Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madlene88 - ja przytyłam około 8 kg. Ale sporo wody we mnie było. Co do pieluszek mam 15 tetrowych i około 6 flanelek. Ad. wózka miałam śpiworek ale pożyczyłam i nie wrócił więc muszę kupić ale mam również kołderkę i podusię.
madlene88 lubi tę wiadomość
-
chcebardzobycmama wrote:Wlasnie chcialam sie zapytac jak to wgl uzupelniac. Karta jest od godziny 9rano a moj maluch najwiecej rusza sie o godzinie 8. I jak to wszystko wpisywac? Ilosc ruchow w ciagu calej godziny ? Nie usmiecha mi sie kilka razy dziennie lezec godzine .
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:To nie kiepskie ułożenie małej tylko skrócona szyjka 2,5 cm.3 tygodnie temu bylo 3.3. Jestem w szpitalu na obserwacji. Muszą pobrać posiewy itd. Trzymajcie kciuki!
-
madlene88 wrote:A może by... super wyglądasz, wygląda na to że idzie Ci tylko w brzuch:) u mnie nogi jak mały slon Haha ale wszystko dlatego że mam krótkie. Kochane u mnie też lekarz tylko pyta czy czuje ruchy i zawsze powtarza że czasem maluch lubi poleniuchowac i czasem mocniej czasem słabiej wariuje. Dziewczyny ja kupiłam zwykle mydełko Nivea baby do mycia. Stwierdziłam że tak będzie najprościej i najzdrowiej dla małej,zakupiłam tez dziś 12 pieluch tetrowych i 3 flanelowe, myslicie ze starczy czy jeszcze??? Wiem że może zabrzmi dziwnie ale nadal to do mnie nie dochodzi że za 2 miesiące będziemy mieli dziecko:).
Pytanie do mam mających już dzieciaczki ile średnio przytylyscie w ostatnich 2 miesiącach ciazy czyli 8i9ty???
I pytanie, czy kupujecie kolderki i poduszki do wózków?
Ja w poprzednich ciążach po 31-32 tv nie przytylam
Do wózka poduszeczke bym chciała, jakiegoś "płaszczaka" I mam taki grubszy kocyk, który będzie właśnie do wózka.madlene88 lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Pieluch myślę, że styknie
Ja w poprzednich ciążach po 31-32 tv nie przytylam
Do wózka poduszeczke bym chciała, jakiegoś "płaszczaka" I mam taki grubszy kocyk, który będzie właśnie do wózka.
No właśnie myślę jaka by te poduszeczke i kocyk kupić bo wszędzie to minky a myslicie ze to cieplutkie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 21:29
-
madlene88 wrote:Ooo jak to możliwe że w 2 ostatnich miesiące nie przytyłas? A dzieciaki ile ważyły?
No właśnie myślę jaka by te poduszeczke i kocyk kupić bo wszędzie to minky a myslicie ze to cieplutkie??
ja kupiłam kocyk i poduszeczkę minky do wózka z grubszym wkładem, wg mnie powinien być wystarczająco ciepły
http://allegro.pl/zestaw-kocyk-75x100-poduszka-motylek-minky-wzory-i6768724021.html
wzięłam z tej aukcji z wypełnieniem 2,5 cm, bardzo ładny i szybko przyszłomadlene88 lubi tę wiadomość
-
Mika2009 wrote:madlene88 - ja mam ale z racji tego że mam dom. Jak mała podrośnie kojec będzie na parterze, na początku mała będzie w sypialni w łóżeczku a na dole w ciągu dnia w wózku, potem kojec.Tak samo miałam z Majką.
-
madlene88 wrote:Ooo jak to możliwe że w 2 ostatnich miesiące nie przytyłas? A dzieciaki ile ważyły?
No właśnie myślę jaka by te poduszeczke i kocyk kupić bo wszędzie to minky a myslicie ze to cieplutkie??
A kocyki są minky z wypelnieniem takie "zimowe"
-
India26 wrote:ja kupiłam kocyk i poduszeczkę minky do wózka z grubszym wkładem, wg mnie powinien być wystarczająco ciepły
http://allegro.pl/zestaw-kocyk-75x100-poduszka-motylek-minky-wzory-i6768724021.html
wzięłam z tej aukcji z wypełnieniem 2,5 cm, bardzo ładny i szybko przyszło -
patulla wrote:Ja urodziłam miesiąc szybciej Zgaga, duży brzuch, mało miejsca w żołądku to nie chciało się aż jeść A woda mi się nie zbierała. A chłopaki mieli, pierwszy 3080, a drugi 2790.
A kocyki są minky z wypelnieniem takie "zimowe" -
madlene88 wrote:Czemu aż tak się boisz?
madlene88 lubi tę wiadomość
-
chcebardzobycmama wrote:Tez pyta mnie lekarz czy czuje ruchy a mimo to ta karta.. nawet nie wiem czy to jest tylko dla mnie czy do obserwacji dla poloznej.
Pytanie do mam z nereczkami u dziecka. Mialyscie juz Usg 3 trymestru,albo mowil wam lekarz cokolwiek co dalej tymi nereczkami ?
Ja miałam dwa razy dodatkowo sprawdzane prze mojego lekarza prowadzącego, a jutro powiem jeszcze raz na badaniach bo mam 3 trym na godz. 20.20... Trzymajcie kciuki Może uda się 3 d złapać jak ten mój charakterny wstydniś nie będzie się chować.
Ewcia, trzymam kciuki i trzymaj się tam dzielnie Oby szybko puścili do domu.madlene88, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:Nie aż tak, ale jakoś tak bardziej się zastanawiam nad wszystkim, bardziej "świruje". Zastanawialam się nawet gdzie wanienke będę stawiać, jak łóżeczko postawić i takie tam głupoty
patulla lubi tę wiadomość