Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiecie czemu na Suwaczku mi nie dodaje dni ciąży. Powinnam mieć 5 tydz i 5 dz a mam 5 tydz i 2 dz. ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:11
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI
, 28.04.16 2 IUI 

-
Dzięki :*Paaat1988 wrote:To jest trochę tak , że nawet przy kompletnie beznadziejnym nasieniu jest szansa na zdrową ciąże.. Wszystko zależy od szczęścia... Raz dopłynie najlepszy , a raz dopłynie jakiś chorowitek z uszkodzoną witką albo amorfilią główki i z tego nic nie będzie.. Więc jest to możliwe ..
Poza tym nasienie też ulega różnym wpływom w czasie . np po przebyciu infekcji , albo urazie jąder..
No to oby do środy .....eh
-
Ja mężowi kazalam tak wgl lykac kwas foliowy i uwierzycie ze dopiero się udało jak oboje przyjmowalismy kf. ....nie wiem czy to przypadek czy co ale wcześniej się staraliśmy i nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:02
-
Tak czytalam to mąż się źle nie odzywiał...wiadomo nie jadł wszystkiego np orzechów laskowych czy ostryg +nie pije kawy ani alkoholu no i jest szczupły. Więc więc więc może będzie ok. No zobaczymy. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:13
-
Na pewno będzie ok ! Teraz jesteś w 6 tygodniu wiele kobiet na tym etapie nawet nie ma pojęcia że jest w ciąży
Więc na pewno to, że masz taką świadomość , przyjmujesz kwas foliowy, zapewne lepiej się odżywiasz , nie pijesz i nie palisz już daje lepsze środowisko dla ciąży
KaroLove lubi tę wiadomość
-
No w pierwszej dowiedzialam się w 8 tyg dopiero i robiłam wszystko to co napisałaś wyżej. Nie jadłam kwasu foliowego itp....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:33
-
Bo on działa tak samo jak ten kalendarz z ovu. Nie przesuwa się automatycznie..zuzanna wrote:Dziewczyny nie wiecie czemu na Suwaczku mi nie dodaje dni ciąży. Powinnam mieć 5 tydz i 5 dz a mam 5 tydz i 2 dz. ?
Musiałabyś codziennie na nowo wklejac link.
Łatwiej chyba taki suwaczek mieć jak my tutaj mamy i codziennie sam się aktualizujeAntosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016
-
Witam się niedzielnie..
Co za noc... budziłam się ciągle, sniło mi się że mi zęby wypadały.. chciały wypaść cztery, ale jakos dwa wcisnęłam spowrotem wdziąsła i tylko dwa mi wypadły... wielkie jak orzech włoski i całe czarne... niby to ma zwiazek ze śmierccią bliskiej oosoby, rozumiem bo babcia zmarła, tylko czemu wypadły dwa zęby?? Babcia była jedna przecież... ech.... w nocy bardzo mnie brzuch zabolał jak się chciałam przeciągnąć,normalnie jakby ciś mi pękło... masakra.. chyba mi już siada na głowę i zaczynam schizować
-
Oki- dzięki już mamDiddlina wrote:Bo on działa tak samo jak ten kalendarz z ovu. Nie przesuwa się automatycznie..
Musiałabyś codziennie na nowo wklejac link.
Łatwiej chyba taki suwaczek mieć jak my tutaj mamy i codziennie sam się aktualizuje
KaroLove lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
11.01.16 1 IUI
, 28.04.16 2 IUI 

-
Ja ma twardą, zamkniętą i nisko od początku ciąży chyba.zuzanna wrote:Dzien dobry dziewczyny. Podczas aplikowania progesteronu zauważyłam ze szyjka znajduje się nisko. Wcześniej była raczej wysoko. Nie wiem ale z tego co kojarzę to w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta. Moja twarda i zamknięta tez jest ale martwi mnie to położenie nisko. Czy ktoras z Was tez tak ma?

-
Nieśmiała wrote:Witam się niedzielnie..
Co za noc... budziłam się ciągle, sniło mi się że mi zęby wypadały.. chciały wypaść cztery, ale jakos dwa wcisnęłam spowrotem wdziąsła i tylko dwa mi wypadły... wielkie jak orzech włoski i całe czarne... niby to ma zwiazek ze śmierccią bliskiej oosoby, rozumiem bo babcia zmarła, tylko czemu wypadły dwa zęby?? Babcia była jedna przecież... ech.... w nocy bardzo mnie brzuch zabolał jak się chciałam przeciągnąć,normalnie jakby ciś mi pękło... masakra.. chyba mi już siada na głowę i zaczynam schizować
Ja wczoraj wygłupiałam się z mężem i też jakoś gwałtownie się ruszyłam i mnie brzuch zabolał, ale na szczęście po 2 minutach przeszło i więcej objawów nie było.
Przypomniałaś mi, że ginekolog zalecił mi wybranie się do dentysty, by sprawdzić, czy zęby nie wymagają leczenia. Zawsze zapach w gabinecie przyprawiał mnie o mdłości, teraz to dopiero mi będzie niedobrze. -
hej dziewczyny, kolejny dzień przed nami
. Strasznie bolą mnie piersi, tak że nie mogę się na boku położyć, bo z bólu bym nie wyrobiła, także muszę spać na plecach w jednej pozycji...masakra. Ten ból będzie lżejszy później? Bo z tego co czytałam, w późniejszym etapie dobrze spać na boku.
Wczoraj troche mi mdłości i wymioty odpuściły!!
Dzisiaj też nie zapowiada się źle :)Choć apetytu dalej nie mam, ale to mniejszy problem 
-
Aha. No to czyli to nie jest jakaś złota reguła. Będę trochę spokojniejsza. Wystraszyłam się bo ta szyjka naprawdę nisko jest. Czekam do jutra co powie doktor. Modlę się żeby wszystko było dobrze.patulla wrote:Ja ma twardą, zamkniętą i nisko od początku ciąży chyba.ponad 3 lata starań...
11.01.16 1 IUI
, 28.04.16 2 IUI 

-
Mnie rano mdlilo ale po śniadaniu przeszło
co do snów to mi się śnił dziś morderca, który chciał mnie zabić... A co do wypadania zębów to nie przywiazywalam nigdy wagi, ale dwa dni przed tym jak mi umarł przyjaciel, śniło mi się, że mi wypadaly 4 zęby dolne z przodu i tak co chwile cała noc i miałam zle przeczucie.