X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Popieram Oliwie na lewym ;-) ja cos o tym wiem bo to moj jedyny dozwolony sposob na spanie czy lezenie ;-)
    Ja mam często tak, że zasypiam na lewym, a budzę się na prawym i nie wiem jak to możliwe :D

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    moim zdaniem rocznikiem modeli hehe,a tak na powaznie to zauwazyłam tylko praktycznie inny kształt wkladki dla noworodka hehe,w citi jest bardziej kwadratowa w cabriofix okragła,starsze modele citi maja innaczej zakładaną budke na rączce.
    A peble jest taki bardziej zaokraglony ogólnie
    No właśnie chyba nie rocznikiem tylko właściwościami :) musze poszperać w necie i znaleźć dokładne info. Podzielę się jak coś znajdę :)

madlene88 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    No właśnie chyba nie rocznikiem tylko właściwościami :) musze poszperać w necie i znaleźć dokładne info. Podzielę się jak coś znajdę :)
    porównaj sobie z tego co widze to citi niema mozliwosci montowania isofixu??ale ja niemam takiej opcji w mojej toyotce hehe
    http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/foteliki-samochodowe/citi.aspx?c=Concrete%20Grey

Treselle lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    porównaj sobie z tego co widze to citi niema mozliwosci montowania isofixu??ale ja niemam takiej opcji w mojej toyotce hehe
    http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/foteliki-samochodowe/citi.aspx?c=Concrete%20Grey
    No właśnie ja mam taką opcję i chyba wezmę cabriofix :) jest jeszcze pebble i pebble plus :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://homeandbaby.pl/bezpieczny-fotelik-samochodowy-maxi-cosi-porownanie-trzech-modeli/

Tutaj jest porównanie cabriofix, pebble i pebble plus.

madlene88 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:04

JzxGp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a foteliki jakos dopasowujecie do modelu auta? Czy poprostu bierzecie taki jak Wam sie podoba? Bo ja przeczytalam ze kazdy model auta ma oktrslone jakoe foteliki do niego pasuja, ale jak szukam głębiej to ie moge znalezc takiego wykazu.
    Myslalam ze pojde do sklepu i kupie obojetnie jaki, a tu niby jakies kąty trzrba mierzyć i sprawdzac?? Ratujcie....

age.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja mam tylko apetyt na płatki z zimnym mlekiem i brzoskwinie ;)
    A ja znowu pochłaniam ogromne ilości nektarynek i borówek :D
    Na jakieś treściwsze jedzenie nie mam zupełnie ochoty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 23:42

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny a foteliki jakos dopasowujecie do modelu auta? Czy poprostu bierzecie taki jak Wam sie podoba? Bo ja przeczytalam ze kazdy model auta ma oktrslone jakoe foteliki do niego pasuja, ale jak szukam głębiej to ie moge znalezc takiego wykazu.
    Myslalam ze pojde do sklepu i kupie obojetnie jaki, a tu niby jakies kąty trzrba mierzyć i sprawdzac?? Ratujcie....
    Kurcze...to o tym ja nie słyszałam...musze zgłębić temat w takim razie...:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    tu chyba chodzi o jakis kont nachylenia itd. ja biore taki jaki dostalam bo jazda w nim w aucie bedzie mocno sporadyczna a w domu mam juz 9-18kg bo dostalam :)

6sutskjolve431gm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Mam do Was pytanie jakie kosmetyki pielęgnacyjne macie w planie zakupić dla maleństwa?

Ja zrobiłam sobie listę i nie wiem czy czegoś mi nie brakuje:

-płyn do kąpieli Hipp/Babydream
    -balsam/mleczko do nawilżania Hipp/Babyream
    -oliwka Hipp/ Babydream
    -chusteczki higieniczne mokre Babydream/Tami
    -chusteczki suche Tami
    -podkłady do przewijania
    -patyczki higieniczne
    -maść na odparzenia Babydraem lub Sudokrem( tych drugich mam mase małych słoiczków ale słyszałam, że kiepskie składy sama parafina)
    -Octenisept do pępka - Czy to wystarczy???
    -gaziki, kompresy z włókniny
    -sól fizjologiczna w ampułkach
    -aspirator do nosa - Dokupić jeszcze sól czy ta w ampułkach będzie ok??
    -zasypka -Babydream/ mąka ziemniaczana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 07:01

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almaanies ja mam jeszcze krem ochronny na wiatr i niepogodę, no i jeszcze do kąpania produkty. A i myślałam jeszcze kupić krem na ciemieniucha ale tego co chciałam, naturalnego jeszcze nie spotkałam, wiec kupię jak mała sie urodzi, bo nie wiadomo czy będzie taka potrzeba:)

Miłego dnia kochane i uważajcie na siebie w te upały!

almaanies lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

My teraz kupowalismy dla Młodego rozmiar 3 do 36 kg z isofixem. W instrukcji był wykaz samochodów i o naszego niby pasuje. Ale przy montowaniu się okazało że może być tylko za kierowcą bo za pasażerem jest o centymetr mniejszy rozstaw pasów i praktycznie jest tak ciężko zapiac pas że kosmos. Więc jak masz możliwość to najlepiej przymierzyć do Twojego auta.

Nieśmiała lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Almaanies ja mam jeszcze krem ochronny na wiatr i niepogodę, no i jeszcze do kąpania produkty. A i myślałam jeszcze kupić krem na ciemieniucha ale tego co chciałam, naturalnego jeszcze nie spotkałam, wiec kupię jak mała sie urodzi, bo nie wiadomo czy będzie taka potrzeba:)

Miłego dnia kochane i uważajcie na siebie w te upały!

A jakie produkty do kąpania kupiłaś? Ja myślałam, o z Hipp, jest uniwersalny.

http://www.rossmann.pl/Produkt/HiPP-Babysanft-pielegnacyjny-plyn-do-kapieli-od-1-dnia-zycia-Sensitive-350-ml,97242,7252

No waśnie, krem ochronny kupię z Babydream, ma dobry skład.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almaanies ja do kąpania mam Oillan Baby. A krem ochronny Alphanova Bebe Krem ochronny na zimę. Ahh i jeszcze kupiłam sprey do dezynfekcji zabawek. Ale to już tak na później ;)

• Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Witajcie dziewczyny.

Mam do Was pytanie jakie kosmetyki pielęgnacyjne macie w planie zakupić dla maleństwa?

Ja zrobiłam sobie listę i nie wiem czy czegoś mi nie brakuje:

-płyn do kąpieli Hipp/Babydream
    -balsam/mleczko do nawilżania Hipp/Babyream
    -oliwka Hipp/ Babydream
    -chusteczki higieniczne mokre Babydream/Tami
    -chusteczki suche Tami
    -podkłady do przewijania
    -patyczki higieniczne
    -maść na odparzenia Babydraem lub Sudokrem( tych drugich mam mase małych słoiczków ale słyszałam, że kiepskie składy sama parafina)
    -Octenisept do pępka - Czy to wystarczy???
    -gaziki, kompresy z włókniny
    -sól fizjologiczna w ampułkach
    -aspirator do nosa - Dokupić jeszcze sól czy ta w ampułkach będzie ok??
    -zasypka -Babydream/ mąka ziemniaczana

Ja w zasadzie mam całą serię hippa, chusteczki nawilżane rownież z hippa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f401512f197.jpg
    Z Twojej listy nie mam sudocremu i raczej nie planuję go kupić, mam bepanthen.
    Mam jeszcze wodę morską do noska, sól mam również w ampułkach.

dqpr3e5e0v8168du.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja w zasadzie mam całą serię hippa, chusteczki nawilżane rownież z hippa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f401512f197.jpg
    Z Twojej listy nie mam sudocremu i raczej nie planuję go kupić, mam bepanthen.
    Mam jeszcze wodę morską do noska, sól mam również w ampułkach.

Sudocrem dostaje przy każdej wizycie u lekarza i się nazbierało, nie wiem czy będę używać. Wodę morską właśnie muszę dokupić. Kosmetyki z Hipp bardzo lubię, sama je stosuję, linia zapachowa podoba mi się bardziej niż te z Babydream, składy też mają bardzo dobre.

Dziewczyny macie już kupione/ rozłożone łóżeczko? Ja dopiero planuję zakupić. Wróciłam z wakacji i czas aby to wszystko ogarnąć.
    Wózek zamówiłam, do odbioru będzie w połowie września.
    Muszę jeszcze kupić bujaczek, ten z Tiny Love i w sumie oprócz to chyba tyle.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uwielbiam kosmetyki hippa. Są naturalne i pięknie pachną, sama czesto używam oliwki z hippa i jeśli maleństwo nie polubi tych kosmetyków to sama zużyje :)
    Ja w weekend jadę zamówić łóżeczko, wózek, kupić wanienke i w zasadzie również mam już wszystko :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko już mam i jest złożone w pokoiku córci. Jedyne co to materaca nie wyjmowałam z foli by sie nie kurzył :) Wózek stoi w pudle, fotelik też w foli ;) Wanienka zamówiona wczoraj, wiec lada dzień powinna być :)

• almaanies Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja również uwielbiam kosmetyki hippa. Są naturalne i pięknie pachną, sama czesto używam oliwki z hippa i jeśli maleństwo nie polubi tych kosmetyków to sama zużyje :)
    Ja w weekend jadę zamówić łóżeczko, wózek, kupić wanienke i w zasadzie również mam już wszystko :)

O właśnie, jeszcze wanienka mi została i przewijak na łóżeczko ;)

eikt9n733qx6yvg8.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ