Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiecie czemu na Suwaczku mi nie dodaje dni ciąży. Powinnam mieć 5 tydz i 5 dz a mam 5 tydz i 2 dz. ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:11
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
Paaat1988 wrote:To jest trochę tak , że nawet przy kompletnie beznadziejnym nasieniu jest szansa na zdrową ciąże.. Wszystko zależy od szczęścia... Raz dopłynie najlepszy , a raz dopłynie jakiś chorowitek z uszkodzoną witką albo amorfilią główki i z tego nic nie będzie.. Więc jest to możliwe ..
Poza tym nasienie też ulega różnym wpływom w czasie . np po przebyciu infekcji , albo urazie jąder..
No to oby do środy .....eh -
Ja mężowi kazalam tak wgl lykac kwas foliowy i uwierzycie ze dopiero się udało jak oboje przyjmowalismy kf. ....nie wiem czy to przypadek czy co ale wcześniej się staraliśmy i nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:02
-
Tak czytalam to mąż się źle nie odzywiał...wiadomo nie jadł wszystkiego np orzechów laskowych czy ostryg +nie pije kawy ani alkoholu no i jest szczupły. Więc więc więc może będzie ok. No zobaczymy. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:13
-
Na pewno będzie ok ! Teraz jesteś w 6 tygodniu wiele kobiet na tym etapie nawet nie ma pojęcia że jest w ciąży
Więc na pewno to, że masz taką świadomość , przyjmujesz kwas foliowy, zapewne lepiej się odżywiasz , nie pijesz i nie palisz już daje lepsze środowisko dla ciąży
KaroLove lubi tę wiadomość
-
No w pierwszej dowiedzialam się w 8 tyg dopiero i robiłam wszystko to co napisałaś wyżej. Nie jadłam kwasu foliowego itp....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:33
-
zuzanna wrote:Dziewczyny nie wiecie czemu na Suwaczku mi nie dodaje dni ciąży. Powinnam mieć 5 tydz i 5 dz a mam 5 tydz i 2 dz. ?
Musiałabyś codziennie na nowo wklejac link.
Łatwiej chyba taki suwaczek mieć jak my tutaj mamy i codziennie sam się aktualizujeAntosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Witam się niedzielnie..
Co za noc... budziłam się ciągle, sniło mi się że mi zęby wypadały.. chciały wypaść cztery, ale jakos dwa wcisnęłam spowrotem wdziąsła i tylko dwa mi wypadły... wielkie jak orzech włoski i całe czarne... niby to ma zwiazek ze śmierccią bliskiej oosoby, rozumiem bo babcia zmarła, tylko czemu wypadły dwa zęby?? Babcia była jedna przecież... ech.... w nocy bardzo mnie brzuch zabolał jak się chciałam przeciągnąć,normalnie jakby ciś mi pękło... masakra.. chyba mi już siada na głowę i zaczynam schizować
-
Diddlina wrote:Bo on działa tak samo jak ten kalendarz z ovu. Nie przesuwa się automatycznie..
Musiałabyś codziennie na nowo wklejac link.
Łatwiej chyba taki suwaczek mieć jak my tutaj mamy i codziennie sam się aktualizujeKaroLove lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
-
zuzanna wrote:Dzien dobry dziewczyny. Podczas aplikowania progesteronu zauważyłam ze szyjka znajduje się nisko. Wcześniej była raczej wysoko. Nie wiem ale z tego co kojarzę to w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta. Moja twarda i zamknięta tez jest ale martwi mnie to położenie nisko. Czy ktoras z Was tez tak ma?
-
Nieśmiała wrote:Witam się niedzielnie..
Co za noc... budziłam się ciągle, sniło mi się że mi zęby wypadały.. chciały wypaść cztery, ale jakos dwa wcisnęłam spowrotem wdziąsła i tylko dwa mi wypadły... wielkie jak orzech włoski i całe czarne... niby to ma zwiazek ze śmierccią bliskiej oosoby, rozumiem bo babcia zmarła, tylko czemu wypadły dwa zęby?? Babcia była jedna przecież... ech.... w nocy bardzo mnie brzuch zabolał jak się chciałam przeciągnąć,normalnie jakby ciś mi pękło... masakra.. chyba mi już siada na głowę i zaczynam schizować
Ja wczoraj wygłupiałam się z mężem i też jakoś gwałtownie się ruszyłam i mnie brzuch zabolał, ale na szczęście po 2 minutach przeszło i więcej objawów nie było.
Przypomniałaś mi, że ginekolog zalecił mi wybranie się do dentysty, by sprawdzić, czy zęby nie wymagają leczenia. Zawsze zapach w gabinecie przyprawiał mnie o mdłości, teraz to dopiero mi będzie niedobrze. -
hej dziewczyny, kolejny dzień przed nami
. Strasznie bolą mnie piersi, tak że nie mogę się na boku położyć, bo z bólu bym nie wyrobiła, także muszę spać na plecach w jednej pozycji...masakra. Ten ból będzie lżejszy później? Bo z tego co czytałam, w późniejszym etapie dobrze spać na boku.
Wczoraj troche mi mdłości i wymioty odpuściły!!Dzisiaj też nie zapowiada się źle :)Choć apetytu dalej nie mam, ale to mniejszy problem
-
patulla wrote:Ja ma twardą, zamkniętą i nisko od początku ciąży chyba.ponad 3 lata starań...
-
Mnie rano mdlilo ale po śniadaniu przeszło
co do snów to mi się śnił dziś morderca, który chciał mnie zabić... A co do wypadania zębów to nie przywiazywalam nigdy wagi, ale dwa dni przed tym jak mi umarł przyjaciel, śniło mi się, że mi wypadaly 4 zęby dolne z przodu i tak co chwile cała noc i miałam zle przeczucie.