X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła sobie badanie na poziom kwasu foliowego i miała go ponad normę? Czy coś to oznacza?? Czy to nie jest powiązane z tą mutacją mthfr??

Wczoraj zapomniałam napisać na ten temat. Ja mam niewielką mutację mthfr. Wyszedł mi również za wysoki wynik kwasu foliowego. Jednak przy tej mutacji wynik trochę "oszukuje", ponieważ kwas foliowy nie przyswaja się tak dobrze, a zawyża wynik. Dlatego trzeba przyjmować postać metylowanego kwasu foliowego. Ten przyswaja się ładnie. Genetyk uspokajał mnie, że jak będę brać właśnie taki, to naprawdę nie ma się czym martwić. Teraz bardzo dużo kobiet ma tę mutację.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Gratulacje :-) opowiadaj jak Cie zaskoczył :-)
    Dziękuję za wszystkie gratulacje! :) Pojechaliśmy na Kaszuby na spacer po lesie (co weekend tak gdzieś jeździmy połazić). Zwiedzaliśmy kamienne kręgi, podobno utworzone przez starożytne plemiona Gotów i mające jakąś uspokajającą energię ;) Potem poszliśmy nad takie malownicze jeziorko w lesie, gdzie nie było żywej duszy i cisza aż dzwoniła w uszach. I właśnie tam nastąpiły zaręczyny :) Nie spodziewałam się zupełnie, że "to dziś", ale jak J. zaczął się denerwować tuż przed i widziałam, że coś ważnego chce powiedzieć, to przeszło mi to przez myśl ;) Ale i tak bardzo mnie zaskoczył :) Potem pojechaliśmy na pierogi do karczmy :D i wieczorem do kina na Wisłocką - polecam film :)

nadziejastru, Demetria, dżdżownica, Diddlina, Natikka123 lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Anuśka, u mnie na 1. wizycie był zarodek, ale karty ciąży jeszcze nie mam. Chociaż to pewnie zależy od lekarza. Umówiłam się na jutro wieczorem, trzymajcie kciuki za serduszko <3 Początkowo miałam iść dopiero 2 marca, ale akurat wyhaczyłam tę jutrzejszą wizytę u mojego lekarza, więc nawet się cieszę, że będzie szybciej.

Co do wagi, to u mnie 1 kg na plusie (na czczo po wypróżnieniu :P), brzuch też już trochę widać bez ubrania. Myślałam, że to wzdęcia, ale rano też jest. Zaczynam dziś 9. tydzień :)

Wiesz u Nas to raczej kwestia zacofania miasteczka :-) hehe... nie mowie bo może i nie założy,nie znam tego akurat lekarza do niego ide pierwszy raz :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ja będę 6 i 2 dni...

U mnie na usg wyszła ciąża o 2 dni młodsza ale doktor powiedziała, żeby na to nie patrzeć na razie bo miarodajne są pomiary koło 12 tc i później nie pozwolić sobie wmówić, że ciąża jest starsza jak dzidzia będzie większa niż statystyka ;) My z mężem raczej nie jesteśmy niscy (mąż nie całe 2 m ja 1,7 m). Zarodek miał u mnie 6,2 mm więc już spory był bąbelek :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ja będę 6 i 2 dni...

Ja widziałam 6 i 0 dni :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to też ciężko się odnieść, święta- pełno jedzenia itd. :) ja to akurat chciałam przytyć bo ważyłam niecałe 48 kg i tak zaczęłam od grudnia przybierać, to ciężko stwierdzić ile mi przybyło z okazji ciąży :) 1 wizyta u gin miałam 49,5 kg, teraz mam już cały czas 51 kg na wadze :) Brzuch lekko zaokrąglony poniżej pępka, ale to raczej woda się zbiera niż by zaczął już rosnąć brzuszek ciążowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 12:46

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karty ciąży to miałam na 2 wizycie założoną, przed biciem serduszka :)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypijam hektolitry wody.. serio, codziennie koło 3-4 litrów. Nie mam zupełnie apetytu więc jedyne co jestem w stanie spożywać to woda.. w ramach wariacji jest woda z cytryną ;/. Właśnie przed chwilą kolejne rzyganie.. i tak co drugi dzień mnie męczy.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja wypijam hektolitry wody.. serio, codziennie koło 3-4 litrów. Nie mam zupełnie apetytu więc jedyne co jestem w stanie spożywać to woda.. w ramach wariacji jest woda z cytryną ;/. Właśnie przed chwilą kolejne rzyganie.. i tak co drugi dzień mnie męczy.
    U mnie właśnie brak pragnienia, który raczej mam od dawna. Muszę się zmuszać, żeby pić wodę i mam nawet przypomnienia włączone na telefonie bo inaczej nie pije nic cały dzień bo po prostu nie czuje żadnego pragnienia :/

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie mam objawów. Od dwóch dni utrzymuje mi się jedynie uczucie pełności w żołądku. Ale bez mdłości. Piersi bolą tak raz słabiej, raz mocniej, ale do zniesienia. Dziś czuję też lewy jajnik - takie kłucia. Niech już będzie jutro!;)

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Aaa, chwalę się, bo wczoraj mój facet mi się oświadczył! <3 Oczywiście powiedziałam "tak" :D Strasznie się cieszę :) już mi trochę głupio było mówić "mój chłopak" w tym wieku :P Ale ślub planujemy i tak dopiero po porodzie :)
    Gratulacje. Piękne zaręczyny

smeg lubi tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:
    A ja poza odczuciami w podbrzuszu... czasem czuję lekkie naciąganie... i lekko wrażliwych piersi, nie czuję zadnych innych dolegliwości. Wiem, że powiecie, że powinnam się cieszyć.. i w zasadzie się cieszę, ale też myślę, czy wszystko jest w porządku

Ciągnięcie w podbrzuszu i wrażliwe sutki. Tyle w moim przypadku, żadnych innych dolegliwości :/

Lorry lubi tę wiadomość

• Demetria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ciągnięcie w podbrzuszu i wrażliwe sutki. Tyle w moim przypadku, żadnych innych dolegliwości :/
    U mnie żadnych. I jak tak czytam jak dziewczyny się męczą z wymiotami i mdlosciani to myślę, że jednak się cieszę tym brakiem objawów

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zbieramy do teściów. Czas ogłosić im dobrą nowinę :D

nadziejastru, Zielona_konczynka, Anuśka19, Diddlina, Natikka123 lubią tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    U mnie żadnych. I jak tak czytam jak dziewczyny się męczą z wymiotami i mdlosciani to myślę, że jednak się cieszę tym brakiem objawów

Tak z jednej strony również się cieszę, ale są obawy, że może jest coś ze mną nie tak :/ Cieszę się, że jesteś też Ty i Twoje obiawy są tak znikome jak moje ;)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:

I słusznie. Nic miłego. Jestem już zmęczona tym zmęczeniem. Czuję, że psychika mi siada chwilami. Walczę sama ze sobą żeby ruszyć się z łóżka i gdzieś pójść. Generlanie dramat. Mój ślubny tylko na mnie patrzy i pyta "kto stwierdził, że ciąża to nie choroba-chyba jakiś facet" kiedy ja się czuję jak na 4 tygodniowej grypie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:14

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej należę do tych "szczęściar" co bez mdłości (prawie) i bez wymiotów. Jedynie duszno mi ciągle... Piersi bolą i są trochę większe (to akurat plus, bo do Pameli to mi raczej dalekooo)
    No i czasami coś ciągnie w podbrzuszu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:41

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny zatem w środę idę szczęśliwą na wizytę mam nadzieję ze nic mojego szczęścia nie zmaci...nawet jeśli byłaby młodsza nieco ciąża <3 !
    A może by....my też tacy wysocy jak Wy ;)
    Nadziejastru jak super to może i ja zobaczę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:22

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove i takie podejście jest najlepsze :)

KaroLove lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Wlasnie sie dowiedzialam, ze w pazdzierniku po raz drugi zostane mama :) pierwsza wizyta 7.03 i objawow brak, ale po tym poznalam tez pierwsza ciaze, bo normalnie na okres mnie wszystko bolalo a tu nic :P termin wychodzi na 20.10 czyli obecnie 5t3d, nie obiecuje ze bede sie mocno udzielac bo moj synus ma 10 mies i pochlania caly moj czas :D ale miloby bylo miec gdzie sie czasem odezwac ;) przyjmiecie mnie do swojego grona?

patulla, A może by..., mimoza, dżdżownica, Lorry, KaroLove, smeg, Diddlina, Natikka123, mana, Demetria, Kimmy lubią tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ