedziecie?Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Zapisałam Adasia do żłobka, w drugiej połowie sierpnia mamy zacząć adaptację i już serce mi się kraje
Ale nie bardzo mamy wyjście, bo ja muszę wrócić do pracy, a wszyscy dziadkowie jeszcze pracują. A u Was jakie plany na opiekę po macierzyńskim?
U nas taka sama sytuacja z dziadkamiale teściowej bym nie zostawiła nawet gdybym mogła
Ja do pracy jeszcze nie wracam. Biorę wychowawczy.
Bardzo fajnie, że jest możliwość jakiejś adaptacji! -
A my jedziemy do Karwii
maz wziął 2 tyg urlopu
ale jedziemy na tydzień bo to sezon ślubny i mam trochę pracy.
Co do opieki po macierzynskim to ja planuje zajść w drugą ciążę i mieć zwolnienie a potem kolejny macierzynski. Jak sie nie uda to moze jakieś pol etatu zeby trochę dorobić to bede w stanie to pogodzic z praca meza i mamy a Basia z nimi na zmianypoza tym ja musze miec elastyczny grafik bo czesto wyskakuje jakiś pogrzeb do zagrania ktoregk wiadomo wcześniej sie zaplanowac nie da
marlon lubi tę wiadomość
-
Mnie się umowa skończyła kilka dni temu. Pod koniec roku albo ma poczatku przyszlego zamierzam poszukac pracy. Mam ten komfort że moi rodzice są emerytami. Z Mikim byl moj tata sam po skonczonym roku i super sobie poradził.
Do zlobka wiec nie zamierzam posylać. Dopiero do przedszkola jako 3 latek pójdzie -
U nas chyba zostaje żłobek
Chociaż rozważam też wychowawczy, bo póki co nie wyobrażam sobie dać ją taką małą do żłobka...
Macie jakieś sposoby na ząbkowanie? Ania ślini się niemiłosiernie, widać że swędzą ją dziąsełka, bo ciągle pakuje paluchy i wszystko dookoła do buzi. Daje jej gryzaczki, ale przynoszą ulgę tylko na chwilę. A wieczorami jest płacz i biedna nie może zasnąć -
Marlon co to za koncert?
Nasz maly slini sie na potege i chyba 2 jedynka na dole bedzie wychodzic. Pierwszy zabek wyszedl bezbolesnie i bez marudzenia. Moze reszta tez taka bedzieJutysia, Eryka, szynszyl, marlon lubią tę wiadomość
-
Ja nie planuję ciąży, chcę iść do pracy po roku, a Mały zostanie z babcia. Jeśli rodzeństwo, to aż ten mi podrośnie tak, aby umieć przy sobie zrobić najważniejsze rzeczy, typu kupka, ubrać się, umyć itp
Mój Król pcha sobie wszystko do buzi, od kołderki po moje ręce, moja bluzkę jak go trzymam, mężowi złapał za rękę przy usypianiu i chciał zrobić malinke dosłownie, bo mąż mial później znak. Ostatnio próbował spróbować stopki ale nie mógł jej dociągnąć do buźki. Jak nie może czegoś trafić w usta to reaguje nerwowo, steka. Dlatego też myślałam że zęby bo śliniaki ciągle zmieniam ale nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 00:57
-
My rodzeństwo planujemy później za jakieś 4 lata. Do pracy narazie chyba nie wracam bo mąż każe mi zostać z małym jak najdłużej. Finanse nie każą mi wracać bo mąż dobrze zarabia ale ja kocham to co robią i szkoda mi ze nie pracuje. Jeszcze teraz okres pitów a to uwielbiam.
-
kehlana_miyu wrote:Kurczę, mąż przywlokl z pracy przeziębienie i teraz oboje z Adasiem też jesteśmy chorzy
Jakieś rady jak przekonać dziecko, że inhalacje to nie jest podstępna próba morderstwa?
Kehlana ja na poczatke maseczkę trzymałam dalej i powoli dopiero zbliżałam i oczywiście oboje z mężem musieliśmy niezłych wariatów z siebie robić żeby wytrzymał. -
Dziewczyny, to jest open mic.
W sensie, że każdy może wystąpić, no i są to expaci warszawscy.
Odbywa się to 21.02 o 19.3o - 20.oo w Centrum Zarządzania Światem.
Jak macie ochotę to zapraszam serdecznie!
Odbywa się to co miesiąc i występują artyści z Polski, stanów, UK, Indii
jest to dość kameralny event, ale różnorodny kulturowo
-
Ignaś właśnie wykonał obrot z plecków na brzuszek
Kombinowal na macie juz od kilku dni a dzis przy przekrecaniu na bok zaczął podnosić głowę no i poszłoOla_Ola, Sylwia91, Eryka, szynszyl, kehlana_miyu, Kasik2, Chwilka84 lubią tę wiadomość