X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Patulla a porównywałaś z inną firmą? Bo ja tak i z empikiem i fotojokerem i z rossmanna są kiepskie, ciemne i jakość w porównaniu z firmami wyżej słaba, zdjęcie tej samej rozdzielczości i jakości. Fotojoker jest drogi, więc polecam empik jak chcecie być zadowolone i nie przepłacać.

Oczywiście nie piszę tego żeby się wymądrzać, kiedyś wywoływałam sporo w rossmannie, bo zależało mi żeby było tanio, szybko i mam albumy z rossmannowskich odbitek :) i jakoś nie myślałam, że gdzie indziej jakość może być zupełnie inna, a jednak :) teraz mam album z empika, od fotografa i z fotojokera jak robiłam prezenty dla rodziców ślubnych zdjęć i jest różnica :) Może są miejsca, gdzie jeszcze lepsze zdjęcia można wywołać, może Kodak, ale akurat z innymi firmami nie mam jeszcze doświadczenia.
    Właśnie nie bardzo mam porównanie. Może spróbuję tym razem gdzie indziej ;) Dzięki za porównanie ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Jest dobry żel z musteli na świeże rozstępy. Ja na szczęście nie mam a już 10 kg na plusie. Pierwszy raz w życiu zobaczyłam 70 na wadze :/
    Dzięki za informacje. Ja mam niby balsam z Ziaji, oliwkę... ale i tak się pojawiły. Na piersiach też mi się pojawiły jak urosły, więc obawiam się jak mój brzuch będzie wyglądał.

Ja już przekroczyłam 70 kg i przybyło mi 12 kg chociaż nie jem wcale więcej, a ostatnio to wręcz mniej niż zwykle.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wszyscy mowia, ze skora z taty sciagnieta ;) wlasnie wstala i zabawki za kanape rzuca... zaraz bedzie krzyk, ze chce wyciagnac :p

Haha :) Mój robi tak samo ;)

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    A powiedz czemu będziesz mieć wywolywany poród jesli można wiedzieć ? ja bym chciała chyba taki sobie załatwić ze by zdarzyć dojechać urodzić w prywatnej klinice Ale dużo słyszałam o takim porodzie ze ma sporo złych stron. Na ali niemalnie płacisz tą kartą bankomatowa wpisujesz chyba cztery ostatnie cyfry i datę ważności. Tak można w sklepie też zapłacić. Ja pracowałam na Orlenie i zepsuł się raz terminal, naszczescue udało się wprowadzić recznie w systemie dane karty i poszło. No i na ali można już płacić przelewem przez Internet z konta :)

Ewa, moja mała ma rozszczep wargi i być może rozszczep podniebienia. Po porodzie mogą być różne problemy- z karmieniem, oddychaniem itp., mój szpital ma bardzo małe doświadczenie w pododach dzieci z rozszczepem. Mam już ugadane z gin prowadzącym (z-ca ordynatora) a on ustalił z ordynarorem noworodków, że poród będą wywoływać przed terminem od rana, tak bym urodziła przy pełnym personelu, który zajmie się odpowiednio moim dzieckiem, a nie na nocnej dyżurce, ktora może nie mieć czasu ani umiejetnosci by pomóc mi i dziecku po porodzie.

Dziękuję za podpowiedzi a propos płatności z ali.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:

Udało się coś zamówić?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam o tą sesję noworodkową i chyba zdrożała, bo cennik teraz 360zł :O Może koleżanki mówiły o dziecięcych, bo te faktycznie kosztują 170zł ;-) A juz myslalam, ze tylko 200zł wydam :) no nic, ale chyba to i tak najtansza oferta w moim miescie, choć jeszcze bede szukac :) do tego na płotnie zdjecie w zależnosci od rozmiaru od 75zł do 160zł, trzeba odłożyć do koperty, bo tą sesję bym chciała mieć naprawdę profesjonalną, a ciążową robimy sami w domu, więc zawsze to tylko 1 koszt :) + dla dziadków wybierzemy jakieś zdjęcie, wywołamy i w ramkę na pamiątkę :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Ewa, moja mała ma rozszczep wargi i być może rozszczep podniebienia. Po porodzie mogą być różne problemy- z karmieniem, oddychaniem itp., mój szpital ma bardzo małe doświadczenie w pododach dzieci z rozszczepem. Mam już ugadane z gin prowadzącym (z-ca ordynatora) a on ustalił z ordynarorem noworodków, że poród będą wywoływać przed terminem od rana, tak bym urodziła przy pełnym personelu, który zajmie się odpowiednio moim dzieckiem, a nie na nocnej dyżurce, ktora może nie mieć czasu ani umiejetnosci by pomóc mi i dziecku po porodzie.

Aha rozumiem. Kurczę nie wiem co mi się ubzduralo ze jednak to była pomyłka lekarza. Ale to może u kogoś innego. No nic. Dzięki za odpowiedź i powodzenia. Zdrówka dla maleństwa

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie, byc może kiedyś już był taki temat poruszany, ale nie pamiętam...
    Czy takim maluchom pod pajaca do spania zakłada się coś jeszcze? Np body na długi albo krótki rękaw?

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła, że na krótki rękaw pod pajaca do spania :)

Treselle lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka, nie, jeszcze nic nie zamówiłam, nie mam czasu przysiąść, a w sumie zdałam sobie sprawę, że stanikow do karmienia mam 6 szt, więc wystarczy ;-) Ale dobrze wiedzieć na przyszłość jak zamawiać i płacić tam.

Ewa, to u naszej Loli okazała się błędna diagnoza z rozszczepem. U mnie niestety potwierdzona wielokrotnie przez kilku lekarzy.

Treselle, pod pajacyk zaklada się najlepiej body na krótki rękaw. Pod śpiochy body z długim rękawem lub kaftanik.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Treselle, pod pajacyk zaklada się najlepiej body na krótki rękaw. Pod śpiochy body z długim rękawem lub kaftanik.

Dokładnie tak :) Później jak dziecko jest starsze, ale to myślę, że po pół roku to pod pajaca nie trzeba nic zakładać.

Treselle lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję, że już pierwsza pralka ubranek dla małej się suszy. Ach co za przyjemność miałam ze zrywania metek hehe :-)

No i mam spostrzeżenie co do płynów do prania. Przy synku używałam tylko loveli. Moje siostry jej używały przy dzieciecych ubrankach i jakoś tak intuicyjnie ją kupowałam, choć cenowo dość droga gdy nie ma promocji.
    Jako, że na ostatnią promocję loveli w rossmanie się spoznilam, to akurat było bobini przy zakupie płynu do prania i plukania w dobrej cenie. Choć mnie nie przekonywała ta marka, to wzięłam. I jestem bardzo mile zaskoczona. Sporo ubranek miałam używanych, kilka mocno przybrudzonych od dzieciecego jedzenia, niespranego ulania itp. Lovela sobie z tymi plamami nie poradziła, więc miały być to ciuszki na takie podomowe. Z tymi niespranymi plamami te ciuszki leżały 2 lata, więc dodatkowo sszarzałe. A bobini poradziło sobie rewelacyjnie. WSYSTKIE plamy zeszły, co do jednej, biel aż bije po oczach, no prawie jak nówki. Oby tylko mała nie była uczulona na te bobini, to już na 100% się na nie przezucam.

No i prawie skończyłam szycie tiulowej spódniczki dla malutkiej na chrzciny. Wiem, że to z dużym wyprzedzeniem, ale stwierdziłam, że jak teraz jej nie szyję, to po porodzie na pewno nie znajdę na to czasu przy dwójce dzieci. Więc już jutro dokończę :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu kurcze telefon obcina wiadomości . Chyba nie usiedzę w domu. Przezucilam się na grzyby . Las mnie uzależnił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 21:00

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się w 30 tygodniu kurcze telefon obcina wiadomości . Chyba nie usiedzę w domu. Przezucilam się na grzyby . Las mnie uzależnił
    Kleszcza nie złap! :D
    Ja w ciąży unikam lasu jak mogę, strasznie boje się kleszczy choć nigdy nie miałam...

Anuśka19 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka w większości już mam wyprane w zwykłym proszku raz. Piore najpierw w zwykł, bo to w większości ciuszki od siostry i leżały od prawie 7 lat w kartonach na strychu, więc pierwsze pranie dla odświeżenia itp. A pewnie za tydzień już wypiore w dzieciecym i wtedy prasowanie, prasowanie, prasowanie... Chyba nigdy nie skończę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 21:08

l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie prałam :P czekam aż te upały się skończą ... bo teraz to tylko palce u rąk i stopy mi puchną ...

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu nakładam body z krótkim rękawem, pajaca, na to skarpetki i bobasa wkładałam w śpiworek ;) ale to był wyjątkowy zmarźluch. Od początku miał problem z trzymaniem temperatury.

Przywieźliśmy szafę dla chłopców także w poniedziałek Idę do piwnicy po worek z ciuszkami i zaczynam pranie :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Ja jeszcze nie prałam :P czekam aż te upały się skończą ... bo teraz to tylko palce u rąk i stopy mi puchną ...
    Jakie upały?!? ;) Gdzie ja mieszkam, że temperatura ledwo 20°C przekracza... wrr...

l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jakie upały?!? ;) Gdzie ja mieszkam, że temperatura ledwo 20°C przekracza... wrr...

Weź zapakuj mi swoją pogodę i wyślij pocztą ja Ci chętnie swoją wyśle :P bo ja już nie wytrzymuje .. nie da się normalnie funkcjonować

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zaczęłam 8 miesiąc :) jeszcze momencik, jeszcze chwileczka i już Małgosia będzie z nami, a tatuś kupił jej dzisiaj maskotkę, z własnej inicjatywy, przy okazji jak byliśmy na zakupach :) Bardzo się cieszę, bo w sumie to się specjalnie nie angażował w poszukiwania rzeczy dla niej :)

59a17bd566875.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ