X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej :) A tak z innej beczki - robicie sobie peeling na brzuchu? Podobno też zapobiega rozstępom. Ja ogólnie uwielbiam peeling i robię często.
    Ja sobie robię i to około 2razy w tygodniu, ponoć kremy się lepiej też wchłaniają a to ważne :) bo można sobie smarować brzusio do oporu Ale jak będzie na gromadzonych naskórek to niezbyt sensowne:( wyczytalam o tym już niejednokrotnie że to mogą w walce antyrozstepowej w ciąży... ja mam taki z rosmana
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdf77fc29b5.png

dżdżownica, MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    jaki ja mam dziś zły humor!! jeszcze wstąpiłam do pracy zwolnienie zawieźć, to mnie dziewczyny dobiły! reakcja dobrych przyjaciółek: super wyglądasz, fajnie, szczupło, wyładniałaś, itd..... więc humorek miałam fajny, a weszłam dalej do reszty i się zaczęło!! nos Ci się poszerzył ... nogi napuchły .... eeee ale boczków to dostałaś..... na buzi też polików dostałaś .... zaokrągliłaś się ....... super...........!!!! kuźwa w ciąży jestem to zbiera się woda!!! a nos zawsze taki miałam :-P
    a teraz siedze w papierach i jeszcze większa kur***a mnie bierze .aaaaa!!!! co za dzień !!!
    Nie przejmuj się to zazdrosne zawistne... Osoby które cię lubią i szanują zawsze poslodza , poprawia a te które nie bardzo są ok muszą dogrysc!wampiry energetyczne!!! Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 16:23

MałaMi88 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nadrobilam was wreszcie od rana. Pojechałam na miasto aby kupić w pepko ta koszule i co niebylo.... Wrrrr...Mam jakąś dziwną wydzieline z pochwy tzn śluz taki biały progeseronowy który nie jest biały jest kremowy i gesty,sorki za szczegóły, założyłam wkładkę i będę się obserwować... Moze by iść wcześniej go ginekologa???

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14089b77c96c.jpg

Wpadłam się pochwalić ;-) w końcu i my kupiliśmy łóżeczko ;-)

czekajacanacud1, E_w_c_i_a, patulla, Caro, 0202oliwcia, dżdżownica, Zielona_konczynka, Dziobuś, BurzaHormonów, kiti, madlene88, Agnesqe, aswalda lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14089b77c96c.jpg

Wpadłam się pochwalić ;-) w końcu i my kupiliśmy łóżeczko ;-)
    super :) pochwalisz sie skad zamawialas?;)

6sutskjolve431gm.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    super :) pochwalisz sie skad zamawialas?;)

Na allegro ;-) z funkcją tapczanika :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Kimmy gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszków.

Ojej jakie dzisiaj upały. Cała się pocę. Niby od tygodnia upały, ale jakoś żyłam, a dzisiaj strasznie.

Rozstępów nie macie? Mi się powiększyły ,moje na udach mimo smarowania się zwiększyły.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:14

JzxGp2.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja urodziłam sn synka 4 kg i szybko poszło. Wiadomo, że bolało jak diabli, ale jak widać traumy nie mam, bo chcę znowu rodzić sn, mimo, że przed pierwszym porodem byłam wielka zwolenniczką cc i miałam zaplanowaną na dzień po tym jak urodziłam ;-) jak widać los zadecydował za mnie i nie żałuję :-)

Jestem przerażona, bo od ostatniej wizyty, gdzie waga była juz 12 kg na plus, teraz jestem cały czas mega głodna. I jak zwykle tyłam ok 2 kg miedzy wizytami, czyli średnio na mc, tak teraz jestem jeszcze ponad 2 tyg przed wizytą, a już kolejne 2 kg na plusie..w takim tempie to ja powtórzę tragiczny przyrost wagi z poprzedniej ciąży- wtedy 25 kg!! przybyło! Nie mogę się opanować z jedzeniem :-(

Moja mała już też nie taka mała, na koniec 28 tyg była waga 1400 g, czyli na ok 30 tydz. Ale ma po kim być duża, bo ja 175 cm wzrostu, a mąż 193 cm ;-)

Pampcia, madlene88, patulla lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - HubiWorld :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 18:40

iv09mg7ynbajyosc.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    dziewczyny jak się nazywał ten polecany sprzedawca z allegro? hubi??? wiem że pytanie zadawane tysiąc razy ale nie mogę znaleźć

HubiWorld
    Też od niego zamówiłam, jest godny polecenia.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    HubiWorld
    Też od niego zamówiłam, jest godny polecenia.

A jak wygłądało z płatnością za przesyłkę u niego? Trochę pododawałam do koszyka i sie zastanawiam czy trzeba najpierw poprosić o jakąś wycenę czy mogę puszczać zamowienie i wybrac jedną z dostępnych opcji wysłania?

Będę wdzieczna za podpowiedzi jak to było przy Waszych zamówieniach :)

oeuadqk3v6v9gqza.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Na allegro ;-) z funkcją tapczanika :-)
    ja tez bede kupowac na allegro, stabilne? :)

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1309 wrote:
    A jak wygłądało z płatnością za przesyłkę u niego? Trochę pododawałam do koszyka i sie zastanawiam czy trzeba najpierw poprosić o jakąś wycenę czy mogę puszczać zamowienie i wybrac jedną z dostępnych opcji wysłania?

Będę wdzieczna za podpowiedzi jak to było przy Waszych zamówieniach :)
    jak dodalas do koszyka i masz konto to wybierasz sposob platnosci czy przelew czy pobranie. te ceny co masz podane to juz do zaplaty. watpie ze da rabat skoro nawet nie ma opcji darmowej wysylki powyzej jakiejs tam kwoty :)

6sutskjolve431gm.png
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rabacie to ja nawet nie marzyłam, raczej w drugą stronę ;) trochę tego sie uzbierało, nie wiem jak wagowo, ale się zastanawiam zanim klikne że kupuję żeby mi np nie wyliczył takiej przesyłki, że przestanie się opłacać cały zakup ;) ale skoro Wy normalnie kupowałyście to pewnie nie ma z tym problemów :D dziękuje za odpowiedź :D

oeuadqk3v6v9gqza.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1309 wrote:
    O rabacie to ja nawet nie marzyłam, raczej w drugą stronę ;) trochę tego sie uzbierało, nie wiem jak wagowo, ale się zastanawiam zanim klikne że kupuję żeby mi np nie wyliczył takiej przesyłki, że przestanie się opłacać cały zakup ;) ale skoro Wy normalnie kupowałyście to pewnie nie ma z tym problemów :D dziękuje za odpowiedź :D
    Policz ile masz produktów i w sposobach dostawy zobacz, które wyjdzie Ci najtaniej przy takiej ilości ;)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko! co do jedzenia, to powiem Wam, że mimo tych upałów, od tygodnia ciągle jestem głodna! tylko bym jadła! idę po chleb - muszę kupić i zjeść od razu muszelkę, idę po surówkę - muszę kupić i zjeść od razu wianuszka, brzoskwinka? nektarynka? ledwo wejdę do domu, umyję i zjem. szwagierka przywiozła od teściów wiejskie pomidorki (mniam:P) - od razu wszamałam chlebka z pomidorkami! muszę się opanować, bo tak dalej być nie może!

MałaMi88, madlene88 lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1309 wrote:
    ale nie policxy ci drozej. wybierze ci samo koszyy fostawy i takie jak tam brdziesz miec dostepne to ty wybierasz jaki ci pasuje. wiecdj nie zaplacisz :) wiem bo zamawialam :)

Karolina1309 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Hey :)
    Kimmy gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszków.

Ojej jakie dzisiaj upały. Cała się pocę. Niby od tygodnia upały, ale jakoś żyłam, a dzisiaj strasznie.

Rozstępów nie macie? Mi się powiększyły ,moje na udach mimo smarowania się zwiększyły.

Jest dobry żel z musteli na świeże rozstępy. Ja na szczęście nie mam a już 10 kg na plusie. Pierwszy raz w życiu zobaczyłam 70 na wadze :/

1JyDp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja tez bede kupowac na allegro, stabilne? :)

Tak. My jesteśmy zadowoleni ;-) pomimo spadzistej podłogi ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ