X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi porodami to różnie bywa. Mnie bolał cały dzień już brzuch jak na okres, ok. godz. 13 pomyślałam sobie że może będę rodzić dziś, ale jeszcze byłam spokojna o 15 już bolało mega i zadzwoniłam po męża z pracy, ale zanim się wyzbieraliśmy (on zanim przyjechał i ja zanim wzięłam prysznic) to była 17. 17.30 byliśmy w szpitalu (to miałam już skurcze co 5 minut), a 19.50 dziecko się już urodziło.
    Ogólnie uważam, że wole krótki ibardziej bolesny poród bo miałam siłę na parcie i szybko ten etap poszedł, a jak się człowiek tak omęczy w tej drugiej fazie, która w zasadzie postepuje sama, to potem na pewno jest mega trudno przeć.
    Poszłoby mi pewnie jeszcze szybciej, ale zmarnowałam pierwsze parte skurcze bo nie umiałam przeć:D mimo, że byłam na szkole rodzenia, ale tutaj duża pomoc położnej, która w bardzi obrazowy sposób mi powiedziała co robić, spowodowała, że potem urodziłam za 2 parcia:D

patulla lubi tę wiadomość

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znam 2 mega szczupłe dziewczyny, w które nie wierzyłam, że dadzą radę urodzić naturalnie i obu się udało bez większych komplikacji :)

Co do staników, to mam jeden z lidla, taki twardy, oraz dwa miękkie z allegro, za 15 zl. I już w nich chodzę, bo w większość swoich starych sie nie mieszczę. Piersi nie urosły, za to obwód pod biustem się zwiększył :/
    A co do wagi to ja mam sporo na plusie, myślę, że już więcej niż 10kg, ale nie wchodzę na wagę, żeby nie psuć sobie humoru. W ogóle czuję się jak wieloryb, mam wrażenie, ze już wszystkie moje ciuchy mnie cisną lub są przykrótkie. Do tego mala się rozpycha, ma już widać mało miejsca, az się dziwię, ze nie mam rozstępów jeszcze. Do tego bolą mnie dziś kości miednicy jakby, znowu rosnę zapewne. A dłonie to tragedia, już bym chyba wolała, zeby bardziej mi puchly stopy, niż te okropne drętwienia. I tak jak kocham gorącą pogodę, tak chlałabym żeby lato się już skończyło :( wybaczcie mi te żale, ale nikt innu tego nie zrozumie tak jak wy

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:13

JzxGp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru - no u mnie lekarzowi sporo zajęło by zrobić fotkę, chyba męczył się tak bo ze mną był mąż i córcia wiec chyba Majki nie chciał rozczarować.
    A Mała była ułożona główka do dołu.
    Przy okazji już wiem że mam brać acard do 34 tc a clexane do końca. I dobiłam targu z ginem :) hehe gdyż ja biorę 0,6 a w domu mam kilka opakowań 0,4 ( on chce 0,4 (dla swojej mamy w zamian za darmową wizytę :)Mnie to pasuje :)

BurzaHormonów - jeszcze trochę wiem że ciężko ale damy radę... Jak większość też już marzę o niższych temperaturach u mnie dziś ma być do 34 stopni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:42

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Corke tez urodzilam dwa tyg przed terminem i wazyla 4300.
    Ok :) Cofam, no to 4,5 kg ;)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! ;)

U mnie dziś ochłodzenie :D wczoraj było 36 w cieniu, dziś 29, także trochę chłodniej, ale i tak żyć się nie da :)

Z racji tego, że w najbliższy poniedziałek mam wizytę, byłam dziś w laboratorium, właśnie odebrałam wyniki, i tak jak zawsze miałam idealny wynik moczu tak dziś:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f42ba6a6e2d.jpg

Powiedzcie, że to nic poważnego, bo już się naczytałam, że nabłonki okrągłe w moczu mogą świadczyć o cytomegalii, nie powinno ich być w ogóle... :(
    Dziewczyny, powtórzyłam dziś badanie moczu...nagle wynik idealny, bez zmian patologicznych...także trochę jestem spokojniejsza bo gdyby jednak coś się działo to by znowu badanie coś wykazało? :)
    Ale jak to możliwe ze w mikroskopowym osadzie moczu w środę były jakieś zmiany a dziś juz nie...? Hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:28

Pampcia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    To wyobrażam sobie jej meczarnie... No szok, bo sort dziewczyny ale ja nie wierzę że tak łatwo można urodzić 4,5 kg dziecko. No jakoś nie wierzę....
    Zalezy ktory porod. Moja mama mowila, ze z siostra starsza 3300g okropnie sie meczyla, a i tez byla lekko niedotleniona, ja 4200g i znacznie latwiej - porod bez powiklan z tym, ze sporo szycia u mamy :/

madlene88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i u ciotki, ktora tez pierwszy porod bardzo dlugi bolesny, a nastepne juz rodzila w przyslowiowej windzie :) wszystkie dzieci powyzej 3500 ;)

W wielu szpitalach teraz juz przy wadze 4kg kieruja na CC bo boja sie komplikacji, szczegolnie jak pierwsza ciaza. Zmienia sie duzo w podejsciu personelu, nie sztuka z ze zdrowego dziecka kaleke zrobic... po co im to ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dobrze ze z Małą juz lepiej ;-) ja też używałam dentinix a oprocz tego taki żel bloxaphte na te zmiany bolące.
    Ja to nawet nie wiedziałam ze 4 przed 3 wychodza i dopiero był zdziw jak odkrylam ze mała cos ma białego w buzi tak z tył a tu juz wszystkie czworeczki były :D a matka czekała na trójki

Pisalyscie o czkawce, mój bardzo często ma a zwłaszcza jak zjem coś słodkiego ( to takieregularne pykanie) z corka też tak miałam i po urodzeniu nonstop ją czkało.

Kimmy ale masz dużą trojeczke <3 gratuluje :) Niech teraz dalej ładnie rosna i szybko wychodza do domku. Czyli można rzec zaczęło się i u nas wypakowanie.

Zazdrosze tym co nie maja twardnien brzucha bo u mniecoraz częstsze i aż ciężko oddychac wtedy :/ Dobrze ze ktg mam we wtorek.

MalaMi wow ale masz już duzego synka.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A tak z innej beczki - robicie sobie peeling na brzuchu? Podobno też zapobiega rozstępom. Ja ogólnie uwielbiam peeling i robię często.

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jesli chodzi o takie peelingi i inne to jestem leniwcem i nawet na twarzy nie robię... smarować też mi się nie chce regularnie, ale teraz to robie, bo nie chce potem sobie mówić, że nic nie działałam :) Jeśli zapobiegają rozstepom, to brzmi to kusząco, jakiś specjalny robisz i jak często można?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle jaki aby solny i bez chemii. Ja robię raz w tygodniu.
    Smarować też się nie lubię, tym bardziej jak teraz tak gorąco i wszystko się klei. Ale mam jakieś próbki z musteli żelu ujedrniajacego i on jest fajny bo lekki.

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    jaki ja mam dziś zły humor!! jeszcze wstąpiłam do pracy zwolnienie zawieźć, to mnie dziewczyny dobiły! reakcja dobrych przyjaciółek: super wyglądasz, fajnie, szczupło, wyładniałaś, itd..... więc humorek miałam fajny, a weszłam dalej do reszty i się zaczęło!! nos Ci się poszerzył ... nogi napuchły .... eeee ale boczków to dostałaś..... na buzi też polików dostałaś .... zaokrągliłaś się ....... super...........!!!! kuźwa w ciąży jestem to zbiera się woda!!! a nos zawsze taki miałam :-P
    a teraz siedze w papierach i jeszcze większa kur***a mnie bierze .aaaaa!!!! co za dzień !!!
    A ja byłam ostatnio w pracy i nie było osoby która by nie powiedziała ze pięknie wyglądam :) także ludzie są różni :) nie przejmuj się, zazdrość...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Zalezy ktory porod. Moja mama mowila, ze z siostra starsza 3300g okropnie sie meczyla, a i tez byla lekko niedotleniona, ja 4200g i znacznie latwiej - porod bez powiklan z tym, ze sporo szycia u mamy :/
    To przypomnialaś mi jakie dzieci moja mama urodziła :D Siotra 3500, brat 4800 i ja taka skromna na koniec 3880 :D

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam miłą historię, stałam w kolejce w piekarni, zresztą niezbyt dużej, a tu pan który właśnie miał kupować mnie zawołał i przepuścił:) nikt nie komentował:) strasznie mi było miło

MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj w rossmannie mnie poprosiła kasjerka od razu z końca kolejki, a w lidlu przepuściła mnie o dziwo starsza babka :)

madlene88, MałaMi88, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • LISEKO.PL Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zgłębiałyście temat pieluszek wielorazowych?

Naturalne pieluchowanie noworodka - kurs online! bit.ly/naturalnepieluchowanie
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    To racja tego nie przewidzidzimy...Ja się nastawiam na porod naturalny, a co będzie to tylko ten na górze to wie. Jak widać niema reguły...

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ