X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Zdrówka chorowitkom!

Tak z ciekawości, co wasze dzieciaczki dostały z okazji chrztu?
    Głównie kartki i pieniążki :) tez dwie srebrne pamiatki takie obrazki w srebrze

Ola_Ola lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jadłyśmy wczoraj i dziś po łyzeczce marcheweczki z odrobiną maselka bo tak marchew jest lepiej trawiona. Może jutro spróbujemy jabłuszka i planuję też kupić kaszkę mleczno ryżową. Mala jest bardzo zainteresowana tym co jej podaję więc to mi daje sygnał że chyba jest gotowa :) myslalam ze bedzie gorzej.

Sunshine u nas to samo! Nieraz tak rozprawia jakby opowiadala co jej się śniło :D taka przejeta i takie miny robi że ho ho !:) kochane malenstwo :) też kilka razy już udalo mi się ją rozsmieszyc żeby smiala się na glos :)

Sunshine89, aneta93, Reni@ lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Oliś ma takie odparzenia poantybiotykowe że nic nie pomaga. Sudocrem, bepanthen, alantan ani mąka ziemniaczana. Jutro w aptece mam do odbioru maść robioną i mam nadzieję że pomoże bo strasznie czerwone to jest

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta mam nadzieje ze pomoże bo pewnie mu to dokucza :(

aneta93 lubi tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka oprócz pieniążków dostała szumisia i kolczyki, i powiem Wam szczerze, że nie wiem, jak wykorzystać tego pierwszego, bo mała zasypia samodzielnie, odłożona po prostu na swoje miejsce i śpi jak aniołek. Na dodatek nie ma jakichkolwiek napadów, podczas których mógłby służyć za uspokajacza :) Co do kolczyków to też mam mieszane odczucia, bo sądzę, że córcia powinna sama zabrać głos w sprawie ewentualnego przekłucia uszu, a ciężko o to, gdy ma 4 miesiące :P Nie, żebym nie doceniała czyjegoś gestu, ale te kolczyki są takie malusie, że jak nic powinny być wykorzystane w najbliższym czasie.

Hahaha, Sylwia, to ja widzę, że nasze małe gaduły raz dwa znalazłyby ze sobą wspólny język :D Tym bardziej, że ze śmiechami-chichami jest u nas podobnie, mała wręcz sama domaga się by ją rozśmieszać zabawnymi minami i językiem :D

Ola_Ola, Sylwia91 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dostała łańcuszek złoty z krzyżykiem, antyramę z imieniem, datą, godziną, wagą narodzin i pieniądze.

Ola_Ola, Sylwia91 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, u nas Borys od szumisia nie zasypia, ale ja go czasem mu włączam jak my nie śpimy, albo gdy mamy gości, tak sobie myślę, że szumis nas wtedy zaglusza i jemu się przyjemniej śpi :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Wy tez macie taki problem straszny z ciemieniucha? Wlasnie pomyslalam ze ta ciemieniucha mu zeszla na twarz i dlatego nie chce sie to goic, ja juz sama nie wiem co mam robic zeby bylo dobrze... w sumie to nie jest taka ciemieniucha, ze schodza zolte luski, tylko skorka glowy, czolo i policzki blizej uszu sa ultra suche, jak czyms tego nie posmaruje to wyglada to tragiczne. Nic nie pomaga a on ma to od 5 czy 6 tyg..,eh
    Anieńka, u nas jest to samo. Taka sucha skóra wyglądająca jak łupież. Pediatra powiedziała, że to typowe dla ŁZS. Kazała smarować maścią, którą przepisała do smarowania całego ciałka. Ale ostatnio rzadko czeszę jej główkę, bo ciągle wypadają te włoski :(
    Kąpaliśmy w wywarze z siemienia lnianego i płatków owsianych, ale jakiejś rewelacji nie stwierdziłam. Teraz kąpiemy w wodzie z dodatkiem oleju lnianego i skórka jest trochę bardziej gładka.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też włączam Basi albo tv cichutko albo muzykę albo szum jak śpi i musze przyznać że jednostajny hałas zaglusza inne dochodzące z domu :) u nas króluje płyta dla dzieci zespołu Oratorium, jedna z wielu które mala dostala od jednego z księży na chrzest. Bardzo je lubi i zasypia moment przy nich :)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Anieńka, u nas jest to samo. Taka sucha skóra wyglądająca jak łupież. Pediatra powiedziała, że to typowe dla ŁZS. Kazała smarować maścią, którą przepisała do smarowania całego ciałka. Ale ostatnio rzadko czeszę jej główkę, bo ciągle wypadają te włoski :(
    Kąpaliśmy w wywarze z siemienia lnianego i płatków owsianych, ale jakiejś rewelacji nie stwierdziłam. Teraz kąpiemy w wodzie z dodatkiem oleju lnianego i skórka jest trochę bardziej gładka.
    Ja smaruje bephantenem i chyba najlepszy efekt jest. Mamy masci robione ale ciezko je rozsmarowac na glowie. Tez mamy stwierdzone LZS. Od dzis bedziemy kapac co drugi szien w krochmalu i siemieniu lnianym i zobaczymy czy bedzie jakis efekt. Uzywam jeszcze szamponu musteli w piance, jest bardzo dobry, ale jak sie troche podleczy to zaraz nawraca. Przebieram nogami juz na wiosne i licze ze skorka sie poprawi.

Jasko dzis fika caly czas na brzuszek, nie chce lezec na brzuszku. :)

A na chrzciny dostal dwa glupie prezenty bez rozmowy z nami krzeselko do karmienia i bujaczek. Obydwa juz mialam w domu. Bujaczek sprzedalam, a krzeselko jedno bedziemy miec w domu a drugie u mojej mamy, bo troche mi glupio tak wszystko sprzedawac, ale powiem wam ze zla bylam, mogli sie spytac to bym poprosila zeby kupili np sanki albo co innego. Chcialam zeby mial krzyzyk i lancuszek i dostal od chrzestnego, od chrzestnej ksiazeczke z dedykacja Opowiedz mi Jezu, i tez od innych rowerek biegowy, samochodzik taki jak usiadzie tylko z raczka bede go wozic i bardzo ladny obrazek srebrny ze Sw. Rodzina w ramce i dedykacja od dziadkow, album, ksiazeczki no i reszte pieniazki. Sporo prezentow nadostawal, a i tak chrzciny sie zwrocily z samych kopert.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ciesze się ze nie bylo tego typu prezentow. Na to konto były pieniążki i dzieki temu impreza się zwrocila bo robiliśmy bardzo male chrzciny... a Basia w domku ma wszystko czego może potrzebować a nawet więcej. Poza tym ja lubię i wole sama wybierać :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokladnie jak ja. Jakos nie lubię jak ktoś kupuje duzy prezent dla dziecka bez uzgodnienia. Zdecydowanie wolę sama wybierać

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie lubie dostawac prezentow -nawet dla siebie, ale jak ktos mial zyczenie kupic prezent to trudno jakos to bym przebolala, ale mogli sie zapytac czego potrzebujemy, a nie tak kupic cos dla kupienia. No ale coz , jak przyjada i sie spytaja o lezaczek to powiem ze do babci wywiozlam ot co ;) a tego krzeselka jeszcze nie rozpakowalam, wiec nie wiem czy mi sie spodoba :p ale przypuszczam, ze pewnie nie

Sylwia91, Reni@ lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas na szczęście się pytali czy chcemy prezenty ale mówiliśmy ze chcemy pieniążki a małemu coś kupimy. Kupujemy mu teraz krzesełko a resztę wplacamy na jego konto oszczędnościowe.

Sylwia91, Reni@ lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się chwalimy że pierwsze wakacje małej panny B. Już zarezerwowane <3 jedziemy w lipcu nad morze :)

aneta93, Reni@, Ola_Ola, marlon, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Kasik2 lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A my się chwalimy że pierwsze wakacje małej panny B. Już zarezerwowane <3 jedziemy w lipcu nad morze :)

Super, my zaczynamy od dwóch wyjazdowych wesel w czerwcu a potem we wrześniu nad morze

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko Close Caboo bardzo polecam, to właściwie chusta elstyczna, tylko już zawiązana, więc spokojnie można nosić niesiedzace dziecko :) U nas przydaje się, kiedy muszę np znieść małego z naszego czwartego piętra :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam Adasia do żłobka, w drugiej połowie sierpnia mamy zacząć adaptację i już serce mi się kraje :( Ale nie bardzo mamy wyjście, bo ja muszę wrócić do pracy, a wszyscy dziadkowie jeszcze pracują. A u Was jakie plany na opiekę po macierzyńskim?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w koncu zamowilam krzeselko do karmienia i mate edukacyjna :) teraz z niecierpliwoscia czekam az przyjda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Nad polskie morze czy dzies za granice sie wybieracie :) ?

‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ