Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planowalam ze starsza taka sesje, ale pozniej bylo ciezko z nia i w ogole glowy do tego nie mialam... mamy za to na roczek 20 ujec. U nas profesjonalna sesja tez kolo 400-600 zl zalezy od ilosci ujec, firmy. Mysle, ze warto jak ktos ma wolne fundusze.
Wywolalam tez 2 takie obrazy bez ramy. Jeden dla mnie, jeden dla babci.
-
Wywoływania zdjęc z rossmanna ja nie polecam, jakoś mi nie odpowiadała w ogóle. Polecam empik-foto, zamawiałam online, szybko się wgrywają zdjecia, sama ewentualnie obrabiasz czy ustawiasz kadr i realizacja bardzo szybko. Jakość dla mnie super Po za tym na tej stronie są takie 3 światełka, które informuja jaka jakosc pasuje do rozmiaru. Np. część miałam z telefonu starego co tam 2 megapiksele raptem to wiadomo, że jakość nie była super, ale to był np. l jeden uchwycony moment jak się poznawaliśmy to musiałam w tym albumie zawrzeć A już z telefonu 5 megapikseli i aparatu jakość super Za 300 zdjęć zapłaciłam 69zł, rozmiary 10x15 203 sztuki i reszta 9x13. Niedawno zamawiałam, robiłam mężowi album na rocznice, pisałam kiedyś
Podziwiam Was za te przetwory, ja to nie umiem takich rzeczy... ale kiedyś się może naucze
Natikka123 bardzo ładny wózek, jakbym miała córeczkę to bym się nad nim zastanawiała, mimo, ze nie podobają mi się te okrągłe gondole, ale ten Twój śliczny
Treselle mnie boli od jakiegoś czasu prawe biodro i tyłek, ból mama taki jak kiedys przy kontuzji przy bieganiu, pewnie coś mi się odnowiło... przy chodzeniu czuje dyskomfort. Musi być jakiś ucisk. Mój mały właśnie leży na prawej stronie zawsze.
Co do sesji to ja noworodkową robię, ale ceny kosmos jak mi przesyłały rózne dziewczyny cenniki Lublin-Radom, a znalazłam w końcu całkiem spoko cenę 200zł i Pani się specjalizuje własnie w fotografiach dziecięcych, muszę już w sumie dopytać o szczegóły, bo na razie to koleżanki mi polecały i mówiły ile płaciły Dokładnie zgadzam się, że musi być ktoś profesjonalny, jeśli ujęcia są skomplikowane. Nie wiem czy wiecie, że przykładowo takie ujęcie co dzidziuś niby podtrzymuje sobie na rączkach główkę jest połączeniem dwóch zdjęć, które są złączone w photoshopie potem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bbb8c188a61.pngGabisonka, Barbie24, Treselle, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Treselle wrote:Dziewczyny, tez tak macie, że jak długo leżycie na lewym boku to zaczyna Was boleć biodro? Mam to od kilku dniu juz, budzę się i niestety ale musze przekręcić się na prawy bok...na szczęście zaraz ból biodra mija...masakra człowiek chce dobrze i śpi na lewym, ale nie do końca jest to możliwe
Mi ogólnie jest wygodniej na prawym i więcej na nim śpię, za to w dzień staram się wypoczywać na lewym, ale średnio wygodnie mi jest. -
Ripley84 wrote:To tak jak u mnie, wszystko na kompie, w zimie folder zrobiłam które do wywołania bo najmłodszego to mam tylko kilka w albumie a ma już 7 lat.
I tu mam pytanie czy któraś z was wywoływała zdjęcia w rossmannie bo tak się zastanawiam czy jakościowo są ok?
-
Patulla a porównywałaś z inną firmą? Bo ja tak i z empikiem i fotojokerem i z rossmanna są kiepskie, ciemne i jakość w porównaniu z firmami wyżej słaba, zdjęcie tej samej rozdzielczości i jakości. Fotojoker jest drogi, więc polecam empik jak chcecie być zadowolone i nie przepłacać.
Oczywiście nie piszę tego żeby się wymądrzać, kiedyś wywoływałam sporo w rossmannie, bo zależało mi żeby było tanio, szybko i mam albumy z rossmannowskich odbitek i jakoś nie myślałam, że gdzie indziej jakość może być zupełnie inna, a jednak teraz mam album z empika, od fotografa i z fotojokera jak robiłam prezenty dla rodziców ślubnych zdjęć i jest różnica Może są miejsca, gdzie jeszcze lepsze zdjęcia można wywołać, może Kodak, ale akurat z innymi firmami nie mam jeszcze doświadczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 12:17
-
Treselle wrote:Dziewczyny, tez tak macie, że jak długo leżycie na lewym boku to zaczyna Was boleć biodro? Mam to od kilku dniu juz, budzę się i niestety ale musze przekręcić się na prawy bok...na szczęście zaraz ból biodra mija...masakra człowiek chce dobrze i śpi na lewym, ale nie do końca jest to możliwe
-
baassiia wrote:Ja planowalam ze starsza taka sesje, ale pozniej bylo ciezko z nia i w ogole glowy do tego nie mialam... mamy za to na roczek 20 ujec. U nas profesjonalna sesja tez kolo 400-600 zl zalezy od ilosci ujec, firmy. Mysle, ze warto jak ktos ma wolne fundusze.
Wywolalam tez 2 takie obrazy bez ramy. Jeden dla mnie, jeden dla babci. -
Ja chce 3 obrazy na płótnie zrobić małemu i powiesić w pokoiku jeszcze nie wiem czy kolorowe czy czarno-białe
W salonie mam na płótnie swojego psiaka, tylko różnica taka, ze jeszcze jest podzielony ten obraz. W necie robiłam, ale targowałam się ostro, bo cenę sobie dużą krzyczeli, a z jednym Panem się dogadywałam i w końcu zapłaciłam o 100zł mniej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdcb8a95fa2f.jpg
A dzidziusiowi coś takiego planuje, może któraś się zainspiruje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73f59ed535ac.jpgmadlene88, Gabisonka, Treselle, Caro, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
O tak u nas to wyglada.
https://zapodaj.net/db2fdefa965a1.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8374024fb4d3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 12:45
nadziejastru, Barbie24, Zielona_konczynka, Anulka87, Mika2009, AlicjaaA, Natikka123, Caro, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Baassiia piękne zdjęcie!
Oj mnie też boli biodro prawe, szczególnie właśnie po wstaniu z łóżka.Już krzyczałam, że to przez materac, a jednak nie tylko ja tak mam, więc to chyba nie wina materaca :p
Zdjęcia z empiku też mogę polecić, z innych firm nie korzystałam, więc się nie wypowiem co do jakości.
Pochwalę się.Udało mi się kupić używany, choć jeszcze na gwarancji monitor oddechu Angelcare za całe 90 zł Oczywiście wszystko sprawne i już wypróbowane na synkubaassiia, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Pampcia wrote:słuchajta! wczoraj byłam na zajeciach w sr. jedna laska po kilku latach drugie dziecko ma mieć i mówi że pierwsze od pierwszego skurczu poszło w 4h kopara opada!!!
nam wszystkim razem i każdej z osobna zyczę takiego porodu. cuda sie jednak zdarzają
PAMCIA ja znam sytuację gdzie dziewczyna urodziła w 15 minut Ale poród baaardzo bolesny -
AlicjaaA wrote:Witam się wieczorową porą.
Mnie też upały wykończyły niesamowicie, dobrze, ze od wtorku synek wrócił do żłobka, bo gdybym musiała zajmować się nim cały dzień to bym chyba zeszła..
nadrobiłam, widziałam sporo poruszanych tematów, ale niewiele pamiętam..do tego co pamiętam to się odniosę
Termometr- zdecydowanie bezdotykowy, jakoś nie wyobrażam sobie mierzyć temp dziecku w odbycie, musi to być dla dziecka zdecydowanie mało komfortowe, no i np w nocy przez sen już się nie skontroluje, a ja akurat mam schizę gdy moje dziecko gorączkuję i sprawdzam co ok pół godz.
Poród też miałam stosunkowo szybki (przyspieszany oxy) - 3,5 godz. od przyjazdu do szpitala do urodzenia synka.
Licze na to, ze i tym razem szybko pójdzie, tym bardziej, że poród będę miała wywoływany ok 2 tyg przed terminem z rana, obym szybko zareagowała na "wywoływacze"
Kimmy, ogromne gratulacje potrójnego szczęścia:-)
Bardzo proszę o wpisanie mojej wizyty 22 sierpnia.
Co do wyprawki to już w sumie też praktycznie wszystko mam kupione, czekam na dojście ostatnich przesyłek. Większość mojej wyprawki zamawiałam przez internet. Został jeszcze tylko monitor oddechu z tego co zaplanowałam, ale to już we wrześniu.
Zielona konczynka, fajne te staniki, ciekawe czy są gdzieś dostępne u "pośredników" bo z aliexpress nigdy nie zamawiałam i nie mam karty odpowiedniej do płacenia tam, bo z tego co wiem to jakaś inna niż zwykła bankomatowa musi być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 14:16
-
Ja już od miesiąca mam problem z lewym biodrem. W nocy i rano trudno mi wstać z łóżka. Nawet jak na plecach leżę, to też mnie boli. Prawe też, ale mniej. Jak siedzę dłużej i zmieniam pozycję, to też boli.