X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Ignas przechodzi chyba najdlizszy skok rlzwojowy, bo od 2,5 tygodnia w nocy wstajemi co 1.5-2h marudzi, jest nie znosny....padam normalnie natwarz :(

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Kurczę, mąż przywlokl z pracy przeziębienie i teraz oboje z Adasiem też jesteśmy chorzy :( Jakieś rady jak przekonać dziecko, że inhalacje to nie jest podstępna próba morderstwa? :D

My mamy smoczek, lepszy niż maska

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A moj Ignas przechodzi chyba najdlizszy skok rlzwojowy, bo od 2,5 tygodnia w nocy wstajemi co 1.5-2h marudzi, jest nie znosny....padam normalnie natwarz :(

Sarcia u nas nie lepiej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Sarcia u nas nie lepiej
    I u nas tez...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh katastrofa :( i najlepsze jest tl ze mozesz w kolo niego skakac cudowac nosic i tak ma fochy :/

• Canario Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze większość z was planuje dzidzia 1 po 2, z doświadczenia jak najbardziej polecam :) póki co nie mogę narzekać, wszystko jest do ogarnięcia, jak minie zima to bedzie jeszcze lepiej, bez tego całego ubierania.
    Ja mysle ze jak starsza pojdzie to przedszkola to młodsza pojdzie do żłobka a ja trochę popracuje.
    Wakacje planujemy jakieś last minute, jak sie nadarzy okazja :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 2 mam, wiecej nie planuje

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja juz 2 mam, wiecej nie planuje

Ja też ;) no chyba że wpadkę zaliczymy ale o to wcale nie tak łatwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 20:33

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, przyszła Tula :-) super jest!!! Mały zachwycony! Tata jak nosił to nie chciał wychodzić :-) cisza cały czas, rozgladał się. Jakby dziecka nie było.

Plusy jakie dostrzegłam tak na szybko to to, że Olek może sobie rączki na bokach wyciągnąć i jest lżejszy niż w chuście.
    Po dzisiejszym dniu zdecydowanie polecam!

Eryka, Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis przyszlp krzeselko do karmienia i jest rewelacyjne, funkcjonalne i po zlozeniu malo miejsca zajmuje, Ignas zadowolony siedzial niczym prezes w fotelu :)

Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana mam to samo przy zakrapianiu nosa i odciąganiu, ucieka głową, odpycha rękami, drapie, łapie aspiratorek - masakra.

U nas też skok, płacz o wszystko. Jak jej przebierałam pampersa i wyjęłam jej stopę z buzi to tak się rozpłakała, aż się zaniosła prawie. I za bardzo nie chciała spać dzisiaj, do 21 bawiła się z tatą. Teraz wszystko jest tak interesujące, że chyba nie chce tracić czasu na spanie ;)

Karolina a masz tą wkładkę niemowlęcą? Tak się teraz zastanawiam nad tą tulą, bo jak już pisałam w chustę ciężko mi ją zawiązać przez tą "latającą" główkę (teraz już wiem, że to przez to obniżone napięcie tak się wygina). Ktoś tu jednak chyba pisał, że do takich nosideł dziecko powinno jednak samodzielnie siedzieć....

Opowiadałam dzisiaj fizjoterapeutce na zajęciach, że Hania bardzo szybko zaczęła wysoko trzymać główkę. Jak byłyśmy na szczepieniu w 7 tyg to lekarka mówiła "o jak ładnie trzyma główkę, jaka silna". Ja dumna matka myślałam, że dziecko mi się super rozwija, a fizjo mi uświadomiła, że to już były pierwsze sygnały o nieodpowiednim napięciu mięśni, bo dziecko w tym wieku tak jeszcze nie potrafi... A jak tej lekarce zgłaszałam obawy, że Hania ma asymetrię, bo się przechyla na jedną stronę to kazała mi ją przytrzymać i tyle... Szkoda, że pediatrzy mają takie braki jeśli chodzi o prawidłowy rozwój dziecka. Ruchowy i nie tylko, bo zalecenia, że mam dziecku od 4 miesiąca życia wprowadzić kaszkę na lepszy sen nawet nie komentuję.

zem3df9hdz9h654o.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka, nie kupowałam wkładki, bo bez sensu w naszym przypadku. Olek waży już ponad 8kg i ma 72cm.
    No i już prawie siada. Ale i tak narazie będziemy używać sporadycznie, max na 30-40 minut i to raczej tata, bo mu chusta nie podeszła.
    Kupiłam je bardziej z myślą o majowym wyjeździe i przenoszeniu Olka do samochodu do większego fotelika, który już tam zostanie.

Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka u mojej koleżanki mały też szybko główkę podnosił i od razu było widać ze wygina się w jedną stronę. Mówiłam jej żeby poszła do neurolag ale ona mnie zlala. Wiecej sie nie odzywam bo to jej dziecko. I jeszcze jak co trzyma przodem do siebie to strasznie wygina się do tylu i to też objaw napiecia. Tak mi mówiła rehabilitantka. Jej pediatra powiedziała ze jest wszystko dobrze i ona nic z tym nie robi.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć pediatrzy mają na studiach 20 godzin z rozwoju ruchowego dziecka... Jeżeli tak jest faktycznie to mówi samo za siebie :( Najgorsze tylko, że dla niektórych wszytsko co powiedzą jest święte. Jak będę na szczepieniu z małą to powiem lekarce co wyszło i co ona na to, bo też twierdziła, że wszystko jest ok.

zem3df9hdz9h654o.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka, aż 20 godzin? Nie kojarzę ;p A tak poważnie, to jak w każdym zawodzie, są Ci którzy są kompetentni i Ci nieco mniej. Zauważyłam, że ludzie często preferują starych lekarzy "bo doświadczeni i się znają, a młody to nic nie wie". Osobiście jednak nie podzielam tego zdania. Medycyna bardzo prężnie idzie do przodu i niestety nie wszyscy za tym nadażają i później zdarzają się takie kwiatki, o których piszesz, że kaszka na sen dla 4-miesieczniaka to cud nad cudami. Tak uważano kiedyś, teraz są dowody na brak słuszności tej tezy, jednak im człowiek starszy, tym ciężej zmienić jego przyzwyczajenia i przekonać, że jest inaczej niż 30 lat temu twierdząco.

Karolina, gdzie kupiłaś Tulę? Już zwątpilam, że nauczę się motania i czekam aż Miki usiądzie i wówczas wsadze go w nosidlo.

U mnie w zeszłym tygodniu był czas marudzenia o wszystko, teraz dla odmiany Miki ciągle chce być na rękach. Do tego ślina leje się strumieniami a wszystko ładuje do buzi, co skutkuje tragicznym stanem skóry na twarzy. Samo życie :D

Anoolka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę nas umówić na zajęcia z chustowania, bo mąż zły, że taki drogi kawałek szmaty leży ;/

Hania mi się wczoraj budziła w nocy, nie wiem o co chodzi, hihi taki wiek XD

a w ogóle w tym całym swoim marudkowaniu Hania bardzo często składa sylaby ma-ma :) słodkie :)

u Was też wczoraj było tak pięknie i ciepło? aż nie mogłam się nacieszyć spacerem :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pediatra jak byl u nas na pierwszej wizycie to zobaczyl ze maly jak lezy na brzuszku to sie troche przekrzywia i od razu dal skierowanie do neurologa.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bylo piekne słoneczko i cieplutko ale byl duzy smog i z malym nie wyszlam. Dzisiaj tez jest smog i bedziemy siedziec w domu.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam sprawdzac zanieczyszczenia smogowe i za glowe sie lapie. Jaska stan skory na twarzy jest tragiczny, zaczynam obwiniac nawet wlasnie powietrze. Wlasnie przegladam oczyszczacze powietrza, czy ktoras z was posiada i moze cos polecic?

Kalika to jakie przedmioty wklada do buzi ze obwiniasz je za zly stan skory? Moze jest jakies inne podloze? Moj tez wklada sobie do buzi to co mu wloze do reki, ale zazwyczaj sa to plastikowe zabawki. Sama juz nie wiem, rece mi opadaja :( odstawilam gluten, jajka, mleko i pochodne i dupa blada. Zaczynam juz nie wierzyc w ta jego alergie...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu i dodatkowo jeszcze Ignas mial pobieraną krew z palca. Moj pulpecik waży już 8220 i mierzy 69 cm

Ola_Ola, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, kehlana_miyu, Jutysia, Eryka, Sylwia91, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ