X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj przed snem zaliczyłam pierwsze wymioty.

Jeszcze do wczorajszego wieczora czułam się wyśmienicie a dzisiaj tez od rana mnie mdli i czuje się paskudnie.

W piątek byłam u ginekologa-pytał jak się czuję to zachwalałam jak to nic mi nie jest :P

Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Czy myślicie, że w przypadku nasilających się objawów zwykły internista także może dać zwolnienie?

Lorry lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie, że wy na te wizyty co 1-2 tyg. chodzicie, ja byłam raz w 7 tygodniu, a teraz idę za miesiąc dopiero, czy coś ze mną nie tak? :D

Karola27! lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    mam wrażenie, że wy na te wizyty co 1-2 tyg. chodzicie, ja byłam raz w 7 tygodniu, a teraz idę za miesiąc dopiero, czy coś ze mną nie tak? :D
    Ja tez dopiero 1 ;) nastepne prenatalne kolo 11-13 tyg ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:

Nie wiem, może z nami coś nie tak :P

Może na swojej wizycie widziałaś już serduszko-jak niestety nie, więc nie chciałabym czekać miesiąc na nie. Zresztą to lekarka zaproponowała kolejny termin wizyty :)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze częściej że względu na torbiel. Aktualnie czekam na 7 marzec. Myślę, że każdy chodzi tak często jak mu się podoba lub musi tak chodzić :-)

Lorry lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już głównie od lekarza zależy.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Nie wiem, może z nami coś nie tak :P

Może na swojej wizycie widziałaś już serduszko-jak niestety nie, więc nie chciałabym czekać miesiąc na nie. Zresztą to lekarka zaproponowała kolejny termin wizyty :)

Tak widziałam serduszko, bo nie spieszyłam się z pierwszą wizytą, żeby nie być zawiedzioną i tak poszłam w 8 tyg., który okazał się ostatecznie siódmym

59a17bd566875.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę usg idę 7 marca - będzie to 7.2 tydz. (chyba się nie doczekam, a dni mijają w żółwim tempie tym bardziej, że mam ferie więc troszkę nudy. Mam katar i lekki ból gardła więc nigdzie nie wychodzę. Zapodaję sobie witaminę C, rozgryzam świeży imbir na gardło i rano zrobiłam syrop z cebuli i czosnku... o ile nie zostanę wyrzucona z domy za zapach ;-) to nie wychodzę
    Miłego dnia wszystkim i niech nic złego się nie wydarza, bo jak czytam to mi skóra cierpnie, przykro mi z powodu dziewczyn, których maleństwa odeszły :-(

hchyflw1m99nu5ry.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej może już pisalyscie ale chyba zapomniałam. Ile po implantacji widac zarodek i serduszko? Tak mniej wiecej

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Tak widziałam serduszko, bo nie spieszyłam się z pierwszą wizytą, żeby nie być zawiedzioną i tak poszłam w 8 tyg., który okazał się ostatecznie siódmym

Świetnie, że nie miałaś potrzeby się spieszyć. Ja niestety postanowiłam wybrać się wcześniej ze względu na to iż przyjmuję leki-euthyrox-mam niedoczynność i hashimoto oraz glocuphage. Dawno lekarz uczulił mnie aby jak się dowiem o ciąży pójść na pobranie krwi i przyjść na konsultację.

Dlatego nie bardzo rozumiem komentarze na temat częstotliwości wizyt-tak jak ktoś wyżej napisał to indywidualna sprawa.

Pytanie również dotyczyło czegoś innego :)

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę równe 3 tyg po implantacji w dzien wizyty u lekarza. 2 lutego mialam a 22 ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:45

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co komentować siebie nawzajem jesteśmy tu po to żeby się wspierać i służyć dobrymi radami jeżeli takową w danym momencie posiadamy :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Świetnie, że nie miałaś potrzeby się spieszyć. Ja niestety postanowiłam wybrać się wcześniej ze względu na to iż przyjmuję leki-euthyrox-mam niedoczynność i hashimoto oraz glocuphage. Dawno lekarz uczulił mnie aby jak się dowiem o ciąży pójść na pobranie krwi i przyjść na konsultację.

Dlatego nie bardzo rozumiem komentarze na temat częstotliwości wizyt-tak jak ktoś wyżej napisał to indywidualna sprawa.

Pytanie również dotyczyło czegoś innego :)

Nie chciałam nikogo urazić w ten sposób, po prostu mnie to zastanawiało, że może poszłam sama za późno czy cóś.

59a17bd566875.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam co dwa tygodnie wizytę ale też nie widziałam na pierwszej serduszka ani dzidziulka i stwierdziłam że dwa tygodnie nie wytrzymam więc poszłam po tygodniu już na wizytę prywatnie. Całe szczęście serduszko i dzidzia była więc ja się uspokoiłam. W mojej ocenie cieszę się, że poszłam bo sporo stresu mi odeszło, a jutro idę do lekarza prowadzącego więc pewnie już mi założy kartę ciąży. Przypuszczam, że następne wizyta dopiero na koniec I trymestru więc też 3 tygodnie później. Nie wiem jak dam radę tyle czekać.

A mam pytanie, jak Wasza waga? Ja mimo, że prawie nic nie jem bo mnie od razu mdli i nie mam zupełnie apetytu to mam już 2 kg na plusie ;/ względem całego cyklu czyli od 26 grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:59

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ej może już pisalyscie ale chyba zapomniałam. Ile po implantacji widac zarodek i serduszko? Tak mniej wiecej

Ja zobaczyłam dopiero po ok. 3,5 tyg. Implantacje miałam myślę, że koło 7-8 dpo a serduszko zobaczyłam dopiero na drugiej wizycie 6t 4d.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trudno was było nadrobić od wczoraj od rana...
    Martwię sie dzisiaj bardzo... wczoraj bolał mnie brzuch a dzis... jak.zawsze wymioty i mdłości mnie już budziły to dzisiaj zero objawow. Cycki prZestały bolec... dzisas... Nie wyobrażam sobie usłyszeć " ze serduszko przestało bić"... wariuje.

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :-) U Nas wiosna za oknami :-) Dolegliwości brak po za mega bólem piersi ;-) z czego tylko mogę się cieszyc. Jutro pierwsza wizyta :-) Myśle że jeśli lekarz zobaczy zarodek będziemy zakładać karte ciąży ;-) Bo nie przypominam sobie żeby czekali w poprzednich ciążach na serduszko może się myle :-) Ale karty ciąży zawsze miałam szybko założone ;-) Dziś mało tu będę :-) Młody dostał na urodziny wymażone rolki,więć przy tak pięknej pogodzie pojdziemy się uczyć jeździć :-D a jaka u Was pogoda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 12:11

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Smeg :)

smeg lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja zobaczyłam dopiero po ok. 3,5 tyg. Implantacje miałam myślę, że koło 7-8 dpo a serduszko zobaczyłam dopiero na drugiej wizycie 6t 4d.
    Ja będę 6 i 2 dni...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, u mnie na 1. wizycie był zarodek, ale karty ciąży jeszcze nie mam. Chociaż to pewnie zależy od lekarza. Umówiłam się na jutro wieczorem, trzymajcie kciuki za serduszko <3 Początkowo miałam iść dopiero 2 marca, ale akurat wyhaczyłam tę jutrzejszą wizytę u mojego lekarza, więc nawet się cieszę, że będzie szybciej.

Co do wagi, to u mnie 1 kg na plusie (na czczo po wypróżnieniu :P), brzuch też już trochę widać bez ubrania. Myślałam, że to wzdęcia, ale rano też jest. Zaczynam dziś 9. tydzień :)

Anuśka19, patulla, Lorry, dżdżownica, Diddlina lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ