X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj przed snem zaliczyłam pierwsze wymioty.

Jeszcze do wczorajszego wieczora czułam się wyśmienicie a dzisiaj tez od rana mnie mdli i czuje się paskudnie.

W piątek byłam u ginekologa-pytał jak się czuję to zachwalałam jak to nic mi nie jest :P

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Czy myślicie, że w przypadku nasilających się objawów zwykły internista także może dać zwolnienie?

Lorry lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie, że wy na te wizyty co 1-2 tyg. chodzicie, ja byłam raz w 7 tygodniu, a teraz idę za miesiąc dopiero, czy coś ze mną nie tak? :D

Karola27! lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    mam wrażenie, że wy na te wizyty co 1-2 tyg. chodzicie, ja byłam raz w 7 tygodniu, a teraz idę za miesiąc dopiero, czy coś ze mną nie tak? :D
    Ja tez dopiero 1 ;) nastepne prenatalne kolo 11-13 tyg ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:

Nie wiem, może z nami coś nie tak :P

Może na swojej wizycie widziałaś już serduszko-jak niestety nie, więc nie chciałabym czekać miesiąc na nie. Zresztą to lekarka zaproponowała kolejny termin wizyty :)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze częściej że względu na torbiel. Aktualnie czekam na 7 marzec. Myślę, że każdy chodzi tak często jak mu się podoba lub musi tak chodzić :-)

Lorry lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już głównie od lekarza zależy.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Nie wiem, może z nami coś nie tak :P

Może na swojej wizycie widziałaś już serduszko-jak niestety nie, więc nie chciałabym czekać miesiąc na nie. Zresztą to lekarka zaproponowała kolejny termin wizyty :)

Tak widziałam serduszko, bo nie spieszyłam się z pierwszą wizytą, żeby nie być zawiedzioną i tak poszłam w 8 tyg., który okazał się ostatecznie siódmym

59a17bd566875.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę usg idę 7 marca - będzie to 7.2 tydz. (chyba się nie doczekam, a dni mijają w żółwim tempie tym bardziej, że mam ferie więc troszkę nudy. Mam katar i lekki ból gardła więc nigdzie nie wychodzę. Zapodaję sobie witaminę C, rozgryzam świeży imbir na gardło i rano zrobiłam syrop z cebuli i czosnku... o ile nie zostanę wyrzucona z domy za zapach ;-) to nie wychodzę
    Miłego dnia wszystkim i niech nic złego się nie wydarza, bo jak czytam to mi skóra cierpnie, przykro mi z powodu dziewczyn, których maleństwa odeszły :-(

hchyflw1m99nu5ry.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej może już pisalyscie ale chyba zapomniałam. Ile po implantacji widac zarodek i serduszko? Tak mniej wiecej

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Tak widziałam serduszko, bo nie spieszyłam się z pierwszą wizytą, żeby nie być zawiedzioną i tak poszłam w 8 tyg., który okazał się ostatecznie siódmym

Świetnie, że nie miałaś potrzeby się spieszyć. Ja niestety postanowiłam wybrać się wcześniej ze względu na to iż przyjmuję leki-euthyrox-mam niedoczynność i hashimoto oraz glocuphage. Dawno lekarz uczulił mnie aby jak się dowiem o ciąży pójść na pobranie krwi i przyjść na konsultację.

Dlatego nie bardzo rozumiem komentarze na temat częstotliwości wizyt-tak jak ktoś wyżej napisał to indywidualna sprawa.

Pytanie również dotyczyło czegoś innego :)

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę równe 3 tyg po implantacji w dzien wizyty u lekarza. 2 lutego mialam a 22 ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:45

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co komentować siebie nawzajem jesteśmy tu po to żeby się wspierać i służyć dobrymi radami jeżeli takową w danym momencie posiadamy :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Świetnie, że nie miałaś potrzeby się spieszyć. Ja niestety postanowiłam wybrać się wcześniej ze względu na to iż przyjmuję leki-euthyrox-mam niedoczynność i hashimoto oraz glocuphage. Dawno lekarz uczulił mnie aby jak się dowiem o ciąży pójść na pobranie krwi i przyjść na konsultację.

Dlatego nie bardzo rozumiem komentarze na temat częstotliwości wizyt-tak jak ktoś wyżej napisał to indywidualna sprawa.

Pytanie również dotyczyło czegoś innego :)

Nie chciałam nikogo urazić w ten sposób, po prostu mnie to zastanawiało, że może poszłam sama za późno czy cóś.

59a17bd566875.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam co dwa tygodnie wizytę ale też nie widziałam na pierwszej serduszka ani dzidziulka i stwierdziłam że dwa tygodnie nie wytrzymam więc poszłam po tygodniu już na wizytę prywatnie. Całe szczęście serduszko i dzidzia była więc ja się uspokoiłam. W mojej ocenie cieszę się, że poszłam bo sporo stresu mi odeszło, a jutro idę do lekarza prowadzącego więc pewnie już mi założy kartę ciąży. Przypuszczam, że następne wizyta dopiero na koniec I trymestru więc też 3 tygodnie później. Nie wiem jak dam radę tyle czekać.

A mam pytanie, jak Wasza waga? Ja mimo, że prawie nic nie jem bo mnie od razu mdli i nie mam zupełnie apetytu to mam już 2 kg na plusie ;/ względem całego cyklu czyli od 26 grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:59

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ej może już pisalyscie ale chyba zapomniałam. Ile po implantacji widac zarodek i serduszko? Tak mniej wiecej

Ja zobaczyłam dopiero po ok. 3,5 tyg. Implantacje miałam myślę, że koło 7-8 dpo a serduszko zobaczyłam dopiero na drugiej wizycie 6t 4d.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trudno was było nadrobić od wczoraj od rana...
    Martwię sie dzisiaj bardzo... wczoraj bolał mnie brzuch a dzis... jak.zawsze wymioty i mdłości mnie już budziły to dzisiaj zero objawow. Cycki prZestały bolec... dzisas... Nie wyobrażam sobie usłyszeć " ze serduszko przestało bić"... wariuje.

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :-) U Nas wiosna za oknami :-) Dolegliwości brak po za mega bólem piersi ;-) z czego tylko mogę się cieszyc. Jutro pierwsza wizyta :-) Myśle że jeśli lekarz zobaczy zarodek będziemy zakładać karte ciąży ;-) Bo nie przypominam sobie żeby czekali w poprzednich ciążach na serduszko może się myle :-) Ale karty ciąży zawsze miałam szybko założone ;-) Dziś mało tu będę :-) Młody dostał na urodziny wymażone rolki,więć przy tak pięknej pogodzie pojdziemy się uczyć jeździć :-D a jaka u Was pogoda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 12:11

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Smeg :)

smeg lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja zobaczyłam dopiero po ok. 3,5 tyg. Implantacje miałam myślę, że koło 7-8 dpo a serduszko zobaczyłam dopiero na drugiej wizycie 6t 4d.
    Ja będę 6 i 2 dni...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, u mnie na 1. wizycie był zarodek, ale karty ciąży jeszcze nie mam. Chociaż to pewnie zależy od lekarza. Umówiłam się na jutro wieczorem, trzymajcie kciuki za serduszko <3 Początkowo miałam iść dopiero 2 marca, ale akurat wyhaczyłam tę jutrzejszą wizytę u mojego lekarza, więc nawet się cieszę, że będzie szybciej.

Co do wagi, to u mnie 1 kg na plusie (na czczo po wypróżnieniu :P), brzuch też już trochę widać bez ubrania. Myślałam, że to wzdęcia, ale rano też jest. Zaczynam dziś 9. tydzień :)

Anuśka19, patulla, Lorry, dżdżownica, Diddlina lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ