X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:11

JzxGp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że szybszy poród lepszy. Mama się tak nie wymęczy ;)
    Jak dla mnie szybki poród = szybko postępująca akcja = skracanie, rozwieranie się szyjki, dziecko schodzi w dół = szybko dzidziuś wyskakuje :D
    Długi/wolny poród = zmęczenie, mniej siłę = wolno rozwiera się szyjka = mama i dzidziuś zmęczeni = dzidziuś powoli schodzi w dół = zmęczenie większe i mamy i dzidziusia i może skończyć się cc.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ale po cc latwiej zajac sie lzejszym dzieckiem :-( rana ciagne, kregoslup boli, a dziecko czasem trzeba ponosic :-( nooo naprawde przegina Mlody waga 1650 odpowiada chyba 32tc? Przeciez to duza roznica :-( wczoraj to bylam w szoku a dzis jestem przerażona

teraz doczytałam o tych 5kg :O o żesz...to moze jednak lepiej zeby nie rósł aż taki duży :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ale po cc latwiej zajac sie lzejszym dzieckiem :-( rana ciagne, kregoslup boli, a dziecko czasem trzeba ponosic :-( nooo naprawde przegina Mlody waga 1650 odpowiada chyba 32tc? Przeciez to duza roznica :-( wczoraj to bylam w szoku a dzis jestem przerażona
    A jak ciążę zakończą 2-3 tygodnie przed terminem to nie wierzę, że może ważyć więcej niż 4 kg ;)
    I usg też może się mylić trochę. Nie raz dziecko ma być duże, a rodzi się normalne ;)
    Swoją drogą znam mamę, która SN urodziła dzidziusia ok. 4,5 kg ;) I czuła się bardzo dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:59

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Mi się wydaje, że szybszy poród lepszy. Mama się tak nie wymęczy ;)
    Jak dla mnie szybki poród = szybko postępująca akcja = skracanie, rozwieranie się szyjki, dziecko schodzi w dół = szybko dzidziuś wyskakuje :D
    Długi/wolny poród = zmęczenie, mniej siłę = wolno rozwiera się szyjka = mama i dzidziuś zmęczeni = dzidziuś powoli schodzi w dół = zmęczenie większe i mamy i dzidziusia i może skończyć się cc.

czyli muszę uzgodnić z Młodym żebyśmy się wyrobili w max 6h np ;P

MałaMi88 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ale po cc latwiej zajac sie lzejszym dzieckiem :-( rana ciagne, kregoslup boli, a dziecko czasem trzeba ponosic :-( nooo naprawde przegina Mlody waga 1650 odpowiada chyba 31ttc? Przeciez to duza roznica :-( wczoraj to bylam w szoku a dzis jestem przerażona
    Ta waga to tak na 50 centyl w 30 tygodniu. My w 32 mamy 2150 i to taka średnia waga. Ty nie będziesz mieć CC przed terminem? Dzidziuś spory to fakt ale moim zdaniem trochę Cię za bardzo straszą tym 5 kilowym dzidziusiem. no ale myślę, że do 4kg Ci może urosnąć ;)

patulla lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w środę moja znajoma urodziła chłopca 5100:) bardzo daleka znajoma i w zasadzie nie wiem czy cc czy naturalnie, ale sądząc po wadze to cc :D także wszystko jest możliwe :D

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo od jakiej wagi jest wskazanie do CC? Ja jestem drobna i nie wyobrażam sobie, żeby naturalnie urodzić powyżej 4kg...a mój też dość niźle przybiera na wadze...zobaczymy w poniedziałek ile przybrał przez 3 tyg:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Ta waga to tak na 50 centyl w 30 tygodniu. My w 32 mamy 2150 i to taka średnia waga. Ty nie będziesz mieć CC przed terminem? Dzidziuś spory to fakt ale moim zdaniem trochę Cię za bardzo straszą tym 5 kilowym dzidziusiem. no ale myślę, że do 4kg Ci może urosnąć ;)
    Oo to też sporo ponad 2kg:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam jak waga usg ma się rzeczywiście do Realu i po porodzie... Właśnie pije kawkę i wybieram się do pepko:) Noc miałam okropna jak i wy wszystkie pewnie, gorąco itp:( bezsenność od 4 dk 5,30 hehe, a zgage to miałam kochane tragediaaaa niemoglam zasnąć!!! Jem jak zwykle dieta jakąś inną nie pomaga czy wy też się tak meczyc ie z zgaga?

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis uslyszalam ze w szpitwlu na przyjeciu mowili lasce 3200 a urrodzil sie 4500.. i zastabawia mnie czy to nie celowy blad lekarza bo u nas nacisk na sn. wiadomo za sn dostaje szpital wiecej kasy

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    a ja dzis uslyszalam ze w szpitwlu na przyjeciu mowili lasce 3200 a urrodzil sie 4500.. i zastabawia mnie czy to nie celowy blad lekarza bo u nas nacisk na sn. wiadomo za sn dostaje szpital wiecej kasy
    To wyobrażam sobie jej meczarnie... No szok, bo sort dziewczyny ale ja nie wierzę że tak łatwo można urodzić 4,5 kg dziecko. No jakoś nie wierzę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 09:50

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przeglądałam forum z drugiej ciąży i synek przy przyjęciu do szpitala na usg miał 2800, a na drugi dzień rano urodziłam i miał 2790, także prawie bez pomyłki ;)
    Oj, zdarzają się pomyłki i nie wiadowo czyja to wina ;)

Bodajże przy szacowanej wadze 4,5 kg kierują na CC. Jest jeszcze coś takiego jak kobieta ma zbyt wąska miednicy, to też jest wskazaniem do CC, mogłam to źle nazwać, ale to taki skrót myślowy.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    To wyobrażam sobie jej meczarnie... No szok, bo sort dziewczyny ale ja nie wierzę że tak łatwo można urodzić 4,5 kg dziecko. No jakoś nie wierzę....
    No niektórym się udaje bez większej meczarni ;)
    Dla jednej urodzenie 3kg dziecka jest mega trudne, a dla drugiej i ponad 4kg będzie prowonywalnie. Nie ma co porównywać i się nakręcać :) Obstawiam, że 80% naszych dzieciaków będzie miało wagę urodzeniową pomiędzy 3000, a 3800 ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie to, że ja tak lajtowo podchodzę do wagi, ale nie ma co się nakręcać.
    Ja ogólnie się boję, czy dałabym radę urodzić dziecko powyżej 3500 ;) Pożyjemy, zobaczymy :D
    Czasami gin mówi jedną wagę, a przy przyjęciu w szpitalu wychodzi zupełnie inna, więc nie ma co się już teraz nad tym zastanawiać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 09:59

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja koleżanka męczyła się z 3900, więc ponad 4 to dla mnie kosmos...

A jak to jest ogólnie, bo słyszałam, ze przed porodem mierzą tez miednicę, w sensie jakie jestes indywidualnie duze dziecko urodzić... Bo kurde ja np. nie rozszerzyłam się w ogole w biodrach, a mam je bardzo wąskie, "chłopięce", nie wiem jak ja sobie poradzę w ogóle... mi tylko w brzuch idzie...

Wow faktycznie duże masz to dziecko, mój jest 31 tydzien, a jest 1475g :D nie przewiduje właśnie wagi większej 3kg ogólem

Jak te koszule z pepco spoko, to też się wybiorę jutro może i kupie na ramiączkach jakąś...

Mi też jakoś w sumie bardzo nie urosły piersi, ale staniki i tak musiałam większe kupić, później bede musiała je wyrzucić, a trochę zła jestem, bo babka mnie naciągnęła na 2 droższe w sumie, a miałam tylko 1 wziąć, bo przecież później i tak z powrotem będą malutkie, ale oczywiście tak mnie zakręciła, że wzięłam 2 :D chyba, że zostawie na kolejne dziecko... no i nie wiem mam 1 do karmienia z Lidla, poczekam chyba do samego porodu z tym stanikiem, jak mają urosnąć jeszcze...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    A jak to jest ogólnie, bo słyszałam, ze przed porodem mierzą tez miednicę, w sensie jakie jestes indywidualnie duze dziecko urodzić... Bo kurde ja np. nie rozszerzyłam się w ogole w biodrach, a mam je bardzo wąskie, "chłopięce", nie wiem jak ja sobie poradzę w ogóle... mi tylko w brzuch idzie...

Ja mam właśnie to samo...biodra bez zmian i tylko brzuch rośnie...boje się ze nie dam sobie rady z porodem SN...
    Najbardziej boje się tego, że lekarze będą próbować na sile żeby tylko SN...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Bodajże przy szacowanej wadze 4,5 kg kierują na CC. Jest jeszcze coś takiego jak kobieta ma zbyt wąska miednicy, to też jest wskazaniem do CC, mogłam to źle nazwać, ale to taki skrót myślowy.

Tak jak mówisz, jest coś takiego, fachowo nazywa się to niestosunkiem porodowym,czyli że dziecko jest za duże w stosunku do wielkości miednicy, dlatego wydaje mi się, że zawsze do skierowania na cc podchodzą indywidualnie, chociaż pewnie przy tym 4,5 kg+ to praktycznie zawsze występuje i możliwe, że mają właśnie jakiś tam limit wagowy.

patulla lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Szyjka zamknięta niestety nie mierzona ale tydzień temu byłam u innego lekarza i wówczas miała 53mm ! Mała waży 1095 gram ( w porównaniu do synka MałejMi to mam drobną panienkę :)Wszytko OK. A ja mogę wreszcie chodzić :)
    A tu zdjątko mojej gwiazdy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6da8f9963e8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:23

nadziejastru, Treselle, Caro, patulla, BurzaHormonów, KasiaHaBe, Agnesqe, dżdżownica, Barbie24, pola89, E_w_c_i_a, kiti, aswalda, Natikka123, madlene88, mimoza, Dziobuś lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle oby nam się udało bez komplikacji... najgorzej to chyba właśnie jest wtedy jak się męćzy sn, a na kobniec robią i tak cesarkę...

Mika2009 fajniusie zdjęcie na pamiątke, mój to zawsze odwrócony we mnie i zadnych pamiatek nie ma :( :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ