Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć Mamunie!
od 3 w nocy nie mogłam spać - ale nadrobiłam wszystko jestem z nas dumna, że już żadna się nie rozpakowała!
u nas remont wre...mam wrażenie, że nic się nie rusza, ciągle płaczę, nie mogę spać, że nie zdążymy ze wszystkim! z Mężem się kłócę więc wybyłam do Mamy (bez neta da się żyć, ale jest ciężko )
ogólnie czuję się dobrze, ale jest już co raz trudniej...tak! apetyt też się zwiększył!
ściskam Was Mamunie -
Mamy nauczycielki pomocy;)
Nie wiem, czy ja dobrze rozumiem.
Na zwolnieniu ciazowym jestem od soboty 28 stycznia i to byly ferie. Od 30 stycznia zaczynaly sie lekcje. Wczesniej przed feriami mialam zwolnienie ale zwykle i to chyba sie nie liczy. Termin mam na 20 wrzesnia. Czyli przysluguje mi rok zwolnienia macierzynskiego czyli powiedzmy 20 wrzesnia 2018r. I do tego 2 tyg ferii i 12 tyg wakacji do odbioru. Dobrze rozumiem? Czy tylko 6 tyg wakacji??Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ale dlaczego nie ? W necie wszedzie pisza ze musze odebrac niewykorzystany urlop.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ponoc nie moze wyplacic ekwiwalentu za urlop. I to nie zalezy od dyr takie sa przepisy.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
No wlasnie jest problem bo po reformie nie ma u mnie ksiegowejStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
MałaMi88 wrote:Mówisz?
Czytalam w google ale niedowierzalam co czytam dzis mam wizyte mam nadzieje ze doktor powie ze to nic takiego
Ciekawe ile nasz Maly wazy. Dzis tez moze sie dowiem co z moja cesarka
w moim przypadku lekarze nawet nie zwrócili na to uwagi, a jednym z nich była moja przyjaciółka lekarka, której zawsze wysyłam moje wyniki, więc wiem, że wnikliwie je ocenia;)
Daj znać co Ci powie lekarz -
Oj mnie nie cieszy to ciepło.Zdecydowanie wolałam chłodniejsze dni.
Co do jedzenia to mi jakoś apetyt odszedł ostatnio, nie mam na nic chęci.Mam wrażenie, że nie mam miejsca w sobie na jedzenie, wszystko jest w środku okropnie pościskane.
Zostawiłam sobie generalne ogarnianie mieszkania na wrzesień, żeby dla malutkiej było świeżutko i na urodziny synka lśniło, a teraz z brzuchem zwyczajnie nie daję rady.Muszę wszystko robić na raty, bo brzuch zaraz twardnieje.Najbardziej obawiam się mycia okien.Orientuje się któraś z Was ile biorą Panie sprzątające za umycie okien?
Dziewczyny czy Wy też cierpicie na bezsenność?Ja już mam lęk przed nocą.Kładę się do łóżka i nie ma mowy żebym usnęła.Poprzedniej nocy usnęłam o 7, tej jakimś cudem udało się o 5.Tylko kręcę się z boku na bok, malutka kręci się.Mnie tylko od tego wylegiwania biodra bolą Ja chcę już koniec września -
ale upał! wieczorkiem znów zmykam do Mamy - niech tez remont już się skończy ;(
przejrzałam inne wątki na forum - ile wrześniówek rozpakowanych! ola boga!
i tak dla humoru: http://demotywatory.pl/4795106/Najrzadziej-nadawane-imiona-w-2016-roku--Na-cale-szczescie
a co do bólu bioder...też mnie ostatnio męczy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 15:14
-
U mnie też ostatnio brak apetytu, bezsenność i od wtorku skurcze jak miesiączkowe. Całą ciążę świetnie się czułam, a tu nagle taki zjazd. Dziś się rozpłakałam opowiadając mężowi, że źle mi nabili paragon w Lidlu
Byłam dziś na pierwszym KTG i wyszły skurcze dochodzące do 90-100. Tętno dziecka na szczęście stabilne, ok. 150. Położna powiedziała że to mogą być skurcze przepowiadające, ale mogę też urodzić wcześniej i mam powtórzyć badanie za 2 dni, a jak będą się nasilać, to jechać do szpitala. Wystraszyła mnie, bo ciąża donoszona będzie dopiero za ponad tydzień
Gdańsk, 31 l., kp -
Gabisonka wrote:Jak patrzy się na Waszą listę już rozpakowanych mam to oczy się przeciera że zdumienia Ciekawe co wpłynęło na to, że to właśnie wrześniowe mamy tak licznie rodziły wcześniaków jak podglądałam inne fora to tam takiego fenomenu, jak u Was nie było Najważniejsze, że maluchy dzielnie walczyły o każdy dzień A wiadomo co u Dreamy?
Gdańsk, 31 l., kp -
W koncu nadrobiłam to mogę napisac o wtorkowej wizycie.
Moje twardnienia brzucha są od jakiegoś czasu mocniejsze i tak jak smeg wyszly mi skurcze na ktg ehh moja gin sie wystraszyła i wysłała mnie do szpitala żeby porobili kilka razy ktg i badania. Z małym wszystko dobrze, przepływy przez mózg, pepowine, łożysko idealne, wód płodowych dużo. Synek waży 2240g.
Szyjka co prawda sie skróciła ale nadal długa bo ma 3cm. W szpitalu pisały sie pojedyncze skurcze ale wyslali mnie do domu że wszystko jest w porzadku i narazie nie urodze.
Troche mnie nastarszyla moja gin bo powiedziała że wszsytko zmierza ku porodowi i ze raczej sie już nie zobaczymy w szpitalu znow coś innego... ehh staram sie oszczedza ale z córką to ciężko. Ps. tez czuje synka bardzo nisko.
Patulla dopisz mi wizyte na 11.09 mama nadzieje że do niej dotrwam.
Aa i pytanie do zazywajacych żelazo tardyferon, jakie macie zalecenie tzn. ile razy dziennie?