X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33, 2. ciąża. Córka prawie 15. miesięcy ;)

Romciaa, KaroLove lubią tę wiadomość

0d3b31df20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dziewczyny A może napiszcie ile macie lat i która wasza ciąża? Jestem bardzo ciekawa :) ja 28 i 2 ciąża (syn 4 letni)
    Ja mam 25 lat, a dzieciątko pierwsze :). Długo wyczekiwane i bardzo intensywnie wystarane :) <3.

Romciaa, KaroLove lubią tę wiadomość

• Romciaa Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dziewczyny A może napiszcie ile macie lat i która wasza ciąża? Jestem bardzo ciekawa :) ja 28 i 2 ciąża (syn 4 letni)

Hej, 20 lat, pierwsza ciąża.

KaroLove lubi tę wiadomość

dkd6a56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ps wysłałam dziś meza po kolejny test ciążowy. Oszalalam chyba co?
    Oszalałaś :D. hehe :*

• plinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę i czekam na planową wizytę na usg mam na 17:30.

To moja pierwsza ciąża. A mam lat 27 (rocznikowo juz 28)

Romciaa lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ja właśnie siedzę i czekam na planową wizytę na usg mam na 17:30.

To moja pierwsza ciąża. A mam lat 27 (rocznikowo juz 28)
    Ale dużo dzisiaj kobietek siedzi przed drzwiami do gabinetu :).
    Plinka, poza tym jakie już?! Wiesz ile to jeszcze lat do 100? :)

plinka lubi tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Oszalałaś :D. hehe :*
    mąż też mnie wysmial ale muszę (bo się udusze) sprawdzić te 2 kreskę i zostawić sobie tescik z dwiema grubymi krechami na pamiątkę <3 bo dalej nie wierzę :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • candela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30. 2 ciąża - jak widać na załączonym suwaczku syn 10 miesięcy

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Emciaem Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Ja pewnie nie potrafiłabym do niej już iść i cieszyć się, bo już zawsze z tyłu głowy miałabym to jak mnie potraktowała.. :/. Ja dzisiaj dzwoniłam do swojej ginki, pochwalić się jej i uprzedzić, że nie długo się u niej zjawię to tak się ucieszyła jakby była moją matką, albo przyjaciółką. Tyle miłych słów od niej usłyszałam, że aż mi łezki popłynęły.. <3 I to jest lekarz! <3. Zresztą, to ona mnie mocno psychicznie ciągnęła do góry w czasie starań o naszą Perełkę :)

Dokładnie o tym mowię :) dobry lekarz to nie tylko doświadczenie i certyfikaty na ścianie . W tym wypadku raczej każdy inny gin byłby lepszy - przynajmniej taki od którego nie wychodzisz rozchwiana emocjonalnie, zwłaszcza ze ciąża rozwija sie dobrze. Powinnaś wyjsć rozpromieniona z tego gabinetu ! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

87f927d575.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu miałam w normie, teraz przekracza o 10 jednostek normę. Ciągnie mnie ta torbiel cały czas i nie mogę leżeć na tej stronie i to mnie zaczyna stresować, mam wrażenie jakby się powiększyła bardzo... może pojadę po 18 na dyżur żeby sprawdzić czy wszystko jest ok...

Co do pytania, to mam 25 lat, 2 ciąża, 1 niestety stracona.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    mąż też mnie wysmial ale muszę (bo się udusze) sprawdzić te 2 kreskę i zostawić sobie tescik z dwiema grubymi krechami na pamiątkę <3 bo dalej nie wierzę :)
    Kochana, jeśli tylko Cię to uspokoi to Twoje działanie jest jak najbardziej zrozumiałe :). Uwierz, uwierz, bo już za kilka miesięcy będziesz tulić Bobaska :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru, pojechać Ci nie zaszkodzi. A może akurat Cię uspokoi :* :*

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Ja tez mam czesto torbiele na jajnikach...
    Ale nikt mi nigdy nie mowil zeby zbadac marker nowotworowy..
    A to jest taka torbiel jak po niepeknietym pecherzyku czy po prostu jakas inna ?
    Zestresowalam sie..

No gin twierdzi, że ta torbiel z ciałka żółtego powstała. A ten marker ze względu na ciąże, tak to pewnie bym dostała jakieś leki na tą torbiel i bym tylko usg sprawdzała... sama nie wiem, moja gin jest średnia, tak mi się wydaję i dziwnie tłumaczy...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romciaa wrote:
    Hej, 20 lat, pierwsza ciąża.

U mnie 28 lat, pierwsza ciąża (puste jajo) , druga obecnie trwa <3

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    No gin twierdzi, że ta torbiel z ciałka żółtego powstała. A ten marker ze względu na ciąże, tak to pewnie bym dostała jakieś leki na tą torbiel i bym tylko usg sprawdzała... sama nie wiem, moja gin jest średnia, tak mi się wydaję i dziwnie tłumaczy...
    To może rozważ zmianę lekarza?

• plinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. gigant rośnie dzis czyli po 4 dniach od ostatniego podgladania mamy 12.8 mm. ( ostatnio było 11.4 mm)

nick nieaktualny, patulla, Asiaa91, Diddlina, Demetria, madlene88, Kimmy, Natikka123, kiti lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    To może rozważ zmianę lekarza?

Zmieniam, ale pierwsza wizyta dopiero w połowie marca, zapisywałam się na początku stycznia, długo się czeka bardzo...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Po wizycie. gigant rośnie dzis czyli po 4 dniach od ostatniego podgladania mamy 12.8 mm. ( ostatnio było 11.4 mm)
    Co Ty Plinka, drożdże wcinasz? :) Rewelacja! <3 :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli którąś z Was kręgosłup w krzyżu? Mnie dzisiaj zaczął ćmić i nie wiem, czy to efekt drzemki na kanapie, czy coś się dzieje... Chciałam też zapytać czy robiłyście cytologię - u mnie wynik niepokojący, bo stan zapalny :(

Odpowiadając na pytanie - mam 24 lata, pierwsza ciąża, planowana, a udało się już w 2 cs :)

• Emciaem Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

27 lat i pierwsza ciąża :)
    Marzę o takiej niespodziance jak u Kimmy <3 albo chociaż bliźniaki :D ale szanse mam bliskie zeru :)

87f927d575.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ