Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika2009 wrote:Właśnie czy bierzecie acard co cexane ? Jeśli tak to kiedy Wasi lekarze każą Wam odstawiać - acard czy też clexane ? W porzedniej ciąży acard bałam do 36tc a clexane jeszcze chwilę po porodzie. A teraz to nie wiem jak ten nowy lekarz się na ten temat zapatruje.
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia to szybko miałaś odstawić ten acard. Ja może dziś zapytam jak nie to w czartek idę po zwolnienie, bo dziś wizyta poza ustalonymi ze względu na infekcję.
Agnesqe - no podziwiam, ja jestem w czarnej d... to znaczy mam sporo rzeczy (po córce, po siostry dzieciach ale jeszcze lista do kupienia czeka (kosmetyki). Ja planuje koniec sierpnia jednak zacząć dalej ogarniać. 2 prania poszły i póki co nic nie ruszone. Moj M wczoraj miał w rece pampki i chusteczki ale odstawił jakoś tak nie umiemy się przełamać. Może dziś wrzucę jedno pranie. Ale bez szaleństwa. -
Mika2009 wrote:Natty ale wówczas w ramię zastrzyki ktoś Ci robi - tak ?
Caro - zobaczę co gin na to dziś powie, jak coś to jutro z rana M. podrzuci mocz na posiew, a jak mi gin da antybiotyk pewnie wezmę, ja panicznie boje się tych infekcji. Póki co pęcherz nie boli ale ja cały czas na zurawicie, wit C, woda z cytryną i około 2l wody dziennie. Boję się też infekcji pochwy bo chyba ten grzybek mimo że antybiotyk był celowany nie do końca zadziałał. Wyszło mi że na nystatynę pójdzie a tu lipa. I chyba gin miał racje że te skurcze co były mogły być od grzybka.
No masz wziewne ja mam tabletki, i tak czytam i pytam czy to aby bezpieczne w ciąży ... czy można by to odstawić za jakiś czas, skurcze mi już minęły.
MałaMi- tez tak kiedyś mówiłam ad. zastrzyków ale wyjścia nie było.
U mnie też masakryczne upały w Małopolsce w tym tyg ma dojść do 37 stopni. Póki co siedzę w domu a klima działa cały czas, inaczej chyba bym padła.
Tylko Mice napełniłam mały basen teraz woda się grzeje a jak już będzie w ogródku cień to mała puszcze niech się ciapie w wodzie.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Mika2009 wrote:Oliwcia to szybko miałaś odstawić ten acard. Ja może dziś zapytam jak nie to w czartek idę po zwolnienie, bo dziś wizyta poza ustalonymi ze względu na infekcję.
A co do Twojej to jedna więcej nie zaszkodzi a Ty będziesz spokojniejsza
Agnesqe już ogarnęłaś całą wyprawkę noooooooo nieeeee a ja jeszcze w ciemnej du..... muszę się zabrać za brakujące rzeczy bo zostanę w dłonią w nocnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 13:24
MałaMi88 lubi tę wiadomość
Aniołki
Cudzie poszłam z ciekawości zmierzyć i ma 10cm Ja kupowałam na miejscu w sklepie, więc może ten z ich strony co wstawiałam to inna grubość. Ale płaciłam 159,90.
Mika mi z posiewu wyszły bakterie e coli i brałam przez 10dni Duomox (1×1) i zapobiegawczo dopochwowo probiotyk Invag, po 10 dniach brałam przez 5 dni Furaginum (3×2) i dopochwowo Trivagin. Jutro będę robić właśnie zwykłe badania i zobaczymy czy wyjdą znowu te bakterie, a jak będą to w środę znowu posiew. Mam nadzieję że się ich pozbyłam.. Ogólnie też boję się infekcji jakichkolwiek. Pije, mega dużo cytryny, herbatę żurawinową i jeszcze gin zapisał mi tak profilaktycznie na FemiSept Uro. To taki lek ziołowy z żurawiną, pietruszką i wit C. A ten wziew to ja biorę, bo mam astmę
Agnesqe noo gratuluję! Ja już widzę koniec wyprawki, ale jeszcze troszkę mi zostało:-)początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro - no właśnie, jutro zrobię ten posiew i zobaczymy tylko najgorsze jest to czekanie na wyniki potem odczekanie po lekach itd. A póki co i tak muszę coś wziąć na grzyba ależ mnie dopadło do tego ta niepotwierdzona przez lekarza diabetologa cukrzyca ...
A ja biorę ten salbutamol na skurcze. -
nick nieaktualnyDziękuje za gratulacje i podziw ;p Żeczywiście jakoś to tak poszło. Cały czas coś gdzieś kupowałam, jak byliśmy na urlopie mój tata zrobił remont, w piątek kupiliśmy meble, w weekend mąż poskrecał. W miedzy czasie puściłam juz 4 prania, przy czym przejrzałam wszystkie ciuszki. Dzisiaj puściłam jeszcze 3 zamówienia No i wszystko jest. Raz w tygodniu siadałam wykreślałam z listy co kupiłam i takim sposobem nie mam już co wykreślać;p Pare rzeczy jeszcze chce w aptece ale to juz drobiazgi:)
-
MałaMi88 wrote:Ja wlasnie ten z allego chce zamowic. Cena chyba ok 80-90zl. Corce tez zamawialam z allego.
Agnesqe brawo ja mam wszystko wrzucone na półkę i lezy czeka. Nawet nie wiem ile czego mam jutro mam ambitny plan ogarnac sytuacje zobaczymy jak mi pójdzie trzymajcie kciuki
Caro to dobrze bo jak za 6cm ktore podaja na stronie to dramat cena i na str pisze ze jest 2 stronny a ten z allegro jest 1 str, firma ta sama wyglafa ze to ten sam model no ale to w koncu jest 1 czy 2 str? hmmm
-
czekajacanacud1 wrote:gdzie ty znalqzlas lateks-painka 11cm za 90zl? podziel sie sama kupie
Caro to dobrze bo jak za 6cm ktore podaja na stronie to dramat cena i na str pisze ze jest 2 stronny a ten z allegro jest 1 str, firma ta sama wyglafa ze to ten sam model no ale to w koncu jest 1 czy 2 str? hmmm
On jest jednostronny. Po prostu dopasowuje się do ciężaru ciała dziecka.czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
My po wizycie mała wazy 1600 g prognozowana waga do porodu (patrzac na dotychczasowy przyrost ) to 2300 g
Prawa nerka znów poszerzona z 7.2 mm na 9.8 mm mam dość jedyny plus szyjka 3.75
Kolejna wizyta za 3 tyg to jest 21 sierpnia clexan jeszcze te trzy tyg i odstawiamy recepte dostałam bez problemu no ale oczywiście na 100% a dotychczas miałam na refundacjeAgnesqe, E_w_c_i_a, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Aniołki
0202oliwcia wrote:My po wizycie mała wazy 1600 g prognozowana waga do porodu (patrzac na dotychczasowy przyrost ) to 2300 g
Prawa nerka znów poszerzona z 7.2 mm na 9.8 mm mam dość jedyny plus szyjka 3.75
Kolejna wizyta za 3 tyg to jest 21 sierpnia clexan jeszcze te trzy tyg i odstawiamy recepte dostałam bez problemu no ale oczywiście na 100% a dotychczas miałam na refundacje
mówili coś więcej o tej nerecze ? będą w ciązy coś z tym robić? Też mam usg w środę, aż się boję..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wrote:mówili coś więcej o tej nerecze ? będą w ciązy coś z tym robić? Też mam usg w środę, aż się boję..
Aniołki
Oliwka - tulę Cie mocno, pisałam już kiedyś, moja Maja też miała nerkę powiększoną po porodzie była pod kontrolą. Zaraz po porodzie zostałyśmy na kilka dni na obserwacji i badaniach ze względu na nerkę, ale jeśli mogę Cie pocieszyć po 2,5 roku wszystko wróciło do normy infekcje sporadycznie właściwie teraz jako 7 latka miała a tak nie pamiętam ...
Co do wzrostu małej to mam nadzieję ze nadrobi niebawem i porostu będzie śliczną drobną dziewczynką
Właśnie z ciekawości popatrzyłam na wagę dzieci w danych tyg. ciąży i jeśli patrząc na 32 tc to Twoja córcia jest w 10 centylu a 90 centyl to faktycznie 2300Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 18:05
-
Mika2009 wrote:Oliwka - tulę Cie mocno, pisałam już kiedyś, moja Maja też miała nerkę powiększoną po porodzie była pod kontrolą. Zaraz po porodzie zostałyśmy na kilka dni na obserwacji i badaniach ze względu na nerkę, ale jeśli mogę Cie pocieszyć po 2,5 roku wszystko wróciło do normy infekcje sporadycznie właściwie teraz jako 7 latka miała a tak nie pamiętam ...
Co do wzrostu małej to mam nadzieję ze nadrobi niebawem i porostu będzie śliczną drobną dziewczynką
Aniołki
Kochana chyba na lewym boku anie na prawym
Z genetycznych mam bardzo duże ryzyko zatrzymania wzrostu płodu rzucawki i porodu przedwczesnego wszystko przed 34 tc więc jak sobie dodam jedno do drugiego to nie jest wesołoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 18:14
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe