Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też biorę dwie torby, jedną dla siebie, drugą dla córeczki
Niby w szpitalu mówili, że dają np pieluchy, ale wolę mieć swoje i się za każdym razem nie prosić.Ubranek też wzięłam w dwóch rozmiarach po trzy stylizacje Pobrałam wiele rzeczy, które mogą mi się przydać, ale nie muszą.Myślę, że w dwie torby jest wygodniej, bo łatwiej znaleźć to czego się potrzebuje.Chyba że szpital oferuje wyprawkę dla dziecka to nie ma co brać oddzielnej torby jeśli wszystko zmieści się w jednej. -
Jutro po tak długim czasie (8tyg) w końcu jadę na USG i zobaczę mojego małego urwisa Jestem tym tak podekscytowana, że nie mogę spać. Ciekawe jak wygląda i jaki jest duży.. trochę się też stresuję, bo dawno go nie widziałam i nie wiem czy wszystko dobrze z nim i jego narządami Chyba dziś nie zasnę. A Wy dziewczyny trzymajcie proszę mocno kciuki, żebym jutro miała same dobre wieści
Zuzia_2017, Mandalena, MałaMi88, India26, nadziejastru, patulla, Dziobuś, Natikka123, kiti lubią tę wiadomość
-
Gabisonka wrote:Jutro po tak długim czasie (8tyg) w końcu jadę na USG i zobaczę mojego małego urwisa Jestem tym tak podekscytowana, że nie mogę spać. Ciekawe jak wygląda i jaki jest duży.. trochę się też stresuję, bo dawno go nie widziałam i nie wiem czy wszystko dobrze z nim i jego narządami Chyba dziś nie zasnę. A Wy dziewczyny trzymajcie proszę mocno kciuki, żebym jutro miała same dobre wieściZauza
-
Kasiulka03 wrote:A pakujecie torbę 1 czy np dwie torby jedna dla maluszka druga z rzeczami dla Was
Jakiej firmy polecacie majtki jednorazowe żeby były większe Nie nawidze jak cis mnie uciska a nosze xl rozmiar
siebie i malucha pakuje w dwie torby
-
Dziewczyny wątpliwości dopadly i mnie. mnie starą wyge w opiekowaniu się dziećmi. Wychowałam córkę i mnóstwo dzieci przewinęło się przez moje ręce a ja głupia boję się mojego maleństwa. Jak bede ją brała na ręce, ta główka delikatna, jak ubrać jak kąpać. Ogólny strach przed tym wszystkim. I pytanie czy dobrze że się w to pcham ? Mam już córkę prawie 4 lata, wszędzie można z nią pojechać wszystko powie. Przeraża mnie to wszystko... i jeszcze jak będą kolki. .. córka z 6 miesięcy płakała. Boję się. Dziś śniło mi się ze kupowałam żel do naturalnego porodu i żel do cc ze by szybko zrosło się bo od ostatniej wizyty nie wiem jak będę rodzic. Byłam nastawiona na indukowany w prywatnej klinice a okazuje się Ze tam jest tyle pacjentek ze mogą zapisAć tylko na cc a jak zacznę rodzic wcześniej to niewiadomo czy mnie przyjmą. Żyje w takim strachu Co będzie dalej. Dobra wyrzucilam to z siebie i mi lżej. Musiałam. Wiem że każda z nas ma jakieś wątpliwości i obawy dlatego przepraszam że dodatkowo Was stresuje swoimi odczuciami .
-
Hej Brzuszki, chciałam Wam napisać że to całkiem naturalny i zdrowy objaw jeśli macie wątpliwości czy dacie radę, czy będziecie dobrymi matkami. Będziecie świetnymi!
To, że nie czujecie miłości też nie świadczy o Was źle. Moim zdaniem w ciąży kocha się bardziej myśl że się w niej jest i że zostaniemy matkami... Miłosc do dziecka narasta z czasem. A jak bardzo je kochacie, przekonacie się dopiero jak np. zachoruje.Ewa25 lubi tę wiadomość
-
Ewa25, dasz radę, myślę, ze to jest jak jazda na rowerze, choćbyś i 10 lat nie jeździła to dostaniesz rower i ciało sobie przypomni pewnie teraz nawet kolki będą mniej straszne, poza tym masz świetną 4-letnią pomocnicę
Ja nigdy nie miałam noworodka na rękach, najmłodsze dziecko jakie trzymałam miało 2 miesiące, nigdy nie przewijałam, nie przebierałam. Też momentami jestem przerażona, ale jakoś trzeba będzie dać rade, teraz już nie ma odwrotuEwa25 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za opinie odnośnie imienia.
Byliśmy już nastawieni na Nikodema i nagle mąż wyskoczył z Danielem który był moim faworytem na początku no i mi namieszał w głowie...
Ja należę do tych co to się nie mogą doczekać dzieciątka. Za 3 tygodnie może już będzie z nami. Szok.
Dziś się niestety kiepsko czuje. W głowie mi się kręci, jakoś mi niedobrze... Byle do 15 to mąż małego przejmie. -
Dziewczyny jestem już po USG! Mały jest zdrowy i wszystko w normie. Brzuszek ma tylko o tydzień młodszy (3 razy mierzone), nóżki tydzień starsze, a główka jakaś wielka wyszła ale nie mówił nic, że to źle więc się nie martwię Jaką wagę miały wasze maluszki około 34 tygodnia? Bo u nas wyszło 2200-2300
smeg, Mika2009, KasiaHaBe, kiti, pola89, Dziobuś, Barbie24, nadziejastru, A może by..., patulla, Lola83, Anuśka19, BurzaHormonów, 0202oliwcia, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
No jestem .... haha wczoraj wysmarowałam niezłego posta po czym nie coś się stało z netem Na szczęście skopiowałam i wrzucam co wczoraj psiałam a zaraz nadrobię resztę
Tak z grubsza przeczytałam co pisałyście
Lola - w szpitalu wystarczy że powiesz ze masz skurcze i boisz się. Powinni bez problemów Cię zbadać.
Przy okazji tak jestem blisko tych okrągłych urodzin a mała to takie miłe zaskoczenie bo już pogodziliśmy się ze Maja będzie jedynaczką ale życie potrafi zaskoczyć Także będę mieć mega prezent urodzinowy
Co do wydatków na dziecię to ja na start mam wszystko, może wydałam jakieś 300 zł na kosmetyki, pampki. A potem jeśli będę karmić piersią jak Majkę to w sumie tylko pampersy, chusteczki.. ciuchów i zabawek mam mega ilości po 3 gwiazdach Także to co moja siostra gada to miedzy bajki włożyłam (ona lubi wydawać kasę i mimo pełnych szaf cały czas coś dzieciakom kupuje). Ja mam jeszcze komfort ponieważ teściowa ma wyrzuty sumienia i śle paczki i w sumie mam jeszcze od niej ciuchy. Najgorzej jak się zacznie żłobek, przedszkole itd. ale czy ja wiem że to takie mega wydatki. Póki co na gienkologa, badania i leki miesięcznie mi schodzi czasem i z 500 zł także nie mało.
Założyłam sobie, że na szczepionki zostawię becikowe oraz kasę z ubezpieczenia.
Candela - Nikoś
Basia - a nie napuchłaś za bardzo to znaczy nie masz zbyt dużo wody w organizmie ? Ja kiedy pisałam miałam podejrzenie choroby meniera od nadmiaru wody byłam wówczas w 36 tc ojj nie życzę nikomu. Zawroty głowy, czasem biegunka, wymioty ja nie mogłam chodzić bo się przewracałam - czułam się dokładnie jak po flaszce wódki.
Barbie - w Krakowie różne są stawki. Pani która już sobie zarezerwowałam bierze 15 zł za godzinę i nie ważne co będzie sprzątać (także dość tanio) a tak to koło 30 zł.
Kiti - ja biorę żelazo 2 razy dziennie chyba że mnie zaczyna czopować wówczas przez kilka dni zmniejszam do 1 tab.
Kasiula - spokojnie nie każda mama ma instynkt. Ja jak urodziłam Majkę najpierw musiałam się z nią oswoić potem przyszły matczyne emocje
Gibsonka - super wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:13
-
Burza - ja tez zaraz lecę uzupełniać torbę do szpitala. Wszystko inne już prawie jest (to znaczy muszę do domu sprowadzić gondole od wózka - została rodzinki i chcę ja przeprać).
Słuchajcie teraz i mnie ogarnął szał ... chciałabym że by wszystko już było dopięte na ostatni guzik.
Wyprawka dla małej, torba do szpitala, sprawy które wypadało by ogarnąć przed porodem, dom posprzątać ...
Bardzo się cieszę że dziś już 1 września -
Mój synek dzisiaj 33+6 miał 2300g.
Ostatnie dni spędziłam w szpitalu ze względu na moją skracającą się szyjkę.
Generalnie jest ok, muszę się tylko oszczędzać.
Martwi mnie tylko, że podczas badań w szpitalu wyszedł mi GBS dodatni
Czy któraś z Was też ma taki wynik albo miała w poprzedniej ciąży? Zastanawiam się co może być przyczyną, że go mampatulla, Gabisonka lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek